- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hadsz
tag
A piapolc az ablakban volt,vagy csak pult alól ment a kiszolgálás?
-
HUN_or
tag
örömmel olvastam végig ezt a topikot
ha esetleg miskolc környékén lenne túra arra párommal együtt szívesen beneveznénk
-
-
daajka
csendes tag
válasz
PeppErKorN #289 üzenetére
Nem volt kiszolgálás.
-
ecam
csendes tag
Üdv mindenkinek. Végigolvastam a fórumot, és örömmel látom hogy ez a téma mást is érdekel, azt gondoltam hogy ezekre a dolgokra már a kutya sem kíváncsi, nem trendi...
Tetszik a tábornokfóbia kifejezés, rögtön értettem miről szól! Nekem is van olyanom
Néhány kis infó morzsa:
Tápiószecsőn volt még Fegyverzettechnikai Honvéd Tiszthelyettes Képző Iskola és Honvéd Kollégium is.
Pándon gépesített, automata, éjjel-nappali, gyalogsági lőtér volt, toronnyal, stb. Nem hiszem hogy sok maradhatott belőle mert már évtizedekkel ezelőtt is a falu lakóinak nagyobb része nem Berlin 1938-as teniszbajnokainak leszármazottai voltak. Érdekes, most így belegondolva, ez akkoriban különben nem okozott gondot...vajon miért?
Sándorfalván gépesítettlövész lőtér, ezt használta anno a CA is. -
PeppErKorN
tag
A reptérnek van ICAO kódja, de az üzemeltető lapján az "Átmenetileg zárva" felirat piroslik.
Lehangoló így látni ezt az objektumot is.
-
Egon
nagyúr
Van valakinek infója a váci 15. ETHE-ről? Az érdekelne, hogy őrzik-e, meg lehetne-e kukkantani belülről. Ott voltam sorkatona, jó lenne nosztalgiázni...
-
hadsz
tag
Raczger,PeppErKorN köszi a válaszokat!
A galéria készítése folyamatban van,mihelyst kész lesz,adom az elérhetőséget. -
Olcsi
senior tag
Nem tudom, volt-e már szó róla, de a kecskeméti ún. "homokbánya" laktanyák sem egyszerűek. Persze mára már kezdik belakni, társasházakat építenek köréjük. Számomra egyszerre rémisztő és nagyon hangulatos is a hely, időnként szeretek kimenni.
Lehet hétvégén kimegyek oda, csinálok néhány képet a romos épületekről! -
PeppErKorN
tag
Nagyobb mennyiségű képet érdemes egy külön oldalra feltenni és ide csak a linket beszúrni. A legjobbak az ismert nemzetközi oldalak (Imageshack, Picasa....), azok elég gyorsak és a külföldön lévő felhasználóknak is bejönnek. A "kepfeltoltes.hu" nem javasolt.
Sajnos nem igazán van egy helyen, összeszedetten leírva a sok tudnivaló az oldallal kapcsolatban, a Prohardver interaktívban érdemes körülnézni a topikok között. -
hadsz
tag
Uraim,lenne egy kérdésem:
A feltölthető képek tárhelye mi szerint változik?Tegnap még fel tudtam ide rakni néhány képet,azóta csak viszont mintegy 400kB -ot engedne a rendszer.Van valami összefüggés,esetleg kimerítettem a keretet és időközönként ez frissül?
Bocs a tudatlanságomáért,bevallom nem olvastam még el a forum paramétereit,már ha van olyan... -
hadsz
tag
Igen,mintegy fél éve szereltette fel az erdészet azt a sorompót.Nem nehéz kinyitni de komoly büntetéssel járhat ha az illetékesek véletlenül arra járnak és olyan kedvük van.Nyáron egy német bunkerkutató ismerősömmel mentünk fel,igaz akkor az ő autójával és noha mondtam,hogy mi a helyzet,nem foglalkozott vele... :-) Azóta egyébként nemegyszer láttam azt a sorompót nyitva nap közben.
-
hadsz
tag
Úgy tűnik a további feltöltéssel még várni kell.Azt hiszem,létrehozok egy képtárat és úgy egyszerűbb lesz.
-
hadsz
tag
válasz
PeppErKorN #269 üzenetére
Gyanítom,hogy nem hivatalos úton bontották le...Legalább 5 éve történhetett,amikor először jártam ott,már csak két torony állt.Nem semmi meló lehetett és valaki/k/ nem jártak rosszul...Csak a lábcsonkok maradtak,ha megtalálom,majd rakok fel arról is képet.
Rögtön teszem fel a bunkerben készülteket is. -
Slax
senior tag
válasz
bandi210 #266 üzenetére
A "kapus nem mond semmit", és az "állítólag" szavak neked mit jelentenek?
Nem támadásból fogalmaztam így, ezért bocsánat. Egy biztos, hogy a bunker ott van. De őrzik, a kerítés jó állapotú, előzetesben meg hülyén venné ki magát, hogy azért vittek be, mert egy zárt vaskapu előtt állok. Már ha egyáltalán szabadon van a bejárat, és nem egy épületben. Ráadásul meglehetősen fura volt, hogy a kapus a köszönésen kívül semmit nem mondott, és még a rendszámomat is felírta egy könyvbe. De még visszamegyek.
-
Slax
senior tag
Az első két szám után a nulla fok akart lenni, szal 47 fok 56 sötöbö.
47056'24.52" N
21041'57.03" E Nyíregyháza, eddig nem tudtam róla, egy munkatársam szólt, hogy ott volt valami. A műhold szerint géptelep volt, most jó kérdés, ha arra járok megnézem.47055'47.18" N
21042'02.19" E Nyíregyháza lőtér, valszeg lőszer vagy robbanóanyag raktár, őrzött.47056'47.70" N
21044'06.94" E Nyíregyháza laktanya.47057'27.20" N
21040'38.44" E Nyíregyháza laktanya.48005'48.31" N
21047'08.92" E Bunker balra a fás domb alatt, még mindig őrzött, mostanában volt valami selejtezés ott a falusi pletykák szerint, így valszeg most raktárként funkcionál, de a kapus nem mond semmit. Sejtésem szerint a katasztrófásokhoz tartozik, de ez csak tipp. A régiek szerint elég nagy, több szintes (pár ember úgy tudja 2, pár ember meg úgy, hogy legalább 4), állítólag anno önellátónak épült, mindennel (légtisztító, generátor, ivóvíz, stb) felszerelték. -
bandi210
aktív tag
válasz
PeppErKorN #262 üzenetére
Jaja!!!
Vagy még a sokaságnál is többet!!! -
ócskás
aktív tag
Ahogy Raczger kolléga is írta: Pilisszentlászló közelében van. Az alakulatot is Pilisszentlászló-Észak néven is emlegették,egyébként a 11.Lérak dandár. 1.osztálya volt.
A másik TÁS pedig Pilisszentkereszt (más néven : Pilis-tető) ,11 Lérak (nekem már csak dandár marad) 2.osztálya . Mindkettő fegyverzete: Sz-75M VolhovVolt még egy Nyeva TÁS is a Pilisben:a Lom-hegy
-
hadsz
tag
Ha gondoljátok és érdekel benneteket szívesen rakok fel képeket a Mo.-i és külföldi ojjektumokról ahol megfordultam. :-)
-
Pipó
őstag
-
raczger
őstag
Szombaton voltam az Urak asztala csúcson a pilisben, ahol van egy régi elhagyatott ilyen bázis (és még nem csórták el a nagy fém ajtókat sem!
A térképen is megtaláltam: [link]
Ha érdekel valakit teszek fel pár képet. -
ócskás
aktív tag
válasz
bandi210 #247 üzenetére
és be is lehet mnni ebbe a föld alatti objektumba ma is?vagy létezik még:?
Mint "kihalt" létezik. Sajnos hivatalosan nem bejárható,mert őrzik.HT rövidítés a hivatásos állományt takarja (aki persze lehet hadtápos is ). Amúgy egy Lérak alakulatnál tengettem cseppet sem unalmas napjaimat,mint kannibál..
-
Pipó
őstag
válasz
bandi210 #249 üzenetére
Azonosították és valahogy kiment. Szerintem tévedésből repült be, ukrajna felől. Én gépjárműves voltam, de ha komolyabb gyakorlat volt (volt hogy több napos, lérak osztályok indultak el a hegytetőkről rakétákkal közúton -általában Kecskemét környékére) akkor vagy kísértem őket, vagy ha nem, akkor alapból a tartalék harcálláspontra kellett mennem. Nekem ott nem igazán volt dolgom, csak nézelődtem, a rakétások, meg lokátorosok "harcoltak". Sok sztorit hallottam azoktól a munkatársaimtól, akik a SZU-ban és később Lengyelországban voltak rakétával lőni.
-
Pipó
őstag
válasz
bandi210 #247 üzenetére
Sajnos nem tudom. Az 5011, illetve utána Duna Lérak megszűnt vagy öt éve, hogy mi llett a sorsa nem tudom. Ott írkáltak a katoncsik visszafelé a táblára, ahogy repültek a gépek, jöttek a radarjelek a monitorokon. Egyszer mikor bent voltam egy gyakorlaton meg kellett szakítani, mert berepült a határon egy gép, amivel valami gond volt és Kecskemétről küldtek rá vadászt. Az izgi volt.
-
Pipó
őstag
Érden volt az 5011 lérak dandár harcálláspontja, Sárbogárdon pedig a tartalék. Mindkettő földalatti, zsilipekkel. Mindkettőben jártam a kilencvenes évek elején, mikor még működött. Lenyűgöző volt.
-
ócskás
aktív tag
válasz
bandi210 #242 üzenetére
Értem már... Ijesztgetni a gyereket krampusszal,hadsereggel,stb....
Ezt én is átéltem: "majd a honvédségnél embert faragnak belőled" . Addig hallgattam ezt a dumát,hogy a "behívó" szó hallatán már levert a víz. Egy idő után viszont rájöttem,hogy fogom megúszni a sorkatonaságot.
-
bandi210
aktív tag
Ja akkor kapcsoltam...de sztem vmennyire(nagyrészt)egyetértenék veled
Mert akkor talán még lenne vmi fékentartó illetve nevelő dolog a szülők kezében valamint a gyerekek is tisteletet tudnának tanulni na meg FEGYELMETde nem baj...majd ki lesz valami alakulva ebből is...előbb utóbb megint lesz háború...látom előre...500éven belül -
hadsz
tag
Igen,gyanítom azok is a térképen jelölt RT objektumhoz tartoznak.
-
hadsz
tag
csakazértis:
<http://maps.google.com/?ie=UTF8&t=k&ll=47.2154,17.539158&spn=0.015158,0.043774&z=15>
-
hadsz
tag
Hát ez most nem úgy sikerült ahogy szerettem volna,majd este nyomok fel képet a területről.
-
hadsz
tag
Na mégegyszer:
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=47.21916,17.541776&spn=0.015157,0.043774&t=k&z=15
-
hadsz
tag
Uraim,egész véletlenül tudja valaki,hogy ez a Döbröntétől dél-délnyugatra levő objektum mi lehet,mi lehetett?Úgy 4-5 éve jártam ott,de csak a kapuig jutottam mivel akkor még katonák őrizték.Nem tudom,azóta ilyen téren mi a helyzet? Természetesen ha ma is aktív objektumról van szó akkor tárgytalan a téma...
<iframe width="425" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=47.215691,17.54154&spn=0.007579,0.021887&t=k&z=16&output=embed&s=AARTsJqzARj-Z8VnW5pkPMLMmZbqrJcYpw"></iframe><br /><small><a href="http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=47.215691,17.54154&spn=0.007579,0.021887&t=k&z=16&source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">Nagyobb térképre váltás</a></small>
-
ócskás
aktív tag
válasz
typermuzli #227 üzenetére
Sajna fogalmam sincs,mi lehetett ,de megpróbálom kideríteni.
Mint ahogy Hadsz kolléga is írta,Bián se nuki,se siló nem volt (max.: erőteljes silószag,az ebédre elfogyasztott káposztától!) -
hadsz
tag
válasz
typermuzli #227 üzenetére
Üdv,
Ott tuti nem voltak "nuki silók",és ahogy nemrég írtam,az országban sem.
-
ócskás
aktív tag
válasz
typermuzli #224 üzenetére
Sikerült megtudni,mi volt az a bizonyos hely?
-
ócskás
aktív tag
válasz
bandi210 #223 üzenetére
Szivesen elmagyaráznám,mit is értek "tábornokfóbián",de az kőkeményen elvinné a topikot más (politikai) irányok felé.Biztos vagyok benne -ha belemennénk részletekbe-,hogy nem tudnék indulatoktól mentesen nyilatkozni a "haderőreform"-nak álcázott hazaárulásról,a "hadsereg szerkezeti átalakításáról",mikoron szakmájukban kimagasló tudással bíró tiszti és tiszthelyettesi állomány lába alól kirántották a szőnyeget...,ezért engedelmeddel inkább nem folytatnám...
-
typermuzli
csendes tag
válasz
typermuzli #102 üzenetére
Jó napot
Amiröl irtam a multkor sikerült elkavarnom arra igaz este II.ker csiksomlyó u 20-as számmal szemben van az objektum É47.5353891 K19.00552523 és még mindig örzik az EÁP-os meglehetősen morcos volt lehet hogy csak éhes?tutira felugatta az egész környéket -
PeppErKorN
tag
Egyébként tényleg érdekes, mert ilyen közelségben pazarlás 2x2 csatornás Vega, mikor lehetne 1x4 is. Akkor inkább már az egyiket a reptértől K-re, a másikat meg NY-ra, egymástól vagy 10 km-re. Ha meg tartalék, akkor megint csak távolabb.
Esetleg csak egy gyakorló TÁS, ahová az áttelepülést gyakorolhatják. De még ahhoz is közel van, be sem tud sorolni rendesen a menetoszlop. -
ócskás
aktív tag
válasz
PeppErKorN #219 üzenetére
Erre nem is mertem gondolni! Köszönöm
-
ócskás
aktív tag
válasz
PeppErKorN #217 üzenetére
A mai helyzet érzésem szerint fordított: részletes szabályozás van,de a honvédelem már csak álom. Ez viszont a régóta meglévő tábornok-fóbiámat csak erősíti.
-
PeppErKorN
tag
Kérlek szépen, megvilágítalak:
Az É-i az a tartalék TÁS, ha esetleg valami árulás folytán a gaz ellen felfedné a D-i TÁS hollétét, csak hirtelen áttelepülnek és folyhat tovább a háborúság.
Vagy esetleg elsüllyedt az a hajó, amelyik a második Vegát vitte, de közben a TÁS-t már összehordták. -
ócskás
aktív tag
Tripoli környékét nézegettema Google Eart-on,és ebbe botlottam:
32°50'47.98"N 13°02'54.05"E
32°50'20.42"N 13°29'04.66"E
32°36'43.96"N 13°20'53.03"E
32°36'43.98"N 13°20'52.71"E
Mind a négy helyen szigorúan figyelnek a "gyártmányok"Ezt nem kimondottan értem:
30°59'51.37"N 16°37'31.20"E -
ócskás
aktív tag
válasz
bandi210 #215 üzenetére
Igazad van,az se valami nagy megoldás...(a félmilla valszeg a vadabb tipusú urban legend,a valóság sajna valahogy úgy nézhet ki,mint amit a 15. oldalon lévő táblázat mutat.Ja,és ez Bruttó! Szvsz.ez az igazi gáááz! Ennyit a sarki Tesco-ban is megkeres,mint árufeltöltő...)
-
ócskás
aktív tag
válasz
bandi210 #213 üzenetére
Valahol azt olvastam,hogy "ma Mo.-on több postás van,mint katona". Lehet benne igazság.
Jelen pillanatban a honi légvédelmünk az albán mintára működik,repülő tárgy láttán hangos szitkozódással kísért ökölrázásra maradt csak lehetőségünk.A hadkötelezettség visszaállítása esetén szvsz ennek a megerősített válotzatára is képesek lehetnénk (több ököl lendülne vezényszóra a levegőbe),persze mindezt szigorúan világbanki hitelből...Na jó...kissé sarkosan fogalmaztam! Albániában azért nem ennyire "fekete az ördög",ugyanis hajdanában szert tettek egy,a lángvágó elöl frissen megszökött ötkabinos Dvinára, amit akkora becsben tartottak,hogy kabinostól végigcibáltak minden dísszemlén.A sors ironiája: nekik még megvan.
-
ócskás
aktív tag
Megkezdtem a szervezés első lépéseit. A szervezett látogatást az illető elvileg kivitelezhetőnek tartja,és igéretet kaptam arra,hogy minden tőle telhetőt (nyugdíjasként sajnos már nincsenek akkora lehetőségei) megtesz az ügy sikeréért.
A továbbiakban bármilyen előrelépés történik az ügyben,jelezni fogom.
-
ócskás
aktív tag
Ha már BARS...
Van egy viszonylag frissen nyugdíjazott ex-főhírközpontos cimborám,aki a Galgamácsán és a Szentesen lévő Tropókkal "igen szoros" kapcsolatban volt.Rácsörgök,és feldobom a labdát:hogy lehetne valamelyiket meglátogatni,ismer esetleg olyan személyt,aki a látogatást engedélyezheti...stb,stb? Megátjuk,mit sikerül összehozni. -
PeppErKorN
tag
Egy BARS állomás tényleg eléggé látványos, főleg, ha nincsenek lepusztítva az antennák. Nem tartott volna sokból kibelezni, működésképtelenné tenni, de külsőleg eredeti állapotban megőrizni. Néhány 100 M Forint kellene ide, amely könnyűszerrel meg is lehetne. Csak akarni kéne....
-
hadsz
tag
Azok a bizonyos garázsok,amilyenek a Hajagon is vannak.A kép tavaly készült No.-ban a 301-es BARS állomáson.Kapcsolódva az előző témához ez is "múzeumként" működik és eszméletlenül látványos,érdekes! Biztos vagyok benne,hogy nálunk is lenne érdeklődés ha egy volt hidegháborús objektum hasonló állapotban lenne és meg lehetne nézni.
-
hadsz
tag
válasz
PeppErKorN #200 üzenetére
Lehetett volna valóban,de gyanítom,hogy a fenntartását illetően finanszírozási problémák merültek volna fel...Tényleg ég és föld a különbség,ahogy ezt a kérdést más országokban kezelik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest