Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3101) SunMount3r válasza blakey (#3100) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A Q10 Pro bug-halmaz? Ahha... Mihez képest? (Gondolom az Amlogic-hoz, meg az ATV 4K-hoz,de nem szeretném elkezdeni ezt a messzemenő vitát, pláne, hogy semmi köze a tárgyhoz) Azt meg nehezen hinném el, hogy ez is a Q10 Pro "hibája", miért is lenne egyáltalán? Android-os KODI? Az lehet, de ez is KODI, hivatalos és végeleges verzió és nem videó lejátszási technikai bűvészkedésekről van szó, amit még elhiszem, hogy nehéz Android-on optimalizálni, hanem egy ilyen egyszerű Jukebox/tallózó szintű alapfunkcióról, aminek már ezer verzió óta jól kellene működnie a KODI-ban.

Amúgy akinek valami -bármilyen- Android-os Box-ja van, az kipróbálhatná, hogy a fentiek szerint amiket leírtam (tehát Video->File lista nézetben) neki működik e a dolog (Tehát egy új sorozat Folder manuális bescap-élése után ki rakja e neki a Borítót). Ja és ha lehet Confluence Skin-el is tesztelje le. Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#3102) blakey válasza SunMount3r (#3101) üzenetére


blakey
titán

Annyira tudtam, hogy sértődés lesz. :) Androidos Kodi hiba, pont. Használtál normális Kodit, normális rendszeren? Ha igen akkor tudod, hogy milyennek kell lennie, ha nem akkor itt az ideje. Sajnos nagyon sokmindenben alulmarad a rendes, normális rendszerek által támogatott verziótól.
Igen, Himedia egy "bughalmaz", 2 éve nincs normális rendszerük és már nem is lesz, és igen, LibreELEC+Kodi sz@rrá veri tudásban az Android+Kodit.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#3103) SunMount3r válasza blakey (#3102) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Oké, akkor sorold azokat, amiket akár az Amlogic+LE, akár az ATV 4K (vagy bármelyik új kedvenced) jobban tud, mint a Q10 Pro... Csupa fül vagyok, tényleg. Sértődés? No-no. Inkább talán csak már unom ezt az alaptalan szapulást, legalábbis ezen a szinten, amilyen ez a hangzatos "bughalmaz" megállapítás is volt (amire nagyon sok szükség is volt most, főleg, hogy te is beláttad utólag, hogy semmi köze az aktuális problémához). De ezt már vagy 10X kitárgyaltuk és végén mindig ugyan az volt a konklúzió(m). Hogy az elvárások és az igények eltérései alapján nincs objektív végeredmény, mert almát (HA-HA, ez volt a rejtett poén) a körtével szintű a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#3104) blakey válasza SunMount3r (#3103) üzenetére


blakey
titán

Nem sorolok én semmit. Mindenki jól tudja melyik mit tud, én használtam több, mint 6 hónapig a Himediát, te mit használtál azon kívül? Nekem azóta és most is több lejátszó van a polcomon, nem csak egyik/másik gyártótól. Tudom melyik mit tud, mindegyiknek van hibája, Amlogicnak, Apple TV-nek, Opponak is, ezek nem titkok, de mindegyik messze kényelmesebb jobb, mint az Androidos lejátszók b@szakodása. Sajnos a Dune beállt a sorba és szív is rendesen, tele van hibával a lejátszó. Ha lejátszókról szeretnél beszélgetni akkor van arra alkalmasabb topik is.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#3105) SunMount3r válasza SunMount3r (#3099) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ez is fura, hogy a Fanart-ot nem rakja be egyik sorozat mögé sem a főmappára állva, de a filmeknél mindig berakja. Sorozatoknál a Fanart-ot csak a videót tartalmazó almappák megnyitásakor jeleníti meg.

Nektek is ilyen? (Video->File nézet).

(#3106) coreska válasza SunMount3r (#3105) üzenetére


coreska
aktív tag

A főmappán állva is van fanart kép a sorozatoknál estuary skin-nel és szintén Q10 Pro.

(#3107) Ejelhar válasza SunMount3r (#3105) üzenetére


Ejelhar
senior tag

Ez is fura, hogy a Fanart-ot nem rakja be egyik sorozat mögé sem a főmappára állva, de a filmeknél mindig berakja.

Talán azért, mert a file-rendszerben szét vannak szórva, vagy több helyen is szerepel. Nálam legalábbis így viselkedik ha filekezelőből tallózom a sorozatokat. Ha minden évad ugyanazon mappa alatt található, akkor okay, de ha több helyen is előfordul, akkor az a jelenség amit írtál. Például, a Vikingek első négy évada nálam egy 2 TB-s lemezen találhatóak, kivéve az 5. évadot, mert már nem fért rá. Ha azt a mappát tallózom, ahol az első 4 évad tanyázik, akkor okay (háttér és poster megjelenik):

Ha viszont a máshol található 5. évadot, akkor nem:

És ez minden sorozatra igaz, aminek évadjai szétszórva találhatóak.

(#3108) Ejelhar válasza Ejelhar (#3107) üzenetére


Ejelhar
senior tag

Utánlövés:
és persze ezért ajánlott a médiatár nézet, ilyen anomália ott nem jelentkezik, kiválasztom a sorozatot benne:

és a megnyitás után teljességgel hatodrangú hogyan van szétszórva a filerendszerben, egyben nyomatja az összes évadot háttérképpel, poszterrel, infóval, extra fanart-okkal és infóval, youtube videókkal, mindennel:

(#3109) olaszos33


olaszos33
csendes tag

Sziasztok!
Tud nekem valaki megoldást arra hogy a Google Drive-ról tudjak a kodival videokat lejátszani ?

Köszi

(#3110) SunMount3r válasza Ejelhar (#3108) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Nálam egy "'fő" mappában van a sorozat egésze, úgy ahogy itt írom. De mivel nincs hely a winyón, ezért ritkán van 1-2 résznél több egyszerre, utána törlöm és jönnek a következők. De ebből a szempontból teljesen mind1, mert akárhányszor próbálom újrascrap-elni, vagy újra cserélni a "Scan to Library"-ban a Fanart-ot, egyszer sem rakja ki. Biztos, hogy Videos->File->File list nézetben nézted? Csak akkor rakja be a Fanart-ot, ha frissen "Scan for new Content"-elem és akkor is csak az almappában, már a konkrét videó file-ra állva.

Megnézhetné valaki Confluence-el is, ha nem nagy gond...

(#3111) Ejelhar válasza SunMount3r (#3110) üzenetére


Ejelhar
senior tag

Megnéztem Confluence skin alatt is, nekem itt is okay. Illetve azért file nézetben akad egy hiányosság, ha több évad is van, akkor se fanart, se poster vagy minikép. Ez utóbbi skin független.

Vagyis ha sorozatokat tallózok file nézet módban, az rendben (fanart és poster megjelenik):

Ha viszont belépek a könyvtárba, akkor az évadok posterei és a fanart nem jelennek meg (ellentétben a médiatár nézettel):

De ha belépek egy évad almappájába, akkor megint rendben, van háttérkép és minikép is:

(#3112) Ejelhar válasza Ejelhar (#3111) üzenetére


Ejelhar
senior tag

ps. Azon agyalok most: nekem talán azért jó, mert minden videókat tartalmazó diszkemen van külön "Filmek" és külön "Sorozatok" könyvtár, értelemszerűen a sorozatok mindig a "Sorozatok" alá kerülnek be és ugye a Kodi erről tud is, mert a "Sorozatok" könyvtárak alatt már csak sorozatokat keres a TVDB-vel.

Valszeg ha keverve lennének a filmekkel, nekem se működne megfelelően file nézetben. Persze ez csak feltételezés.

(#3113) g0dl


g0dl
addikt

Tudtok valami módszert arra, hogy egy androidos, vagy rPi alapon háttérként használja egy pc-n futó kodi rendszert? Tehát az azon lévő filmeket, és adatbázist érem el, azaz pl. tudja mit néztem meg a másikon.
Ezt eddig dlna-val tudtam elérni, de az problémásan megy át vpn-en.

(#3114) tukko1


tukko1
aktív tag

Sziasztok! 4.1-es androidra, melyik kodi rakható fel?

(#3115) DoItYourself válasza g0dl (#3113) üzenetére


DoItYourself
addikt

Megoldható, Kodi MySQL témában keresgélj.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#3116) blakey válasza g0dl (#3113) üzenetére


blakey
titán

Egy közös adatbázist kell létrehozni, ez lehet MySQL vagy akár a Plexel is megvalósítható, utóbbi esetében kell a PlexKodiConnect telepítés.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#3117) xviktorx


xviktorx
tag

Sziasztok!
xbmx progit használok xiaomi boxon. A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e azt oldani, hogy a digionline-t és
a horizon go-t lehessen a program segítségével nézni, úgy mint a my telenor tv-t és a hbo go-t? Azért lenne jó ha lehetne a programon belül nézni a fentieket, mert könnyebb lenne kapcsolni és a box saját távirányítójával lehetne navigálni, nem úgy mint most, hogy pendrive-ról feltelepített digionline-t és horozin go-t csak körülményesen légegérrel tudom használni.
Válaszotokat előre is köszönöm.

(#3118) fledtamas


fledtamas
tag

Sziasztok!

Van mód arra a kodiban hogy valahogy megtaláljam melyik filmekhez nem talált információt?
El van gépelve vagy bármi miatt

Létezhet ilyen kiegészitő?
Vagy át kell nézzem egyesével?

(#3119) SunMount3r válasza fledtamas (#3118) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A log file-ban lehet, hogy nyoma van és akkor rá lehetne szűrni valahogy. Csak ahhoz be kell kapcsolni a Log-ollást és újra indítani a Scan-elést. De csak tipp, konkrétan nem tudom mit kellene keresni a log-ban, tán majd a többiek...

(#3120) Ejelhar válasza fledtamas (#3118) üzenetére


Ejelhar
senior tag

Szerintem végig kell nézni, már csak azért is, mert nem biztos, hogy jót talált. Jellemző, ha nem tudja egyértelműen beazonosítani mert több film/sorozat is található ugyanazon néven, akkor mindig az időben legkorábban készített infóit húzza le.

(#3121) SunMount3r válasza SunMount3r (#3119) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Szerintem ez amúgy működne, csak itt az a baj, hogy a KODI-t ilyen szinten ismerők inkább csak az Amlogic-os Topic-ban fordulnak meg, itt meg szinte soha... De nem hiszem, hogy ördöngősség csak rá kellene guglizni, hogy mit kellene keresni pontosan.

(#3122) denko


denko
senior tag

Sziasztok,

Libreelec alatt hogy tudom hozzáadni a nas meghajtót a kodiban, ha alapvetően nem látom?
NFS-el kellene gondolom. Ha jól rémlik valami fájlba kell beleírni az elérési útvonalát.

[ Szerkesztve ]

(#3123) junkpod válasza fledtamas (#3118) üzenetére


junkpod
nagyúr

Van ilyen kiegészítő, de ahogy tanult kollégám mondja, át érdemes nézni. Legjobb erre, ha file nézetben lepkedsz végig a mappakon. És javaslom, ha valami nem jó vagy nem találta meg akkor ne az eredményt modositsd, hanem a fajlnevet.

3121: ez persze nem így van:)

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#3124) junkpod válasza fledtamas (#3118) üzenetére


junkpod
nagyúr

Google 3. találat:
https://kodi.tv/addon/plugins-video-add-ons/missing-movies

Box's don't touch!

(#3125) Ejelhar válasza denko (#3122) üzenetére


Ejelhar
senior tag

Ha nem tudod kitallózni a NAS NFS megosztását, akkor ugyanott hálózati hely hozzáadását választod, itt kézzel definiálod minden jellemzőjét (típusa, IP cím, megosztás neve).

(#3126) füsseni


füsseni
újonc

Sziasztok!
Xiaomi MIBOX3-at használok KODI-val kb. egy éve. Pár napja frissült rajta az android és azóta a KODI nem kezeli a külső meghajtót. A menüben látja, hogy rá van dugva a meghajtó, de ha meg szeretném adni elérési útvonalnak, vagy talloznék róla fájlt, akkor azt írja, hogy az elérési útvonal nem található. Kipróbáltam a VLC-t és vele működik. Már csináltam a boxon resetet, de a hiba ugyanúgy megmaradt. Esetleg van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?

[ Szerkesztve ]

(#3127) geogabcsi


geogabcsi
tag

Sziasztok!

Egy Android TV Box-om van, telepítettem rá KODI 17.6-ot, a főmenüben a Filmek menüpontban a betallózott Synology NFS mappából minden médiatár frissül, látszanak a borítók, de ugyanez a Filmek menüpont alatt a Sorozatokban már nem! :( Fájlok megadása szakasz és Főmenü elem eltávolítása menüpontok jelennek meg csak, pedig ugyanúgy tallózom és állítom be a médiatárat a TVDB-ről, ahogy a Filmek menüpontban, de nem jelennek meg a borítók! Mit kell beállítanom még? Olvastam többeknek gond, sehol sincs fix válasz!

(#3128) SunMount3r válasza geogabcsi (#3127) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A mappákhoz beállítottad, hogy sorozatokat tartalmaz?

(#3129) geogabcsi válasza SunMount3r (#3128) üzenetére


geogabcsi
tag

Szia!

Igen, Sorozat, Film, videoklippek voltak, meg persze a TVDB -t választottam.
Elképzelhető, hogy nincs a letöltött sorozatban (Tha Handmaids Tale) NFO fájl, de ez már nem számít hibának, mert a Filmek mappáiban sincs, mégis működik!

[ Szerkesztve ]

(#3130) junkpod válasza geogabcsi (#3127) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nem tudom, hol olvastad, hogy többeknek gond...?
Teljesen jól működnek a sorozatok, a szolgalonyany is kiválóan jelenik meg.
Sorozatot ne a filmek menüpont alá tedd be, hanem a sorozatok fomenube és a tartalom típust állítsd sorozatra.
Arra is figyelj, hogy nem lehetnek keverten egy mappan belül sorozatok és filmek.

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#3131) Ejelhar válasza geogabcsi (#3129) üzenetére


Ejelhar
senior tag

Elképzelhető, hogy nincs a letöltött sorozatban (Tha Handmaids Tale) NFO fáj

Ha nem a Kodi vagy a Plex xml formátuma, akkor úgyse fogja használni, más a gond. Így látatlanba: szinte biztos, hogy kevered a filmeket és a sorozatokat.
A megoldás nagyon egyszerű, legyen külön "Sorozatok" és "Filmek" mappa, az alá cumózd be a néznivalót, ami még talán említést érdemel ezzel kapcsolatban azt meg itt leírtam:
[link]

(#3132) geogabcsi válasza junkpod (#3130) üzenetére


geogabcsi
tag

Köszi! Így van, Egy Synology NAS-on NFS eléréssel egy megosztott video mappán belül van filmek mappa és sorozatok mappa és a sorozatok mappa van betallózva, Sorozat ki van választva a médiatárban és TMDB hozzárendelve, de nem működik. Jól csináltam? Nincs módosított skin, csak a gyári 17.6

(#3133) geogabcsi válasza Ejelhar (#3131) üzenetére


geogabcsi
tag

Szia!

Mindjárt átnézem újra a beállításokat. Csatolom, hogy néz ki a mappa szerkezet. A Sorozatok mellett a könyvtárukban nincs NFO fájl.

(#3134) geogabcsi válasza geogabcsi (#3133) üzenetére


geogabcsi
tag

Úgy néz ki nem én vagyok a ludas! A Kodi-nál a Film menüponthoz hozzárendelem a NAS/video/filmek mappát, eddig oké, lemegyek egy menü pontot, ott a Sorozat menüpontban belépek a szakasz beállításhoz és ott már a filmek ott vannak, nincs értelme, akkor oda tegyem a sorozatot! Ha oda teszem és a filmeket kiveszem, akkor a Film (Kodi) menüpontban már nincsenek a filmek. Törlöm az egész sorozat menüpontot és megpróbálom újra!

(#3135) geogabcsi válasza geogabcsi (#3134) üzenetére


geogabcsi
tag

Ugyanaz a hiba! Elérési gond van, valami össze van kavarva, de mivel frissen van telepítve és csak ez a két menü pont akad össze, más beállításnál kell keresni, vagy fos az Android Kodi 17.6 !

(#3136) junkpod válasza geogabcsi (#3134) üzenetére


junkpod
nagyúr

Már írtam, hogy rossz helyen próbálod. NE a filmek (movies) menü belül hozd létre a sorozatok listát. A fomenube keresd a TV shows menüt, közvetlen a Movies alatt. Itt probalkozz.

Box's don't touch!

(#3137) geogabcsi válasza junkpod (#3136) üzenetére


geogabcsi
tag

Szerinted hol próbálom?

(#3138) geogabcsi válasza junkpod (#3136) üzenetére


geogabcsi
tag

A vicc még hozzá, hogy lentebb megyek, a Videoklip főmenühöz, hozzáadom a videoklip mappát ahogy kell és mindjárt a sorozat jelenik meg a videoklip forrás mappa mellett, de miért? :F

(#3139) Dolphine válasza geogabcsi (#3133) üzenetére


Dolphine
addikt

Sorozatoknál lehet, hogy kipróbálnám azt, hogy egy sorozat külön évadai egy könyvtárba.
A sorozatok könyvtárban Nálad, külön könyvtárakban vannak a Handmaids Tale részek. Én úgy csinálnám (nálam így van), hogy a Sorozatok mappán belül létrehozok egy főkönyvtárat a sorozatnak, Nálad ez a Handmaids Tale és ebbe a könyvtárba teszem bele az összes részt!
Nálam így néz ki:

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#3140) geogabcsi válasza Dolphine (#3139) üzenetére


geogabcsi
tag

Szia! Ugyanaz, semmi nem változott, most csak egy sorozat van a mappában: Hatalmas kis hazugságok (mappa) azon belül az nfo és az .mkv fájlok, de továbbra sem tölti be. Most sorozatok főmenühöz a videoklip elérési mappát a NAS-on behúzta, és fordítva is a sorozatokhoz meg előtte a videoklip NAS elérési mappát. Biztosan jó a KODI alapból?

(#3141) DoItYourself válasza geogabcsi (#3140) üzenetére


DoItYourself
addikt

Nem, és te vagy az első aki erre rájössz pár óra használat után.
Egyébként fejlesztik vagy 20 éve... omg. :(
Olvasgasd a súgót, állítsd vissza a Kodit alapra, ilyesmikkel próbálkozz.

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#3142) blakey válasza geogabcsi (#3140) üzenetére


blakey
titán

Tedd alaphelyzetbe a Kodit és kezd előről, valamit qrva rosszul csinálhatsz. Videók alatt kell betallózni a különböző almappákba szánt dolgokat, ennek megfelelően legyen a NAS-on 1 főmappád, abban Filmek, Sorozatok, Videoklipek, stb. Ha ez megvan akkor Kodi/Videók/Fájlok alatt add hozzá a NAS Filmek mappáját, állítsd be a scrapert meg amit kell majd ugyanígy a Sorozatokat, stb. Tökéletesen működik 17.6-on.Ha ezeket jól csinálod akkor a Filmek alatt filmek lesznek, Sorozatok alatt sorozatok és így tovább. Ha nem ismered a Kodit akkor javaslom a kodi wikit.
Tehát NAS felépítése:
Videók:
-Filmek
-Sorozatok
-Videóklipek

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#3143) geogabcsi válasza blakey (#3142) üzenetére


geogabcsi
tag

Eddig is így volt, most újra csináltam, de ugyanaz! Amit csináltam, ahogy írtad úgy volt: Video azon belül Filmek, Sorozatok, Videoklipek. NFS elérés a NAS-on. Minden hová értelem szerűen tallóztam a mappákat, Kiválasztottam, hogy mi van benne a scrappert alapértelmezetten hagytam TMDB, vagy ami volt, és láss csodát, ugyanaz a helyzet! A Filmek jól vannak, a Zenék is, de itt az most nem lényeg, de sem a sorozat, sem a videoklip mediatár nem tölt be! Nagyon szép, hogy mindenki lehurrog, de nézze meg aki szeretné! Gondolkozok Librelec telepítésen, mert ez android-on lehet hiba!

(#3144) junkpod válasza geogabcsi (#3143) üzenetére


junkpod
nagyúr

Mutatnál egy screenshotot arrol ahol megadod a sorozatok mappát és a scraper beállításokat?

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#3145) Ejelhar válasza geogabcsi (#3133) üzenetére


Ejelhar
senior tag

Szerintem ez nem igazán nyerő struktúra. A megfelelő az, ha van egy sorozatok mappa, alatta a sorozat neve, és ez alatt az évadok.
Tehát például így:
Sorozatok
The 100
The.100.S01.1080p.BluRay.DTS.x264.Hun-HOONIGAN
A visszatérők S02 1080p
The 100 S03 1080p

(#3146) blakey válasza geogabcsi (#3143) üzenetére


blakey
titán

És a Sorozatokon belül minden sorozat külön mappában van? Amit betettél képet az minden csak nem megfelelő.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#3147) Ejelhar válasza geogabcsi (#3133) üzenetére


Ejelhar
senior tag

Szerintem ez nem igazán nyerő struktúra. A megfelelő az, ha van egy sorozatok mappa, alatta a sorozat neve, és ez alatt az évadok.
Tehát például így:
Sorozatok
The 100
The.100.S01.1080p.BluRay.DTS.x264.Hun-HOONIGAN
A visszatérők S02 1080p
The 100 S03 1080p
The.100.S04.1080p.BluRay.x264-SHORTBREHD
S05

Látszik, hogy az 5. évadnak én csináltam mappát, azért mert ebből még nincs évadpack, hiszen jelenleg sugározzák, még nincs kint egyben, ezért az S05 könyvtár alá töltöm le őket egyenként. De így a jó, mert a Kodi egyértelműen be tudja azonosítani.

ps. a 3545-ös hsz-nél beremegtem, kicsit korán küldtem el, figyelmen kívül hagyható.

[ Szerkesztve ]

(#3148) geogabcsi válasza Ejelhar (#3147) üzenetére


geogabcsi
tag

Szia!

Kipróbálom és jelzek majd vissza, köszi!

(#3149) geogabcsi válasza blakey (#3146) üzenetére


geogabcsi
tag

Szia! Nem, egy mappa van, azon belül a sorozat .mkv fájlok és egy .nfo.
Hamarosan küldöm a videót.

(#3150) Ejelhar válasza geogabcsi (#3149) üzenetére


Ejelhar
senior tag

Az akármi.nfo file az érdektelen, nem veszi figyelembe a Kodi.

Illetve sorozat esetében ha talál tvshow.nfo file-t és az xml formátum, amit értelmezni is tud (vagyis Kodi vagy Plex generálta), akkor persze igen, de a torrentekhez mellékelt *.nfo file biztosan nem érdekli.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.