- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #12033 üzenetére
Abban nem lehet bizni, lasd mennyi itelkezesi/ertlemezesi hiba van a birosagokon, amelyekre utolag korrigalnak(magasabb fokon) vagy szabalyoznak(jogegysegi hatarozatok). Pont ezert jo a precedens rendszer az angolszasz jogban, mert ha talalsz egy jogeros iteletet, amiben eldontottek egyszer valamit, akkor abban bizhatsz, hogy onnantol ugy van. De nalunk ilyen nincs.
-
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #12008 üzenetére
Nem hianyos.
Nem lesz a kepen lathato segedmotors, mert nem gepi meghajtasu. Az L-es kategoria gepi meghajtasrol szol, mar a kategoria neveben is benne van.
A 4. pontnal elegansan kihagytad, hogy hivatkozik a 4. cikk(3)-ra, miszerint nem lesz PIPA.4. cikk
Járműkategóriák
(1) Az L kategóriájú járművek az e cikk és az I. melléklet szerint kategóriákba sorolt két-, három- és négykerekű gépjárműveket foglalják magukba; ide tartoznak a motoros kerékpárok, a két- és háromkerekű segédmotoros kerékpárok, az oldalkocsis motorkerékpárok, a könnyű és nehéz közúti kvadok, valamint a könnyű és nehéz emelt teljesítményű kvadok.
(2) E rendelet alkalmazásában a következő járműkategóriák és -alkategóriák érvényesek, az I. mellékletben szereplő leírás szerint:
a) L1e kategóriájú járművek (könnyű kétkerekű gépjárművek), a következő alkategóriákra bontva:
i. L1e-A járművek (motoros kerékpárok);
ii. L1e-B járművek (kétkerekű segédmotoros kerékpárok);
(....)
(3) A (2) bekezdésben felsorolt L kategóriájú járműveket a jármű meghajtása szerint tovább lehet csoportosítani: a)
belső égésű motor hajtja meg:
— kompressziós gyújtás (CI),
— külső gyújtás (PI);
b) külső égésű motor, turbina vagy forgódugattyús motor hatja meg; az ilyen meghajtással rendelkező járművet a környezeti és funkcionális biztonsági követelményeknek való megfelelés szempontjából azonosnak kell tekinteni a külső gyújtású belső égésű motorral meghajtott járművel;
c) elősűrített levegővel működő motor hajtja meg, és a kibocsátott szennyező anyagok és/vagy inert gázok szintje nem haladja meg a környezeti levegőre jellemző szinteket; az ilyen járművet – a funkcionális biztonsági követelmények, valamint a tüzelőanyag-tárolás és -ellátás szempontjából – gáz-halmazállapotú tüzelőanyaggal működő járműnek kell tekinteni;
d) elektromos motor hajtja meg;
e) hibrid jármű, amely az e bekezdés a), b) c) vagy d) pontjában említett meghajtási konfigurációkat, illetve azok többszörös kombinációit egyesíti, például több belső égésű és/vagy elektromos motort.
(4) Az L kategóriájú járművek (2) bekezdésben említett osztályozásával kapcsolatban, az a jármű, amelyik azért nem tartozik bizonyos kategóriába, mert a vonatkozó feltételek legalább egyikét túllépi, a következő olyan kategóriába sorolandó, amely tekintetében megfelel a feltételeknek. Ez a kategóriák és alkategóriák következő csoportjaira érvényes:
a)az L1e kategóriára az L1e-A és L1e-B alkategóriákkal együtt, valamint az L3e kategóriára az L3e-A1, L3e-A2 és L3e-A3 alkategóriákkal együtt;
(....) -
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #11999 üzenetére
Olyan nincs, hogy egyszeruen nem az. Torvenyek, rendeletek vannak amelyek meghatarozzak, hogy mi hova tartozik. Az L1e-B kategoriaba egyertelmuen beletartozik az eroller. Nem par feltetel szerint, hanem mindegyik szerint. Az emelodaru pedig nem jarmukategoria.
Ahhoz, hogy egyszeruen ne az legye, ahhoz legalabb egy kitetelt nem kene tudnia teljesiteni. Melyik az? Igy nez ki a tablazat:
L1e Könnyű kétkerekű gépjárművek:
4. kerekek száma: kettő, meghajtás: a 4. cikk (3) bekezdésében felsoroltak valamelyike, valamint
5. henger űrtartalom ≤ 50 cm3, ha a jármű meghajtási konfigurációjának külső gyújtású belső égésű motor is része továbbá
6. legnagyobb tervezett járműsebesség ≤ 45 km/h továbbá
7. legnagyobb folyamatos névleges vagy hasznos teljesítmény ≤ 4 000 WAlkategóriák
Az alkategória elnevezése - További feltételek az alosztályokba soroláshoz
L1e-A Motoros kerékpár
9. elsődleges rendeltetésük szerint a pedálozást elősegítő segédmeghajtással felszerelt, pedálhajtásúnak tervezett kerékpárok továbbá
10. a segédmeghajtás teljesítménye ≤ 25 km/h járműsebességnél megsz űnik továbbá
11. legnagyobb folyamatos névleges vagy hasznos teljesítmény ( 1) ≤ 1 000 W továbbá
12. az alosztályokba sorolásra szolgáló 9–11. kritériumnak megfelel ő motoros három- vagy négykerekű kerékpárok az osztályozás szempontjából a
kétkerekű motoros kerékpárokkal m űszakilag egyenérték űnek számítanakL1e-B Kétkerekű segédmotoros kerékpár
9. minden egyéb L1e kategóriájú jármű, amely nem osztályozható az L1e-A járm ű 9–12. feltételei szerintJol lathato, hogy az L1e minden pontjat teljesiti, L1e-A -bol rogton a 9. pontot nem teljesiti, mert nincs rajta pedal, igy L1e-B kategorianak megfelel mert azt teljesiti. Tehat ezek alapjan L1e-B.
-
-
válasz
PociAti #11913 üzenetére
Köszi
, még egyébként utána fogok nézni, mert szerintem még van pár dolog
A sok kicsi összejön. X-tech fékért most megyek a Foxpost automatához, mert az előző megfeküdt. A két roller közül a sima M365-re teszem fel, mert azon is 120-as tárcsa van, és városon belül azzal szaladgálok. Hajdúszoboszló és Berettyóújfalu között meg a PRO 2-vel de egyelőre meg vagyok elégedve a hátsó fékjével, másfelől meg akkor már az ottani 120-as tárcsát 140-esre lenne ildomos cserélni, ami jó meg nincs kedvem szerelgetni
-
Casseius
tag
-
-
Somatom
veterán
válasz
PociAti #11889 üzenetére
Semmiféle variációs lehetőséget nem látok a szoftverében. Ott 20Km/h a maximum és a középső fokozatban pont ennyit tud az enyém is. Még a német plakett helye is ott van a sárvédőn.
Közben válaszoltak. Ők csak akkor tudnak biztosítást kötni, ha van német bejelentett lakcím. Ez egy érdekes ügy lesz. Sztem tök normál szitu, hogy egy magyar turista külföldi nyaraláskor elviszi magával a rollerét.
-
Somatom
veterán
válasz
PociAti #11885 üzenetére
A roller megfelel az ottani előírásoknak (hiszen ott is árusítják). Sztem én is kompatibilis lehetek a német közlekedéssel. Ha elfogadják, hogy egy kamiont terelgethetek náluk, akkor egy roller vezetésére sem tarthatnak alkalmatlannak.
Csak az a kérdés, hogy hogyan köthetek rá német biztosítást? -
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #11882 üzenetére
2021 februar. Meg nincs meg az egy ev
Napi 2x10km a melo, plusz az extra hetvegi, stb. utak.
110k: Kugoo S1 plus
8k: hatso sarvedo/fek (egy hirtelen fekezesnel eltort)
4k: uj vezerlo-kijelzo kabel, de vegul nem csereltem le. (gyarilag hibas volt az egyik csatlakozo, de vegul azt javitottam meg)
16k-ert vettem mindenfele rendszerrugot az elso felfuggesztesbe, de ebbol vegul 2k volt az a rugo ami veglegesen be is kerult oda. (eltort az elso rugo)
max ezresert csereltem csavarokat: a kijelzo hazat a kormanyrudhoz rogzito csavarokat. (Alu-acel nem jo parositas, idovel kicsavarodnak, a menetet elnyalja). A hatso felfuggesztes tengelyenek egyik csavarja. (egyik szerelesnel tulhuztam)
kb. 10k-ert epitettem 12V-os iskolacsengobol egy rendes csengot ami elol elugranak a gyalogosok
Max egy ezresert nyomtattam elso felfuggesztesbe nyolcszogu muanyag betetet. -
-
PociAti
őstag
válasz
PociAti #11817 üzenetére
Annyi kiegészítés, igazán nagy hidegben az e-roller valószínűleg előbb letiltana, minthogy a gumi keménnyé fagyjon.
Viszont télen enyhébb időben is fokozottan oda kell figyelni a kanyarodásra, mert kb. +5°C környékén is valószínűleg már máshogy viselkedik (kevésbé tapad), mint melegben. -
Somatom
veterán
válasz
PociAti #11783 üzenetére
Igen, ez is egy érdekes helyzet. Ezért is kérdeztem a múltkor, hogy tudja-e vki a tutit. Pl. odaát SMKP -ra is kell rendszám. Itthon viszont nem. Ha én odamegyek nyaralni és a lakóautómon viszem a robogómat, akkor azt ott legálisan használhatom.
Én Magyar állampolgár vagyok, itteni lakcímmel (nincs is kinti címem), a rollert itthon vásároltam és itthon így legálisan közlekedhetek vele. Szóval, mi a helyzet akkor, ha én egy itthoni rollert használnék kinnt? -
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #11750 üzenetére
Nekem az a bajom vele, hogy pl. egy padka eseten, ha a kereket felfele kell nyomni, akkor a kar miatt elorefele is mozdul, mivel egy koriven mozog. Ezaltalan onmagatol a rugozas ellen hat es a szuksegesnel nagyobb erohatasoknak teszi ki a szerkezetet es a maximalis autogrhato akadaly magassaga/kerekatmero-t tekintve rosszabb, mintha a masik iranyban allna.
Nem veletlen javasoljak, hogy ilyenekkel csak merolegesen menjen neki az ember.
-
Somatom
veterán
-
Berci77
tag
válasz
PociAti #11704 üzenetére
...és Casseius!
Köszi!
Igazából nem ezzel járnék melóba, arra ott a pedelec. Alkalmanként pár kilométer a gyerkőcöket kísérve bicajúon, és ha mégis ezzel mennék a város túlfelére, akkor hazafelé az úton van egy 100-200m hosszú emelkedős szakasz, de ennyi. Szerintem a nagyját letolná bármelyik roller lendületből, legfeljebb ha kell, leszállok és tolom 50m-t. Ennyi a feladat és nem több. Másra nem tervezem használni, szóval árban nem mennék feljebb.
Viszont még nincs tapasztalatom egyikkel sem, így nem tudom, mit várhatok tőlük.
Nagyobb végsebességhez nem ragaszkodom, legfeljebb az a 200m-t tudja jobban leküzdeni.
Az meg tetszik bennük, hogy ezek nem nagy és nehéz gépek, könnyebben elférnének a kocsiban is. -
Grafiqs
őstag
válasz
PociAti #11630 üzenetére
Nem tudom és igazából nem is érdekel milyen érdeked fűzödik hozzá. Nekem ez jön le a hsz.-eid alapján. Van-e vagy nincs az a te dolgod, ahogy az is, hogy ezt megosztod-e a topikban vagy sem.
Olyan "kis" gyártóknál mint pl. Brembo, ATE stb. is előfordul egy-egy hibás darab vagy széria. Erről százszámra találhatsz tapasztalati infókat (akár a magyar) neten. Továbbra is tartom, hogy darabból messzemenő következtetéseket levonni nem túl megfontolt dolog. Főleg egy mérnöktől.
Mutass kérlek egy hasonló vázkialakítású Ninebot vagy Xiaomi modelt: Gondolok ott az akksi és vezérlő elhelyezésre. Hasonlít a kormány stucni? Tényleg? Ez a komoly hasonlóság? Ugye viccelsz?
Mindentől függetlenül komolyan érdekel, hogy mérnők szemmel mely részeit látod (fotók alapján) elnagyoltan megvalósítottnak?
G
-
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #11503 üzenetére
Az, hogy letezik olyan uthiba, vagy olyan uttipus amiben rogton megall a roller, az nem azt jelenti automatikusan, hogy nem valo az utra. En mar autoval is kifogtam olyan katyut amitol repedt a felni es felpuposodott a gumi oldala. De nem ez a gyakori. Sot mindez akar kerekparuton vagy jardan is elofordulhat. A jarda sem jobb semmivel, mint az auto utja. Nyilvan esznel kell menni es olyan uton haladni, ami megfelel a jarmunek.
-
Dave™
nagyúr
válasz
PociAti #11401 üzenetére
A biciklik pont nincsenek szerteszét, és ott már keményen fizetni is kell érte, ha nem az állomáson hagyják. A rollereknél sok gondot megoldana ugyanez, meg talán kevesebbet dobálnának a Dunába. Múltkor is láttam két hülyegyereket, akiknek az volt a szórakozásuk, hogy legurították a rakpart lépcsőjén. Azért is ennyire drága a szolgáltatás, mert bele kell kalkulálni az idiótákat.
-
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #11384 üzenetére
Azert mert nem tudod megerteni meg nem lesz trollkodas. Es igen, engem baromira nem erdekel a tempomat vagy a grafikonok nezegetese. En A-bol B-be kozlekedek, nem szerelmes vagyok a rollerbe.
Van fizikai fek, a hatso labfek a sarvedobe epitve. Ha nem ismered amirol beszelek, akkor minek magyarazol bele? Es bizony, nalam szempont az is, hogy majdhogynem ugy nez ki, mint egy labbal hajtos nulla roller. Sokan azt hiszik, hogy az, es szerintem ez elony egy olyan kornyezetben, amikor barmikor megbuntethet barmiert a rendor, ha olyan kedve van.
Szerinted mindenki egyenre akarja szabni? En hasznalni akarom es nem tutujgatni. Es igen, en egy roller hasznalataert nem fogok mindenfele kinai kemkedo hulladek appot felrakni a telefonomra 5 percig sem, mert ez elvi kerdes.
A defekt para mindenkit fenyeget, akinek levego van a gumijaban. Az a gumi amit egyszer felfujtak, igy vagy ugy leereszt. Lehet te meg eletedbe nem kerekparoztal vagy birtokoltal autot, de a defekt elobb utobb utoler. Azt hiszed nagyon okos vagy es te majd jol megelozol barmilyen veletlen esemenyt, de ez nem igy mukodik.
-
Dave™
nagyúr
válasz
PociAti #11261 üzenetére
Valószínűleg valami ilyesmi lehetett, de számomra óriási a különbség, és csak pozitív irányban, hátrányt nem tapasztaltam. Ezek után nem is nagyon merek majd frissíteni, úgy érzem a mostani állapotot csak elrontani lehetne. Este mire töltőre tettem (tehát mire teljesen felmelegedett) 57% lett az akku, nem emlékszem, hogy ősszel volt-e bármikor is olyan, hogy ennyiből megjártam volna az utat. Ráadásul felmentem vele egy elég meredek felüljáróra is, meg olykor volt némi szembeszél is, és mégis, alig több, mint 40%-ból megtett 20km-t, méghozzá sport módban, nem is a gyárilag kalkulált 15km/h-val.
lehella én tudom mire gondol, tényleg voltak ilyen kisebb ugrálások, most lehet, hogy lassabban gyorsul, de azt szépen egyenletesen teszi és sokkal finomabb, kiszámíthatóbb az egész mozgása. A tempomat pedig megváltás, főleg ebben a hidegben.
-
lehella
senior tag
válasz
PociAti #11261 üzenetére
Szeptemberben még én is gyári firmet használtam, ott nem tapasztaltam ilyen "ugráló gyorsítást" fix sebesség körül. A speed mode jó volt haladni mondjuk sík úton. Azóta pedig a scooterhackinges főzött rommal, az általad is írt beállításokkal nincs ilyen már egyáltalán. Azóta viszont felvisz ott is, ahol korábban nem
-
Gabis
őstag
válasz
PociAti #11229 üzenetére
Jah... mert az sokkal jobb, hogy egy felfestett jelzéssel val leválasztva, és boldog boldogtalan közlekedik rajta össze-vissza... ha nem is olyan kordon mint pl. a Bajcsy-n (ha már ennyire rápörögtél erre) de valami fizikai határral jó lenne leválasztani ezeket a részeket. Így is elég sok mindenre kell figyelni, jó lenne ha a gyalogosokra kevésbé kellene. De mivel nagyon nem egy szinten látjuk ezt a dolgot, részemről ezt itt le is zárom mert semmi értelme, és nem is ide tartozik.
-
zhata
senior tag
válasz
PociAti #11186 üzenetére
De most adtál egy ötletet, mi lenne akkor, ha a hackelt modult úgy raknám fel, hogy előtte behúzott fékkel kapcsolom be a rollert, utána kikapcs, majd a zsarubiztosat meg utána úgy, hogy akkor normál módon kapcsolom be?
Csak kicsit aggódom, nehogy hagyományos, lábhajtányos rollerré váljon? -
zhata
senior tag
válasz
PociAti #11186 üzenetére
Köszi válaszod, előrebocsátanám, hogy már volt a rolleremen ilyen kombináció, hogy behúzott fékkarral bekapcsolva "turbo-33 km-h", anélkül meg 25. Talán innen: https://mp365.es/hacktool/en/pro/
Viszont a turbo módban nem volt KERSZ, a tempomat se akart működni, és - nekem legalábbis, rángatva indult.
Van egy kipróbált hack-om, ezt szeretném összedolgozni egy "rendőrbiztos" modullal, de
valahogy nem akar összejönni. -
Dave™
nagyúr
válasz
PociAti #11180 üzenetére
Elég nagy szórásnak tűnik ez a 3000-20.000 km. A középértékével elégedett is lennék
Fura, hogy a hátsó kopik jobban, az elsőre tippeltem volna.
Reggie0 Akkor most vagy sok defekt van és az emberek folyamatosan cserélik a belsőket, vagy félreteszik otthon a defektes rollereiket, vagy kevés defekt van, és ezért nem cserélik a gyári abroncsokat tömörre. Nekem az utolsó tűnik logikusnak.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
PociAti #11161 üzenetére
A büntetéses dolgot lehet nem jól fogalmaztam, mivel nekem nincs e-rollerem, csak egy-két ismerőstől hallott esetről, illetve az újságcikkekben olvasott "balhékról" tudok, de nem akarok kockáztatni, inkább megvárom, hogy elfogadják a módosítást.
Más: Lehet rosszul jön le nekem, de egyre inkább úgy tűnik, hogy az ilyen 100-150k-s rollerek nincsenek tartósságra tervezve. Debrecenben van Joyor szerviz+bolt helyileg, de az A3 és F1 típusokhoz még az enjoyroll oldalán sem lehet találni bizonyos alkatrészeket, Aliexpressen meg 8"-es, méhsejtes gumit nem találni. Megmondom őszintén, nekem ez kicsit csalódás, mert azért elvárná az ember, hogy legalább alkatrész legyen hozzá min. 4-5 évig.
Esetleg valakinek nincs tippje valami jó belépő rollerre, amihez van alkatrész dögivel, könnyen szervizelhető és tartós szerkezetű? Egyedül a Xiaomihoz láttam ezidáig normális alkatrészválasztékot, de ehhez is sokszor rendelni kellene bizonyos elemeket. A Kugoo jónak tűnik, de alkatrészt szintén nehéz hozzá lelni, a szervizelését meg nem biztos, hogy meg tudnám oldani. -
Dave™
nagyúr
válasz
PociAti #11012 üzenetére
Szerintem ez attól is függ, hogy egyébként milyen állapotban van. Ha nincs semmi komolyabb baja, akkor ennyit teljesen megérhet a plusz 2-3 éves élettartam. De ha a fenti akkus linket veszem alapul, 60% DoD-vel (nekem ez a jellemző) 1500 ciklus után is még 70% körüli állapotban van, vagyis napi két töltéssel is 750 nap, ami mondjuk minimum 3 év. A Pro 2 pedig még 70%-kal is elégséges lehet, bár az már kicsit talán necces az esetemben, de majd meglátjuk 2-3 év múlva, mi a helyzet. Nálam 4000 km után már nullszaldós a roller
-
Dave™
nagyúr
válasz
PociAti #11007 üzenetére
Az akkuról ezt én is olvastam, de nem teljesen egyértelmű, hogy hogyan van számolva (én naponta kétszer töltöm, mindig kb. 40%-ról tele), mert van aki teljes ciklust említ, van aki pedig sima töltésit. A gumikról sem találtam semmi használhatót, hogy pl. 5000km után kell cserélni, vagy 10000... A 10k km nekem másfél év alatt összejöhet, a fórumon láttam már 365-öst 4000+ km-rel, ezért gondoltam, hogy lehet gyakorlati tapasztalat is, itthon is.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #10991 üzenetére
Majd beszeld meg a kerekparossal is, hogy pontosan tartsa a sebesseget, mert te beallitottad a tempomatot
Azt meg senki sem mondta, hogy lehetetlen, csak azt, hogy nehez. Van akinek meg az is szenvedes xiaomi-vel, hogy fixen tartsa a sebesseget es aktivalodjon a tempomat, foleg razosabb uton, vagy ahol allandoan kerulgetni kell.
-
lehella
senior tag
válasz
PociAti #10953 üzenetére
Igen már vágytam egy ilyen jellegű tesztre.
Ami érdekes volt, hogy megtettem 20km-t 50% akksiból. Ez a Flórián tér-Rákóczi híd oda vissza. Majd elmentem egy Margit sziget, Parlament útra, itt már elkezdett zuhanni az akksi, és visszafordultam. Ezt a maradék 12km-t szintén a második 50%-ból csináltam. -
Dave™
nagyúr
válasz
PociAti #10924 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy kötelező, hanem hogy alap. Nem tudom milyen hamis biztonságérzetet ad, én nem vadulok bukóval sem, az nem azért van, mert mindenképpen használni kell, hanem ha kell, akkor ne a fejed törjön be, hanem maximum a sisak. Mindenki úgy veszélyezteti magát, ahogy szeretné, engem vár otthon a két kislányom, ezért hordom (biciklivel is hordtam, 36 fokban is).
Mi a francot kezdjek vele, amikor nincs rá szükségem
Most így gondolod, de ha egyszer mégis lenne, akkor nem lesz ott a fejeden. Inkább legyen rajtam ezerszer úgy, hogy egyszer sem volt rá ténylegesen szükség, míg csak egyszer nem, amikor kellett volna. -
Bibby
addikt
válasz
PociAti #10924 üzenetére
A biztonsági öv kapcsán is mindig jön egy félbolond előbb utóbb, akit zavar. Meg akinek a munkatársának a sógorának az öccse azért halt meg mert be volt kötve.
Zavar a bukó. Eszem megáll. Hajad nem szokott?Ha a hülyébbik fele nem szállna rollerre a bukó miatt, máris óriási nyereség lenne.
-
Grafiqs
őstag
válasz
PociAti #10924 üzenetére
Ugyan azért kell (tenném kötelező is) a kesztyű mint a sisak. Mert megvéd téged, érdeked, hogy rajtad legyen.
Aki ezt nem képes felmérni, annak nem való a közeledés. Ott a BKV és egyéb tömegközlekedési megoldások.
Mondom ezt bő 20 év (több tízezer km) budapesti kerékpáros/robogós tapasztalattal.G
-
-
Joshi
titán
válasz
PociAti #10825 üzenetére
A gyári adatok szerint a 45Km hatótáv egy 75Kg-os személy esetén 17Km/h sebesség mellett értendő teljesen sík terepen. Ugye ez a nyomatékra semmilyen adattal nem szolgál. És itt jönnek a gondok. Emelkedőn pont az lenne a lényeg, hogy a nyomaték sokkal nagyobb mértékben rendelkezésre álljon. Ugye a Mi Pro 2-nél ez zérus, nincs és nem is volt. Én 83Kg vagyok, és egy komolyabb emelkedőn szinte állóra lelassul a roller. Én azt várnám, hogy vigyen fel mondjuk 8-10km/h-ás sebességgel és igen szívja le az akksit. De nem, mert valószínű úgy van megírva a szoftvere, hogy ezt nem teszi.
-
-
-
lehella
senior tag
válasz
PociAti #10648 üzenetére
Igen igen teljesen jó amit mondasz, mert ahol tudom tartani a 22km/h-t, ott a 25km/h se lenne gond ebben a módban, de... amihez nem értek vagy nem látom át, hogy Drive módban a 25km/h és a Sport módban a 25 km/h nem kéne, hogy ugyanannyi áramfelvétellel járjon? Annak ellenére, hogy mások a Maximum értékek, de a current raising coefficient minden módban 500
-
Zotya0218
tag
válasz
PociAti #10630 üzenetére
Nekem 42A állt.
Visszavettem 30A re és nincs semmi fékhatás ahhoz képest amilyen volt. Alig tud megállni. Nagyon gyenge.
Blokkoltam a hátsó kereket mint egy biciklin és csúsztam tovább.
Most feltettem 36A re. De még nem próbáltam!
Viszont ha neked azóta nincs problémád 55A en!?! -
mézespálinka
senior tag
válasz
PociAti #10621 üzenetére
Értelek. Sajnos rossz sportot választottam. Köszi!!
"Ha gyorsulás, azaz lendület változás közben történik az ütközés"??????? Lendület változás közben abban az idő pillanatban amikor bekövetkezik az ütközés, nem egy adott sebességen adott össztömeggel rendelkező test ütközik????? Ha nagyon nagyon dimamikusan gyorsítok 10kmhra, nagyobbat ütközök mint gyorsítás nélkül 50kmh-val???
Ezaz túl dinamikus. De a "vérpistike" alatt a 250w dinamikusabb mint alattam az 500........tudom, rossz sportot....
-
mézespálinka
senior tag
válasz
PociAti #10618 üzenetére
Értem, akkor azokat a sportágakat iktassuk ki, amelyek tömeget igényelnek. Így jó? Vagy akik bármilyen okból(lusta, beteg, stb) és x kg felett van...
Megfordíthatod a kérdést, de válaszolj. Haladok 25km/h-val. Vagyok 100kg. Bekövetkezik egy ütközés. Számít, hogy 350w-os rollerral ütközöm 110kg össztömeggel, 25kmh-val vagy 500w-os rollerral, 110kg össztömeggel, 25kmh-val?(hogyan lehetne összekapcsolni a teljesítménnyel mikor a kis és a nagy roller is max 25k.h-val haladhat? A gyorsulást engedd el, sosem fog x kg felett úgy gyorsulni egy 500wos mint egy 350wos fele-2/3annyi kg alatt...)
Ha igen, miért???? -
Zotya0218
tag
válasz
PociAti #10423 üzenetére
Értem. Tehát rengeteget mentél az 55A beállítással. Így az én 42A beállításom nem olyan veszélyes. Főleg úgy, hogy ahogyan te sem én sem szoktam keményen fékezni. Inkább az a rágurulós fajta vagyok. Gyermekekhez érve meg eleve lelassítok! Járdán nem megyek, sem főúton.
Nekem nagyon nincs kedvem újra konfigurálni, mert ez az új összevont rendszer (s1, pro, pro2, stb.) egyáltalán nem szimpatikus.
Nem tetszik pl. , hogy hozzá nyúl állítólag az eco módhoz, de 20 km/h a legkissebb beállítható sebesség. Kevéske áram erősséggel.
Ha meg nem nyúl hozzá, annak ellenére, hogy ott a beállítási lehetőség, akkor az számomra megbízhatatlan! -
Zotya0218
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest