- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
zo-lee
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit behalt a fórum, van itt valaki esetleg ?!
Most vagyok 34, korizni gyakorlatilag 4 évesen kezdtem, és gimis korom óta folyamatosan szezononként nyomom, így nem vagyok ügyetlen ( persze a korongosokhoz képest igen, de ez más tészta :-) )A lényeg, hogy a Bauer Vapor korimat cserélném, és szemezek a t-blade pengével szerelt korikkal.
A kérdésem az lenne, hogy
1) megéri e az árát, és
2) szabadtéri pályán -, ahol a jég hol puhább, hol keményebb - is tartja e szépen az élét.
Egyszóval T-blade tulajoktól vagy volt tulajoktól szeretnék véleményt hallani (olvasni ) akár pro, akár kontra, akár ide, akár privátba is.
Köszi!
Halló!
-
_Sevi_
tag
Helyes!
Ami boltok ajánlok neked:
jégvilághockey
Marczi Skate
Willi Sport
Jó vásárlást! -
_Sevi_
tag
Ha biztosra akarsz menni akkor veszel egy:
- Graf-ot
+ kényelmes
+ strapabírós, tartós
+ hokizni is lehet benne
- kicsit terebélyes a mérete mint a Bauer-é
vagy-Bauer
+ strapabírós, tartós
+ hokizni is lehet benne
+ passzentos
- kényelmetlen Graf-hoz képestA sütés új Hoki koriknál szokták csinálni! Fontos hogy "ÚJ" és "Hoki kori" !
Berakják a korit egy sütőbe (a boltban, nem tanácsos otthon próbálgatni !!), azt hiszem 80°C 1-2 percre ,utána bele bújsz ,bekötöd ahogy használni szoktad ,utána egy helyben állsz benne 5 percet.
Az a haszna ,hogy felveszi a lábad formáját ,passzentosabb lesz ,jobban rá simul a lábadra.
Elvileg egyszer elég megcsinálni, de ha nem jó még egyszer meglehet sütni de többször nem érdemes mert nem tesz jót a korinak!
Ez a folyamat műanyag koriknál érthető módon nem megy ,mert eldeformálódik a melegben -
kiki22
senior tag
A sutos dolog amigy pontosan more valo es milyen elonyokel jar?
-
_Sevi_
tag
Biztos vagyok benne ,hogy Sopronban is van hoki bolt vagy más sportbolt ahol árulnak korikat!
Persze, fontos hogy kipróbáljad a korcsolyát mert márkán belül is lehet más a formája a korcsolyának ami nem 100% hogy jó a lábadnak.Nem kötelező 30 felett venned, alatt is vannak jók. Amit küldtem linket abba is van jó pár hoki kori ami 30 alatt van.
Kb. 20 e Ft-tól indulnak a korik amiket érdemes megvenni.
Szívesen! -
_Sevi_
tag
Használható ez a jó kifejezés ,de ha hosszútávra tervezel akkor már innen válogatnék korikat, persze ha Bp.i vagy vagy ha nem gond ha ott kell vásárolni.
Annyit hozzá kell tennem ,hogy a fűzős korik kényelmesebbek meg jobban tartják a bokádat mint a csatos ,a hátránya hogy mindig meg kell feszíteni + kötni ami +5 perc.Nekem egy Bauer korim van amit 16 éve használok és még mindig jó, csak most már kihíztam belőle
és vettem egy Graf 1035 korit. Annyi különbség van a Bauer és a Graf között ,hogy a Bauer sokkal passzentosabb azaz oldalt nyomhatja a talpad illetve az achileszednél is, ellenben a Graf-al ami fényévekkel kényelmesebb de viszont maga a korcsolya is terebélyesebb (valakit ez zavar).
Vásárlásnál amit érdemes figyelni ,hogy úgy próbáld fel ahogy majd használni fogod a pályán (vastag vagy dupla zokni), mind a két korcsolyát vedd fel és főzd be teljesen érrezed ,hogy jól tartja a lábadat és nem nyom sehol (elől, hátul, oldalt).
Amúgy a drágább koriknál vannak különböző talpszélesség méretek.
Az alap koriknál amit a Decathlonban vagy Hervis-ben veszel ott mindegyik fitt a talpméret. -
kiki22
senior tag
Szia!hat szeretnek par figurat betanulni meg normalisan gyorsan megallni mint a hokisok.van par elvetemult ember akik bevagnak aztan johet a burulas :-) Regen gorkoriztam es ott ment a koszoruzas de most mar nem nagyon.van egy full alap csatos korim.szoval akkor bauerbol a 20 ezres kategoria mar hasznalhato?amugy mire kell figyelni a vetelnel?rendszeresen szinte napi szinten szeretnek kijarni amugy amig a palya uzemel. (Eleg halott sajnos ez a topik mar :-( )
-
_Sevi_
tag
-
kiki22
senior tag
Sziasztok!azt szeretnem kerdezni mi az az arkategoria amitol mar jo korit kapni?koszonom a segitseget elore is.
-
jony0066
újonc
Üdv!
Nekem van egy eladó Roces RSK 7 -es korim 1 alkalmat volt használva
34000 Ft ért vettem a Hervis-ben 25000 Ft -ért eladó .
Blokk megvan 6 hónap garancia van rá.
Vásárlás napja 15.12.14.Ha valakit érdekel írjon bátran bármi kérdése van.
http://www.jofogas.hu/tolna/Jegkorcsolya_Roces_RSK_7_Uj__1_alkalmat_volt_hasznalva__40509238.htm
-
_Sevi_
tag
Sziasztok!
Mostanság szeretnék korcsolyát venni.
Két típus között vaciállok az egyik Graf F10 és a Graf G35. Árban szinte egyenértékűek.
Az F10-et kiporbáltam és elég kényelmes a lábnak, nem nyom sehol és elég masszívnak nézki. (bár az anyaga elég érdekes, bőr és valami speciális müanyag vagy nem tudom mi de biztos nem gyöngyvászon)
A G35 -öt nem tudtam kiprobálni mert csak kis méretbe volt és ha szeretnék akkor rendelésre tudnak hozni.
A G35 sokkal merevebnek tünik és masszívbanak ezért talán nem annyira kényelmes mint az F10.
Ha jól tudom az F10 pár éves model a G35 talán 2015-ös.
Köszi előre is a tippeket. -
JasL
őstag
Tegnap vettem Roces RSK 7-est. Szuper
Kényelmes, szénacél penge, nagyon erősen tartja a bokát. Tényleg jobb, mint az RSK 2-es (a 7-es a 2-es továbbfejlesztett változata), azt is felpróbáltam. A hosszabb bokarögzítő pántot könnyebb erősen húzni az RSK 7-en, bokahajlatnál pedig van egy nyitott szem, ami rendkívül erősen megfogja a lábfejre húzott cipőfűzőt, amíg befűzöd a legfelső két szemet. A gyárilag adott madzag nem waxolt, de elég jól bírja a húzást. A nyílt szem beakasztásánál vigyázni kell a fűzőre, mert könnyen átlyukasztja, ha nem jól fűzzük bele, de még ilyenkor sem éri komolyabb sérülés a fűzőt. Nekem puhábbnak és többnek tűnt az RSK 7-esben a belső bélés, mint az RSK 2-ben, valamint dizájnban is szebb lett az RSK 7 a több színűségével és az orrán levő erősítő varrások valamint bőrök miatt. Gyárilag egyiknek sincs éle, első körben élezőhöz kell vinni. A dobozban csak eladásig védő műanyagot adnak, élvédőt külön kell venni hozzá (1200 HUF a Hervis saját márkása). Az RSK 7-et 34ezerért árulják most, de nekem sikerült vennem egy újat (szintén a Hervisben) egy félrecímkézés miatt 24ezerért
Egyébként 34ezerért is megvettem volna, jó ez a kori nagyon. Típusát tekintve hibrid, kezdő hokisoknak vagy hobbisportra való, de profi jégkoronghoz nem ajánlott. Az ára ezért is ilyen magas. 41-es a lábam (Adidas és Nike cipők alapján), 43-as RSK 7-es kori volt a legkisebb a boltban, de jó lett még így is. Máshol is lehet olvasni, hogy 2 számmal nagyobbat nyugodtan lehet venni ebből a koriból, egyrészt mert nagyon szorosan tartja a lábad, másrészt az orr köríve miatt. Súlyra elég könnyű, nem érezni nehéznek (pedig elég kicsi vagyok) 1 óra után sem. Első napos tapasztalatom alapján csak ajánlani tudom. Nagyon jól összerakott, minőségi Roces kori az RSK 7. 20 éve korcsolyázom (jég- és gör- is)
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok,
Roces RSK 7-s koriról vannak tapasztalatok?
Megéri az árát? -
ZGO
tag
Hali!
Hát, BP-i pályákról nem tudok semmit, sajnos nem ott lakom, de szerintem sokan velem együtt várják, hogy szélcsendes mínuszok közepette jó pár "kis" csónakázótó befagyjon.
De ha felutazok szeretett fővárosunkban meglátogatok egy tetőtéri koripályát vásárlás közben pihenés képp -
Dread
tag
mizu veletek korisok?
kinek, mi a véleménye a budapesti pályákról?
jó hogy végre nyitva van rendesen a műjég de szerintem nagyon rossz a nyitva tartása, délután 4-8ig, rettenetesugyhogy inkább az uj jégterasz pályára szoktunk menni az arénába mert az este 10ig nyitva van de sajnos az meg kisebb mint a westendben volt :/ meg a jéggel is vannak gondok.
kérdés:
valakinek van tapasztalata a t-blade-el? -
ZGO
tag
Heló!
Szerintem CCM
Igaz beszereztem egy Bauer Supreme Pro-t, és csak ezzel van "jó" tapasztalatom mivel életem első korija, de előttem akik már profin koriznak, CCM-et ajánlanak többnyire, ha jót akarunk.
Nézd meg a CCM honlapját, biztos sok hasznos infót megtudsz róla. Ha az ott látottak és bizonyítások meggyőznek, akkor bátran vágj bele.
De ne feledd, miután megveszed irány az éleztetőGyárilag szerintem a CCM sincs megélezve /biztonságtechnikai szempontból is míg a vásárlóig eljut/.
Nekem a BAUER-em sem volt, épphogy látszódott valami, és kicsit labilis is volt. Okozott meglepetést kanyarvételeknél. De éleztetés után olyan volt, mintha síre tennének, arra ment és úgy ahogy én szerettem volna. De próbáld ki te is milyen élezés nélkül, hogy érezd a különbséget. Ha meg van tapasztalatod akkor nem szóltam
Ja és fő szempont a kényelem, hogy ne fáradjon el hamar a lábfejed. Nekem jó választás volt hogy talán az egyik legkönnyebb korit vettem.
De talán felpróbálhatod mind a kettőt, és meglátod mi a kettő közti különbség ha van, és e szerint is dönthetsz.Üdv, jó korizást!
-
Fricc
tag
Sziasztok!
Oxelo korikkal milyen tapasztalatok vannak? Decathlonban Oxelo XLR3 kori 14e-ért ?
Vagy inkább Hervisben CCM Tracks SR 12-ért?Köszönöm!
-
Louloudaki
aktív tag
-
drstupid
tag
Sziasztok! keresnék használt de jó állapotú Hoki korit, szerintetek hol érdemes nézelődni? Budapesten régen volt az Astorian egy használtas, csak az a baj hogy nem tudom merre, régen jártam ott, valami tipp esetleg? köszönöm!
-
Dylen
senior tag
Volt már valaki a westend melletti pályán? ha igen, akkor elmondhatná, hogy mekkora, és mennyi a belépő, köszi
-
rashy91729
újonc
Nem tudja valaki hol tudok venni, Bauer vapor x15-höz él-vezetőt, pengével?
(Tuuk Lightspeed Pro, Super-stainless steel)
Ha valaki tudna egy árat is mondani azt megköszönném. -
Manitou
veterán
-
_seth_
veterán
Nekem egy Roces RX2 Black, páromnak pedig ugyanilyet vettem csak fehérben. 30-28 körüli darabonkénti árról volt hervisben leárazva az enyémet talán 16-ért a páromét 14ért sikerült megvenni és ezeken sem volt él egy kicsi sem tehát második alkalommal mentünk is éleztetni a korikat. Él nélkül elég szerencsétlen főleg oldalra kicsúszkál de frissen élezve nagyon jó és bár nem egy fűzős fazon egyik sem de kényelmesek nagyon.
Debrecen fedett jégkoripálya egészen jó. Egyetemistaként tesinek jégkorit vettem fel és 10 alkalom volt 2400 forint tehát nagyon olcsón jön ki.
-
Manitou
veterán
válasz
rashy91729 #319 üzenetére
A nikebauer supreme pro valóban nem a one20 viszont a bauer supreme pro az egy az egyben one 20 Ugyanúgy rá van írva a pengéjére, hogy rozsdamentes
Bauer suprem pro-t akartam csak nem volt a méretemben így nikebauer supreme pro lett.
Az enyém a one05 csak más néven. -
Manitou
veterán
válasz
rashy91729 #317 üzenetére
Azóta már vettem korit egy Nike bauer supreme pro-t.
Közben okosodtam is. A vapor és a supreme között az a különbség, hogy a supreme inkább olyanoknak való akiknek szélesebb a lábfejük. Nekem konkrétan a supreme kényelmesebb volt, mint a vapor lite (gyakorlatilag vapor X01)
A CCM 92 helyett egy CCM V03-at próbáltam, az viszont nagyon kényelmetlen volt.
De próbáltam Easton-ból is kettőt, abból egy S1-es volt ami tetszett.és kényelmes is volt.
Illetve egy Rbk 3k-t is.( de ez már 30k volt)Aztán végül kikötöttem a supreme pro-nál ami a supreme one20nak felelhet meg, csak ez ilyen áruházas elnevezés. 9990-ért szerintem megérte
50%-os akcióban. Volt összehasonlítási alapom a az előbb felsorolt korikhoz képest, nem igazán éreztem akkora különbséget , mint amit az ár mutatott volna. De erősen vaciláltam, hogy az easton S1-et vegyem meg.
Gyárilag van ezekben él? Mert én nem éreztem szinte semmi élet benne, koripályán meg akartam éleztetni, erre azt mondták van ennek éle, nem nagy de van, ilyen hockey-s él.
Aztán végül így mentem fel vele a pályára, hát elég vegyes volt a tapasztalat vele. Előző korim egy sima mezei fűzős Roces után kevésbé kényelmes, de majdnem fele olyan könnyű. Viszont szerintem kurvára semmi éle nem volt ennek a korinak, ennek ellenére, lehetett vele menni, koszoruzásnál éreztem, hogy kicsit lablis, meg egy kétszer okozott váratlan meglepetést.
Úgyhogy majd elviszem megéleztetni. -
rashy91729
újonc
Lehet elkéstem de én, ha ebben a kategóriában kersgélsz akkor egy ccm 92-est ajánlanék, mert abban már rozsdamentes pende van.
És a Vapor és a Supreme korcsolyák egyedül a kinézeténe és a nevükben térnek el egymástól. Mindkét korcsolyának vannak különböző kategóriái, a kezdőtől egyészen az aktív játékos kategóriáig.Amúgy
:
WÁÁÁÁ megvan az új Vapor x05-öm ^^ mindenkinek csak ajánlani tudom, fantasztikus korcsolya, sokkalta jobb mint a reebook 2k.
-
Manitou
veterán
-
Dylen
senior tag
Sziasztok!
Volt már valaki a budai illetve a Mom park melletti pályákon? Arra lennék kíváncsi, hogy mekkorák mondjuk a jégteraszhoz képest. Oda nem akarunk menni, mert tömegnyomor van, viszont jó lenne valami szabadtéri. Köszi -
Manitou
veterán
Szerintetek melyiket vegyem?
Nike Bauer Vapor Lite
Bauer Supreme ProÁr ugyanannyi. Nem vagyok már kezdő koris.
-
bajak
csendes tag
hali!
bárki írjon vissza,aki debrecen jégcsarnokban(derék utca 33) szokott néha korizni
kellene egy kis plusz respect
-
bajak
csendes tag
Kedves Szatocs!
én is debreceni vagyok,és engem is bauerek érdekelnének(pontosabban EGY bauer supreme one 05) és nekem is csak 20 k van erre "fölöslegbe"
van a nagyerdőn egy hokibolt, rosco a neve,és sztem oda érdemes benézni,jók az árak,ingyen meg is élezik ha új korit veszel.
én csak azért nem vehetek korit,mer szüleim nem tartják jó ötletnek(pontosabban kitekernék a nyakam
)
-
FÖNÖK
tag
hi!
CCM 92 (hervisbe 10e) vagy Spartan Ice Pro (11-12e) a jobb választás.
melyik strapabíróbb, igényesebb kialakítású, kényelmesebb stb....
a válszokat köszönöm -
-
zsigiface
tag
Sziasztok!
Valaki segítsen légyszi! Mondjátok meg nekem milyenre célszerű élezni a korit? Lehetőleg olyan lenne a jó hogy koszorúzni és kifarolva fékezni is lehessen vele. Mert túl nagy holkerrel nem érdemes hokiféket próbálgatni ugyebár...Vagy éleztessem síkra? Valami tipp? Nektek milyenre van élezve? Köszi a segítségeket!
Jó Csúszást Mindenkinek!
-
Kicker
őstag
halihóó
elvileg holnapután már korizhatunk a balatonon, igaz én már most is játszom a gondolattal valami megfelelő részen... valaki nem próbálkozott?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest