Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:55:58

LOGOUT.hu

KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45746) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!

Hozzászólások

(#14351) Njozsef1


Njozsef1
csendes tag

lewblack125 exodus repo-ja tartalmazza az addon.xml-ben a github linket.
Tehát frissül is automatikusan.

Csak mert paranoid vagy, nem biztos, hogy nem üldöznek.

(#14352) gaben919 válasza Njozsef1 (#14347) üzenetére


gaben919
csendes tag

Szia ezt magyar tartalmas exo+ ra írtad vagy a sima exora?

(#14353) Njozsef1 válasza gaben919 (#14348) üzenetére


Njozsef1
csendes tag

Csak mert paranoid vagy, nem biztos, hogy nem üldöznek.

(#14354) Njozsef1 válasza gaben919 (#14352) üzenetére


Njozsef1
csendes tag

nem a magyar

Csak mert paranoid vagy, nem biztos, hogy nem üldöznek.

(#14355) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

Miért nem kerülnek az addonok közösségi fejlesztés alá, mondjuk github-on, ahelyett hogy 'megy kukába'?

(#14356) Njozsef1 válasza szabi__memo (#14355) üzenetére


Njozsef1
csendes tag

Tényleg, csak úgy kérdezem: az addonok tartalmaznak valami nem legális infót?
Szerintem nem.
Szerintetek?

Csak mert paranoid vagy, nem biztos, hogy nem üldöznek.

(#14357) neo81 válasza szabi__memo (#14355) üzenetére


neo81
senior tag

Hát, ha kicsit visszaolvasol, akkor úgy tűnik, hogy jó pár külföldi repo leállása miatt is szüntették meg a magyar kiegészítők fejlesztéseit. (Valamilyen új törvény van a háttérben.)

[ Szerkesztve ]

(#14358) szabi__memo válasza neo81 (#14357) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Szerintem semmiféle olyan törvény nincs (se régi se új) ami miatt ne lehetne egy tv2, rtl, stb wrappert feltenni a githubra.
Valamint a repo teljesen más dolog mint a különböző kategóriájú addon-ok. Az hogy nem akarnak repot üzemeltetni az egy teljesen más kérdés, és érthető is.

[ Szerkesztve ]

(#14359) junkpod válasza szabi__memo (#14358) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nagyon egyetértek veled. Nonszensz ahogy alakulnak a dolgok. Egyrészt a hatóságok nem a tartalom szolgáltatót vekzaljak, nem a tartalom kényelmi elérését biztosító addonokat, hanem az addonok tárhely szolgáltatókat.
Sőt, tegnap olvastam, hogy mexikoban már konkrét boxot is betiltották.
Az itteni fejlesztőket sem értem és nem is adnak magyarázatot.

Box's don't touch!

(#14360) blakey


blakey
titán

Szerintem vannak kiegészítők amik tulajdonképpen nem illegálisak, annyi, hogy lelkes készítők készítettek egy Kodi alá megfelelő programot, tehát pl. a kék szolgáltató kiegészítője csak felhasználónévvel működik, semmilyen illegális dolog nincs benne, de sorolhatnám a többi ilyet is, ezek egy tök jó kiegészítők. Az illegalitás ott kezdődik, hogy különböző IPTV-ket, torrentoldalakat, filmes oldalakat készítenek amik valóban illegálisak. Ha belegondolunk akkor az androidora készült appok elég nagy százaléka is illegális, mert valaki lelkesen készített egy reklám megkerülő app-ot amit a felhasználók előszeretettel használnak, YT-hoz van jó héhány app, stb.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#14361) LouiS22 válasza junkpod (#14359) üzenetére


LouiS22
veterán

Fordítsuk meg a kérdést.

Ha és amennyiben egy addon készítője azért fejezi be a tevékenységét, mert fél a hatósági retorziótól (nem emlékszem, hogy a magyar addonok bármelyikénél ki lett ez mondva, az összeesküvés-elméletekben meg ebben az esetben nem hiszek), és te vagy az addon készítője... Nos, te vállalod, hogy adott esetben hajnali négykor elvisznek otthonról, vállalod, hogy valamikor bíróság elé kerülsz és vállalod, hogy ad abszurdum börtönbe mész valamiért, amit megírtál? (szándékosan túloztam!)

Tessék elfogadni, hogy ezen addonok vagy így, vagy úgy, de a legalitás határát, több esetben meg konkrétan illegálisan szolgáltattak tartalmat. Értem én, hogy a jót és az ingyenes valamit könnyű megszokni, de az mindig benne van a pakliban, hogy ez a jó egyszer véget ér.

@blakely: a probléma ott van, hogy a "kék" semmilyen formában nem járult hozzá ahhoz, hogy nem az általa előírt módon férj hozzá a tartalmához. Ez elég világosan kiderül az említett szolgáltatás ÁSZF-jéből is. Ahogy abban is egészen biztos vagyok, hogy volt olyan "agyhalott", aki az említett "kék" ügyfélszolgálatán sírt amiatt, hogy éppen nem megy Kodi alatt a szolgáltatás.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#14362) junkpod válasza blakey (#14360) üzenetére


junkpod
nagyúr

Ezek az addonok pont azt teszik lehetővé Kodi alatt amit egy böngésző más rendszer alatt, semmivel nem illegalisabbak mint a Chrome, ie...

Box's don't touch!

(#14363) bucihost válasza neo81 (#14357) üzenetére


bucihost
senior tag

Egy külföldi reponak mi köze egy magyar kiegészítőhöz? semmi... amúgy külföldi fórumokon már vesézik ezeket a dolgokat. És full igazuk is van.
Jogilag semmit nem sért egy kiegészítő, jelen esetben egy movieshark. Mivel nem egy adott oldal köré van építve, hanem lehetőség van módosítani a weblinket.. Ergo ingyenes tartalmakra van kifejlesztve, mindenki maga meg arra írja át amire akarja! Saját felelősségre. az Utorrent, transmissiun stb sem illegális. Vannak ingyenes torrent tartalmak is, ennyi erővel a P2P progikat is meg kell szüntetni , mert illegális tartalom letöltésére is alkalmasak. nem? :R

(#14364) szabi__memo válasza LouiS22 (#14361) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

: )))))))) Ez még mindig nem magyarázat arra miért nem érhetőek el valahol az addon-ok. Csak a repo-ra.

(#14365) blakey válasza LouiS22 (#14361) üzenetére


blakey
titán

Ahhoz, hogy én hivatalosan belépjek nem kell semmilyen hozzájárulás, regisztráltam, van hozzáférésem, tehát ha belépek az adott felületre akkor tudom használni, az meg ne zavarjon senkit, hogy "én magam készítettem egy programot amivel egy másik felületről lépek be", egyébként meg ha ennyire kukacoskodunk akkor javaslom, hogy készítsünk egy teljesértékű böngészőt, mondjuk Chrome vagy Firefox alapokra és innentől kezdve a kutyát nem fogja érdekelni, hogy most épp miről nézem ugyanis Kodi alól a böngészőn keresztül elérem a Telenor MyTV-t, a Horizon Go-t stb, ha én készítek egy olyan oldalt magamnak amivel megkönnyítem az elérést, ezzel semmilyen illegális dolgot nem követtem el, nem lépek senkinek sem a lelkivilágába, akkor lenne illegális ha megkerülve a bejelentkezést máris minden tartalmat elérhetnék és ezt közzé is tenném.
Én egyáltalán nem tartom illegálisnak az olyan dolgokat ami semmilyen módon nem kerüli meg a bejelentkezést, stb, miért is lenne? Megszámlálhatatlan böngésző érhető el különböző platformokra, ezzel az erővel ezek is illegálisak, nem kell ennyire túlértelmezni a dolgokat. A felhasználó meg vegye a fáradságot és nézze meg, hogy azt a programot amit használ ki készítette, és szó szerint h.lye ha egy ilyen kiegészítővel kapcsolatban a szolgáltatónál érdeklődik.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#14366) LouiS22 válasza blakey (#14365) üzenetére


LouiS22
veterán

Nem flame szításaként, és részemről többet nem szólok ehhez a témához: azért megnézném, amikor ezt az eszmefuttatást a bírónak is előadod :)

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#14367) blakey válasza LouiS22 (#14366) üzenetére


blakey
titán

Én csak azért szóltam hozzá, mert egy picit azért túl van kombinálva a dolog és nem E+ és társairól van szó ami ugye eillegális, engem hidegen hagynak, sőt, elárulom neked, hogy nem is nagyon használok kiegészítőket, nincs rá szükségem. Megnézném, hogy a Kodi által hivatalosnak vélt YT, Opensubtitle, Super Subtitle kiegészítők mennyire hivatalosak ha már ezt fírtatjuk, sőt a letöltő progik, stb. :)
Mint írtam, nem használok kiegészítőket, de ha én csinálok egy böngészőt Kodi alá ami teljes funkciónalítással bír akkor semmilyen bíró nem tílthat le a használatáról ugyanis minden szempontból megfelel a követelményeknek és nem vonhat kérdőre, hogy miért használom a kék szolgáltató oldalát, android alatt is tudom használni a böngészővel az oldalak 99%-át, senki nem tíltja le.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#14368) szabi__memo válasza blakey (#14367) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

:K

(#14369) junkpod válasza LouiS22 (#14361) üzenetére


junkpod
nagyúr

"Tessék elfogadni, hogy ezen addonok vagy így, vagy úgy, de a legalitás határát, több esetben meg konkrétan illegálisan szolgáltattak tartalmat."
Tessék elfogadni, hogy ez nem igaz. Ha egy tartalom elérhetővé van téve a neten és semmilyen kódot nem kell hozzá feltörni, vagy programkódot visszafejteni, akkor nincs az a törvény ami kimondja, hogy X rendszer alatt futó szoftver megjelenítheti (windows/chrome), Y rendszer alatt futó szoftver pedig nem (KODI/addon)

Mindamellett meg enkór és társai vígan léteznek a magya valóságban és az üzemeltetőik meg rakás pénzt keresnek, miközben a magyar jogászok és rendőrök pont akkora százaléka tag mint más társadalmi rétegek.. hagyjuk már ezt a börtönösdit...
A fejlesztők nem kis részben a közösség ötleteire, visszajelzésük alapján, javasolt linkek alapján készítették az addonokat. A repo és a weboldal megszüntetése szívük joga (én már eleve is túlzónak tartottam ezt a szintű törődést), de a kódok elérhetetlenné tétele, sőt "engedélyük nélküli közzététel tiltása" kissé túlzónak érzem. Sőt. Az lett volna az elegáns, hogy valamelyik fejlesztői oldalra (pl GITHUB) felteszik a kódot bárki által elérhető/módosítható formában.

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#14370) szabi__memo válasza junkpod (#14369) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Pontosan így gondolom én is

(#14371) bucihost válasza junkpod (#14369) üzenetére


bucihost
senior tag

+1. Zárjon be a google is, mert bármire rá lehet keresni :DDD

(#14372) junkpod válasza bucihost (#14371) üzenetére


junkpod
nagyúr

egyébként kezdik a Google-t is piskálni, de ő meg cicázik velük:)
kérték a jogvédők, hogy ne úgy jelenítse meg a kérés alapján eltávolított tartalmat, hogy mellette direktlink mutat az eltávolító kérelemre amiben direkt link van a tiltott tartalomra, erre Google levette a direkt linket de azért odarakott egy az adatbázisra mutató linket, ahol kikereshet, most ezt is le akarják vetetni, még csak azt se lehessen tudni ki és miért kérte a tiltást...

Box's don't touch!

(#14373) Vakbolha


Vakbolha
tag

Ez az egész dolog még nagyon friss.
A fejlesztőink eddig sem hagytak cserben minket.
Szerintem a háttérben figyelik a dolgok alakulását és annak függvényében majd csak kapunk valahogy egy kis segítséget. Akár egy pastebin/raw linket vagy más de megbízható hátteret.
Mint említették elég sok támadást kaptak.Fontosak a szerverek és a rajtatárolt értékek is.
Ezért azok akik belülről látták a gond nagyságát nem véletlenül döntöttek a teljes lekapcsolás mellett.
A lent írott érveket értem mind a két oldalról és valamennyire igaza van mindenkinek.

(#14374) horki válasza #99499520 (#14288) üzenetére


horki
tag

Ismerem ezt a 10 ezrest 100 évre. Probáld ki a másikat és meglátod mi a különbség. Az 10 ezres terhelés függö, akadozik, nykereg, egyszoval az nem használahtó VPN.

A másikkal nem veszed észre a különbséget mindegy, hogy és mikor használod. A minöségnek ára van!

[ Szerkesztve ]

(#14375) horki válasza szabi__memo (#14370) üzenetére


horki
tag

Ne viccelj már, akárki feltöltheti a githubra, aztán csokolom. Kit érdekel, hogy mit tart róla a fejlesztö. Nem az egyetlen kivétel lenne. Github, dropbox, mega, google drive feltöltöm, letörkik, ismét feltöltöm ismét letörlik és aztán mint a Szabó család sosem lesz vége :) Sakko mi? Mondaná az eszkimó :)

(#14376) bandi66 válasza huliganboy (#1077) üzenetére


bandi66
újonc

el kuldened a zip fajt

(#14377) air válasza bandi66 (#14376) üzenetére


air
nagyúr

:W :C

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#14378) Bicsko válasza air (#14377) üzenetére


Bicsko
tag

Ha vissza olvas az a baj, ha nem olvas vissza az a baj. Van akinek semmi sem jó :DD

(#14380) bucihost válasza #99499520 (#14379) üzenetére


bucihost
senior tag

Anno én is szenvedtem a VPN-el, mikor németben voltam kint. Mert ott GEMA tilt minden zenei tartalmat 90%-ban youtuben, valamint a torrent meg olyan szinten tiltott, hogy letölthetsz nem szólnak érte, viszont egyszer csak kapsz egy 1500€-s csekket :) Viszont csak a probléma volt a vpn-el. vagy lassú volt, vagy laggolt. Utána béreltem neki inkább egy VPS-t, és futtattam magamnak a VPN-t. EU-s 100/100-as net, nincs adatforgalmi limit. €2.99/hó. igaz így ~11ezer/évre jött ki kb, de sok magyar volt rajtam kívül. havi 3€-ért adtam nekik is hozzáférést, így még hasznom is maradt rajta bőven.

Azóta van 4 szervergépem, 1gbit/1gbit eu vonallal, így azon VPN-ezek inkább. :R

(#14381) gery2123


gery2123
őstag

Hali mindenkinek!

(OFF)Esetek többségében csak olvasó módban vagyok itt jelen, de minden változásról tudok és ezúton is szeretném az eddigi unkát megköszönni a topic összes lakójától/fejlesztőktől!(/OFF)

Na de nem is ezért írok én :D

Tegnapi nap folyamán végre megérkezett az 1/8 -as S905X android boxom, amire fel is ment a Libreelec. Minden megy minden jó, azonban a MyTv kiegészítő valamiért csinál furcsaságokat.
Ha elindítok egy tv-t akkor az egy pár másodperc után újrakezdi az adást (tehát pár másodpercig megy majd újra indul ugyanaz a pár másodpec), azonban a kép megáll és befagy....

Vajon a Libreelec gondja lesz? Növeljek a buffer méretén? Esetleg változások voltak a MyTv körül? (Ugye most változott a csatorna+ új csomagok....)

Van aki használ Android boxot Libreelec-el és mellé a kodi MyTv-t?

Előre is köszönöm!

-- PSN_ID: GerY2123

(#14382) blakey válasza gery2123 (#14381) üzenetére


blakey
titán

[link]
Amúgy próbálj ki egy másik LE verziót, lehet, hogy a telepítettel gond van.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#14383) gery2123 válasza blakey (#14382) üzenetére


gery2123
őstag

Ott is megkérdezem akkor aztán kiderül hogy mit mondanak! :)

Először ide jöttem, mert az addon áll le, de lehet hogy az alap rendszerrel lesz gond.

-- PSN_ID: GerY2123

(#14384) horki válasza #99499520 (#14379) üzenetére


horki
tag

Hát ez az, nekem is streamelni kellett bizonyos dolgokat más országokból és pont olyankor akad a stremmelés. És rengeteg szerver van tudom de mindenikkel ugyanaz a helyzet. Nem akarok itt reklámozni de a PureVPN sosem akad el, és a netsebességem annyi, mint amennyiért elöfizettem. Ezek tények.

(#14385) Franky2Ster


Franky2Ster
senior tag

A "debrid" dologgal kapcsolatban tudna adni valaki felvilágosítást ,hogy mi célt szolgál?

(#14386) consono válasza Franky2Ster (#14385) üzenetére


consono
nagyúr

A Real Debridre gondolsz? Elvileg jobb (gyorsabb) és több forráslinked lesz az ezt támogató addonokban (pl. Exodus, Specto, stb.). Sajnos fizetős, nem próbáltam még...

"In God we trust. All others must bring data"

(#14387) Franky2Ster válasza consono (#14386) üzenetére


Franky2Ster
senior tag

Igen erre gondoltam! Ma kipróbálom vettem egy 15 napos prémiumot ha jó lesz veszek nagyobb csomagot.

[ Szerkesztve ]

(#14388) consono válasza Franky2Ster (#14387) üzenetére


consono
nagyúr

Én is gondolkodtam rajta, mert 3 EUR nem túl sok a 15 napért... Majd írd meg a tapasztalataidat! Ha jól láttam az URLResolverben lehet konfigolni.

"In God we trust. All others must bring data"

(#14389) rivento


rivento
újonc

Sziasztok,

Tegnap ujrainstalaltam a kodit, ma nagy meglepetesemre, nem sukerult instalalnom a movie shark -ot.
https://movieshark.xyz/
Az oldal a továbbiakban nem üzemel
Az oldal megszűnt!
Probalkoztam a Https:\\offshoregit.com \..... megadasaval de az sem mukodott.
Valaki valamilyen segitseget ? Elore is koszonom.

(#14390) Csicsóka válasza rivento (#14389) üzenetére


Csicsóka
őstag

Game over, olvass vissza pár oldalt, megtudod miért.

(#14391) fzsolte


fzsolte
tag

Csatlakozva az előttem szólókhoz, én is szeretném megköszönni az eddigi munkátokat. És remélem valamilyen formában megy tovább majd.

(#14392) rivento


rivento
újonc

En is megkoszonnem munkatokat.Rengeteg kulfoldon elo magyarnak(es nem csak) szereztetek oromet.
Oke hogy nem lehet instalalni. Kerdes:(kezdo vagyok):
Egy masik gepen ahol meg mukodik a movie shark , atlehet masolni az adtbazisokat az uj gepre ?

(#14393) junkpod


junkpod
nagyúr

Igen.

Box's don't touch!

(#14394) Tressy válasza rivento (#14392) üzenetére


Tressy
senior tag

Addons könyvtárat másold át és menni fog minden már ami még megy

(#14396) dazexy válasza Franky2Ster (#14387) üzenetére


dazexy
csendes tag

De gondolom ez is csak angol nyelvű forrásokat fog listázni. Vagy lehet hogy talál magyar nyelvű streameket?

(#14397) Franky2Ster válasza consono (#14388) üzenetére


Franky2Ster
senior tag

A "debird"-ről röviden nagyon jó Filmeknél is sorozatoknál is talál linket bőven és bizonyos addonok csak ezzel mennek pl Adult ami hagy ne mondjam milyen prémium oldalakról Vadász linkeket... :Y Röviden megéri... ;]

(#14398) polymorphin válasza gery2123 (#14381) üzenetére


polymorphin
csendes tag

Windows alatt ok, probald ki, androidos kodival

(#14399) gery2123 válasza polymorphin (#14398) üzenetére


gery2123
őstag

Nem akarom elkiabálni de szerintem megvan a gond.
Csináltam egy advanced settings.xml, nagyobbra vettem a buffert és kikapcsoltam a MPEG4 gyorsítást. Így tegnap és ma nem csinálta ezt a fajta akadást.
Bízom benne, hogy így már nem lesz vele gond.

[ Szerkesztve ]

-- PSN_ID: GerY2123

(#14400) maestro87 válasza consono (#14388) üzenetére


maestro87
őstag

Erről bővebben kaphatnánk infót? Mert nekem eddig csak annyi jött le, hogy pénzt kérnek az online nézhető filmek linkjeiért amit az Exodus ingyen biztosít(ott). :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.