Hirdetés
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
hadsz
tag
válasz
buldog-bódog #846 üzenetére
Szia Buldog-Bódog!
Köszi a segítséget,igyekszem felderítnei a környéket!Remélem a barátod is tud valamit segíteni!Sajnos idáig csak egyszer jártam azon a környéken és mivel elég messze lakom onnan nem túl sűrűn járok arra...Mindenesetre végigbogarászom a területet a guglin,de könnyen lehet,hogy már nyoma sem maradt...A jelölt területbe bele számoltam a 2-3 fokos eltérést is.
Ócskás,köszi Neked is! A 160km a max hatótáv,így abba bele kell férnie.
-
buldog-bódog
csendes tag
válasz
buldog-bódog #846 üzenetére
-
ócskás
aktív tag
Hajdúböszörmény és Zelemér között volt egy DHDSCS üza.telep. Böszörménytől nem messze van Hajdúhadház-Téglás, ahol viszonylag nagy laktanya és lőtér volt ( az már a 180Km-es határon túl van!, de ha a vonalad meghosszabbítjuk...ott van a tengelyen)
Egészen pontosan 1989. decemberében jártam a téglási lőtéren (a szovjet laktanya elött haladtunk el), bár nem nagyon volt időm vagy lehetőségem (esetleg kedvem? ennyi idő után már a fene se tudja ) nézelődni , de mintha lett volna ott valami hálós szerkezetű, számomra ismeretlen antenna,amit addig még sehol nem láttam. Akkor és ott az egész pont nem érdekelt, inkább csak a saját nyűgömmel voltam elfoglalva, ami viszont arról szólt, hogy mi a francot keresek én Debrecenben, Józsán, Tégláson stb.ahelyett, hogy a Vasváriban vagy Bián lennék :-) Nem biztos (sőt nem is valószínű), hogy az általam látott és a keresett antenna összefügg, ezért tettem inkább OFF-ba!Köszi a linket! Ismét olyan gondolatokat ébreszt bennem, hogy...
-
buldog-bódog
csendes tag
Sziasztok, szia Hadsz!
Próbálj meg Görbeháza környékén kutakodni. Ez kicsit északabbra van, Polgár és Hajdúböszörmény között, a 35-s fő út mellett.
Holnap felhívom ismét kiválóbarátomat aki a debreceni infót is adta, Ő biztosan tudja.
-d-ui.: Az oroszoknak (szovjet) itt biztosan volt valami RT (erre én is emlékszem), majdnem az út mellett, minden álcázás nélkül (bár lehet ez volt a csel), inkább Polgárhoz, mint Görbeházához közelebb. Ezeknek ma már a nyoma sincs meg, az autópálya építéssel szinte mindent felszámoltak.
Ez csak pár fokkal van "fentebb". De ha a "Te" irányodban van, akkor Hajdúhadház, Téglás, Hajdúsámson is szóba jöhet.
Ha még most lesz időm, megkeresem az earth-n. -
ócskás
aktív tag
Eladják az atombunkert? c. hírlapi kacsa :-)
-
hadsz
tag
Uraim!
A Pécelen található bunker keleti oldalán levő/volt R-410-es antennák irányszöge /81°/ alapján mintegy 120-160km-re Péceltől elvileg kellett lennie egy hasonló objektumnak.Bunkernek nem feltétlenül,de antennáknak és a hozzájuk tartozó kiszolgáló - technikai épületeknek valószínűleg.A térképen bejelöltem a kérdéses területet,próbáltam is keresgetni a GE-n eddig eredmény nélkül.Mondjuk,ha nem maradt belőre semmi,akkor nehéz lesz megtalálni...Esetleg erről tud valaki infót,aki ismerős azon környéken?
-
Kicker
őstag
Most látom ezt a topikot, én is voltam Hajagon, az objektumnál, a föld alatt is, nagyon komoly.
esetleges atombukkernak mondták, de ahhoz szerintem kicsi.
-
Retro Man
újonc
MN 6220 tölgyestelep 1987-1989 februar 15-én volt 20 éve,hogy ott szolgáltam! Beosztasom Tüzoltó tisztes, és rajparancsnok, Gépjármüvünk ZIL 131 tüzoltó fecskendö.
86-an voltunk a századnál, a Pápai repter löszereit öriztük.Bajtársak jelentkezését várom!
Üdv Breki -
ócskás
aktív tag
válasz
sweethome.hu #827 üzenetére
Üdv ezen a fórumon, Sweethome!
-
Bedmen
csendes tag
Szia.Igen.Azt hiszem erre gondoltam.Információim szerint régen mikor itt voltak az oroszok,több ezer orosznak adott ez az objektum "otthont"...(van ismerősöm aki a környéken lakott tanyán ott és ő mesélte.)Voltam a környéken arra felé párszor átutazóban mostanában.Amit láttam:az út tol balra eső rész
mentem Ócsára) ki van táblázva valami katonai terület és gyakorlótér.Jobbra harckocsis gyakorlótér,Az erdőbe visz egy jó minőségű föld út,na arra még nem jártam.De szívesen mennék persze nem egyedül.Ha van esetleg valami lehetőség szívesen csatlakoznék ilyen objektum bejárós túrákhoz,persze csak ha nem aktív a bázis.(Nekem sincs kedvem fekete autókkal találkozni).Hali.
-
sweethome.hu
újonc
válasz
typermuzli #320 üzenetére
-
ócskás
aktív tag
válasz
boeing707 #818 üzenetére
Szia Boeing707!
"Mint katonai jármű gyűjtő szerveztem 2006-ban egy három napos jármű összejövetelt a bázis területén. Hivatalosan, a tulajdonos engedélyével. Kár, hogy akkor nem találkoztunk." Kár bizony! Személy szerint én nem is hallottam erről a katonai járműves találkozóról, így hát fogalmam sem volt, hogy miről maradtam le, pedig szívesen megnéztem volna...Az idei rendezvényről (ha már körvonalazódik az időpont) egy-két infót bedobhatnál majd esetleg itt a topicban, biztos lennénk néhányan, akiket érdekelne. Egy területbejárást is össze lehetne hozni...
Holnap (bocs, ma!) keresni foglak priviben. -
ócskás
aktív tag
-
ócskás
aktív tag
válasz
ouzosprite #821 üzenetére
Igaz, hogy nem engem kérdeztél, de megválaszolnám: bombatölcsérek.
-
Bedmen
csendes tag
Lenne egy kérdésem...
A vasadi erdőben lévő objektumról valaki tud valamit?(Inárcs és Vasad közti erdőről beszélek)
Aktív vagy sem?
Úgy tudom régebben több ezer orosz katona állomásozott azon a részen. -
boeing707
csendes tag
Szia Ócskás!
Egy vadi új tag vagyok itt, szeretnék pár dolgot elmondani Császárral kapcsolatban. Dolgoztam a bázison, de régen. Mint katonai jármű gyűjtő szerveztem 2006-ban egy három napos jármű összejövetelt a bázis területén. Hivatalosan, a tulajdonos engedélyével. Kár, hogy akkor nem találkoztunk. Azóta is rendszeresen járok oda. ebben az évben is tervezek egy hasonló találkozót. Az utóbbi hetekben sok számomra új infót kaptam, úgy látom hamarosan alaposabb látogatást kell tenni. Ha van kedved, PM-ben keressél meg a továbbiakat illetően -
Governor
csendes tag
Soha nem tudtam rajzolni a tábla mögött. Ezt nem tudtam megtanulni soha, sajnos, amúgy a HÁP folyosót sem mostam fel soha, pedig most megtenném
. A Venczelt pedig simán lenyomtam volna
Sajna nem megerőltettem a kezem, hanem otthon voltam szabin és egy gyalugép levitte a jobb kezemről az újjaimat
Lehet, hogy hallottál róla (A becsületes nevem Földes Péter (szakaszvezető)).
Üdv,
Governor -
ócskás
aktív tag
Hadsz kolléga képtárában nagyon jó anyag van Nagytevelről. Érdemes átnézni.
Valóban mindenféle legenda kering erről az objektumról is. A legtöbbje egyszerűen hajmeresztő. A valóság sokkal prózaibb...
A nagyteveli bázist 1990 októberében elhagyták és lezárták a szovjetek. Annus Antal altábornagy 1992-ben elrendelte az objektum feltárását. A feltárás alatt, és később az objektum bejárásakor sugárzásra utaló nyomokat nem tlaáltak.Maga a terület kb 200-220 hektár, 53 épületből álló felszíni laktanyának és a bunkerrendszernek adott otthont.
A tó max annyiban függ össze a területtel, hogy onnan kapta a vizet (persze a bunkerrendszer autonóm üzemben valszeg a saját kutat használta). -
Governor
csendes tag
Nincs mit, amúgy nekem is időszerű lenne újra arra járnom. Emlékszem, voltam bent akkor is, amikor még Szergejék itt voltak. Az általános iskolától szerveztek látogatást, persze semmi olyat nem mutattak, ami titkos volt. Csak az út melletti épületekig mehettünk, viszont arra emlékszem, hogy mekkora rend volt ott. Sajnálatos, hogy ennyire leépült, leépítették ezeket a laktanyákat. késöbb akkor jártam bent, amikor gombát termesztettek ott. Amúgy volt sok legenda a laktanya körül. azzal ijesztgettek minket, hogy orosz katonák szöktek meg és ezért nem szabad az erdőbe menni stb. Ami biztos volt, hogy egy esetleges hadiesemény során Császár eltűnt volna a föld színéről, de ezt már kitárgyaltátok az előző hozzászólásokban.
Üdv,
-
ócskás
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest