Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefi68
addikt
válasz vargalex #37494 üzenetére
Nekem is van ilyen gondom Android TV-n.
Amikor úgy van kedve az egyes linkeket megnyitja, máskor meg nem (pl. folytatnám másnap) ...
Talán a FilmPapa a legstabilabb ilyen szempontból, onnan még eddig mindet lejátszotta.Akkor nálam is a resolveurl a megoldás? Ez meggyógyítja a linkek problémáját?
Szerk.: látom az MsRepo-ban két ilyen is van: resolveurl és urlresolver
Melyiket rakjam fel? Mindkettőt?[ Szerkesztve ]
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Egy Raspberry-re feltelepített KODI-val elküldött zenét szeretnék hallgatni egy Cambridge Audio hálózati lejátszó segíségével. A kérdésem, hogy ehhez milyen beállítások szükségesek. A CA-n megjelenik a KODI, mint "Music Library", de üres. Köszönöm a válaszokat. Kellemes ünnepeket!
LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.
-
-
-
bucihost
senior tag
válasz vargalex #37494 üzenetére
szerk: nem válasz akart lenni.
Sziasztok! Tudom nem ide tartozik, de másik topicban nem kapok választ. Hátha valaki tudja a megoldást.
Adott egy Allwinner X96Q készülék valamint egy LG 4K tv (Pontos típust hirtelen nem tudok).
A gond az lenne, hogy valószínűleg a BOX és a TV távirányitója ugyan azon a frekin kommunikál (vagy valami hasonlón). A BOX távirányítója nem zavarja a TV-t, viszont fordítva igen. Ha pl a TV távval halkítani akarok a TV-n, akkor a BOX elkezd előre tekerni a filmben. Hogyan lehetne ezt bárhogy orvosolni? (Ha letakaroma box infráját, akkor nem zavar be neki szóval nem CEC en zavar be.)[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz dethroner #37493 üzenetére
Szia!
Ugyan nem írtad, hogy melyik kiegészítőben nézed, így én hirtelen a netmozin ellenőriztem. Végignéztem a 6. évad összes részét, a videobin és dood linkek (utóbbi minden epizódnál van) mennek.
Sajnos a lejátszás elindítása már nem a kiegészítőn, hanem a resolveren múlik.
Ugye felraktad a 2.7.2-es Movieshark repo-t és így a resolveURL-ből a legfrissebb (jelenleg 5.1.54) van fenn?Alex
-
dethroner
veterán
Hello!
Rákkantattam a LOST-ra Az első 5 évad még nézhető volt a streamz streamen, az összes többi többnyire url hiba miatt el se indult. Most pár napja már a streamz se megy, valami intro van csak hogy sorry ..... De a többi se megy már, az eddig nézhető részek is ugyanúgy nem indulnak el. Mi történt? Boxon nézném, CE rendszeren. Pc-ről indítva megy a streamz és több más link is, de a boxról kb semmiA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
kisninja
őstag
Köszönöm fiuk, beszereztem egy Onkyo TX-NR686 -ost pionak szebb hangja volt de ez van.
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
tonyrulez
őstag
válasz tonyrulez #37485 üzenetére
Sokára de sikerült. A kombináció amivel működik:
Inputstream Adaptive
• Min. bandwidth: 10,000,000
• Max resolution general decoder: Max
• Max resolution secure decoder: Max
• Stream selection: Manually select video stream
Youtube
• Video quality: 1080p Live / 720p (HD)
• MPEG-DASH: Use MPEG-DASH, Use for videos, Use for live streamsDe ha már itt vagyok: SponsorBlock valakinek működik rendesen? Az még ok hogy valamikor nem ugorja át, de van hogy sok másodperccel túlugorja a szponzort, és így levág a rendes részből is. Így sajnos használhatatlan.
4 8 15 16 23 42
-
brazos
senior tag
A TV-je az arc-hdmi-vel van szerelve, ezt eddig is tudtuk, viszont a Pioneer vsx527k erősítője az nem, azon ugyan van egy csomó hdmi bemenet, de azok nem arc-sek. (Pioneer VSX-527-K_manual_EN.pdf)
-
brazos
senior tag
A kérdező azt nem taglalta, hogy az erősítőjét /vagy az Androidos tanox boxát hdmi és vagy optikai kábellel kötötte e a tv-jéhez. Az erősítőn ugyan van optikai IN-bemenet is, de a cucc egy 2012-es darab, az még nem Dolby Atmos kompatibilis. Az erősítőn lévő hdmi bemenetek meg nem arc-sek.[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
Youtube 1080p-t szeretnék nézni a KODI-n. Yatse.val át tudom lőni a linket, ami 720p-ben indítja a streamet. Youtube-DL helperben felvettem a minőséget 1080p-re, illetve yatse addon-t is próbáltam, de akkor is csak 720p-ben hajlandó lejátszani. Valahogy megoldható az 1080p?
Szeretném elkerülni hogy a gyári Youtube addonban API-val kelljen szórakoznom.4 8 15 16 23 42
-
brazos
senior tag
válasz kisninja #37480 üzenetére
Van megoldás, kérdés, neked mi az egyszerűbb.(pénzben)
Van a tv-den 4 db. hdmi Audió visszirányú csatorna csatlakozó.
EasyLink (HDMI-CEC)
illetve optikai hangkimenet. [link] [link]
Veszel egy ilyet, nem olcsó, de majdnem mindent tud.
SPDIF koaxiális audio adapter [link]
Ha csak sima stereo rca kimenet kell, azt olcsóbban is megúszhatod.
Digitális-analóg átalakító optikai TOSLINK+koaxiális S/PDIF-ről RCA (Cinch) sztereó hangra. [link] -
kisninja
őstag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni, olvasgattam a fórumot de nem nagyon találtam válaszokat. Lecseréltem a TV-met 2014-es samsungomat(48LH6400) egy philips oledre(55oled805). Sajnos a házimozim(Pioneer vsx527k) még az atmost nem kezeli. Eddig a tv adta a hangot az erősítőbe viszont az új tv vagy sztereó hangot vagy atmost-t ad ki ha olyan a műsor. Atmos esetén sercegés van. Van egy tanix 912 es csodám amibe van egy kodi alapú lejátszó. A fő kérdés valahogy valamivel megoldható, hogy atmost átkódolja sima 5.1 re ? Nem igazán szerettem volna lecserélni csak e miatt az erősítőmet amúgy is csak 5.1 lenne a lényeg. Ráraktam a tanixot a tvre és a tv-ről megy a hang az erősítőbe. Eddig bármit állítottam az erősítőn nem jelent meg hogy 5.1 lenne a hang. Anixon a gyári 2017 es kodi szerűség van. Nyugtassatok meg van valami egyszerű megoldás.
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
robi12ster
tag
Sziasztok. Egy kis problémába ütköztem. Három android box van itthon. Haver látta nálam, hogy kodit használunk. Kellett neki is. Sorban próbálltam nála az összeset, és egyszerüen nem indulnak a msrepo filmek. Nálam simán mennek. Semmit nem állítottam a boxokon. Nállam t-home, d-link rooter. Nála elektronet, Mikrotik rooter. Wifi vel próbálltam.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz levii0812 #37476 üzenetére
Ezt találtam ennek kapcsán:
Open the directory(I use windows): C:\Users%username%\AppData\Local\Plex Media Server\Plug-in Support\Databases, I had some files with names:
com.plexapp.plugins.library.db-2015-12-14,
com.plexapp.plugins.library.db-2015-12-17
and etc.,
I deleted file “com.plexapp.plugins.library.db” and renamed the file “com.plexapp.plugins.library.db-2015-12-17” to “com.plexapp.plugins.library.db” and then Plex started up without issues. -
levii0812
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy letöltöm pc-re a plex szervert. Telepítem és mikor elindítanám hibát ír ki hogy: "plex media server was unable to open its media atabase." próbáltam c-re és d-re is telepíteni de nem megy. A honlapon regisztráltam és utána töltöttem le a szervert de semmi. Tudna valaki segíteni? A pc-m konfigja:
Processzor:
Intel Core i5-6600K 3500MHz 6MB LGA1151 Box
Memória:
2x Kingston 8GB DDR4 2400MHz HyperX Fury Black Series
Videókártya:
GIGABYTE GTX970 4GB DDR5 GV-N970IXOC-4GD
Op. rendszer:
windows 10 home 64bit
Alaplap:
GIGABYTE GA-Z170-GAMING K3-EU
Tároló eszköz:
Western Digital 2TB IntelliPower SATA-600 64MG Purple WD20PURX ,,Kingston 240GB 2,5" SATA3 HyperX Fury SHFS37A/240G
Ha lehet akkor úgy legyen elmagyarázva hogy normál "parasztos" nyelven, mert nem vagyok informatika zseni. Előre is köszönöm a segítségeket. :) -
blakey
titán
válasz ORCA58 #37468 üzenetére
Netflix változtatott valamit. Fejlesztőnél kell keresni a megoldást, ha megtalálja akkor jó lesz. Állítólag Leia alatt jó.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ORCA58
addikt
X96 max + MATRIX. a Netfix addonnal mindent csak 540p-ben megy. Ez csak nálam lett ilyen, vagy másnál is? Ma frissült a widevine. Lehet ez az oka, vagy megint túlterhelt a szerverük?
-
divan
őstag
A Netflix felirat kezelése nem az igazi számomra, a közepes felirat túl kicsi, a nagy pedig hatalmas. Arra gondoltam, hogyha Netflix által elfogadott Fire Stick 4K eszközre Kodiba telepítek Netflix kiegészítőt, akkor ott a Kodi által beállított feliratokkal fog e menni, és tudja e legalább 1080p-ben a lejátszást. Saját appjában tudja a 4K-t is.
-
blakey
titán
válasz levii0812 #37461 üzenetére
A Kodi áruházi változata nem tud DV-t.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
levii0812
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van egy philips oled 706om. Kodival nézek filmeket, és a problémám az lenne hogy direkt dolby vision formátumú filmeket töltöttem le. De mikor elinditom a filmet azt írja ki hogy HDR. Most akkor sima HDRben játsza le ilyenkor, vagy dolby visionban? Vagy bekell valamit állítani? Netflixnél és apple+nál ki írja, hogy dolby vision. -
tomko9710
kezdő
-
tomko9710
kezdő
válasz ®abstract® #37457 üzenetére
Én főként android boxon használom (mi tv box) kevés rajta a tárhely és így nem igazán működne a 4K stream. De van olyan lehetőség, hogy a RAM-ba töltse 200-400 MB-ként lejátsza aztán törölje és újra! Szó szerint streameli. Így sok RAM-ra sincs szükség :)
Üdv: Tomi :)
-
tomko9710
kezdő
Sziasztok! Van valaki aki jobban bele merült már az elementum addonba?
Az ncore részét már sikerült "tökéletesíteni" viszont az iTorrent oldalnál el akadtam a keresés az most már rendben van meg keresi... Viszont nem tudja le játszani mert a magnet linket indítja egyből ami nem mindig működik. Valahogy el kellene érni azt, hogy a .torrent fájlokat nyerje ki az oldalról az indításnál... Tud nekem ebben valaki esetleg segíteni?"itorrent": {
"anime_extra": "",
"anime_keywords": "{title:original} {episode}",
"anime_query": "",
"base_url": "https://itorrent.ws/torrentek/title/QUERY/",
"color": "FFF14E13",
"enabled": true,
"general_extra": "",
"general_keywords": "{title:original}",
"general_query": "",
"language": null,
"languages": "hu",
"login_failed": "",
"login_object": "",
"login_path": null,
"movie_extra": "",
"movie_keywords": "{title:original} {year}",
"movie_query": "",
"name": "iTorrent",
"parser": {
"infohash": "",
"name": "item(tag='a', order=2)",
"peers": "item(tag='td', order=3)",
"row": "find_once('table', ('class', ['table', 'main-table', 'table-striped'])).find_all('tr', start=2)",
"seeds": "item(tag='td', order=2)",
"size": "item(tag='td', order=5)",
"torrent": "'https://itorrent.ws%s' % item(tag='a', attribute='href', order=2)"
},
"predefined": true,
"private": false,
"season_extra": "",
"season_extra2": "",
"season_keywords": "{title} s{season:2}",
"season_keywords2": "",
"season_query": "",
"separator": "_",
"show_query": "",
"subpage": true,
"tv_extra": "",
"tv_extra2": "",
"tv_keywords": "{title} s{season:2}e{episode:2}",
"tv_keywords2": "{title} {season:2}x01|S{season:2}",
"tv_keywords_fallback": "{title} s{season:2}"
},Eddig jutottam.
Üdv: Tomi :)
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #37452 üzenetére
Tuti 18 van fent rajta, egyébként frissíteni se tudom. Beírtam a lenti címet, feltettelepitettem a 2.7.2t és azon kívül semmit nem tudok feltenni :( természetesen tárolóból próbálom, de mindenre ugyanazt írja ki: az xbmc.python (2.26.0 verzió) függőség nem elégíthető ki
Ezt a linket beírtam a fájlkezelőbe: https://repo.mvshrk.xyz/plugins/repository.movieshark/ és onnan telepítettem.[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
vargalex
Topikgazda
válasz bpmcwap #37451 üzenetére
Nem lehet, hogy Kodi 19 van most már rajta? Illetve pontosan hogy telepítenéd a kiegészítőket? A Movieshark repo 2.7.2-t tedd fel, a többit pedig már tárolóból.
Alex
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
lenne egy kis gondom... Van egy ilyen T9-es TV Boxom amin gyárilag rajta a Kodi 18 és másfél éve szépen ment is rajta a MOVIESHARK de pár napja elnyomokodott a gyerkőc. Sebaj, most van időm, gyári visszaállítás, beállítottam az MSREPOT ( https://repo.mvshrk.xyz/plugins/repository.movieshark/ ) és tölteném telepíteném a Sharkot, de nem tudom, sőt semmit nem tudok telepíteni mert azt írja ki, hogy: az xbmc.python (2.26.0 verzió) függőség nem elégíthető ki
Néztem az android verziót két éve is ugyanez volt, frissebb nincs, gondolom két hete is ugyanez a Shark volt mint most vagy hónapokkal ezelőtt - illetve ha nem akkor az automatikus frissités miatt eddig is ugyan az volt fent mint amit most tennék fel. Nem emlékszem, hogy mást is felkellene tennem, de lehet kihagytam valamit. Tudnátok esetleg segíteni, hogy mit hagyhattam ki?
KöszönömTúrista vagyok
-
KorponaiA
újonc
Sziasztok,
célom, hogy egy win 10-en futtatott kodival letöltsem a filmek, sorozatok és zenék neten fellelhető adatait (csak a szokásos: tartalom, pár kép, színészek, besorolás stb). Ezen információkat a mediatár exportálásával az adott media (filmek, zene, sorozatok) mappában kívánom tárolni.
Szeretnék egy központi adatbázist (MYSQL), amiben az elindított filmek pozíciói, valamint a megnézett filmek után megjelenő kis pipa - és persze még amit lehet - lenne tárolva. Ez utóbbi Synology NAS-on futna.
Jelenleg a házban 2 Kodi fut kliensként. Természetesen a Kodi lejtászók száma bővülni fog. Úgy képzelem, hogy a beállításokat (nfs elérések, addon-ok stb) a win 10 -es gépen megcsinálom, backup-al mentést készítek és a két kliensen visszaállítást nyomva minden beállításra kerül.
A két kliens közül az egyik szintén egy win10-es gépre telepített legfrissebb Kodi, a másik egy XTreamer Ultra 1-en futtatott libreelec.
Sajnos a korábban használt flirc modul már nem támogatott - legalábbis nem tudtam életre kelteni - , így szükségem lenne egy infra vevőre is, amit a Logitech Harmony távriányító is "kedvel", valamint a Kodi is :)
A fenti témákkal kapcsolatban szereténk segítséget kérni. Nem csak kész megoldásnak örülnék persze, hanem útba igazításnak is :)
A media exportálás megy, ez nem gond.
Tehát az SQL-el, az adatok mentése és visszaállítása különböző hardverek esetén, infra vevővel (gondolom ez valamilyen USB-s) kapcsolatban keresnék megoldást. -
djsilas
tag
Én már abszolút elvesztettem a fonalat... De ha még mindig az én szerveremről fut a repo és aktívan használva van, akkor egy illetékes igazán rám írhatna. Cégeim/vállalkozásaim életében lesz némi változás jövőre, lehet egyeztetnünk kellene. Köszönöm
-
gyűrű
addikt
válasz #01993216 #37439 üzenetére
Sajnos törölte a készítő a tartalmat...
Felraktam neked ide a kodi mentésemből, először próbáld zipként telepíteni, ha nem megy akkor kitömörítve bemásolni és restart után egyenként engedélyezni.. -
Takvan
tag
Üdv.
Tanácsot szeretnék kérni.
Egy külső SSD van USB-n csatlakoztatva a TV-boxhoz. Vannak rajta filmek, azok látszanak is a Kodi-ban. Szerettem volna médiatár exportálást csinálni, de nem sikerült.
"Mentés a következő mappába sikertelen" hibaüzenetet dob.
Ez miért van? Mi a megoldás? -
bivalyos
tag
Üdv, egy hibát véltem felfedezni, netmozi és wofvideo mátrix alatt, ha keresek a fel ajánlott listából választom ki a keresett szöveget amit elkezdek gépelni, de nem írom végig, akkor egyből újraindúl a kodi, ha végig írom és okézom akkor keres szépen.
Másnál is?Üdvözlettel: bivaly
-
törölt tag
Az 1.0.3-as guilouz tárolót találtam meg a 18.9-es Kodi-hoz. Azzal az a gond, hogy a tárolót ugyan telepíti, de amikor meg akarom nyitni, akkor jön a hibaüzenet, hogy sikertelen csatlakozás a tárolóhoz. A Kodirnerds-en meg csak a 3-as verziók vannak fent, az csak a 19-es Kodi-hoz jó.
-
törölt tag
-
törölt tag
Van valakinek ötlete azzal kapcsolatban, hogyan tudnám a gyári Estuary témában egy sima egyszerű xml módosítással a saját könyvtárba hozzáadott filmeket név szerint rendezni, illetve hogyan lehetne elrejteni a főmenüt, ha épp a könyvtárban turkálok a filmek között?
-
gyűrű
addikt
válasz fledtamas #37429 üzenetére
Nálam a mergedben mindkettő ott van és zöld, azaz ki van jelölve.
Valami kimarad nálad..
menü elem kivalasztása > kiegészítő - film kiegészítő - autowidget - mygroups - mese - mese(merged) majd feldobja a cimkéket.
Amikor feldobja a címkéket egy ok kell, majd visszadob és create menü item here ,,[ Szerkesztve ]
-
fledtamas
tag
Megnéztem gyors, jó lenne de valamiért nem működik.
Az autowidget alkalmazason belül minden jó, osszefűzi a sorozatokat és filmeket.
De a menü elem kivalasztása - kiegészítő - program - autowidget - mygroups - mese - mese(merged) majd feldobja a cimkéket.
Itt már kihagyja a filmeket, csak a sorozatokat mutatja. Vajon miért? -
gyűrű
addikt
válasz fledtamas #37425 üzenetére
Oké, van egy jobb módszer is..
Telepítsd innen az Auto widgetet. (ott le van írva hogyan kell a repót felrakni)
Az autowidgetben létrehozni a saját widget groupot.. Pl. Mese
Aztán a címkéidet egyenként hozzáadni ehhez. Hoszzan nyomva a címkén, add to autowidget group. Betallózni a mesét. Ezt megtenni a sorozattal is. Itt egy merged group kell létrehozni az autowidget beállításokban.
A főmenünél az akció kiválasztásakor ezt a groupot kell berakni akciónak, a widgetnek megadni az egyéni 1 elemet és akkor egy widgetként vegyesen minden ott lesz, valamint a főmenü elemre kattintva is oda visz a virtuális vegyes mappábaA képen látszik hogy a filmek és a sorozatok egy widgetként jelennek meg..kb. így..
-
fledtamas
tag
Aha, jó ötlet.
De így ugye csak b a widgeteknél mutatja mindkettőt, ha ranyomok a mesére akkor csak azt amit a menü elem kivalasztásánál megadtam. De végül is ez nekem így megfelel.
Köszönöm a segítséget.
illetve lenne még itt valami, de biztos én vagyok a vak. Hogy tudok hozzáadni a címkéhez még mesét. Elsőnél ugye felajánlotta hogy mit szeretnék, de valami kimaradt, illetve adnék hozzá majd az új tartalmakból is. -
fledtamas
tag
Sziasztok,
Estuary mod v2 - ben szeretném a mese mappát hozzá adni a főképernyőhöz, vegyesen sorozattal és filmekkel.
Vagy ezt vagy azt meg tudom oldani, de együtt a kettőt nem, illetve ha forrást adok hozzá de akkor nincsenek poszterek csak fájl nézet.
Létezik erre megoldás? -
stefi68
addikt
Nagy nehezen rájöttem eddig mért nem működött nálam a keresés egyik magyar online filmes kiegészítőnél sem. Ékezet nélkül kell keresni
Az így megtalált filmekből nem lehet egy lejátszási listát létrehozni?
Kedvencekhez be tudom rakni őket, de mégis csak elegánsabb lenne egy lejátszási lista...
Nincs valami kiegészítő ehhez?◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
gyűrű
addikt
válasz gyulazsolti #37420 üzenetére
A movieshark repot Alexék jól karbantartják, én hagynám autora.. Amúgy abban a repóban van még sok jó kiegészítő, esetleg próbáld ki őket..
-
gyűrű
addikt
válasz gyulazsolti #37416 üzenetére
Telepítsd újra a mediaklikket de előtte , frissítsd a repot ebből zipből
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Megint gondom akadt.
Mai napra mikor bekapcsoltam a Kodit, lefrissítette 19.3-ra.
Meg van a mediaklikk, de egyik csatorna sem indul el.
Mi lehet a hiba? Kezdjem előről a gyárival, v18.9 leia, vagy valamit telepítenem kell?[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz M_AND_Ms #37410 üzenetére
Fogalmad nincs, hogy mit miért, és hogyan csinálok, csak írod a marhaságaidat! Ha legalább némi fogalmad lenne róla, akkor esetleg helyénvaló lehetne a megjegyzésed, de így? -értelme nem sok van.
Az egy dolog, hogy megrekedtél a repós telepítés szintjén, és onnan nem vagy képes tovább lépni, de ezért miért kell másokat kritizálni? -
gyűrű
addikt
válasz gyulazsolti #37413 üzenetére
Maradj ennél. Ismerd ki a kodit. A kedvencekben mindegyik elemre ha ráálsz, és hosszan nyomod akkor egyedi képet adhatsz neki.
-
Mr Dini
addikt
válasz brazos #37405 üzenetére
Nézd... Az tény és való, hogy a kodi repó kezelése hagy(ott) némi kivetnivalót. Amikor aktívan kodiztam, én is tanúja voltam olyan anomáliáknak, hogy valakinek kézzel kellett frissítenie a repó listát, vagy restartolnia kellett az egész rendszert, hogy felmenjen a frissítés.
De még mindig jobb megoldás a normál felhasználónak az, ha már azért az egyetlen kiegészítőért is felteszi az egész repót (egyetlen extra xml fájlt jelent a rendszeren) és onnan rak fel szépen mindent, mert így az addonok képesek behúzni a függőségeiket, illetve a legtöbb esetben frissülnek maguktól. Ha nem, akkor zipes telepítés helyett inkább a korábban említett manuális csomaglista update és restart kombó javasolt. Persze ha az ember power user és vállalja a kockázatot, azt tesz, amit akar.
Csak azt szeretnénk elkerülni, hogy ne kelljen fejlesztői oldalról órákat debuggolni, hogy vajon miért nem indul el az adott stream a kedvenc kiszolgálóról, ha közben kiderül, hogy pl a resolveurl nem lett frissítve a kliens gépén és azóta javítva lett.
Ne érts félre, értékelem a szándékot, de szerintem okkal jöttek létre a repók és mindenki érdeke, hogy az legyen a preferált telepítési forrás, mivel így kevesebb a valószínűsége annak, hogy valaki elfelejt frissíteni és emiatt hibák soraiba fog belefutni.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
gyűrű
addikt
válasz gyulazsolti #37409 üzenetére
Nem ismerem mi ez, de ha a többi főmenü pontot letiltod akkor csak a kedvenc marad...
Jah látom ez az alap felszín, próbáld amit írtam..
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz brazos #37405 üzenetére
"Minek telepítsek fel egy repót, ha onnan csak egy dolog fog kelleni"
Az miben "telepítés", ha a repora mutató linket a Kodi beteszi a listába???
Mennyivel csökkenti a terhelésed, ha ugyanezt a linket a böngésződ tartja nyilván??? Mennyivel könnyebb az, ha azt te manuálisan keresed fel, amikor épp eszedbe jut, majd onnét pendriveon (kb 10 évvel ezelőtti technológiával) másolgatod fel az új addon (és az összes függőséget)???
Fura, egy gondolkozás, az biztos. És még hosszasan bizonygatod is. Hmmmm... Még, jó hogy ez -csak- a te dolgod!Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
gyulazsolti
senior tag
Na úgy csináltam. Sikerült is berakni a videókat, és a mediaklikket a kedvencek közé.
Így már jó is lesz, minden egy helyen amire szükségem van.
Az asszony is könnyen fogja tudni kezelni.
Amit mutattam, törlést arra nincs megoldás?
Maradhat, nem sok vizet zavar?Mostmár, csak az volna jó ez elenne a kezdőképernyő, de itt nincs a lehetőségek között. [kép]
Köszönöm, hogy segítesz, és vargalexnek is
[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz gyulazsolti #37407 üzenetére
Huh... Miért nem azt csinálod hogy hosszan rányomsz a mappára vagy kiegeszitőre, és hozzáadás a kedvencekhez. Aztán ott saját ikonokat választhatsz, ez így.... Fura
-
brazos
senior tag
válasz vargalex #37403 üzenetére
Minek telepítsek fel egy repót, ha onnan csak egy dolog fog kelleni, mint jelen esetükben a médiaklikk. Ha meg esetleg az addont frissítik az elérhető a repó weboldalán is úgy ahogy ez máshol is így van.(normálisabb repóknál)
Amúgy meg a -rányomok a frissítésre- kijelentésedhez, pont neked írtam meg, hogy jártam a ResolveUrl esetével, ami nálam még a 37-es verzió volt, annak ellenére, hogy az új Kodi repó is telepítve volt. Emlékezz vissza, leírtam, hogy hiába van fenn a kodi repó, hiába nyomok rá a frissítésre, nem történik semmi. A megoldás itt is a zip telepítés volt, és csak így frissített fel annó az 50-es verzióra. Zipből telepítve azt! Azóta már automatikusan frissült, az 52-re, sőt ma az 53-as verzióra is. Tehát nem probléma, ha zipből teszed fel, az egy idő után simán frissül. Sőt, ha a kodi-ban alkalmazod azt a megoldást, hogy Frissítse a hivatalos kiegészítőt-nél nem csak az alapértelmezettet állítod be, hanem a bármely tárat beállítást, akkor az a zip addon(kiegészítés) ha más tárolókban is elérhető, -esetünkben lásd a zipből feltelepített Resolveurl repót- akkor az onnan is tud frissíteni. Sőt, ha a függőségek kezelésénél rámész pl. erre a resolveurl-re, és ott az infó részre, akkor a felbukkanó ablakban a verziók-ra nyomva látni fogod, hogy az egyes gépedre már telepített repókban a kérdéses addon milyen verzószám alatt érhető el.(és frissíthető)[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #37374 üzenetére
Sziasztok!
Erre esetleg valakinek nincs ötlete? Annyit vettem még észre, hogy ha újraindítom akkor megjavul, de csak egy időre.
Vagy menjek át a boxos topicba?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
vargalex
Topikgazda
válasz brazos #37402 üzenetére
OK. Maradjunk annyiban, hogy szerintem te csináld így nyugodtan, de másnak (leginkább kezdőknek) ne ajánlgasd, mert csak összezavarod, esetleg a manuális telepítés miatt soha nem is fog némelyik addon frissülni... Ezért írtam már le többször is, ennek ellenére mindig ez az első módszer, amit ajánlasz.
Ezt meg nem is értem: "és amúgy nem felesleges a zip-ént való telepítgetés, mert ha valakinek nem kell az összes ms-repó tartalom, csak onnan egy-egy addon, az ezt megoldhatja a zip telepítéssel". Az MS repo telepítésével nem telepíted az összes addont, azokat utána tudod telepíteni (akár a csak az MS repo-ban lévő függőségeivel együtt).
A Kodi repo pedig mindig a legfrissebb addont tartalmazza mindenkinél, legfeljebb, ha korábban szeretné frissíteni, mint automatikusan egyébként is frissülne, akkor rányom a frissítések keresésére. Úgyhogy azokat tényleg teljesen felesleges zip-ként letölteni és telepíteni.Alex
-
brazos
senior tag
válasz vargalex #37400 üzenetére
Nem kéne ez az örökös ismételgetés, a kérdező már nem gyerek, (bár a Kodi beállításában van némi lemaradása ez tény) és mint ahogy olvastad is, eleve két módszert ajánlottam, és oda is írtam a ugyanezt a lényeget, nem kell ezt mindig neked is külön ismételgetni.
(és amúgy nem felesleges a zip-ént való telepítgetés, mert ha valakinek nem kell az összes ms-repó tartalom, csak onnan egy-egy addon, az ezt megoldhatja a zip telepítéssel. A linkelt függőség zippek meg a legfrissebbek, tehát azt sem felesleges letölteni. Mert van akinél esetleg később frissülnek ezek a dolgok, esetleg, én is jártam már így.)[ Szerkesztve ]
-
zoltan6
őstag
Rendeltem egy Amazon Fire TV Stick 4K MAX-ot.Azt szeretném kérdezi megfelelő választás ez kodira? Nagyobb előrelépés ez egy Rpi-3-hoz képest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Elemlámpa, zseblámpa
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Horgász topik
- Bittorrent topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Milyen TV-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest