Hirdetés
- Rák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
kw3v865 #2949 üzenetére
Én használtam a régebbi 1,4 105 lovas motort egy kia ceedben amit 2011- ben vásároltam, összesen 58 ekmt mentem vele
Nem hiányzott belőle olaj két csere között és majdhogynem átlátszó jött le belőle cserekor (minden 10 ekm)
5,5 évig nem volt a motorral semmi gond
Meg volt egy használt 2015- ös i20- am az kappa motoros volt, de 1,25 az 71ekm-el lett eladva, abból sem fogyott az olaj és szép aranysárga maradt -
Dare2Live
félisten
válasz
kw3v865 #2945 üzenetére
ha sűrűn kapja az olajcserét és a 15kkm nagyon max sött ha tulnyomó részt rövidtáv város akkor max 7500kmenként és 0w30, 5w30at kap akkor tartós 300-500.000kmet elmegy.
tipushiba:
-lánc+feszítőre rá kell nézni. Amelyiket 10w30, 10w40el toltak már 100.000kmnél ugorhat. Ez elvileg a 2019eseket már nem érinti de inkbb rá kell néha nézni.
-katalizátor összeomlás. Ez ritkán össze tud jönni úgy, hogy visszaszív a motor a porból. Ezek a darabok zabálják az olajat. Aki erre van ráizgulva annak ajánlott cserélni egy katalizátort 150.000km környékén és ne gyárit vegyen...Összességében nem rossz darab sokkal tartósabb mint jópár új turbós, de nem is egy régi örökélet+1nap legendás toyota/vw/nissan... motor.
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
2019-es Ceed vásárlását fontolgatom. Az 1,4-es 100 LE-s MPi motorral mik a tapasztalatok? Mennyire megbízható? Sok típushibája van? 150 ezer km körül mennyire zabálja az olajat, ha rendesen karban van tartva és odafigyelek az olajcserékre? Hosszú távra tervezek vele, ezért kérdem. Itt azt írják, hogy nem egy hosszú élettartamú motor:
https://www.motorreviewer.com/engine.php?engine_id=18
Tényleg ennyire gyenge konstrukció ez? -
kisza25
félisten
válasz
vihartigris #2943 üzenetére
Jó az tény, hogy a bejárt útvonalakon fejből tudom a kutakat (Balatontól Salzburgig )és azt is, hogy melyik a legolcsóbb ami még jó is, de ha nem ismert úton megyek, akkor gyakrabban tankolok és olyan szakaszon megyek ami nem autópálya ott megetetem a vasat
-
kisza25
félisten
válasz
vihartigris #2937 üzenetére
Én 450 km-re jártam dolgozni 10 évig, egyszer sem jártam így, de az elmúlt 24 évben sem, azért Magyarországon nincsenek nagy távolságok, ha tudom messzebb megyek tankolok és azt is tudom előre, hogy külföldön hol fogok tankolni, mert előre kitalálom, még egyszer sem tankoltam autópályán
-
Ocean
tag
válasz
vihartigris #2940 üzenetére
Köszi!
Nekem egyébként ez az első új autóm, sőt mondhatjuk nyugodtan, hogy az első 15 évnél fiatalabb autóm
Szóval most gyűjtöm az infókat ezerrel, autóápolás, karbantartás témában, ha netán van valakinek valami hasznos összegző írása, azt megköszönöm.Nem tudom hogy alakul az autóipar jövője, ez is egy szempont volt, hogy most még egy elérhető áron meg lehet venni ezeket a belsőégésű motoros autókat, de ki tudja hogy lesz?
Ha beválik az autó, az is lehet, hogy soká nálunk marad, ezért igyekszem a lehető legtovább gyári állapotban megtartani.
Illetve hát eladásnál is csak előny, ha sikerül. -
V.T.
aktív tag
válasz
Pontosan ez a bajom. Nem gond ha pontatlan. De ne 10 literrel legyen már. Ez gáz.
-
Ocean
tag
válasz
Én nem pontatlanságnak hívnám ezt, sokkal inkább óvatosság.
Ahogy többen is írták már, több szempontból sem jó, ha porszáraz tankkal közlekedünk. Ezért hagynak rá gyárilag 6-8-10 litereket.
Ettől függetlenül ha épp autópályán mászol hegyet, és felvillan a sárga lámpa, akkor alkalmanként belefér, hogy kicsit tovább menj, hogy ne a legdrágább kúton tankolj tele.Egyébként be sem mutatkoztam, két hete én is boldog Hyundai tulajdonos vagyok, 2021-es i20, egyelőre óriási a szerelem, imádjuk
Én is úgy hoztam el egyébként a szalonból, hogy a digitális benzinszintjelzőn egyetlen pixel nem jelzett, csak villogott minden, hogy azonnal tankoljak, na mondom szép, ideadták pár deci benzinnel, de 36 liter belement (ennek 40 literes a tankja). -
vihartigris
őstag
-
V.T.
aktív tag
válasz
vihartigris #2927 üzenetére
Nekem ugyan ez van 2021-es 1.4 tgdi Proceedel.
Nekem sem tetszik hogy simán marad benne 10 liter mikor azt írja hogy 30 kmt tudok már csak megtenni. 40 liternél többet nem tudtam még bele tankolni az első tankolást leszámítva.Nem tudom esetleg a kompjuterbe ha laptopra van kötve nem lehet e állítani rajta. Engem ez nagyon zavar, mert simán még 100 kmt el lehet vele autózni és még mindig marad benne mert 6.2- vel bőven eljárok.
-
válasz
Nekem múltkor még olyan ~ 70 km-t írt a kocsi és belement 40 + pár liter százas'. Kattanásig töltöttem, és a szintjelző felett volt picit a mutató.
Az amúgy egészséges ha annyit nyomok bele amennyi hely van?
-
andyTM
őstag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Lehalt a gyári erősítő az autóban.(sportege). Hol tudnék szerezni egyet? Ami benne volt, az 96270-3w300, de elvileg kompatibilis a 96370-3w700 is.
-
vihartigris
őstag
-
Dare2Live
félisten
válasz
vengaba megvétel után aszem 49litert toltam bele... és azt is 50nek írják.
de ha akkor tankolom amikor 0át mutat akkor még min van benne 8-9liter.
szóval sanszosan igen.
-
Robi_73
őstag
válasz
Ezt senki sem fogja tudni megmondani, mivel nincs két egyforma autó. Elég ha az úszónak a karja, annak a hajlítása, súlya minimálisan eltér, vagy a szivattyúház tömítése 1 minimétert kitartja azt és a tank gyártásánál is lehetnek differenciák. Ezt neked kell kitapasztalnod. Viszont nem ajánlatos ilyen alacsony üzemanyagszinttel rendszeresen kocsikázni (főleg nyáron), mert könnyen károsodhat az üzemanyagszivattyú. Amint kigyullad a sárga lámpa irány tankolni, ha pedig kíváncsi vagy mennyi benzin van benne még, magadhoz veszel egy 5 literes kannát tele benzinnel és kocsikázol amíg meg nem áll az autód. Én saccra 3-5 litert mondanék, neked most annyi lehet az autódban.
-
vihartigris
őstag
-
Az komoly tényleg.
Én tavaly a 2017 Rio-ba cseréltettem elől-hátul ugyanezeket (4 tárcsa + betétek) gyári alkatrésszel a JP-be (igaz vidéki, Kecskemét), és az 250-be kb megvolt.
Asszem jó kis további drágulás elé nézhetünk akkor gépkocsifenntartás terén a márkaszervizeknél.
-
enddav
aktív tag
Közszolg.: 2020 Hyundai i30 1.4 szívó 83k km
első tárcsa és betét csere 200k HUF M3 Gablininél -
-
kisza25
félisten
2012-ben volt pont a modell váltás, melyik érdekelne, az új, vagy a régi? bár a 101 lovas azt hiszem az újabban volt.
Nekem 1,4-es proceed volt 2011-es, nem egy versenyautó, de A-B-be el lehetett vele jutni
nekem 5,5 évig volt meg új korától, ez alatt csak a kötelezőket cserélték, meg gariban egy klímahűtőt
Festése nagyon vékony, így érzékeny, ez az elejétől zavart -
LK
addikt
Üdv! Érdeklődnék hogy 2012-es (vagy e körüli évjáratok) KIA Ceed-el kapcsolatban (kombi) van-e valakinek tapasztalata ? Van-e valamelyikőtöknek ilyen? Típushibák, esetleges felmerülő problémák érdekelnek. Mire érdemes ránézni vásárláskor,stb.
1.4 benzines 101 lovast nem tudom hogy láncos motorja van-e pl.
Köszi(most látom,vannak itt i20 tulajok is, mostanában nézegettem azokat is,persze nem a Ceed alternatívájaként)
-
kisza25
félisten
Veszprémiben normálisak voltak, ott vettem az i20-at, a Siófokiban is normálisak, és olcsók, ott vettem az egyik tipo-t, azt merem ajánlani, összesen 4x voltam ott szervizben, meg voltam ott az i20-al is. Győrben vettem a mostani tipo-t, de ott még nincsen szerviz tapasztalatom
Kérj tőlük árajánlatot a szervizre. (mindegyik FIAT, Hyundai...)
-
Igric
tag
Sziasztok! Az i20am első éves szervize esedékes. A legegyszerűbben Veszprémbe tudnám eljuttatni, de még Siófok ill. Győr is szóba jöhet. Van valakinek tapasztalata valamelyikükkel? Elsősorban a veszprémi érdekelne, de mindent meghallgatok.
Köszi előre is! -
kisza25
félisten
-
molnarpeter
nagyúr
Valamilyen mindenképp, kérdés a jelzés - utólagos szettek vannak csak csipogóval vagy külön távolságot mutató panel el; gyári alkatrész retrofit ügyben én nem vagyok jártas (néhány bontóban, márkakerben vagy típus fb csoportjában érdeklődnék tovább), hátha meg lehet jeleníteni a gyári kijelzőn
-
Ceed JD-be utólag rakható tolatóradar?
-
biker
nagyúr
Sziasztok!
Ha valakit érdekelne egy (szerintem)jó vétel, akkor keressen meg
Kia Stonic 1.4 LX Exclusive kivitel, 2018 októberi.
most 75.000km van benne
Operatív lízingben használt, minden kötelező és azon kívüli szerviz esemény márkaszervizben történt, éves pálya matrica van rajta. Valóban nem dohányzó, mivel én sem dohányzom, és tiltom a kollégáknak a kocsiban dohányzást, egyből kiszúrom a szagot. Egyébként nem nőtulajos, garázst csak a szerviz idején látott, és nincs orvos rokonom.Mi nem tudjuk megvenni, épp szűkítjük a tevékenységet és az alkalmazottak számát, de vihetünk rá vevőt. Ha kikerül a piacra, már azon az áron lesz elérhető.
A jelenlegi Stonic kínálat áraihoz képest közel fél milliós árelőnnyel.
kb 2 hét múlva visszaadjuk, ha addig más nem kéri.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Kia Ceed 2012 autóba, Android fejegységet tudnátok ajánlani?
Junsun márkát néztem, de ott csak az újabb Ceed-hez van keret. Esetleg keret nélkül működne a dolog?
Nekem ilyen van:
-
Dare2Live
félisten
Nálam a Venga vásárlás úgy indult, hogy bementem Papashoz májusban, hogy ilyet szeretnék. Erre elhajtottak, hogy már nem gyártják nincs.
Szept közepén bementem egy másik szalonba. Mondták, hogy kék meg fehér nincs többi van.
A garihoz való hozzáállásuk minősíthetetlen. Az alap hozzáállásuk az, hogy a te hibád, jó az akkor is ha nem jó te vagy a hülye.
És hát ld esetedet hülyeségeket is beszélnek. Meg drágák is. Kerülni kell őket. Nemsokára le is írom a véleményem maps bejegyzésnek is. Jó nagy egy csillag lesz.
-
Willie
őstag
Köszönjük szépen, talán sikerül előrehozni az időpontot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest