Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lomposfarkas
tag
Ha valakit érdekel a hidegháborús erdődvonal, egy kis kirándulnivaló Bács és Csongrád megyében:
https://www.facebook.com/loncsos.lompos.1865/posts/pfbid0euWqUnBswgHwBZw5QHdPz2PxR3HbeFe5Xnpmi4283H5PM3R3bNPjHeY1bwjUMVfBl?__cft__[0]=AZUNp6rfmdPTRRcRpH3LwjS1h96CJ1mhlCIRrikW9PEdvY__OPOn4cks87h6_9FEvXG324TbsYUvfOicJ9Z961uEvJv-WiLV7ZF6b56VypdAL6WmC90oXDx2a4LQoV4wQFKe73TF1gPVZsKgSk0Vn7C88XS8YlC8HrONZ6CWVoHZQKBkSnR2XN-b3-wm9tKlLMw&__tn__=%2CO%2CP-R -
krenis
friss újonc
Добрый день форумчане!! Кто-нибудь знает назначение объекта К-4? И другие объекты «К», насколько я знаю, К-3 или П-50 были бункером президента. А что насчет остального?
-
Dictator^
veterán
https://www.facebook.com/raketabazis
Mármint itt?
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy mi történik a régi zsámbéki rakétabázisnál? A régi falakat lebontották és tereprendezés folyik. -
zsid
senior tag
válasz
Kis Tigris #3975 üzenetére
Itt találsz bővebb infót: [link]
-
LastMan
friss újonc
Sziasztok!
Nagyon új vagyok még, azt szeretném kérdezni, hogy Debrecen és környékén, kb 20-30 km-re gondolok,milyen katonai objektumok találhatók amiket könnyő felfedezni? -
Kis Tigris
tag
válasz
Kis Tigris #3974 üzenetére
Oké, közben rátaláltam a turpisságra: Hiába Mátraderecske mellett van, igazából Recski laktanyaként megtaláltam
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. Mátraderecske mellett egy völgyféleségben van egy elhagyott laktanya, eléggé őrzi a Honvédelmi Minisztérium, kutyákkal. Még a mellette lévő úton se szabad fotózni, ha észreveszik szólnak érte. Kívülről nem sok látszik, a főbejárat igen, meg felfelé egy másik bejárat, gondolom a parancsnoki épületé. Próbáltam utána nézni a neten, de érdekes módon semmit az ég világon nem találtam róla, mintha nem is létezne!!! Egy kalandor-motoros ismerősöm szerint (aki nagyon ismeri Heves megye objektumait) állítólag valamilyen rakétákat is őríztek ott annó. Tud valaki valamit a helyről?
-
Prémvadász
tag
-
Tszili1997
újonc
Sziasztok !
Ma megjártam a csévharaszti rádiós/radaros objektumot. Szétrabolva megrongálva de állnak az épületek izgalmas volt. Érdekelne még bármi ami itt a környéken van. Mit ajánlotok ?
-sly -
ócskás
aktív tag
Mi volt a célja pontosan a tüzelőállásnak? A budapesti tűzrendszer tagjaként Budapest légterének védelme.
Hogy folyt ott az élet, A tüzelőállásban? Csökkentett csoport (csökkentett harci váltás ) heti váltásban a készültségi foknak megfelelő (Készültségi szolgálaton kívül, II. fokú készültség, I. fokú készültség) készültségi szolgálatot adott. Az élet viszonylag nyugis, napi rutin feladatok elvégzése, 13-15 óra között a szolgálatváltással kapcsolatos teendő gyors lezongorázása után még egy kis napi rutin meló. Utána nyugalom amit esténként egy ellenőrző I. fok szakított meg. Dióhéjban ennyi...
volt-e éles bevetés A légvédelem békeidőben is harcfeladat, de ha arra gondolsz a tűzrendszer tüzelőállásából rakétaindítás nem történt. Az állványon lévő ügyeletes rakéták OS csatlakoztatása sem volt jellemzó, (talán '91-ben Barcs bombázása alatt...)
Milyen járművek voltak Szokásos ZIL 131 TZM, ZIL 157, Kraz 255B, Rába 831 "kisrába" (nyeva oszt.), Rába U-26 nyerges (volhov oszt.) Ural 375 vagy 4320 darus -
Szevam
senior tag
Igazából mindenre. Hogy folyt ott az élet, volt-e éles bevetés. Mi volt a célja pontosan a tüzelőállásnak? Milyen problémával kellett megküzdeni a katonáknak a mindennapokban, mi volt vicces, mi volt szomorú. Milyen járművek voltak, hogy használták, hogyan tartották karban, élelmet honnan hogyan szereztek stb. Tényleg minden.
És előre is köszönöm a választ, infókat -
Prémvadász
tag
-
xcel2000
aktív tag
Sziasztok!
Uj vagyok még a terepen!
Lehet hogy off a kérdés de Győr környéki,Győrtől olyan 60-70 kmre ismertek katonai ojjektumokat illetve elhagyott laktanyákat?
Kis-Moszkvába nem sikerült bejutni mivel pont szembe néztünk egy őrrel/katonával.
Szentkirályszabadján voltam.
Hajagon(BARS501) voltam szintén.Köszönöm ha konkrétat vagy egy topic oldalszámot irtok merre találom!
Szép napot!
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Érdekelne a biatorbágyi Holdfény bázis. Esetleg tud valaki történeteket a laktanya életéből? Vagy olyan képekről amik akkor készültek, amikor még fénykorában volt a laktanya?
Előre is köszönöm!
-
D-peti
csendes tag
válasz
kojanika3 #3961 üzenetére
Szia!
Régi képeket tudok felrakni ha még érdekel. Az épületek építési dátumát meg csak tippelni tudom, a külsőből ítélve talán valamikor az ötvenes évek elején lezajlott nagy laktanya építési hullámban készültek.
A telephelyet egyébként lebontották már, jelenleg az egykori legénységi épületek, a gyengélkedő, a parancsnoki illetve az étkezde áll és egy két kiszolgáló épület. No meg a hosszú tiszti lakóházak felújítva.
-
D-peti
csendes tag
válasz
Duck.Steve #3962 üzenetére
A képtár bizonyos hadsz fórumtársunké
-
Duck.Steve
újonc
Sziasztok!
Régen volt egy skydrive-os album itt megosztva tele 3D-s rajzokkal, meg fotókról a témában. Valaki tudja az elérhetőségét? Sajnos nem találom a könyvjelzők között
Köszönöm!
Üdv, Máté -
kojanika3
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki fotót, dokumentumot, térképet küldeni a Bp. III. Bécsi úti (311., 322, 324 házszám) volt Budai Nagy Antal laktanyáról? Nagyon megköszönném, kiváncsi lennék a múltjára bővebben. Mikor épültek az épületek, melyik mit szolgált. Köszi!
Boldog karácsonyt mindenkinek!! -
donpe
aktív tag
Sziasztok!
A hétvégén megyünk Balatonszárszóra. A Balaton környékén van valami érdekes hely, ahova érdemes elmenni? bunker, laktanya, stb?
-
D-peti
csendes tag
válasz
primbledon #3958 üzenetére
A guglit használni tudni kell!
-
primbledon
újonc
Sziasztok
Pécelen tudja valaki hogy merre található a bunker? Masszív két órája próbálok nyomozni utána, de konkrétan semmit sem találok róla
Csak képeket.
-
Zemun
újonc
válasz
tazman75 #3949 üzenetére
Többfelé láttam már hasonlókat Bács-Kiskunban, csak azok felett nincs tető. Növényvédő szer keverésére használták őket valamikor, ha jók az információim. A betonmedencékben még mindig látszik a kékes elszíneződés csíkokban, amit a réz tartalmú szerek okozhattak. Ez is mezőgazdasági területnek néz ki, vagy valamikor az lehetett a háttér alapján.
-
D-peti
csendes tag
válasz
tazman75 #3952 üzenetére
Zéró leírással nem igazán lehet megmondani mi ez. Jobban be kéne határolnod, hogy merre, milyen környezetben található. Kinézetre lehet egy lőtéri torony, de például repülőtereken is fotóztam már hasonlót.
http://www.panoramio.com/photo/52788109
http://www.panoramio.com/photo/94788498
Nem volt egyébként a téglába bevésés? Mind a magyar, mind a szovjet katonák szerettek nyomot hagyni maguk után...
-
D-peti
csendes tag
A távolság nekem nem probléma, anno a sármelléki repteret körbejárva cirka 25 km-t sikerült magam mögött hagyni. Aztán ott volt Kunmadaras, a településtől gyalog bejártam a reptér északi részét, majd kimentem az atomtárolóhoz, onnan pedig át Berekfürdőre. Az se volt semmi a nagy nyári melegben...
Március hatodika (a következő hét) után legyen a bejárás szerintem, ha minden igaz, azon a hétvégén egy nem semmi helyet látogathatok meg barátaimmal, persze nem akarom elkiabálni. Le is kopogtam gyorsan. Viszont ha összejön, rakok fel képeket mindenképp!
-
Pocee
senior tag
Srácok nekem a hétvégék jók,csak ne 2 nappal előtte dőljön el,hanem megbeszéljük 1-2 héttel előre,amúgy ma voltunk kint
Sár erre nincs,ez sárga homok,a legnagyobb esőben sincs pocsolya
Viszont annak ellenére,hogy ma nem volt egy jó idő,5 méterenként 4 kullancsot szedtünk le magunkról
És tényleg készüljetek,mert ma mentünk vagy 15 kilométert,de nem sokat haladtunkez nagyon nagy objektum.Két nem annyira lelkes komámmal voltam kint,így azért annyira nem poén,hogy csak engem érdekelt
-
D-peti
csendes tag
Ez érdekelheti az Urakat...
-
Pocee
senior tag
elég nagy a "terület",van ahova azonnal odatalálok,de van olyan,amit bizony nekem is újra kell keresni,bár googlemapsen csillagoztam anno
szóval tényleg ha valakit érdekel akkor egy hétvégi napot lebeszélhetünk,mert szükség van egy napra...nem nézem meg googleben,de lehet több száz hektárt kell átnézni és sok helyen nem lehet autózni,mert "nemzetipark",földesutak lezárva sorompóval...ezért tájfutók leszünk -
-
Pocee
senior tag
Valamikor kellene egyeztetni és mehetünk felfedezni,tudok egy két bunkert,van ahol ásni kell,van ami fel van "tárva"
Képpel később jelentkezem,jelenleg a mobilnetem nem "alkalmas" térképészetre
Valamikor tervezek megint futni a nemzeti parkban,szoktak érdekes dolgok lenni
A kullancs baromi sok,meg érdemes a lombok miatt inkább még most télen szétnézni,szerintem.
Épület tényleg nincs azt az orgoványi tornyot leszámítva. -
D-peti
csendes tag
Üdvözlet!
Épületeket nem fogtok találni, csak egy lőtéri tornyot Orgoványtól délre, no meg sáncokat. Mindent elbontottak a nemzeti park rekultivációja során.
Az egykori orgoványi laktanya helye pirossal jelölve, míg a lő és gyakorlótér területe sárga pontokkal körbevéve.
A Bócsától ÉK-re található egykori kiképző központ és lőtér az 54-es út mellett így nézett ki fénykorában (a térképet én készítettem nemrégiben):
-
Zemun
újonc
Üdv mindenkinek!
Nemrég bukkantam a fórumra. Öcsémmel régóta érdeklődünk a téma iránt.
D-peti és Pocee hozzátok lenne kérésem. A 3507 hozzászólásban Pocee körülrajzolta az Orgovány-Bócsa környéki objektum részeit google térképen, hogy miként lehet ezeket megközelíteni, helyileg hol van stb. A kép azóta már nem elérhető. Ha megtennétek hogy csinálnátok újra egy térképet vagy leírást privátba nagyon örülnénk neki.Előre is köszi
-
Prémvadász
tag
-
D-peti
csendes tag
Sajnos már kiürítették, a műholdfelvételeken látszik is. A technika nagy része természetesen a bontóba ment...
Így nézett ki egykoron:
https://onedrive.live.com/?id=92D81BA291AEC03A%215486&cid=92D81BA291AEC03A&group=0 -
-
SadLZ
csendes tag
Sziasztok!
Csongrád megyében, illetve Szeged maximum 50 km-es körzetében keresek elhagyott, használaton kívüli, bármilyen rossz állapotban levő, régi laktanyát, határőr laktanyát, katonai objektumot.
Sajnos nem találtam használható listát a témában
Remélem tudtok segíteni, és előre is köszönöm!
-
Prémvadász
tag
-
Pocee
senior tag
ill tudja valaki mi lett hadsz illetve a többi "szakértővel"?vagy csak read only módban vannak?
-
Prémvadász
tag
Erről tud valaki valamit?[link]
-
-
snecy20
nagyúr
Járt már valaki a Pestújhelyi volt szovjet katonai kórház területén? Tiszta Pripjaty...
-
Peter Graves
újonc
Üdvözlet Mindenkinek!Tudtok esetleg valamit arról, hogy milyen módon lehetne bejutni a mosonmagyaróvári lőporgyár valamelyik épületébe? Pár videófelvételt készítenék ott. Előre is köszönöm! (+ még egy kérdés: Tudtok esetleg elhagyatott és nem őrzött/viszonylag jól megközelíthető üres objektumokat Győr-Moson-Sopron megyében?)
Mégegyszer köszönönet és üdv!
-
balzs12
tag
Sziasztok..
Kb1-2 hónpja jártunk haverokkal A "Szellemvárosba" Szentkirályszabadján.
Oltári volt főleg hogy beesteledett .. És nem csak mi voltunk ott
Hanem már örült emberek is és szopattuk egymást amíg rá nem jöttünk hogy minket is szopatnak.. Viszon a végén mikor az ovoda mellett mentünk el és találkoztunk a másik társasággal gyerek sírást hallottunk.. Na ott nem kellett több mindenki futott a kocsikhoz benyomott vakuvalxD azért aki beszopatott minket az egy állat lehetett mert mindeki összefosta magát
Veszprém megyébe hol van még valami izgalmas látnivaló ahova megéri elmenni? -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Szuper hogy ráakadtam a topikra, keresek egy bázist.
Tata környékén van, légtérfigyelő bázis volt az átkosban, azt hiszem Tardos mellett.
Töltöttem ott egy hetet szolgálatban mikor katona voltam, akkor már csak elhagyott hely volt.
Szeretném meglátogatni, marha szép volt a kilátás.
Tudja valaki hogy hol lehet ez a bázis?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest