Hirdetés
- joghurt: frenda dsttöytoi
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
szbalogh #749 üzenetére
Megy Dzsanához v Millennium Centerbe, márkaszervizbe - esedékes már, csak min.50-60 e.Ft homokfúvással meg kopottas alkatrészek cseréjével. Másik variáció, h eladom így - 130 e.Ft-ért van vevőm, csak nehezen válok meg tőle. Mivel ilyen számlappal már nem jön a Spacematic, lehet, h értékesebb lesz. Nem tudom.
-
szbalogh
addikt
válasz
5-ös kezelő #744 üzenetére
Nem sajtolni kell
És mi lett vele?
KelemenUhr: Erre én is gondoltam. Most meg is csináltam az ólmozást. Csapággyal együtt 1,75 g a súly. Kicsit többnek gondoltam. Előtte meg balga módon nem mértem le
Este lesznek képek.rolio1: remélem sikerül összeraknod és nem hagysz el semmit
-
rolio1
tag
válasz
5-ös kezelő #744 üzenetére
Nagy levegőt vettem és szikével lepattintottam a mutatókat. De rájöttem hogy a szemem és a kezem már nem a régi. A kollégám pedig azt élvezte, hogy 5e Ft-ból 5 órát kap... Az utolsó DW órát nem értem. Ez egy komoly divat óra, 25e máshol, ha hamis, nem tudom hogy árulhatják az Ali-n.
-
MiZY
tag
Az egyiket megtalaltam miutan megjott. A szamlap es az uveg kozott volt. Azonban ettol fuggetlenul hasznalni kezdtem, aztan egyszer csak eltunt. Valoszinu a szerkezetben van valahol, bar kivancsi lennek, hogy hol fernek el... Holnap delutan szakitok ra idot, es megnezem, hogy mit ad a dolog. Ha mar az aljat le tudom szedni, es kihullik a ket mutato, kvazi nyert ugyem van. Legalabb mar problemat nem csinalnak.
-
raziel01
veterán
-
lac14548
aktív tag
válasz
terra052 #733 üzenetére
Elképzeléseim:
Új , inkább kisebb 35-38 mm, 3000 huf alatt, elegáns (mint az előző hsz.-ben mellékelt)
Bőr szíjas.
Nem kell rá semmi extra mutató (dátum bőven elég).
Viszonylag pontos legyen (3 hónap alatt egy perc elfogadható)Ha automata, akkor legalább 24 órát müködjön nyugalomban.
Ha elemes akkor legalább 1-2 évig elmenjen.És nem utolsó sorban első ránézésre megtetszen...
-
MiZY
tag
Nem semmi! En nem mertem volna hozzafogni, attol fuggetlenul sem, hogy nem egy nagy erteku az ora!
Az uveget jol latom, hogy a fekete keretevel egyutt le lehet szedni? Mennyire kell eroszakolni, hogy lejojjon? Mert igy talan en is megbontanam, a dolgot. Az aljat is leszednem, hatha valahogy ki lehetne belole pecazni azt a ket kis szemet mutatot!
Ma voltam bent ekszeresznel, mondtam neki mi a problemam. Ranezett az orara, es visszaadta, azzal az indokkal, hogy nem meri szetszedni.
En amugy nem tapasztalok tul nagy elterest, ilyen 1 het alatt 1 percet kezdett kesni, de ebben benne van a hetvege is, amikor nem annyit van a kezemen, ez felhuzni sem feltetlen huztam fel. Bar ez nem tudom mennyire szamit igazabol. -
rolio1
tag
Sziasztok
Belevágtam az órám finombeállításába...csak ennyire szedtem szét:
Ilyen szerkezet van benne:
ezek szerint ezt a mechanikát szerelik a többi modellbe is, csak ki kellene vágnom a számlapot és akkor mutató helyett nap-hold fázist jelezne.
Viszont az állító kart könnyebb az üveg felől megközelíteni, nem volt ragasztva, csak sajtolva.
MiZY-nek üzenem, innen érdemes próbálkozni, ha meglesznek a kismutatói. -
szbalogh
addikt
Na szétszedtem a felhúzómechanikát újra, hogy meglessem miért nem csinálja a dolgát.
A kerekeket oldószerben jól megráztam, mikor kiöntöttem ez a vaspor is vele jött. Meg is örültem, hogy biztosan emiatt nem forgott rendesen, de mégsem. Mindenesetre nem ártott neki a tisztítás:
A felhúzó fogaskerék tengelyén egy kis távtartó karika van, na ez tűnik még túl kicsinek, lényegében lötyög rajta a kerék. Ha az nincs pont középen, akkor elképzelhető hogy szorul.
A másik, hogy túl vékony a karika. Ha a lefogató csavarját teljesen behúzom, akkor kézzel is alig lehet húzni.
Kell ide esztergálnom egy új karikát
(bocsi, mikroszkóp épp nem volt kéznél) -
lac14548
aktív tag
Ez az óra tetszett meg...
Azt olvasom, hogy nem túl jók ezek a márkák.Hasonlót tudtok ajánlani jobbat?
Esteleg automatát?Kösz
-
draco31
veterán
Van tippetek fém szíjas analóg vízálló karórára? Valami hasonlóra gondoltam.
-
rolio1
tag
válasz
szbalogh #727 üzenetére
Á...fúrok egy kis lukat az üvegre, gumidugó, azt jóóvan
szerintem inkább nem szedegetem szét
Nemsokára érkezik pár óra, egy kollégám "bevásárolt":
egy ilyen,
egy ilyen,
meg ez(azt mondta magának veszi...nem is tudtam róla...),
ez meg mutatók nélkül...,
ilyet viszont én is fogok venni szerintem....Majd beszámolok, ha érkeznek.
-
mirci18
addikt
Na csak találtam duplaszíjas órát.
Ez a következő project. -
rolio1
tag
válasz
szbalogh #725 üzenetére
Azt írták vissza az Ali-n, hogy SMC gyártmányú szerkezet, de én sem találtam semmit róla.
A képen jelöltem, ez lesz az a gomb?És ha szétszedtem, akkor jól gondolom, hogy ezen a számlap felől lehet a finomhangolást csinálni? Mert ha jól tévedek, a bekarikázott rész nekem elöl van. És ott látszik az a kar, amivel kell állítani.
-
szbalogh
addikt
Ezt a werket nem ismerem, de alapvetően kétféle megoldás van a felhúzótengely rögzítésére (és kioldására).
Vagy egy gombot kell lenyomni:
vagy egy csavart kell be/kitekerni
Szerintem lenyomós lesz abban. A lényeg, hogy ne erőltesd, ha nem jön ki, próbáld be-ki tologatni finoman, kicsit elforgatni vagy a lenyomó gombot erősebben vagy gyengébben nyomva tartani. A koronának az utolsó pozícióban kell lennie. -
MiZY
tag
Oraszerkezet mennyire jon ki, ha leszedem a hatlapjat? Kioperalnam a ket kis mutatot az orabol, es visszapakolnam a sajat kis helyukre!
Amugy neztem, nem tudom mire gondolsz a tourbillon kornyeken. Nekem is ugyanugy nez ki, mint neked. Bar van ott egy elem ami mintha nekem nem lenne ott, csak a kep eleg kis felbontasu, es nem igazan latom. -
rolio1
tag
-
bododani
senior tag
1 percet siet a Jaragar órám. Mit tudok tenni? Nem húzom fel annyira?
-
rolio1
tag
Sziasztok
Van nekem ez a szép tevise órám. A középső kis számlap vajon mit mér? 12 osztás és visszafelé jár. -
szbalogh
addikt
válasz
raziel01 #708 üzenetére
Ha még nem vetted le a hátlapot, akkor ragassz rá valamilyen ragasztószalagból készült galacsint és annál fogva letekerheted.
A kékkel jelölt karral lehet szabályozni az órát. Piros irányba fordítva gyorsabb lesz, a zöld irányba lassabb.
1-2 fokot fordíts csak rajta először! Aztán figyeld, hogy mennyit változott. Napi 1 perces eltérésnél 1-2 óra múlva is megnézheted és újra állíthatsz rajta. Ha már ennyi idő után nem látsz eltérést, akkor lassul a folyamat. Naponta kell állítani rajta. Fontos, hogy viseld ahogy szoktad, mert nem ugyan annyit megy egy nap a mechanuikus óra, mintha csak le lenne téve. Az se mindegy neki, hogy az elejével lefelé vagy felfelé áll vagy épp az élére van fordítva. De ezek az eltérések már 5 másodpercen belül vannak.
A sajátomat egy hónapig szabályozgattamMost napi 2-5 másodperc között siet de ez már elég és olyan kicsit már szinte nem is lehet rajta állítani, hogy ne essek a ló túloldalára.
A hajszálrugóra vigyázz, nehogy hozzáérj. Én a kis csavarhúzómat fel szoktam támasztani a tokra és a hegyével tolom meg oldalról a kart. Így ha le is csúszik nem megy bele a rugóba. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
raziel01 #708 üzenetére
Jó, én is belepiszkáltam, mert +40 s volt az első nap. Kínai mechanikust csak drágábbat mertem venni : Rodinát és Marina Militarét. R kuplunghibás valszeg, de amúgy tökéletes külsőre és mechanikára is eddig. MM kézihúzós meg kifogástalan. Jól lemásolták a svájci eredetit. Megtanulni szerelni persze jó az óccó is, lásd Szbalogh társunkat. Én maximum a szabályzókarhoz piszkálok, v elemet cserélek egy kvarcban. Se tudásom, se jó felszerelésem, se időm nincs többre. Kíváncsi leszek erre a Caqou órára, amit rendeltem. / Vajon h kell kiejteni? /
-
raziel01
veterán
válasz
5-ös kezelő #707 üzenetére
Nekem a Soki napi 1 percet siet.
Pedig mostanában úgy megszerettem de kicsit macerás minden nap beállítani. -
havri1
félisten
válasz
5-ös kezelő #698 üzenetére
Szerintem ennek az állítója érzékeny. (Azt hívják koronának?)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Mesterséges intelligencia topik
- Programozás topic
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest