Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peaceliker

addikt

válasz ridiculous #26545 üzenetére

Azt azért ne validáljuk már, hogy egyes gépek futóműgeometriája hibás, rossz tervezés. Illetve c futómű majdnem hogy nem is tud más lenni, mert ki-be rugózásnál ahogy változik az utánfutás máshogy reagál a kormány, ebből tud ez adódni. De attól, hogy az egész konstrukció gáz (de olcsó és bármelyik gyártó képes összerakni) mégis van olyan roller, ami stabil és nem hajlamos szitálásra (pl mantis) és van pár ami mocskosul hajlamos (dualtron city, kugoo gbooster és g2 pro (ez a narancs, kukirin verzió amit próbáltam, a balesetben a régi g2 pro volt)). Zero 10x sem a legacélosabb ebben, de mégis sokkal jobb mint némelyik más.
    És igen, ahogy DigitXT is írja, ha egyszerűen nem alkalmas x sebességnél nagyobbra, mert el lett baszva, akkor ne tudjon gyorsabban menni... Szerintem :))

• DigitXT

félisten

válasz ridiculous #26545 üzenetére

Igazad van, meg nem is: én is arra tippelek, hogy elkottázta, túlvállalta magát,
    de ha beszitált és azért esett, akkor az a roller hibája is. Ha adott konstrukció
    nem képes 45 km/h-val biztonságosan haladni (egyenesről beszélünk), akkor
    le kell korlátozni a végsebességét arra a tartományra, amiben képes. Ha csak
    30 km/h, akkor annyi. Igaz, akkor gyengébb lenne a marketingje a típusnak.:K

"Az a baj itt mindenki a saját rollerét ajánlja/isteníti"
    Szerintem most, hogy átmegyünk áldozathibáztatásba, ez rád illik leginkább:
    van egy adott futómű geometria, ami hajlamos sz.rul viselkedni. Nem tudjuk,
    hogy ez szerepet játszott-e a balesetben, de ha igen, úgy jogos az ellenérzés.

Az, hogy neked nem jön elő vele gond, mert azt mondod, hogy életveszélyes,
    45 km/h, ezért soha nem próbáltad, valójában csak megerősíti ezt az érzést!
    Egy normális, elég stabil rolleren az ég világon semmi bajod nem lesz 45-nél,
    amíg nem fogsz egy kátyút, vagy törik szét magától, esetleg ugrik eléd vki.:O

Ui: mondom ezt úgy, hogy teljesen egyetértek veled, hogy életveszélyes, úgy
    általában a dolog, mert nagyon könnyű nagyon nagyot esni, nagyobbat mint
    egy motorkerékpáron, szóval abszolút indokolt a motoros védőfelszerelés...
    (25 km/h-nál nem feltétlen, de sisak nélkül az aszfalt-fejes végzetes lehet...)

Viszont, ha egy tökegyenes úton kátyú nélkül, és műszaki hiba nélkül sikerül
    elvágódni (mégegyszer mondom, a rolleren nem látszik sérülés), az gyanús!
    Lehet persze, hogy elengedte a kormányt fél kézzel, nem tudjuk: bármi lehet.
    (De azon nem kell megsértődni, ha valaki leírja, hogy nem venne ilyen rollert:
    nem azt mondja, hogy te sem vehetsz, vagy nem használhatod boldogan.:N)

Új hozzászólás Aktív témák