- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ég veled, KEndre! :(
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Napkollektor - csak úgy
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
-
BaLee
addikt
válasz axlfsi #102696 üzenetére
Egy másik okostelefon kell hozzá és egy másik email cím.
De vigyázz, már ők is trükköznek, regisztráltam egy nyomatékmérős szerszámkészletért és mikor kész volt a regisztrációm kiírták, hogy sold out. De később ugyanúgy láttam a reklámját. Viszont ha regisztrálsz onnantól indul a 24 órás visszaszámlálás a kedvezményes termékért.
Ill. már nem úgy van mint régen, hogy megkapod a kedvezményes terméket ha veszel mondjuk 3000Ft összegért bármit 2. alkalommal már 6 terméket kellett választani aminek a felét kellett csak kifizetni és akkor kaptad csak meg a kinézett kedvezményes terméket. De nem választhatsz akármit csak bizonyos termékek közül. Így könnyen megy 4-5 ezer ft a levesbe.
Én egy Drónt válaszottam végül, valami 1200Ft volt de nem működik, hibás volt. Ha megreklamálnám és visszaküldeném jóváírnák az 1200Ft-ot. 10 ezer Ft-os drónnak van hirdetve... -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
1 hónapja kb. rendeltem a Temu-ról egy nagyobb összegben (úgy értem, nem 2 dollár, hanem 16k Ft). Egy 2 csatornás, kézi oszcilloszkóp. Akkor egy FB reklámból jött az orrom elé a lehetőség (de egyébként már elég régóta és ha nem ez, akkor egy másik, de a lényeg, hogy időnként toltak az arcba amolyan értékesebb termékeket is, ahol 61-79%-os kedvezménnyel lehetett rendelni).
Nos, emlékeim szerint korábban az volt (mondva, írva és a tapasztalat is), hogy egy készülékről lehetett vagy 7-8(?) alkalommal is vásárolni, csak új reg/fiók kellett hozzá. Ez biztosan változott, mert az appot persze hiába töröltem, telepítettem újra, regeltem másik fiókot, a hw eszköz (telefon) egyedileg be van azonosítva és ki is írják, hogy erről a készülékről már történt vásárlás (vagy valami hasonló, nyers magyar fordításban).
Azt probáltam már, hogy a nettó FB linket megosztom önmagammal és egy másk telefonomról próbálkozom, de ott egyszerűen semmilyen kedvezményt nem kapok (teljes áron adja a kosárba). Egy másik (tartalék) FB regisztrációm van (1-2 ismerőssel és csoporttal), ott ha sokáig görgetek, beadja a Temu hirdetést, de az az oldalra lapozhatós verzió, tudjátok és csak 1-2 dolláros szarokat ad... (gondolom a hirdetés szépen fel van paraméterezve és megvan, hogy kiknek ad fel úgymond releváns és valós mértékű kedvezményt).
Kérdésem: van most megoldás arra, hogy újra megszerezzem azt a terméket szerintetek?
(... és míg írtam ezt, egy dolog eszembe jutott: az alap, ezeréves FB regemmel, akinek újfent bedobálja az említett normális hirdetéseket, belépek egy másik telefonon, ahol még nem volt Temu és vásárlás...hmm).
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
GAbre
veterán
-
AesSedai
csendes tag
Üdvözletem!
Érdeklődnék, hogy a Gomibo.at oldalról rendelt e már valaki? Ha igen, mik a tapasztalatok, megbízhatóság, ügyintézés stb. -
-
csibe1
addikt
válasz mexel #102684 üzenetére
Az alis rendelésekhez amióta nincs PayPal nálam is Revolut van.
Max 10 ezer van a kártyán, mert más is megy róla, meg egy plusz ali virtuális kártya aminek a számát csak ott az alin adtam meg. Ha rendelek aliról akkor meg előtte töltök rá amennyi kell.
Amúgy rendelés előtt nem árt elolvasni a véleményeket is, meg a shop értékeléseit is." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
GAbre
veterán
-
strcpy
tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan szlovák logisztikai céget, ami csomag továbbítással foglalkozik Magyarország felé?
A szlovák Alzánál van a termékből, amit szeretnék, a magyarnál nincs és nem is lesz.
-
Jahno
veterán
válasz GAbre #102685 üzenetére
Van egy söröm, hogy kizárt a működése. Ráadásul városban csomó helyen van madárriasztó. Madarakat nem túlzottan érdekli, de engem idegesít, ha hallom a csipogását. Egyéb nyest/kisállat/makka riasztó sem nagyon működik, csak azt hisszük. És ezek nem 500 forintos Alis cuccok, aminek a leírása mindent is elbír.
-
GAbre
veterán
https://www.aliexpress.com/item/1005005868545739.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.6.21ef18025ZBX8b
Ilyen vagy hasonló riasztót valaki próbált már ki?
Neten nem találni tesztvideót,vagy leírást,van aki mondja jó,van aki szerint nem ér semmit!
Jahno:
Köszönöm,de olyat kérdeznék,akinek van hasonlóval tapasztalata.
Ezt nem biztos mondanám relevánsnak.
Meg ez is kicsit félig üres hsz.[ Szerkesztve ]
Unknown 9 awakening
-
GAbre
veterán
válasz Jahno #102679 üzenetére
Lehetünk rosszindulatúak vagy valami!De biztos vagyok benne,hogy nem mind ilyen.
Tipikusan félig üres a pohár szemléletet látok a megjegyzésedben.
De legyen így akár minden vásárlásnál! Mint mondtam,nem hiába jó revoluttal fizetni.
Ha az oldal nem segít/időből kicsúsztál,ha 1-2 ilyen beszélgetés után még mindíg szűrözik eladó,és a fenyegetés se használ,hogy akkor banknál reklamálsz.
De ha sok ilyen eladó van,amit te mondasz(Lehet épp te hiszel el mindent,és olyan terméket veszel,amiről látszik,hogy nem tudja vagy túl olcsó,magyarul=olyantól vásárolsz,aki átverés miatt árul).
De alin főleg temun,de bármelyik külföldi oldalon is revolut ajánlott,kevés számlán lévő pénzel,és/vagy kártyakorlátozásokkal.
Szóval ha beüt az általad említett gond,akkor nem tudnak hozzáférni pénzhez se,vagy ha igen,rögtön észre veszed,és 1 katt és le van tiltva kártya.
+ ami lényeg a reklamáció:Ha befuccsol kommunikáció vásárlás után,még mindíg van 1 esélyed pár kattintással megoldani problémát.
Ha így vásárolsz jó eséllyel nem lesz gondod se vásárlás előtt se utána,azzal,ha próbál lerázni eladó!Unknown 9 awakening
-
Terentius
őstag
Sziasztok! Rendeltem gshopperől 669$-ért egy oneplus 12-t. Március 26 az utolsó tracking infó róla. Belföldi fuvarozóhoz továbbítva (expressone). Azoknál a last mile tracking szerint csak prealert táblában van, fizikailag nem kapták meg. Konzultáltam a gshopperrel. Többször írták hogy refund lesz, nem kaptam meg. Paypalnál indítottam disputeot, de ott mindig azt írták várják a fuvarozó tájékoztatását. Erre nem vártam tovább revolutnál indítottam chargebacket. A revolut továbbította a visa-nak. Azóta annyi történt, hogy a paypal írt hogy tájékoztatást kaptak a chargebackről, így a továbbiakban nem tudnak egyelőre segíteni, mert nem tudják hogy a kártyakibocsájtó milyen információkkal rendelkezik és mit oszt meg velem. Azt is írták, hogy amennyiben visszavonom az esetet akkor nem elég náluk visszavonni hanem a kártyakibocsájtónál is meg kell tennem. Na de én pont ezt nem akarom, nekem tökmindegy, hogy melyik intézkedik csak adják vissza a pénzemet.
[ Szerkesztve ]
OnePlus 12 16/512
-
jojoando
aktív tag
válasz mexel #102677 üzenetére
Az nem igazán automata, alsó sorban írhatod a bajod a kezelőt beadja.ha listát kér google fordítóval választod mivel van probléma és mi. Eléggé egyszerű.
Meg lehet mindent értelmesen beszélni velük. Nekem meg sem érkezett a termék, de az árát visszafizették. Ez van. A többit ha mégis megkapnám. ennyi. Garanciába is kérdezheted az ügyfelest is, de elsősorban az eladót, beszélgetést kifotózni, mit reagált a panaszra. Csak elkezdeni nehéz. -
mexel
veterán
válasz GAbre #102676 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. Nem részletezném miért nem volt idő, sajnos nem túl vidám téma.
Értem hogy jól esik kioktatni és nyilván én vagyok a hülye hogy szeretnék reklamálni a sok sz@r miatt ( eddig nem futottam bele ilyen szintű gagyiba mint most)
Gondoltam megkérdem van-e esélyem, sok időtnem akarok áldozni pár ezer ft-ért, akkor inkább elengedem az egészet, csak bosszantó ezaz automatizált bot reklamáció, sehová sem vezet -
GAbre
veterán
válasz mexel #102675 üzenetére
Ha ennyire sok az ilyen fos,akkor megkérdezhetem,hogy miért tartott 2+hétig eljutnod a refundig?
Tökmind1 ali vagy temu sok az ilyen látszólag jó,vagy minőségi.De nem kell csodát várni igazából 1 terméktől se,minimum felezni kell elvárásokat,azért is olcsó!
Akkor van gáz,ha ára is indokolja az elvárásokat.(bár ilyet ritkán látni alin).
Nem tudom,hogy tudtad-e,hogy csak 2 heted van!?
Ez nem paypal,hogy fél évig "okés vagy".
Beszélhetsz chaten/üzenetben eladókkal,van amikor így is segítenek,visszaadják/újraküldik. (de alapból chatbot jön be,külön kell írni,hogy haszontalan és úgy tudsz élő emberrel beszélni)
De igen mindenképp kell videó/kép!
Akkor is ha nem működik,akkor is látszódik,hogy nem működik!
Mellesleg érdemes revolutot csinálni,ha másért nem is,azért mert még ott is tudsz reklamálni.Nálam ali support volt szar.Revolut 2 nap alatt visszaadta pénzem!Ha nem tudod bizonyítani,akkor nekem/neked miért kéne elhinni csak a szavad?Senki nem ilyen "hülye".
Ha nem működik,telefon/elektromos kütyü,akkor fel fel vennie videóra,hogy nem működik=Nyomod a gombot,töltőn van,és semmi.Kis minőségű rövid videókat facebookon szoktam magamnak küldeni,ott még ront is a minőségen és pár mb.Akár emailben is el tudod küldeni.[ Szerkesztve ]
Unknown 9 awakening
-
mexel
veterán
válasz GAbre #102674 üzenetére
Sajnos sok ilyen cucc van most, kb 5-6, isten ments hogy újra rendeljem mert kb átverés. Próbálom az eladóval intézni de csak előre késhzített válaszok vannak és fotó kell, de hogy fotózom ha nem müxik vmi?
Az első tételnél még elfogadta, de ugyanaz az eladó a másodiknál mr nem is indít semmit, visszadob hogy vegyem fel velük csevegésben a kapcsolatot.Azt hiszem az alit innentől elengedem, amíg volt paypal ez legalább működött.
-
GAbre
veterán
válasz mexel #102673 üzenetére
Nem hiszem,hogy ügyfélszolgálat nagyon tud mit tenni.(kivéve ha van leírásban garancia termékre talán).
14 napig él az opció,érkezéstől.Van amikor pár napon belül a rendszer beállítja érkezettként,van amikor kézzel erősíted meg.(érdemes hagyni amíg lehet),hogy a 14 nap is leteljen. Illetve érdemes alaposan tesztelni abban a 2 hétben,nem hagyni a polcon napokig vagy valami!*
Én későbbi hibásoknál inkább rendelek újat,és a régit reklamálom meg az új helyett!
(már ha nem alapból fos a termék,és az új is az lesz,akkor el kell engedni)[ Szerkesztve ]
Unknown 9 awakening
-
mexel
veterán
Sziasztok! Alin rendeltem pár apróságot és sok a hibás ( eddig nem volt ennyi, nem nagytételek, de zavaró.)
Rányomta a refund gombra de azt írja már csak az ügyfélszolgálat tudja megoldani mert kifutottam az időből. Kb 2 hete érkezett meg. Érdemes nekiállni pár dolláros tételeknek egyesével, vagy úgysem lesz semmi? Visszaküldeni nem érné megA rendelés március 26-a volt
Próbáltam a refund menüpontot is de semmit nem lehet csinálni. Hogyan kell indítani ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz kaktusztea #102669 üzenetére
Expressone... Ott a linken minden.
-
jojoando
aktív tag
válasz kaktusztea #102669 üzenetére
Azt írja a követő hogy 3x kézbesítették volna, jelenleg az import raktárban van. Küldök privátban mindent inkább!
SÜRGŐS!!!
[ Szerkesztve ]
-
kaktusztea
tag
válasz Jahno #102668 üzenetére
Kösz. Rákerestem, hogy mi az "Enoe", de nem találtam. Fel tudnád oldani?
Bár tartok tőle nem valami jó..
Az elmúlt napokban szinte végig itthon voltam és még egy értesítő cetlit sem kaptam a postaládába..Nincs valami telefonszám, amit fel lehet ilyenkor hívni? Azt se látom, melyik futárcég hozza.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz kaktusztea #102667 üzenetére
Ez Enoe lett... https://tracking.expressone.hu/?plc_number=15827390000015424360XXXX
Végét kihagytam, írd bele az irányítószámodat :-P
-
jojoando
aktív tag
válasz kaktusztea #102665 üzenetére
A Tracking number kéne. kisatíroztad.
-
jojoando
aktív tag
válasz kaktusztea #102662 üzenetére
Csomagkövető szám nélkül nem lehet tudni. ki hozza majd ki számodra.
-
kaktusztea
tag
válasz kaktusztea #102662 üzenetére
Ja és nem volt bedobva postalábáda semmilyen értesítő.
-
GAbre
veterán
válasz -=RelakS=- #102660 üzenetére
Nem nekem lesz,ismerősnek rendeltem, videókat akar rárakni.
Működni működik,vagy rajta maradnak a videók és majdnem tele van visszaolvassa őket,ha kihúzom azután is.
De fura nekem ez az 1gb program szerint,olcsónak gondoltam azért olcsó,mert usb 2 csak.
Itt az a kérdés,hogy mennyire marad is jó a méret,vagy kijöhet-e később hiba?
Ezért kérdeztem,hátha valaki már próbált ilyet!Kamuméretű nekem is van jelenleg is.[ Szerkesztve ]
Unknown 9 awakening
-
-=RelakS=-
veterán
válasz GAbre #102658 üzenetére
Visszaolvastad.
Ok.
Előtte mondjuk leválasztottad és újra csatlakoztattad, hogy biztosan kiürüljön bármilyen cache? (mondjuk 10GB cache vicces lenne)
Meddig lesz rajta az adat? Gondoltam, hogy a hamis memóriakártyáimat teleírom úgy adattal, hogy a maradék hely biztonsággal használható legyen. Az ötlet addig volt jó, amíg egyszer a gép azzal nem fogadott, hogy akkor formázni kéne az eszközt = állásában mindent elfelejtett.Röviden: aliexpresst én elfelejteném ilyen szempontból. Lehet, hogy vannak legit jó cuccok is, de ilyen tárolóeszközről tőlük még nem hallottam.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
GAbre
veterán
válasz Jahno #102657 üzenetére
Látom,hogy a h2test szerint is teljesen oké.Az már nem esett le....
(Ha nem esett volna ez se le,azért írtam annyit,mert annyit raktam rá és néztem meg,ad 1:mert lassú,ad 2:Mert 1gb-nál jóval több a 10,ha valóban 1gb-os lenne.
Mellesleg technikai szakmai,tanácsot kértem.
Nem 1 marketinges tanácsot kértem!Főleg nem utólagos "okoskodást",hogy ha már vettem valamit,akkor vegyek másikat.
Ennyit én is simán tudok,mint amit te írtál.[ Szerkesztve ]
Unknown 9 awakening
-
GAbre
veterán
Erről a pendrive-ról van valakinek valami technikai/szakmai meglátása?
ChipGenius_v4_19_0319 szerint 1gb-os.
De viszont 10+ gb-ot is vissza lehet olvasni,amit rámásol az ember.
És H2TestW szerint a teljes méret okés.Unknown 9 awakening
-
flegga92
senior tag
válasz dzf007 #102653 üzenetére
Tegnap megjött a másik csomag is.
Inkább fizetek többet a Choice-os termékért, mert az tényleg hamar itt van. Regebben is fizettem inkább a szállításért pluszban, de mikor a Saver helyett Standarddal +2$-ért kéred és úgyanúgy ESCS trackingot kap leszoktam róla.
Ami bosszantó inkább, hogy nem refundol. Én is kértem visszatérítést az egyik 9$-os termékre, de elutasították, utána meg semmit nem tudsz csinálni. -
n@p@lm
őstag
Sziasztok!
Rendelnék az Amazonról, tippelem hogy az USA-ból jönne a cucc.
Mivel 150 EURO/USD alatt vagyok jól gondolom erre már nem megy semmi?
Az ÁFÁ-t a kép alapján megfizetem, a vámmentesség meg az összeg miatt él.
Tehát egyszer csak csönget a postás/futár, semmi teendő nincs?
-
Jahno
veterán
válasz Marcsello31 #102648 üzenetére
Mondjuk ha Bali Lila Lali néven adsz le rendelést akkor lehet nem talál meg a póóósta.
-
Marcsello31
őstag
Az egyik a Temu volna, de nem kel drága dologra gondolni.
Az Sem 100,% hogy onnan rendelek. -
titán
válasz Marcsello31 #102646 üzenetére
Gondolom az nem probléma, ha a rendes nevem adom meg,
Hol? -
Marcsello31
őstag
Gondolom az nem probléma, ha a rendes nevem adom meg, mert mivel más nincs.
Nagy segítség volt ez, ki akarok próbálni valamit, de eddig nem mertem, majd megírom hogy sikerült-e szép napot mindenkinek. -
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Köszönöm mindenkitől a válaszokat, akkor ezzel a megoldással tényleg nyugodtan rendelhetek, mert így az eredeti kártyámat nem érheti kár ha próbálkoznának.
max csak ezt a virtuális kártyát.
A történet érdekel, a héten el is intézem, vagy megpróbálom elintézni, azért így én is nyugodtabb vagyok, a rendelések terén.
Sokat segítettetek.
Hülye lennék a valós fizikai kártyát megadni külföldi rendelésekor. köszi mégegyszer, a linket mentettem. Utána járok.[ Szerkesztve ]
-
yogibear
őstag
válasz Marcsello31 #102641 üzenetére
Webkártyához külön webszámla tartozik, arra annyi pénzt raksz át a fő számláról a webbankban a 7/24 utalás menüben amennyit és ahányszor akarsz...
Internetes fizetésnél megadod a webkártya adatait, kártyaszám (nem egyezik a plasztikoddal, saját száma van !!!) a lejáratot, a nevet és a cvc kódot... a kártyát az adott webshopban érdemes nem elmenteni, szokott ilyen lehetőség lenni, de én kihagyom, azt a max 30 másodpercet kibírom, míg a webkártya adatokat begépelem, minden egyes esetben...
A webszámlára kicsivel több pénzt teszel át, mint amennyibe a vásárlásod kerül a számításod szerint, mert az elszámolás kb 2 banki nap alatt történiik meg forintról euróra/dollárra/akármire, így az árfolyam változhat, mindig az elszámolás napján a legelső deviza eladási árfolyamon vált a bank...
Aztán ha ez megtörtént és még maradt a webszámládon pénz, ha akarod, bármikor visszateheted a főszámlára...
A webkártya egy virtuális Mastercard, azt a világon mindenhol elfogadják...
Kb ennyi... Ha megint vásárolni akarsz előtte megint áttöltöd a kellő összeget...
Ja és első használat előtt be kell a webkártyához állítani az úgynevezett telekódot, de ezt a plasztiknál is kell... [link] A plasztiknál célszerű a kártya beállításoknál a webbankban letiltani az internetes vásárlást... az maradjon csak offline vásárlásra
[webkártya ismertető]
Csak be kell menned egy fiókba és megrendelni a webkártya szolgáltatást...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”©Hofi
-
csibe1
addikt
válasz Marcsello31 #102639 üzenetére
"Lehetséges a revoluttal külfödön rendelni szerintetek?"
Igen lehet, kérhetsz fizikai kártyát is, és létrehozhatsz virtuális kártyát amit az aliexpress, és a PayPal is elfogad.
Valamennyi pénzt tölts rá, mert a PaYPal és az Amazon is csinálhat próbaterhelést
(100Ft-ot szoktak).A másik verziót meg már Lauda leírta.
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
titán
válasz Marcsello31 #102641 üzenetére
Nekem erste-s virtuális kártyám van. Kapsz egy kártyát, de azt csak otthon elteszed. Ugyanúgy van kártyaszám, név, cvc kód. Alapból nincsen a kártyán összeg, tehát semmire nem mennek vele, ha megszerzik az adatait. Vásárlás előtt vezetsz át rá összeget, megemeled a limitet (ez bankfüggő) és tudsz vele vásárolni. Biztonságos megoldás. Régóta ezt a megoldást használom, a normál bankkártyámmal sohasem vásárolok online.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz Lauda #102640 üzenetére
Szia köszönöm a válaszod!
Erről nem hallottam, akkor azzal nyugodtan rendelhetek
Külföldön is, úgy hogy ha ?!lopni?! Akarnának esetleg,
akkor az eredeti
Kártyám hozzá fèrhetetlen lenne a számukra?
Ha jól èrtem a dolgot. Köszi az infód, ez nagy segítség lesz.
Nincs kedvem abba a csabdába esni hogy a maroknyi pènzem is lenyulják. -
titán
válasz Marcsello31 #102639 üzenetére
Szia!
Igényelj egy virtuális kártyát (otp-nél webkártya) és kész. Addig és annyi rajt a keret, amennyit beállítasz.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Meg szeretném kímélni az otpés fiókomat a külföldi vásárlásoktól,
azt találtam ki hogy létrehoznék egy revolut számlát, ahol ingyenes fiók is van,
Azt talátam ki, hogy mindig annyi pénzt tötlenék rá ami kel, így az esetleges átverés?!
nem következne be az otpés fiókomnál,
Lehetséges a revoluttal külfödön rendelni szerintetek?
Ha téma nem ide illő akkor elnézést,
kéne valami külföldről, de nem merem megadni az otps fiókadataim..
Jó okkal.A választ előre is köszönöm! -
MaUser
addikt
Sziasztok!
Ismerték mailboxde.com szerű szolgáltatás Belgiumból? Egy webshopból rendelnék, de csak belga címre szállít.''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Jahno
veterán
válasz csibe1 #102632 üzenetére
"Annyival nem költségesebb, mint amikor lenyúlják a CV kódot."
Mert nem azzal hasonlítják össze, hogy lenyúlják, hanem a tranzakcióval és a logisztikával. Kártyás fizetésnél megoldja a szerver és infrastruktúra, tudod, géppel, mert iparosodás és automatizmus. Utalásnál rengeteg kavarás és kézi melóra van szükség.
Nem tudom mi lenne a megfejtés, esetleg ha úgy adja és akad valami gyakornoki meló, akkor szóljak? Bele lehet látni a tranzakciókba és mindenféle működésbe, bár egyre jobban megsápoljuk az utalást, hogy ilyen senkinek eszébe se jusson.
-
csibe1
addikt
válasz Jahno #102622 üzenetére
"Utalás nagyobb gond és költséges."
Annyival nem költségesebb, mint amikor lenyúlják a CV kódot.
Alzán sem adom meg a rendes kártyám adatait, van Revolut virtuális amin nem tartok nagyobb összeget.
Az Alzán meg valamiért nem akar működni a PayPal hiába van ott a fizetési opcióknál, az
ügyfélszolgálat meg vagy nem ért hozzá vagy csak simán hazudozik, hogy majd jó lesz a PayPal fizetés." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
-
prolad
addikt
Kellemes meglepetés ért, sima Yun express shipping egy hét alatt eljutott az ExpressOne-hoz, ha holnap nem szombat lenne, ki is hoznák. Érdekes, hogy nem minden a hollandokhoz megy, tracking szerint ide jött Budapestre a repülő.
Pont jól kijöttek az ünnepek, múlt héten itt volt, Kínában meg most van -
BaLee
addikt
válasz Jahno #102626 üzenetére
Nem ugyanaz a kettő. Ott egy fix virtuális kártyád volt amire folyamatosan pakolgattál át pénzt ha vásárolni akartál róla, a revoluton meg kapsz egy egyszer használatos kártyaszámot egy vásárlás erejéig és annyiszor ahányszor akarsz. Szerintem utóbbi kényelmesebb.
#102625 Lauda: simán vásároltam aliexpressről 1-2 hete olyan kártyával amivel mindig szokott kérni hitelesítést ha itthon használom netes vásárláshoz. Ali-n nem kért semmit, már le is vonta.
-
titán
válasz BaLee #102624 üzenetére
Ha a banki szolgáltató az eu területén működik, akkor kötelező kérnie a kétfaktoros hitelesítést.
Én erste-s virtuális kártyát használok, a limitje alapból 1 forint. Ha vasárolni szeretnék vele, akkor felemelem a limitet, maximum 24 óra után visszaáll az alap 1 forintos limit. Ha úgy szeretném, a vásárlás után rögtön vissza is tudom állítani 1 forintra. Ezeket a vásárlásokat is jóvá kell hagynom a telefonnal. Innentől fogva nehéz lenne visszaélni a kártyával/számlával. A normál bankkártyával csakis üzletekben fizetek.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz Lauda #102623 üzenetére
A probléma akkor jön, ha a megszerzett adataiddal valami EU-n kívüli helyről rendelnek vagy oda fizetnek mert a kétfaktoros hitelesítés sajnos mint írtad is csak EU-n kívül előírás.
Megvannak erre a bevett módszerek, hogy hogyan költsék el gyorsan a pénzt a kártyádról. Csinálsz valami ázsiai országban egy accountot ahol mondjuk MMO-ban virtuális valamit árulsz és azt megveszed magadtól az ellopott kártyaadatokkal.
A legjobb tényleg pl. a revoluton elérhető egyszer használatos virtuális kártya ilyen esetekre.
-
titán
válasz csibe1 #102619 üzenetére
Nem csak a posta kér CVV/CVC kódot, hanem minden szolgáltató , webáruház és oldal, ami létezik a neten, hiszen enélkül a kód nélkül nem tudsz kártyával fizetni a neten.
Ha valaki felelőtlen és kamu oldalaknak adja meg a kártyájának adatait, arról nem a szolgáltatók tehetnek. A másik, hogy ott a kétfaktoros hitelesítés, szóval telefonnal is jóvá kell hagyni a tranzakciót. Ha a bank megbízható szolgáltatónak mínősít egy céget és ott nem kéri a kétfaktoros hitelesítést (például a telekom esetében nem kéri az erste) és mégis valami visszaélés törénik, akkor az már a bank sara. Az unión belül manapság a bankkártyával való visszaélés inkább csak paranoia, mint valós veszély és az esetek lényegében az ügyfél gondatlansága miatt következnek be.
-
Jahno
veterán
válasz csibe1 #102621 üzenetére
Utalás nagyobb gond és költséges. Itt online igazolja vissza a bank, másiknál a mindenféle megjegyzéseket manuális módszertannal kell hasonlítgatni, félremegy, elírja, nem tudják összekötni, hogy pontosan melyik tranzakcióhoz tartozik a beérkezett utalás.
Igen, tudom, hogy azért nyúlják le, de így működik az online fizetés. Eleve Alis fizetésnél is megadod a kódot, minden egyes koncertjegy vásárlásnál, ésatöbbi. Nem tud mást csinálni, csak megadni és kész. Mert ezzel együtt van, +2,. faktor ésatöbbi. Pár tök alap dolgot kellene megfogadni és kész, legfeljebb ezen is látszik az ország szellemi állapota, aki meg bizonytalan vagy nem érti, az max. fizet többet az ablaknál, ne használjon online dolgot, ne mondja meg a frankót a Facebookon és kész is. Elszaladt mellettünk a digitális világ, ez olyan, nem kötelező haladni.
-
csibe1
addikt
válasz Jahno #102620 üzenetére
Például utalással, a közleményben meg ott lenne az adott ügyszám, mint azonosító.
Ezt már akkora gond lenne megoldani?
Ezek szerint igen."Emberek egy része azt sem tudja mi a bankszámla és mi a kártya, de jópár közvetlen ismerős is akad akiből többet nézek ki."
Belőled is többet néztem ki.
A CV kód meg a többi adat birtokában simán lenyúlják a pénzét bárkinek.
Nem egy videó van fent youtube-on is a lenyúlásokról.
Ennek ellenére te azt mondod adják meg a CV kódot.
Gratulálok" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Jahno
veterán
-
csibe1
addikt
válasz Lauda #102618 üzenetére
Az addig okés is, de a nem is olyan kedves posta akárkijének is lehetett volna annyi esze, hogy nem kér CV kódot; ha már annyi internetes csalás meg adatbázis feltörés van.
Az emberek jórészének halvány lila gőze sincs sajnos a virtuális kártyáról; főleg az idősebb korosztálnyak.
Közben meg sms-ben is jönnek a kamu linkek, hogy jön a csomagod, de fizess ki 1200-1500 Forintot, adj meg helyes címet stb.
Aztán meg kérik a kártyaadatokat meg a CV kódot.
Nem egy ember fázott rá ilyenre, ha nem figyelt oda.
A postánál nincs ennyi gógyi?
A látottak alapján nincs.
Meg itt a topikban se nagyon, ha az online fizetést javasolják..." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz Jahno #102597 üzenetére
Ühüm, csak nekem múltkor a posta online fizetésnél CV kódot kért.
Szóval inkább kihagyom.
Utalásos verzió meg nem volt, mert minek is.
Az ügyfélszolgálat meg az adathalászat elleni blablát mondta, hogy fent van az oldalukon a tájékoztató. Na és akkor mi van?
Attól én még nem adom meg a posta oldalán a CV kódot.
Biztos nehezebb lenne feltörni a magyar postát, mint a külföldi bankok adatbázisát.
Ezek tiszta mesügék." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
GAbre
veterán
válasz Jahno #102615 üzenetére
Hát abból nem,hogy az orosz betűsnél vártam 1 hónapot,mire még mindíg nem adták vissza a pénzt,és alin is csak állt a startvonálnál a dolog.
A support meg folyamat még ennyi,aztán még annyi nap múlva jár le(+ még tereltek,hogy már visszaadták),és az utolsó toldásnál fogtam és bankból reklamáltam.
Mondjuk érdekes módon másnap vagy 2 nap alatt visszakaptam a pénzt.
De ne legyen igazam és ez ez időben érkezzen vissza...[ Szerkesztve ]
Unknown 9 awakening
-
Jahno
veterán
válasz GAbre #102614 üzenetére
Többnyire kína árul, a régiókkal van baja nem az árusokkal. Nekem is néha vietnámi, nem győzök variálni mert mindig önállósítja magát, annak ellenére ugyanaz a kínai bót. Másrészt meg nem mindegy? Bár oroszoktól jó eséllyel nem jön semmi, főleg nem ezek a dömping Alis cuccok.
-
GAbre
veterán
Üdv!
Ha aliexpressen más nyelvet látok visszatérítés alatt:Volt már orosz,meg most valami török is volt,bár ez visszaállt angolra,ha később újra rámentem.
Akkor csak nekem van az az érzésem,hogy alin vajon mennyire csak Kína árul?Unknown 9 awakening
-
SI-ZO
csendes tag
Nagyjából 1 órával ezelőtt feladtam egy EMS csomagot. A tracking még nem működik. Mennyi idő, amíg követhető lesz?
-
titán
válasz BaLee #102606 üzenetére
Köszönöm! Ha jól értem, akkor végülis ugyanaz működik itt is, mint más unión kívülről szállító webshopoknál:
A 2021. június 30-ig érvényes szabályozás alapján az Európai Unión kívülről érkező, 22 euró érték alatti áruk vám- és áfamentesek, míg 22-150 euró között vámmentesek ugyan, de a 22 eurót meghaladó értékű áruk után áfát kell fizetni. [link]
Tehát a rendelés összegében nincs benne az esetlegesen később fizetendő áfa/vám, hanem annak értékétől függ, hogy majd kell-e fizetni utána. -
BaLee
addikt
válasz Lauda #102600 üzenetére
Automata felület van mindenre, alapból chatbot, ha nem boldogulsz vele akkor kapcsolnak valaki élő ember félét ami amutomata fordítóval elkommunikálgat veled.
Egy visszaküldés vagy reklamáció viszonylag könnyen intézhető, hogy a visszatérítéssel mennyire szórakoznak arról nincs tapasztalatom.
-
Jahno
veterán
válasz Lauda #102600 üzenetére
Megrendel, fizet, vár. Ha elakadás van, akkor úgyis mindegy bármelyik cégnél bármi előfordulhat, egy kutyák. Akinek egyszer megoldottak valamit az minden nap leírja, hogy mindenki más hülye, mert az Ali/Ebay/PayPal milyen jó és megbízható, engem meg párszor már keresztbe szopattak akármivel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -35% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest