Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
Willie
őstag
Végül kinéztem a gyári tartozék katalógusból a 14"-os acélfelni cikkszámát és nagy valószínűséggel azt fogjuk megvenni, az a tuti és olyan nagy különbség nem lehet árban.
Kérdésem lenne, hogy mi van akkor, hogyha esetleg nyáron defektet kap a barátnőm? A nyárigumi mérete 185/55R15, a téli és a pótkerék meg ugye 175/65R14 lenne. A kettő váltóméret, tehát akkor gond nélkül meg tud tenni mondjuk 200 km-t, igaz? Mehet ugyanúgy 130-140-es tempóval vagy lassabban kell majd mennie?
Előre is köszönöm szépen.
-
Willie
őstag
válasz FollowTheORI #2393 üzenetére
Köszi szépen, ez az oldal mennyire megbízható?
-
ithomas
őstag
válasz vihartigris #2396 üzenetére
Én ProCeed-et foglalóztam.Igen, LED-es.
Mivel a keresett színből és felszereltségből nincs több az országban, nem volt túl jó alkupozícióm, így 300-al lett kevesebb a végösszeg (amiből 250 az októberi akció.. )
Másik lehetőség az lett volna, hogy berendelek az új 1,5T mild hybrid 160LE verzióból, amit még majd csak novemberben kezdenek gyártani, és márciusra kaphatom meg kb.
Ez +300k lett volna, és persze egyel több hibalehetőség a jövőben a hybrid rendszer miatt.
Illetve a hybrid verzióknál a pótkerék helyére építik az akkut, úgyhogy még azt se kapsz hozzá.
Én részemről maradtam a 2020 verziónál.
Ja, és kapok hozzá egy szövetszőnyeg garnítúrát...Ennyi.Real eyes realize real lies!
-
ithomas
őstag
válasz vihartigris #2390 üzenetére
Szia,
Új autó esetén én a full LED fényszórókról biztosan nem mondanék le.
Ég és föld a halogénhez képest, és gondolom nem 1-2 évre veszed.
A Suzukinál ez pl már alapfelszereltség...
A kvótával kapcsolatban..nekem is ezt mondták 2 bp-i szalonban is.
Én le is foglalóztam egy szalonban levő autót, és átadásra 2021 januárt kellett ráírniuk..
Mondjuk az eladó azt mondta, hogy mivel rengeteg elektromos/hibrid autót is átadnak mostanában, van rá esély, hogy hamarabb is át tudják majd adni kvóta bünti nélkül, de ígérni persze nem tudott semmit...Real eyes realize real lies!
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Barátnőm téligumit szeretne vásárolni lemezfelnivel együtt. A gyári nyárigumi méret 185/55 R15 (H XL), viszont a milyen gumit vegyek csoportban javasolták, hogy a váltóméret 175/65 R14 kerüljön fel, mert jóval olcsóbb ez a méret. Ez eddig rendben is van, megnéztem a kézikönyvet, de csak ennyit találok benne:
Mit javasoltok, hol tudom megnézni, hogy pontosan milyen felnit is kell venni? A gyári alufelni ugye 15"-os, hol találom meg rajta, hogy az milyen is?
Szeretnék kalkulációt végezni a 14"-os és 15"-os méretre is, hogy lássuk a pontos árkülönbséget.Előre is nagyon köszönjük a segítséget.
-
Gombinyó
őstag
válasz vihartigris #2390 üzenetére
Békéscsabán a KIA-nál azt mondták, hogy idén már több új 1,4 TGDI motoros autót a kvóta miatt nem adhatnak át.
Simán benne van a pakliban, ha nem akarnak túl sok büntit, amit aztán a vásárlóra lennének kénytelenek ráterhelni. -
vihartigris
őstag
Srácok!
Új autóban a Kia Ceed 1,4 TGDI Gold felszereltség és a Hyundai 1,5 DPI Comfot felszereltség között vacillálok.
Lenne egy-két kérdésem.Az I30 tesztjét olvasva nem voltak elájulva a LED lámpák teljesítményétől.
Érdemes a halogén lámpák helyett a LED-es világítást választani kb negyed millió feláráért?Téligumit külön felnin gondoltam tartani.
A Hyundainál azt mondták, hogy az acél felnik (és van egy hibrid felni is a téli guminak) TPMS szenzor nélkül tud megfelelő jelet adni.
Ez igaz lehet?Mennyire zavaró este, éjszaka a belső kék színű világítás?
Békéscsabán a KIA-nál azt mondták, hogy idén már több új 1,4 TGDI motoros autót a kvóta miatt nem adhatnak át.
Ti is hallottatok erről?Hirtelen ezen kérdések jutottak eszembe.
Köszönöm
bármi reciproka a semmi
-
biker
nagyúr
ok, nyertél, 6 különböző kia/hyundai járt a kezem közt 2 év alatt és kettő van fixen, mindben ugyanez a kormány volt. Nem tudtam a peremvidékről
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz merqree #2384 üzenetére
Az ikonok szerint az a jobb alsó a mode gomb (limiter vagy tempomat) és a jobb felső a választott mód ki/be vagyis a cancel. Ugyanaz lenne mint a mai kormányok, csak fel van cserélve alsó/felső gomb.
Ha nálad nem így működik, az érdekes. Még az is lehet cserélte valaki a gombokat és/vagy kormányt[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Szerintem PEBKAC autós esete meg némi RTFM, de mindegy. Akinek a DRL fejtörést okoz 2020-ban, attól nem várom el, hogy akárcsak a manualt elolvassa.
Ugyanez a szitu a kona electric fórumokban. Ha naponta egy ember nem kérdezi meg, miért világít az elején a H jelben a zöld lámpa, akkor egy sem.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
LZs?!
aktív tag
Egyébként van még néhány félregondolt dolog itt:
- tempomatnak nincs cancel funkciója: természetesen fékre/kuplungra felold, de ha csak vitorlázva lassítanék (pl. VÉDA előtt), akkor vagy 1) rábökök a fékre, majd később resume, vagy 2) a kis szabályzó bütyökkel 'letekerem' a megálmodott sebességig (ami vagy annyi lesz, de inkább kevesebb, mert megint túlléptettem) vagy 3) rányomok a tempomat gombjára, mire átvált speedlimiter módba, ami offolja a cruise módot, majd később visszanyomogatom a tempomatra és újra rögzítem a sebességet; értelemszerűen 1) a leginkább praktikus. Ez természetesen 1000 vezetőből 999-nek nem gond...de ha valami megoldható lenne (máshol megoldott) hüvelykujj-mozdulatból, akkor miért kell 1) kézzel-lábbal (szó szerint) csinálni vagy 2) másodpercekig baromkodni a kormánykapcsolókkal?
- az automata távolsági 'tapad-ragad' módban létezik: ha egyszer ráhúztam, akkor nem lehet inaktiválni; onnantól a kocsi kapcsolgatja magának (egyébként nagyon korrekt módon kezeli), vagy én fixre húzhatom. Cancel funkció itt sincs, csak úgy lehet kilőni, ha a világítást kilövöm vagy áthúzom valamelyik manuális állásba. Ez természetesen 1000 vezetőből 999-nek nem gond...de itt, a Pilisben, a szintkülönbségek okán nem egzotikum ősztől tavaszig egy emelkedőn felfele csapatva a tejfölködbe érkezes egyik pillanatról a másikra, és ott lehet pupillázni...
- a fejegység kezelése (akár a kormányról, akár a műszerfalról) és a menürendszer en bloc istentelen, a telefonkezeléssel az élen...
- a pillanatnyi fogyasztásmérő kijelzője: a kocsi mindenféle számot meg tud jeleníteni, sőt az örökátlagot fixen mutatja, ergo a numerikus kijelzés koncepciója valahol él...de a pillanatnyi fogyasztást egy szaros vízszintes, 0-30 közötti skálán kis fehér vonallal jelzi. Miért?! Most vagy 'mondja meg', hogy konkrétan mennyire saccolja...vagy hagyjon vele békén. Emlékszem: nagypapám '80-as évek végén vásárolt Samara-jában is volt egy 'átfolyásmérő', amin egy analóg mutató vándorolt valami absztrakt logika alapján a 'kevés', 'sok' és a sárgával jelölt 'qrva sok' zónák mentén; na, a Ceed megjelenítőjének pont ennyi értelme van. Ez természetesen 1000 vezetőből 999-nek ne...stb.stb.
Összességében korrekt kocsi, és ahogy vannak kritizált aspektusai, úgy vannnak kifejezetten tetszetős dolgok is...sőt, az egyenleg bottomline plusszos; de attól még a fenti 'faszombamán' kategóriás dolgok nem lesznek kevésbé elfuserálva...
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
@prsq
Pedig cautionery/comfort jelleggel annak pont lenne értelme, t.i. DRL konstans, és a kézifék rögzítőállásában (járó motornál) a tompítottat/távolságit leveszi és csak a helyzetjelzőt (esetemben =DRL) hagyja fent.
Szóval jelen állapotában szerintem a DRL-tal mókolás egy l'art pour l'art természetű feature...
Nevermind...
-
Biqci
aktív tag
Ok, köszi
Igen, ez a feltöltés, oda kell egy kis ügyesség. Már van cső, de állítólag a műhelyben lesz szivattyú. Majd meglátjuk.
Viszont ezt nem tudtam, hogy itt is (mint sok típusnál) a feltöltő egyben a szintjelző is. Ma is tanultam..."For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Doze
aktív tag
Elméletileg arra készülj hogy a leengedes könnyű, a fél töltés problemasabb szokott lenni, a betöltő nyilas általa a váltó közepe felé van, oldalt, ami egyben a szintjelzo is.. Ha eleri akkor csurog ki.. Vagy egy hosszabb cső, kell hozzá, vagy egy combos fecskendő... Profik olajpumpaval nyomják be.
-
Doze
aktív tag
A drl nem kikapcsolható, maga jogszabályi háttérben van a működése...
1. Ha a motor jár akkor automatán kell felkapcsolodnia. (bar kezifekre lakapcsol)
2. Ha világít más nem világíthat, vagy mittom én max hány lumennel csökkenteni kell a fenyerejét. Ha egyben van építve az indexe akkor szintén halvanyodnia kell stb..
Egyébként ha autó módba hagyod akkor az pont elég coming home, living home világítás csak akkor lesz (menüben beallithato a hossza)
Valamint amit észrevettem autó funkcióban elsőként a hátsó fényeket kapcsolja fel (alkonyat stb) mikor már rendesen sötét van akkor a tompítottat.
Egyébként a drl-el felszerelt autóval szabályos a közlekedés nappal jó látási viszonyok közt mindenhol... Autópálya stb. Az lényeg hogy a drlnek működnie kell. Ha az megy más nem kell... Se a hátuljára se sehova..
-
LZs?!
aktív tag
válasz molnarpeter #2369 üzenetére
@molnarpeter
Nem, nem... A helyzetjelző, tompított és a távolsági is marad...csak a menetfényt veszi le, amikor be van húzva; legalábbis a ma esti rögtönzött empirikus tesztem alapján.
@prsq
Abszolút lenne értelme az elgondolásodnak, ha nem csak a DRL-ra pikkelne; lásd fent.
Nevermind...
-
prsq
aktív tag
Pedig egyszerű.
Benne van a nevében, MENETfény.
Ameddig forgalmi okból állsz, addig ok, de ha behúztad a kéziféket, akkor jó eséllyel parkolsz, megtévesztő tud lenni.(Nagyon sokan azt a KRESZ szabályt sem ismerik, hogy álló autón a tompított használata tilos, kivéve forgalmi ok ott is. Nem véletlenül. Az is megtévesztő.)
[ Szerkesztve ]
-
Biqci
aktív tag
Váltó olajcsere lenne egy 2009-es 2 liter benzines Pro'ceed-ben. Tudtok valami olyan dolgot, amire különösen figyelni kell, vagy egyszerűen leengedem-feltöltöm és kész?
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
LZs?!
aktív tag
válasz FollowTheORI #2364 üzenetére
@molnarpeter
Én is arra gondoltam, hogy álló helyzetben offolja. Automata üzemmód van.
@FollowTheORI
Ha álló helyzetben a kéziféket behúzod, akkor nincs DRL.
Köszi szépen! Ezt kipróbálom.
Nevermind...
-
nagyúr
Úgy kellene hogy működjön, mint a Rio-mon.
0 állás - kézifék kioldása után van teljes erejű menetfény/DRL
auto állás - ez annyiban más, mint az előző, hogy szürkület után felkapcsolja a tompítottat, ilyenkor a DLR gyengébb fényerővel világít tovább
...
és innentől ez megy tovább helyzetjelzővel, vagy tompítottal fixen bekapcsolva.Ha álló helyzetben a kéziféket behúzod, akkor nincs DRL.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
LZs?!
aktív tag
Más...
Pár hete elkészült a fekete-fehér felállás. Ha minden jól megy, akkor ez most így is marad egy darabig...
Ugyanitt keresem a választ arra, hogy mitől függ a menetfény működése?
T.i. automata módban ohne menetfény, kikapcsolt módban sincs, csak helyzetjelző-állásban világít (illetve akkor, amikor minden fel van tolva, ofc)
Hétvégén egy pihenőbe kiállva vettem észre, és azóta furdal a kíváncsiság...a beállításokban semmiféle ON/OFF opciót nem találtam.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Azt hiszem az lenne az, igen...
Mindenesetre mintha sikerült volna előcsalogatni valamit most a hétvégén, csak a megjelenítés sajátságos: hangsúlyosan középen, nagyban kiírva a telefonszám, felette a contact name valamivel kisebb karakterekkel. Lehet, hogy ez eddig is megvolt így...csak akkor a koreai fejlesztőknek ezek szerint mást jelentett a téma az intuitív megközelítése, mint pl. nekem.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
Ceed 2019 'alap' fejegység telefonkezelésével kapcsolatban érdeklődnék...
Android 10 (?) Redmi-vel használom, a Media funkciók tökéletesen mennek, bár az enchanced codec (SBC?) feature-t a kocsi úgy tűnik nem (inkább: azt sem!) támogatja.
Ugyanakkor a Hands-free meglehetősen fapados, és a kézikönyvben/beállításokban semmi érdemleges infót nem találok az alábbiakkal kapcsolatban:
- híváskor a kocsi durván hangosan üvöltett valami stock dallamot; sem a csengetési hangerőt, sem a dallamot nem tudom megváltoztatni, de legkevéséb rávenni arra, hogy a telefon csengőhangját használja. iPhone-t lazán kezelte pass-trough-ban.
- híváskor a contact info nem jelenik meg, csak a telefonszám. A BT beállításokban mindkét oldalon mindent bepipáltam/engedélyeztem, de no luck. Aztán letöltöttem a contact list-et a HU-ba, ami egy darabig működött (1-2 nap, pár újraindítás?), aztán visszállt csak telefonszámra. iPhone-nal itt sem volt gond, sőt a másik kocsim Pioneer HU-ja is a protocol szerint kezelte ezt by default.
Köszi szépen.
Nevermind...
-
nesa
veterán
2.9CRDi röl 2006 tol van valakinek véleménye tapasztalata?
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Van esetleg bárkinek információja a Kia Sportage 1.6 CRDI 136 48V-os Hybrid verziójáról? Igaziból szemezünk vagy ezzel vagy a sima 136 le-s dízellel akár automata váltóval. Ez Adblue adalékos motor? Mennyire kényes a városi közlekedésre, főleg a részecskeszűrőre gondolok, hogy mennyire okozhat ez gondot? Normál közlekedéssel kb ezzel a motorral milyen átlagfogyasztást lehet elérni? -
Atlantis
veterán
válasz #34411008 #2354 üzenetére
Hazai sebességhatárok között simán, kicsivel 3000 alatt forog 130-nál. Viszont a 120 lovashoz 6-os váltó van, az enyémben 5-ös, szóval ez nem mérvadó.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
nagyúr
válasz #34411008 #2352 üzenetére
Szerintem nincs/nem lesz vele gond, a turbó miatt figyelni kell a szervizelésre... és a német téli szezonok miatt a korrózióra nagyon oda kell figyelni. Más dolog nem hiszem van/lesz vele.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Atlantis
veterán
válasz #34411008 #2352 üzenetére
Annyira nincs még régóta piacon, ráadásul itthon 10-ből 9 i20 az 1,25-ös szívóval van....nekem a 100 lovas T-GDi-vel semmi gondom. (kopp-kopp). Szerintem német fórumokon több érdemi választ kapsz erre a kérdésre....(basszus 12k €....annyiért én is eladnám az enyémet. )
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
törölt tag
Sziasztok! Az I20, 3 hengeres turbo (120 LE) peldanyrol mi a közvelemeny? Vannak valamilyen tipushibai, amitol esetleg rettegni kell?
Nemetorszagban elek, es itt hasznaltan nagy belölük a valasztek, relative kedvezö aron. 12-13.000 Euro körül mar lehet venni 2-3 eveset, 40000 km alatt.A hasznalat leginkabb hetvegi 1x-i bevasarlas, hetvegente ~ 200 km utazas autopalyan, illetve evente kb 6 alkalommal lenne nagyobb tav ~ 1500 km, szinten autopalyan.
Parommal hasznalnank, szoval a merete rendben van, nem igazan lenne szükseg nagyobbra.
Erdekelne mindenfele tapasztalat: Szerviz, vezethetöseg, fogyasztas, stb.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állok és a Kia Sportage valamint a Hyundai Tucson maradt végül a pakliban.
Az 1.6-os turbós 177LE-s verzió lenne talán nekem a legjobb, de ritka mint a fehér holló. Így megelégednék a kisebb 130LE-s verzióval is, ha találnék elfogadható áron.2017-es évjáratúakat nézegettem és az egyik kérdésem az lenne, hogy ezzel az évjárattal illetve a fent említett két motorral milyen tapasztalataitok vannak?
Köszönöm előre is
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
spiky03
veterán
Köszi az infókat.
Mondjuk amit kivettem az már nincs meg mert a múltkor aposnal cseréltük, aztán ő azt mondta arra amit adtak a Bardiban h az nem jó és ő adott egyet. nah az is pár napig bírta. Igy gondoltam bele teszem azt amit vettem attól meg ez lett.
Hétvégén elmegyek majd újra a Bardiba és veszek újat.
Szerencsére holnap mar home officeba vagyok igy nem kell a kocsi.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
2011es i30ba milyen égőt kell venni ha a hátsó lámpám kiégett? A fék is.
Mert vettem egyet a Bardiban, amit bele tettem és attól az lett, hogy folyamatosan világított az összes féklampam.
Meg ha nem volt kapcsolva a világítás és raleptem a fékre akkor a műszerfal is felvillant.Köszönöm
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
nesa
veterán
-
gaborbol
őstag
Ezt neked raktam be. Problemas motor alapbol, nem tudom meddig akarod tartani, nem kizart hogy bele kell boritani a vetelarat csak a motorba. Ez a 350k futasteljesitmeny mar alapbol csoda, nem tudom mennyit lett abajgatva, a videon amit bontanak huz,megy rendesen, nem dol belole az olaj, csak van egy kis kek fust...
-
nesa
veterán
Közben megtaláltam hogy nincs kettestömegű, nincs nincs dpf, és a turbó is fix.
-
nesa
veterán
Sziasztok!
Hyundai Trajetel van valakinek tapasztalata 2.0 crdiAmit néztem azon nemrég volt váltó csere, meg új porlasztókat kapott, ezekben valóban nincs kettestömegű?
Nem tudom ezekben volt DPF? 2005 ös a kocsi. -
Studi22
aktív tag
Köszi!
A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
-
Studi22
aktív tag
Sziasztok!
Céges autóként egy Kia Ceed 1.6 dízel 136LE-s, Silver felszereltség +tolatókamera, 8”-os kijelző konfigot kaptam. A kérdésem hogy a rendszerellenőrzés közben lévő 5 csipogást (indításkor) illetve a képernyőn megjelenő “biztonságos vezetési figyelmeztetést” ki lehet-e valahogy kapcsolni? Illetve “Opeles” távirányítóval való ablak lehúzás előcsalogatható-e valahogy?
Köszi a válaszokat előre is!A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
-
kisza25
félisten
válasz #31600896 #2333 üzenetére
mankókerék, vagy mit nem találtál? Amúgy, ha befér a normál méret az sem drágább, vagy ha van téli -nyári szett felnin, akkor abból az egyik darabot mindig berakod pótnak
[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
oliwire
őstag
Sziasztok,
Szülők szeretnének cserélni egy 2003-mas 1.3-mas benzines Ford Fiestát egy nagyobb, és viszonylag újabb autóra.
Árban és kinézetben/tudásban találtak is egy Kia Vengát. Ezt: [link]
Mi a véleményetek alapjáraton erről a típusról, és a linkelt példányról? -
törölt tag
Üdv.
Meglévő Hyundai i30 (2. gen.) defektjavítóval rendelkezik. Felmerült a mankókerék beszerzése. Feltúrtam a netet, de sehol se találtam. Hol nézzek körül? Ki jártas a témában? -
Biqci
aktív tag
Köszi, akkor semmi spéci olaj. Látta az autót a márkaszerviz is időközben. Eszünkbe nem jutott az olajcsere. Rámondtak egy kuplung cserét, 800Euro...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Doze
aktív tag
Ó hát megy a kiánál is a szervízintervallum.. Kia ceed gyári könyvében 210e km van... Érdekes egy swift, sx4 stb (mit ismerek) 45e de legalább 60e kilométerenként illik cserélni... Az Opel is élettartam olajat használ a kézi váltóiban..😀, természetesen lehet rendelni élettartam olajat... Egyébként API gl-4, a kézi rengelykapcsolókba. 75w90. Nagyjából ennyi.
-
Biqci
aktív tag
Meglehet. Végül is, fogalmam sincs, mikor volt utoljára cserélve
Amúgy milyen váltóolajat célszerű beletenni? Gondolok itt arra, hogy pl. a Hondaba csak a gyári olaj ajánlott..."For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
gaborbol
őstag
válasz oliwire #2324 üzenetére
A gond nalunk az az volt, hogy a KIA vizsgalatot vegzett arra vonatkozoan, hogy karosodott-e a motor, amit azzal zartak, hogy nem.
Termeszetesen ennek ellenere 1-2 honap vagy ev mulva kifekudt a motor, akkor ha meg garos volt csereltek garba, ha viszont mar nem volt ra gar... akkor szevasz. Aztan a motorcserekrol is annyit, hogy ugyan azt a hibas motort pakoltak vissza garba, rengetegen iratak, hogy volt akinel harom motorcsere is befigyelt.Hivd fel a markaszerizet amit a hirdetesben irnak, kerdezd meg, hogy volt-e motorcsere, vagy mi tortenik ha jovore osszefossa magat esetleg a motor, mert nincs elojel, nem lehet belenezni. Anyagilag mire szamithasz.
nalunk ilyen 1.2-1.8 millio kozotti arajanlatokat dobaltak az ugyfeleknek.Nem tudom, hogy ugyan ott keszultek-e a motorok, de ott a technologiaval volt a gond, ugy hogy mindegy, hogy hol keszultek ugyan ugy erintett az osszes.
4.5 milla, 7 eves auto, es problemas a motor, nem tudom megemeszteni.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz oliwire #2320 üzenetére
Bele, 2016 elottit nem vennek nem veletlenul irom.
Garancia es eppen most jart le rola..El kell ezt engedni.Mellesleg azt a q. eget, milyen arak van nalatok.
Atszamitva ennyiert vettem(4.5 milla) a 7 honapos optimat 15K Km-rel. Jo az enyem alap verzio, de a boros ulesen kivul szinte mindenbe jobb mar alapbol.
Kiveve a bicska kulcsot[ Szerkesztve ]
-
Doze
aktív tag
Törölve
[ Szerkesztve ]
-
oliwire
őstag
válasz Dare2Live #2268 üzenetére
A Kia Optimából a 2 literes CVVT (Theta II G4KD) is beleesik ebbe a hibás gyártásba? Dízel + Benzin egyaránt?
[link] 75e km van benne, jó áron árulják.
Wikipédián ezt írták:By April 2017, Hyundai expanded the 2015 recall by including another 572,000 vehicles with Theta II engines, including 2013-2014 Hyundai Sonata and Santa Fe Sport vehicles.[4] Hyundai told safety regulators the same metal debris problem caused the expanded recall. Near that same time, Kia told NHTSA about a recall of more than 618,000 model year 2011-2014 Kia Optima
-
vzsryl
nagyúr
Megmutatták az új, érdekesnek szánt Hyundai Tucsont
Nem szeretem a SUV-okat, de ez jöhetne. Szeretem a különleges, bátor formákat. Na nem a Multipla félékre gondolok ilyenkor!
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Dare2Live
félisten
visszahivas usben. Nem tudom EU jarmuveket mennyire erinti mennyire import a tucson/stinger... vagy azonos e a beszallito eu osszeszereles eseten
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
oliwire
őstag
válasz molnarpeter #2312 üzenetére
Köszönöm! Rád mindig lehet számítani, hol keressem az infót!
-
Biqci
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 2009-es Kia Pro'ceed 2l benzin. A tünetei, hogy amikor hideg a motor, reggel az első induláskor, egyre nehezebb sebességbe tenni. Mindegy melyik fokozat, egyre nehezebb. A hátramenet is. És viszonylag lent is fog. Ha már bentvan, nem csúszik a kuplung, bátran lehet gyorsítani. Kuplung? Váltó olaj? Vagy valami?"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
AMD Power
titán
Ültem ma egy ilyenbe.... pont ugyan ilyen fehér Hyundai Genesis Coupe 3.8 V6 szívó 306 LE/361Nm..
Brutál is kis dög volt.
[ Szerkesztve ]
-
oliwire
őstag
-
oliwire
őstag
van itt valakinek Hyundai Elantrája? Tudna kicsit mesélni róla, vélemények, mennyire megbízható?
Itt egy árult darab: [link]
-
Dazsar
aktív tag
Üdv!
Egy Kia Ceed Kombi 2008 1.6 Benzin 127Le -be . Kb mennyi lehet egy kuplung csere, illetve egy kinyomó csapágy? ciceréző hangot hallok a motortér felől, benyomott kuplungnál meg abba hagyja , amit ki engedem, vissza jön a hang, sokan azt mondták kinyomó lesz, de ha már elviszem akkor lehet kuplung is lesz, mert szét kell szedni teljesen."Akárki lopta el a bankkártyám, kevesebett költ mint a feleségem"
-
gaborbol
őstag
Milyen evjaratban gondolkodsz, es milyen evjaratu a mazda?
SzAndras00:
Kivancsisagbol reneztem eBay-en $160 a gyari kamera nalunk, a kinai meg 25 ingyen postaval. 9 eves kocsiba megprobalnam a kinait.
[ Szerkesztve ]
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Érdeklődni szeretnék.
Gondolkodom, hogy le cserélem a mostani kocsimat ( VW Jetta 1.9 PDTDI ) egy Kia Sorento 2.5 CRDI típusú kocsira.
Sajnos nem igen vagyok tisztába a Kia kocsikkal, ezért is inkább itt érdeklődök.Mi a vélemény erről a kocsiról? Milyen típus hibái vannak, mire kell figyelni a vásárlás során? Én ahol használnám az szinte mindenhol Használnám autópályán , autóúton , terepen is, városba is, tehát mindenhol.
Ezek a motorok, amik benne vannak, 2.5 CRDI , milyen motorok? Mit kell róla tudni? Illetve, ha jól tudom, ezzel lehet trailerezni is, 3.5 Tonnás horog is szerelhető rá, ha hol tudom. Tévedek?Remélem ez nem olyan mint a Mazda ( Sajnos van a családba egy Mazda 6-os, dízel, hát, hulladék egy kocsi..)
Bármilyen tippet, véleményt, tanácsot elfogadok.
Kicsit szedett vedett le, melóba vagyok.
Köszönöm.
Gergő
-
SzAndras00
csendes tag
Sziasztok!
1 hete van egy IX20-unk (2011-es). Úgy vettük hogy nem működik a tolatókamera benne. Szétszedtem, persze be volt ázva, plusz valaki már megpróbálta "megjavítani" Lehet ehhez épeszű árban rendelni gyárit, vagy inkább aliexpress vonalon nézegessek? Ha Aliexpress, akkor valakinek van tapasztalata konkrét termékről? Ebben a típusban 12V-os, vagy valami másik feszültségű kamera van?
Másik probléma a GPS. Lehet utángyártott antennát venni hozzá? Ha igen, hogyan kellene kinézzen a csatlakozója?
Köszi a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest