Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MaxxDamage: -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
eddie17
üzenetére
Az ég világon semmi.
Csak elterjedt tévhit, hogy kisebb feszültségből nem lehet kivenni nagyobb teljesítményt, vagy nem lehet képes a roller nagyobb végsebességre... Egyik sem igaz, általánosítva, csak abból indulnak ki ezek a tévhitek, hogy ha adott akkuáramkorlátos egy vezérlő, akkor ha nagyobb feszültségű akkut raksz alá, szükségképpen nagyobb lesz a roller által leadott csúcsteljesítmény. De lehet egy 36V és 48V roller tökugyanolyan is.
Ez tervezési kérdés. Annyi, hogy nehezebb nagy áramú akkut csinálni. Nagyobbak lesznek az akku-ESC közötti veszteségek. De onnantól, a motor már nem tudja, hogy mi hajtja... 
Szerk: az viszont tény, hogy az adott tekercselésű motor egy nagyobb feszültségű akkuval nagyobb végsebességre lesz képes, viszont a motor tekercselése is egy tervezési kérdés...Konkrét példa: ameddig fázisáramkorláton halad a versenytechnika, pont ugyanazokkal a menettulajdonságokkal bír a kisebb feszültségű akkuval, mint a nagyobbal! Annyi, hogy a kisebb feszültségű akku ugyanazt a teljesítményt nagyobb áram leadásával állítja elő: egy átlag kis kapacitású, kevés párhuzamos cellából álló akku ilyen 80-100A-re soha nem lesz képes, ergo igaz a tévhit alapja (!), hogy könnyebb nagy teljesítményű rollert gyártani nagy akkufeszültséggel. De nem ez az egyetlen módja.
Meg ilyen ~500W az lófing, nem nagy teljesítmény. (3-4000W már érezhető: igazából még 1500W-nál sem történik semmi extra.)Ui: azt felejtik el, hogy egy adott kapacitású 36V akku adott méretben elfér, mindeközben ugyanakkora kapacitású 48V akku persze igaz, hogy +33% energiát tárol (azonos cellákat feltételezve), de +33% lesz a mérete is.
Nem feltétlenül fér be egy kisebb rollerbe. 
-
heavygrip
senior tag
válasz
eddie17
üzenetére
Teljesen komolyan kérdezem, mert itt csak Pro rolleresek vannak, olyan kezdő és egyszerű rolleres mint én, nem igazán. :N
O dehogynem, én pl bő egy éve rollerezzek, előtte nemhogy elektromosat, de még sima rollert sem hajtottam
Ez szerintem elég kezdőnek hangzik
Én is egy Xiaomi 4 el kezdtem, most tervezem eladni és venni egy melóba járóst. Szerintem egy Xiaomi 5 Max vagy Pro fogja váltani.
Annyira szar a biciklis út a két város között hogy lengéscsillapító nélküli rolerrel nem lehet rajta felhőtlenül közlekedni, mindenképpen a dupla lengéscsillapítós kell nekem. -
válasz
eddie17
üzenetére
Nem az a fő probléma azzal szerintem, hanem, h az a roller többnek akar látszani, mint amit tud.
Fullos (vagyis egy viszonylag jó) lengéscsillapitója van, de ilyen rollert nem egy 350/700-as motorral, meg szinte a legkisebb 7650mAh-s akksival illene párosítani.Hogy a Xiaomit példázzam:
Az Elite után jön a sorban az "5"-ös , az is 48V-os rendszerű már, de ott meg felmerül a kérdés, h "minek"? Mikor 350/700Wattos. Ekkorka motorhoz felesleges a 48V-os rendszer.Ráadásul az ötös sorozatban nem marad lengéscsillapító nélküli roller 500/1000Wattos kivitelben. Számomra szinte érthetetlen, h az ötöst egyáltalán minek adták ki ebben a formában a 350/700-as motorral.

Egyébként igazad van, kellenek a pálcikarollerek is, remélem nem futtatják ki az összes kis rollert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pánik a memóriapiacon
- Jövedelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881, 100% Akkumulátor
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Csak elterjedt tévhit, hogy kisebb feszültségből nem lehet kivenni nagyobb teljesítményt, vagy nem lehet képes a roller nagyobb végsebességre... Egyik sem igaz, általánosítva, csak abból indulnak ki ezek a tévhitek, hogy ha adott akkuáramkorlátos egy vezérlő, akkor ha nagyobb feszültségű akkut raksz alá, szükségképpen nagyobb lesz a roller által leadott csúcsteljesítmény. De lehet egy 36V és 48V roller tökugyanolyan is.
Ez tervezési kérdés. Annyi, hogy nehezebb nagy áramú akkut csinálni. Nagyobbak lesznek az akku-ESC közötti veszteségek. De onnantól, a motor már nem tudja, hogy mi hajtja... 
Nem feltétlenül fér be egy kisebb rollerbe.
Ez szerintem elég kezdőnek hangzik