- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
Lami66 #28604 üzenetére
Párizsról már hallottam, máltai tiltásról még nem.
Különleges okai vagy előzményei szoktak lenni, ami hazai viszonyokkal nehezen összevethető. Pl. Máltán elég jól kiépült robogó hálózat van, nem igazán van szükség borulékonyabb rollerekre. Belvároson belül meg közlekedj gyalog.Az éjszakai ittas rollerbérlésről írtam már párszor, legutóbb 3 hete:
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_28068-28068.html"A norvég főváros, Oslo hatóságai betiltották az éjszakai e-robogó bérlést. Helsinki is megtiltotta az e-scooter használatát hétvégén éjfél után..."
A Voi honlapja szerint hétvégén éjfél és hajnali 5 óra között nem vehetők igénybe az ő e-rollerei. Gondolom a másik 6 bérlőnél is hasonlóak a szabályok.Ezek jól átgondolt intézkedések, nem úgy, mint az idegből meghozott teljes tiltások.
Illetve a bérroller gyártói is próbálkoznak olyan (mesterséges intelligenciával megtámogatott) rendszert kifejleszteni, ami észleli a vezető ittasságát és megtagadja a roller további használatát. Vagy figyelmeztet, hogy szerinte járdán közlekedsz, pedig ott nem kéne.
The Verge angol nyelvű cikke.
Kulcsszavak:
Lime Vision AI system
Lime Advanced Sidewalk Detection
Driving under the influence (DUI)Nálunk elektromos rollereknél eleinte a zéró toleranciát emlegették, később a kisebb rollereknél a kerékpárosoknál alkalmazott enyhébb szabályt, ha biztonságos kerékpározásra (mi esetünkben rollerezésre) alkalmas állapotban vagy, akkor használhatod.
Valójában nincs normálisan szabályozva, így ne adjunk okot a rendőröknek, azok jogászainak, hogy fogást találjanak. -
válasz
Lami66 #28604 üzenetére
Értem, csak bosszant, h pár idióta miatt van a roller közutálatnak kitéve. Meg betiltják.
Ki szívja meg végül?
A keményendolgozórollerező kisember, mert ahol eddig felpattantam egy Lime-ra, ott ezentúl mehetek gyalog, vagy kereshetek egyéb közlekedési formát (helyi járatot valami idegen városban), mert lehet, h nem lesz bér roller lehetőség.
Vagy hát ugye miért nem autóval megyek, én vagyok a hxlye amúgy is.Gyakori, h valami messzebb városba kell menjek, céges országkártyával elvonatozgatok, és mivel egyre több nagyvárosban van már bér roller, txkre jól össze tudom hozni ezeket az utakat.
De fennáll a veszélye, h pár idióta miatt nem lesz bér roller. :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 15 Plus 128GB,Újszerű, USA verzió, 12 hónap garanciával
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest