Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zo-lee

aktív tag

válasz Jamita #364 üzenetére

A hoki korival nagyjából úgy hajtod magad,mintha gördülnèl talpról lábujjhegyre egyik aztán másik lábadon. A műkori kialakítása vègett ez ugyanúgy nem vègrehajtható,mert leakad a recès rèsz ès zsíros kenyèr effektus jön lètre.

• zo-lee

aktív tag

válasz Jamita #362 üzenetére

Szia! Ha nem okoz problèmát mondjuk 20.000 ft kiadása,akkor èn szemèly szerint mindenkèppen egy - Hervis-ben is kapható - Bauer vagy CCM hoki korit javasolnèk. Esni minden korival lehet,úgy a hoki mint a műkorival.
    A 2 csúszka között a penge kialakítása a leglènyegesebb különbsèg. A hokikori a gyorsaságra,gyors kanyarokra,megállásokra van kialakítva,míg a műkori a pörgèsekre,forgásokra,ugrásokra inkább. A hoki kori pengèje elöl-hátul lekerekített,míg a műkori hátul hegyes,elöt lekerekített,de recès (az ugrások vègrehajtását segíti ez a kialakítás).
    Mivel a kori közèpső-első rèszèvel hajtod magad,így a 2 kori különböző kialakítása miatt különböző technikát kíván meg.

• zo-lee

aktív tag

válasz iRon74 #359 üzenetére

Szia!

Ilyen fizikai paraméterekkel én a helyedben hagynám a Roces és társai korikat.

30 év alatt - na jó, legyen 15 mióta folyamatosan járok telente csúszkálni - nem egyszer láttam már jégen szétesni műanyag és egyéb silány minőségű korikat. Volt amelyiknek a pengélye törött le egy az egyben a talpról, aztán a gazda simán lesétált a koricipővel a lábán, de volt olyan is, amikor a kori szó szerint darabokra törött és semmi nem maradt az ember lábán. És ezek szimpla korcsolyázás közben történtek, még extrém igénybevételnek sem volt kitéve.

Személy szerint én azt tudom neked tanácsolni, hogy menj be egy sportboltba, vagy kifejezetten hoki cuccokat áruló boltba, és hoki korikat kezdj el próbálgatni. Sokkal kényelmesebbek, és sokkal tartósabbak mint a béléses divat korik. Tapasztalatból tudom mondani, hogy talán úgy jársz a legjobban, ha boltban felpróbálsz egy Bauer, CCM vagy Graf korit, hogy abból melyik méret kényelmes számodra, és azt megrendeled neten. Jóval olcsóbban kijössz belőle. Egyébként Hervis-ben pl szokott lenni belépő szintű Bauer vagy CCM hoki kori általában 20.000 ft alatt, én a helyedben azokkal kezdeném :)

Nekem korábban Bauer Vapor-om volt 9-es méret. Netről próbálás nélkül rendeltem egy újabb Vaport ugyanúgy 9-es méretben és tökéletes mint a korábbi, úgyhogy a méretek típuson belül passzolnak.
    A mérethez; 42-43-as lábom van, de a korim 44,5-es EU méretben, így még bőven használható akár dupla zoknival is, és még olyankor sem zavar. Számomra ez a másfél, 2 és fél méret különbség tökéletesen bevált.

• zo-lee

aktív tag

Sziasztok!

Kicsit behalt a fórum, van itt valaki esetleg ?!
    Most vagyok 34, korizni gyakorlatilag 4 évesen kezdtem, és gimis korom óta folyamatosan szezononként nyomom, így nem vagyok ügyetlen ( persze a korongosokhoz képest igen, de ez más tészta :-) )

A lényeg, hogy a Bauer Vapor korimat cserélném, és szemezek a t-blade pengével szerelt korikkal.

A kérdésem az lenne, hogy

1) megéri e az árát, és

2) szabadtéri pályán -, ahol a jég hol puhább, hol keményebb - is tartja e szépen az élét.

Egyszóval T-blade tulajoktól vagy volt tulajoktól szeretnék véleményt hallani (olvasni ) akár pro, akár kontra, akár ide, akár privátba is.

Köszi!

Halló! :)

Új hozzászólás Aktív témák