- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
2019-es Hyundai i30 fastback az alany a kérdéseim pedig a követezőek...
1. A start/stop minden indítás után kikell kapcsolnom, ha nincs rá szükségem (idegesítő is és haszna semmi, legalábbi részemre)? Vagy van rá mód/trükk esetleg, hogy ne kelljen a gombot állandóan benyomni?
2. Xiaomi A2 android telefont vezetékkel csatlakoztatunk az autóhoz, hogy a kijelezőre (elsősorban a Wazét kitükrözzük) Android auto-n keresztül küldjük ki az infókat. Nos az elképzelésünket már ott megakasztja a rendszer, hogy azt írja ki a telefon kijelzője, hogy az Ön régiójában nem érthető el az Andorid autó. Miért is nemSemmi egyéb instrukció, hogy hogyan tovább.
3. A ha a tank az autó szerint már üres és irány a benzinkút, illetve a hátralévő megtehető km 0 az autó szerint. Hogy tapasztalatok i30 esetén mennyi van még az utóban kb? Mert úgy tudom (a Kia konszern lévén tapasztalt is), hogy lazán marad még 8-10 liter az 50 literes tankban, mikor már 0 megtehető km-t ír ki a kocsi.
Köszönöm a segítséget! -
rbalint88
addikt
válasz
butch3r #3702 üzenetére
Nekem csak savtarto van, a savkoveto az csak premiumnal meg gondolom az N-nel van, egyebkent egesz ugyesen kozepen megy palyan, nem pingpongozik, de autopalyan is van akkora kanyar, ahol elveszti a savot. (Akkor meg minek… elaltatja a figyelmed, aztan sokkal nagyobbat kell beavatkozni, mintha vegig koncentralnal)
-
butch3r
senior tag
válasz
rbalint88 #3697 üzenetére
nekünk nem. piktogram miatt nem gondoltuk, hogy a sávtartóra is vonatkozik. de kolléga kérdezte anno hyundai szervízben is, hogy nincs e egyszerűbb módja a kikapcsolására mint a menüben matatás és azt mondták nincs
nekem a totalcar bmw m340d cikk adta az inspirációt, hogy hátha működik itt is.
tboy93: ha röviden megnyomom bekapcsolom ezt a kormány asszisztens (értelemszerűen újra megnyomva kikapcsolja)
hosszann pedig a sávtartót.utóbbi megpróbál sávon belül tartani, sípol ha sáv szélére mész és nem enged kimenni a sávból (meglehet győzni azért az igazadról, csak enyhén ellentart)
a másik követi a sávot szépen középen. különbség a kettő között (amennyire én látom) hogy a sávtartó megvárja míg a sáv szélére érsz és vissza "lök" középre míg a másik szépen kormányozva a sáv közepén tartja.
hajtúkanyart azért nem próbáltam ki egyikkel se
csak pályán
-
válasz
Anthony001 #3699 üzenetére
Írták már páran, teljesen felszereltség és típus függő... 6 hónaptól 12+ ig bármi lehet, és bármelyik autómárkánál.
-
válasz
Anthony001 #3699 üzenetére
Én november legelején foglaltam le egy ceed sw 1.5 automatát, januárra ígérték, most ott tartunk hogy talán márciusban megkapom (de nem biztos).
-
Anthony001
senior tag
Sziasztok!
Rendelt valaki autót a közelmúltban? (Október-November-December)
Kinek milyen határidővel ígérték az autót?
Én novemberben rendeltem egy Kia Xceed-et, (1,5 turbó benzin, manuál váltó, platinum felszereltség), májusra ígérték.Köszi a válaszokat!
-
rbalint88
addikt
válasz
butch3r #3696 üzenetére
Mondjuk nekem ez alap volt, hogy hosszan nyomva kikapcsolom. Csak jo lenne, ha alapbol inaktiv lenne, nem jarok annyit palyan, hogy ne inkabb nyug lenne, mint hasznos funkcio - pl a toredezett szelu orszagutaknal, ahol birkozni kell vele vagy allandoan csipog…
persze ez is foleg ott problema, ahol se rendes utminoseg, se rendes felfestesek nincsenek, nem a nemet tesztkornyezetben.
-
butch3r
senior tag
ha valaki új i30-ban szeretné kikapcsolni a sávtartó asszisztenst, könyebben mint a fedélzeti menüben való 4-5 lépéses bóklászás.
tartsa nyomva a kormányon a kormány asszisztens (vagy mi a neve) gombot, az kikapcsolja. egyszerűbb, gyorsabb és kényelmesebb mint menüben matatni.ezt a módot elvileg szervízben se ismerik
u.i minden indításnál kell sajna, de még így is jobb mint alternatíva.
-
Ez így nem elég infó... mert alapból megtartanám a saját kocsit, mert a cégautók általában elég limitáltak lehetnek. X km mehetsz vele havonta/évente, stb.
Ha belefér és fenn tudod tartani használhatja az asszony a sajátot, lehet menni vele nyaralni stb.
Persze, ha valódi "unlimited" kocsit kapsz, oda mész és annyi kilómétert amennyit csak akarsz, bármikor.
Akkor a másik kérdés mennyire bízol meddig leszel ott dolgozó.
1-2 év múlva, ha úgy alakul bevállalsz egy egy autó vételt, ha most eladod.
És persze akkor esetleg meghírdetheted a sajátod és valóban most relative jó áron el lehet adni a használt kocsikat, főleg amik jó állapotban vannak. -
eM'82
addikt
srácok, ha kilátásban lenne egy céges autó rövid időn belül, akkor a márciusra várt kia ceed kombival ti mit csinálnátok (1M bánatpénz nem opció...):
- megvennétek, majd hahu-n instant meghirdetni? (forgalomba helyezés + hitel extra költségeit tuti buknám)
- egyeztetnétek a kereskedéssel, hogy hoztok másik vevőt? (ezzel kapcs.van bárkinek tapasztalata?)Az áremelések miatt talán még árában el lehetne adni, 0km-es autót, nem? (ezért gondoltam, hogy a bánatpénzes megoldással tuti buknék 1misit, míg így csak "párszázezret".)
-
Ocean
tag
válasz
vihartigris #3691 üzenetére
Jogos, benéztem. Mindenesetre 1 éves autónál az egyet is sokallom, bár ez legyen a legnagyobb baj
Nem emlékszem mikor cseréltem utoljára izzót, de az elmúlt 10 évben biztos nem, pedig eddig sosem volt új autóm. -
Ocean
tag
válasz
vihartigris #3688 üzenetére
Egy éves autón két izzót is cserélni kell? Ez manapság normális?
Amúgy tényleg jó ár. -
vihartigris
őstag
Pénteken voltam Cegléden (Zakar autó) 1 éves kötelezőn a Ceeddel.
Nagyon szimpatikus társaság, ajánlom figyelmetekbe, én Békéscsabáról kocsikáztam oda.
67.836,-Ft volt a fizetendő összeg, az alábbiakat tartalmazza:
-1 db H8-as izzó
-Total 0-30 motorolaj
-Olajszűrő
-Pollenszűrő
-Olajcsere
-1 éves szervíz átvizsgálás
-Ködlámpa izzó csere
-Pollenszűrő csere
-Korrózió átvizsgálás
A levegőszűrőt nem cserélték, mert nem látták indokoltnak az állapota miatt. -
scavy
tag
Azért ezzel vitatkoznék, hogyha turbó van, turbólyuk is van. 0.1-0.5 mp késés még rendben van, de nem 1-2 mp. És az érdekes az, hogy van a családban több KIA, többek között egy 2016-os szintén GT Line Sportage, 2.0 crdi, 6 fokozatú automata (nem 8, mint a Sorento) és az hiba nélkül működik, késés szinte semmi, úgy ugrik mint a vadállat.
Az adaptív tempomatot ne bánd, jóformán használhatatlan, még legkisebb állásban is már elképesztő messziről befékez a kamion előtt.
A "nem lehet" kifejezésen azt értettem, hogy miért nem rakta bele a gyártó. Továbbra is felháborítónak találom, hogy egy 10+ millió forintos autónál a vevőnek órákat kell 'guglizgatni' ilyeneken. De nem én vagyok ezzel az egyedüli, mondom, külföldi fórumokon is ugyanúgy probléma ez, mind a start-stop, mind a turbólyuk, mind a többi baromság és pittyegő használhatatlan új extra kikapcsolási lehetőségének hiánya. -
doc
nagyúr
Persze hogy nem raktak bele. De nem azert mert nem "LEHET"
Ertelme mindegyik extranak van, az hogy neked szemely szerint mennyire tetszik, persze nyilvan mas kerdes. A savtartot en kimondottan szeretem, sot, mikor ket eve autot vettem, eleve nem is vettem volna olyat amiben nincs. A Start/Stopot kapasbol indulasnal kikapcsolom, mivel szinte kizarolag orszaguton jarok, nem akarom hogy lealljon ha neha-neha valami miatt meg kell allni par masodpercre.
Adaptiv tempomat nekem sajnos nincs, kezivaltoshoz nem lehetett rendelni, pedig orulnek neki, igy marad a 'sima' tempomat.
A turbolyuk meg... ha turbo van, turbolyuk is van, ezen utolag meglepodni azert eleg vicces, plane hogy mar az elso probauton is egybol eszreveheto. -
scavy
tag
tboy93: Igen, én is azt gondolom, hogy ez lehet az egyetlen logikus magyarázat.
doc: pedig nem rakták bele. ha benne lenne (gyárilag), akkor a beállításokban azt is ugyanúgy ki lehetne permanensen kapcsolni mint bármi mást. A másik ilyen pl. az adaptív tempomat, amit szintén nem lehet permanensen kikapcsolni, minden alkalommal amikor bekapcsolod a tempomatot, külön nyomva kell tartani a gombot és úgy vált vissza normál tempomatra.
Eddig 2 hónapja használom az autót, de ezek közül az extrák közül értelmét nem látom egyiknek sem, inkább benne sem lennének. A 'turbólyuk' jelenségről meg nem is beszélve, és sajnos nem én vagyok az egyetlen aki így járt, az amerikai kia fórumok tele vannak hasonlóan "unhappy user" -ekkel.
-
scavy
tag
válasz
c0dered #3679 üzenetére
Nekem 2018-as Sorentom van, ott szerencsére megjegyzi a sávasszisztenst, tehát alap esetben ki van kapcsolva, ha egyszer bekapcsolod, akkor úgy is marad, attól függetlenül hogy leállítod az autót.
Tehettek volna hasonlóképp a START/STOP rendszerrel is, ott például minden alkalommal meg kell nyomni a gombot ahhoz, hogy kikapcsoljon, baromi idegesítő. Olvastam fórumokat, a legtöbben egy régi bankkártyával, vagy papírfecnivel támasztják ki a kapcsológombnál, így úgy érzékeli a rendszer mintha folyamatosan nyomva tartanád a gombot, elképesztő hogy egy ilyen egyszerű funkciót nem lehet belerakni.
Visszatérve a sávasszisztensre, talán egy biztosíték vagy áramkör kikötése megoldaná a problémát, ha jól tudom a start/stop-nál is ez az egyetlen módja, ezzel viszont állítólag bukod a garanciát, és gondolom mivel 2021-es az autód, még él rajta a gari. -
c0dered
csendes tag
Más: 2021es Proceed; van mód a sávasszisztens permanens kikapcsolására? Arra gondolok amit a kormány mellett balra lehet direktbe kapcsolgatni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Funthomi #3664 üzenetére
a baj, hogy a kvótát erősen optimistán szokták meghúzni, az nem baj ha csuszik az átadás.
A csiphiány miatt meg olyat hallottam, olvasok több helyről, hogy csökkentettették a gyártási ütemét mindezt úgy, hogy csiphiány miatt van, hogy így is udvara gyártanak félkész autót! Ha megjön a hiányzó komponens majd berakják. A kedvencem meg a BMW féle nincs kijelző úgy kapod és nem is lesz. [link]
csodás egy év lesz 2022.
-
c0dered
csendes tag
Tucson (DCT váltóval), augusztusban rendelte meg a flottakezelő, az eredeti (papírra vetett!) ígéret kb 1 hét múlva jár le. December elején még azt mondták, hogy igyekeznek 2021-ben leszállítani.
Tudtommal még legyártva sincs...
Azt mondják a manuális váltós példányokat le tudták gyártani. -
Mexbacsi
tag
Sziasztok! I20 esetében (2015) valóban nincs szélvédőmosó szint visszajelző? Egy kis lámpa legalább, hogy ki fog fogyni.
-
atika88
senior tag
Sziasztok! Hyundai i30 fastback az alany, 1 éves 30 000 km Bp. Auto Palace kereskedőtől vásárolva. Bevizsgáltattuk független helyen minden oké vele, garanciális is. Kérdésem: miért nincs már a tipikus szeriízfüzet meg az autóhoz vajon? (előtte flottás volt)...nekem egy 2 éves KIA-m van ahhoz például még van füzet, pecsételve ahogy illik. A Hyundai már csak elektronikusan vezeti? Köszönöm!
-
Funthomi
aktív tag
i30 kombira nekünk november elején januárt mondtak. Tegnap beszéltem a kereskedéssel és elvileg ezt tartják is. Ahogy hallottam az N line-ra többet kell várni vagy ha sok "fancy" cuccokat kér az ember a kocsiba (pl. panorámatető talán instant pár hónapod rádob a gyártásra).
-
Most jött ismerőstől az infó, a Kia teljes 2022-es kvótája minden modellre január 10-én elfogyott, már csak 2023-ra vesznek fel rendelést.
-
korcsi
veterán
Ezekről nem sokat tudok:
"
BMW - Longlife-04
MB-Approval 229.31/ 229.51
Porsche C30
VW 504 00/ 507 00
"
Gondoltam hátha, de nem.Itt az eset egy szakértőtől (youtube link)
#3659tboy93: A C3 normál HTHS viszkozítású, az A5/B5 alacsony.
A gépkönyvben igazság szerint ez is szerepel:
"Ha az ACEA A5/B5 motorolajat nem forgalmazzák az adott országban, használható az ACEA A3/B3, A3/B4 olaj is."De ha jól látom forgalmaznak A5/B5-öt.
LSPI-ről meg ne is beszéljünk akkor.
Átviszem a témát az olajos topikba
-
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Olajos kérdés:
2018 márciusi Hyundai I30 1.4T GDI-be 4-éves szerviz keretében számla szerint Castrol Edge 5W30 LL olaj került a motorba.
Ezekkel a minősítéskkel rendelkezik:
"
ACEA C3
BMW - Longlife-04
MB-Approval 229.31/ 229.51
Porsche C30
VW 504 00/ 507 00
"
A gépkönyv 5w30 ACEA A5/B5 olajat ír elő, megfelelő ez az olaj? -
outsiders
aktív tag
válasz
cybelaci74 #3655 üzenetére
Kapd de a doblemezeket és szigeteld ki a kerékívet bitulapokkal
Nyáron nekem is tervben van a dolog.
-
cybelaci74
csendes tag
Sziasztok! nagyjából bele olvastam a hozzászólásokba, miszerint az i30 futóműve kissé zajos... Ezt tapasztalom én is, miközben megnézettem, és teljesen rendben van. A szerelő azt mondja, hogy a rosszabb úton a tompa kopogás, lehet a stabilizátorok kopása, illetve a rudazat szilentjének elhasználódása miatt.
Bevállalom, azt kicserélem, de szerintem ettől nem lesz hangtalan...Valakinek van ezzel valamilyen tapasztalata?
2011 i30 1.6 benzin. ( 1-es )
Köszönöm szépen...
-
cybelaci74
csendes tag
Szia! nekem 1.6-os 93 Kw= 126 Le motoros I30 -am van. Kb kettő hónapja hajtom, egyelőre normálisan használva 7-7,2 liter között mozog a fogyasztása. Valószínűleg ennél ez elfogadható, dinamikus a 6 sebességes váltóval, úgyhogy nagyjából ennyi.
-
Ocean
tag
Csak kíváncsiságból megnéztem a 2021-es i20 könyvét, és abban is Shell logó van még a motorolajnál.
-
Dare2Live
félisten
Újakban már Total van. Aszem 2018ig volt Shell. Aztán most lehet megint más van.
Fékcsere lassan aktuális rákérdezek.
-
Robi_73
őstag
Az én kezelésimben is Shell logó van, nekem a Kia központból származott a Totalos infó és sok helyen úgy is hirdetik, hogy gyári olaj, nem úgy, hogy a gyár által elfogadott, minősített motorolaj. Amúgy meg már a Kia is saját márkás olajat dobott a piacra, ahogy a többi autógyártó is. [link] A Suzuki Eneos olajat forgalmaz saját néven, amit a kezdetekkor nem volt szabad hangoztatni. A hivatalos magyarázat az volt, hogy ugyan azon a gyártósoron készül mint az Eneos, de más az összetétele...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ford topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- sziku69: Szólánc.
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- Politika
- További aktív témák...
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest