Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester99
aktív tag
Üdv
Hyundai i40 1,7 crdi, hány km után ajánlott az olajcsere? (2 hónapja van nálam)
30e km olvastam, de az rengeteg sztem... -
atika88
senior tag
Sziasztok!
2020-as Kiáknál már elektronikus szerviztörténet vezetés van? -
eM'82
addikt
Kint a hivatalos árlista Kia oldalán. Ideje volt.
-
Chereiose
addikt
Sziasztok,
ha egy 2019-es hyundai i20-on bejelzett a guminyomás lámpa, és fel lett fújva, akkor hogyan tüntethető el a jelzés? Kormányon kell a menüben lépkedni, és reset gombot hosszan nyomni a guminál és megszűnik? Videóból láttam így, nem az én kocsim, csak rokonságban valaki bajba jutott ezzel.
-
Tomics
addikt
FB csoportban olvastam, hogy a Ceed-ben 2020-ig van TPMS, az idei gyártás már az ABS jeladóból olvassa ki a keréknyomást. Ez igaz lehet?
Örülnék, mert akkor nem kellene a téli szetthez TPMS. Akkor olyan 250k-ban megállna a téli szett +felni
Lehet, hogy már pénteken átvehetem a kékséget, de legkésőbb hétfő-kedd. Postára várunk, hogy bejöjjön minden papír a regisztráláshoz. Nehezen telik ez a pár nap 😀
-
2022 Kia Ceed SW 1.5 T-GDI 7DCT GOLD + metál 7.739e Ft céges lízing esetén.
GOLD kivitel változik a 2022-es modellben:
- néhány új biztonsági funkció
- kábel nélküli AA
- LED-es első fényszórók
- LED-es ködzárófény -
Kinder
senior tag
Sziasztok!
Mi a vélemény a 2016 körüli Hyundai i40 1,6 GDI -ről motorikusan? Ajánlott, vagy nem?
Ismerős nézeget ilyet, de én nem tudtam ebben neki segíteni.
Köszi! -
Ocean
tag
Csatlakozom a többiekhez, tizeniksz év gumicserélgetés (ki sem számolom mennyi költség volt ez összesen) az i20-ra négyévszakost vettem. Még úgy is, hogy kénytelen voltam elhozni nyáriakkal, azt eladni és venni rá az újat. Nokian-t vettem, téli körülmények között majdnem olyan pontokat hozott a teszteken, mint a téliek.
Azóta hülyéz is mindenki, hogy megölöm a családotNyilván nem megoldás mindenkinek, de ide az Alföldre, városba, meg hóban úgysem hozom ki a kocsit a sózás miatt, pont megfelel.
-
chester99
aktív tag
üdv
Hyundai i40 1.7 disel, 136 lovas, 2014 évj. 300e futott autóhoz milyen olaj ajánlott?
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
spiky03 #3219 üzenetére
Nekem tökéletesen bevált a 4evszakos.
Marha keveset járok a kocsival, a korábbi téli és a nyári szett 10ev alatt nem kopott el, hanem szét repedezett, ezért lett kuka.
Ráadásul a 2020/21 év főleg home office volt, a kocsi még itthon állt, még annyit se jártam vele mint eddig. -
spiky03
veterán
Én is most tervezek arra váltani, ha elmegy a nyári meg a téli szettem.
Városba arra a napi kb 40 kmre teljesen jó lesz.
Nem kell cserlegetni meg tárolni őket.
Csak még gondolkodom, hogy milyen legyen.
CC2t dicsérik most nagyon.
De lehet Verdi lesz belőle.
195/65 R15 méret kell nekem majd. -
RudY
addikt
-
outsiders
aktív tag
Nekem az van rajta, Michelin CROSSCLIMATE 2, most tettük fel 3 napja a téli Bridgestone helyett amivel vettem. Budget 15 colos méretben acélfelnivel
Nézegetem előtte, 16os felnivel sem néz ki érdemben máshogy, 17es mutat már rajta jól az én szememnek, de az már elég "peres" gumival van amit egész évre nem vállalnék be (225/45 r17).Facebook csoportokban szoktak árulni felnit sokkal jobb áron is egyébként.... -
4 evszakos gumiban senki nem gondolkodik? Nekem az accordon tökre bevált.
-
-
Tomics
addikt
Már én is agyalok a téli gumi, felni, tpms költségeken az érkező Ceed-re.
A gyári Kia TPMS mennyibe kerül? Ha jól értesültem 15k/db az utángyártott
Ennyire dràga lenne a szenzor? (Nem volt még TPMS érzékelős autóm)
Kia felnik tényleg ennyire drágák, mint ami a ktalógusokban szerepel? (60-80k/db 16col).
Ha jól számolom, minőségi gumikkal (~100k/garnitúra), könnyűfém felnikkel (egy lemezfelni is már 20k/db minimum, akkor már nézzen is ki valahogy ami kb 40-50k/darab), szezorokkal olyan 350k-ba fog fájni. Jól kalkulálok? Esetleg egyéb költséghatékonyabb módszer? 😁 A gumikon nem akarok spórolni, abból mindig minőségit veszek.
Köszi
-
RudY
addikt
válasz
DragonZ #3209 üzenetére
1. Szerintem igen, a gyári tartozékokat eleve jobb, ha ők szerelik fel.
2. Nyugodtan vehetsz hozzá saját ízlés szerintit, télire ugye főleg az SR3 (Salt Resistant) jelölés megléte érdekes (pl. Dezent stb.), főleg ha sókat sózott területen jársz. A gyári könnyűfém felnikre rákérdeztem, hogy van-e nekik is ilyen, de ügyes kerülőválaszt kaptam, úgyhogy marad a saját beszerzés.
TPMS szenzorból annyival előnyösebb a gyári, hogy nem kell tanítani, de normális gumisnak ez nem probléma, úgyhogy lehet nyugodtan más márka is. Ha hólánc használata is esélyes, akkor a felnihez mindenképp a 100%-ban passzoló és ajánlott gumiméret szükséges, mert így nem veri szét és nem karcolja. -
eM'82
addikt
válasz
DragonZ #3209 üzenetére
szia,
én csak a 2 utolsó kérdésedre tudok választ adni:
1. Igen, Kia-nál is utólag teszik fel a kívánt tartozékokat. Lesz mellé rezsióradíj is, ezzel lélekben kalkulálj.
2. vehetsz saját magad is megfelelő méretű/típusú téligumiszettet az autóhoz. TPMS szenzorra azt mondják, hogy olyat érdemes venni, amilyennel kapod az autót és akkor nem lehet gond az adatkapcsolattal. - de ez nem szentírás, valaki aki jobban járatos a témában majd válaszol, hogy milyet érdemes és hol venni
üdv -
DragonZ
csendes tag
Sziasztok!
Új autó vásárlása előtt állok és két típust néztem ki, mindkettő a full hibrid verzió.
Hyundai Kona Style vagy a Kia Niro Gold + ADA között kellene döntenem.Van esetleg tapasztalatotok valamelyikkel?
Melyiket érdemes választani? Mivel mindkettőben ugyanaz a technika (motor, váltó, villanymotor, aksi, futómű), így gondolom inkább szubjektív döntés lesz (melyik tetszik jobban, stb.).Még két kérdés:
1. A Hyundai-nál azt mondták, hogy a tartozékokat (sárfogó, küszöbvédő, egyebek) ők teszik fel miután megjött az autó. Ez vajon a Kia-nál is így van?
2. Ha szeretnék felnire szerelt téligumi szettet is kérni, akkor érdemes a kereskedéstől, vagy vehetek saját magam felnit és téligumit, csak kell majd hozzá vennem TPMS jeladót?Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
eM'82
addikt
dunaautónál én is így jártam, aztán a Pappas, meg a Wallis is olyan árajánlatot küldött már vissza, amin a 2022-es felszereltségek voltak felsorolva (de ahogy írtam is csak a kért változatra).
Amúgy alku terén sajnos csodák nincsenek. Gyártásra automata váltó esetében a 6-7 hónapot mondtak, de szinten mindenki ezt mondta. Sima váltó esetén 4 hónap a vállalt leszállítási határidő, ami persze csúszhat.Ha "szerencsém" pont úgy érkezik meg március körül, hogy még 1-1,5 hónapig kellene téli gumit használni, szóval az olyan +150k kiadás lesz azonnal a forgalomba helyezés mellett
. Meg még ha felniszettet + tpms-t is szeretnék az további 180k körül lesz
. úgy is meg kellene venni, csak jobb lett volna őszre tolni a dolgot.
....vagy otthagyom egy garázsban és megvárom a tavaszt(nyílván csak vicc)
itt az a kia oldal amit említettem, ha bárkit érdekelne. Hetek óta kint vannak a végleges színek minden változatra. Nem értem, hogy ők ennyire lelkesek voltak, vagy csak nagyobb piac és hamarabb kapnak infót.
-
eM'82
addikt
Nekem jobban bejön a pofija mint a Hyundai-é, de sztem mindkét autó vonalvezetése szép. Golfnál tuti szebb. :) Persze ez ízlés kérdése.
Van màr árlista, My22-es felszereltségi listával. Én kértem vagy 8 helyről ajánlatot, Wallis lett a nyerő. Nem mellesleg töredékét kérték a megrendeléshez, mint mások.
A lettek oldalán már 360-ban tudod megnézni milyen lesz az autó bármelyik színben. -
Tomics
addikt
Elolvastam, nagyjából egyet is értek, én egy Suzuki swiftből fogok átülni egy sima Ceed 160 T-GDI Gold GT-lineba. Nálam ugrás a minőségérzet, beltér, csomagtér (kb2x akkora/jobb, mint a swift). Én 6,8ért jutottam hozzá egy utolsó darabos kékhez, a GT line sokat dob a külsőn
Ennyit nekem megér, amikor egy 3-4 éves 50 ezret futott 1.4 turbó Vitara/sport swift is 5,5 milla.
Ami durva, hogy az én 7,5 éves 200 ezret futott swiftem 1.8ért számolták be (piacon 2-2,5 egy 100 ezret futott), amit én anno 0 km-esenen 2,8ért hoztam ki
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! MacBook PRO 15" M2010 - i7 I 4GB I 500GB I 15,4 I Nvidia I OS X High Sierra I Cam I Gar
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest