- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeppErKorN
tag
Lehetett volna annyi hagyománytisztelet az illetékesekben, hogy legalább egy tüzelőállást eredeti formájában meghagynak. Praktikusan a zsámbéki lehetne ilyen. Így a légvédelem eszközei egy részének összegyűjtése helyett egy korhű, akár bemutató-, oktató jelleggel is használható, valódi múzeum jöhetne létre. Az ilyen jellegű kezdeményezések a legtöbb országban működnek, csak nálunk magasról tesznek a hagyományokra.
Örüljünk, hogy létezik HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum.
Sajnos messze nem "felhasználóbarát". -
ócskás
aktív tag
válasz
PeppErKorN #196 üzenetére
A követ elvitték. Már csak a talapzat van meg.
A miénket csak lelökték,
Pilis-tetőn a táblát tüntették el,
Fóton viszont még megvan. -
bandi210
aktív tag
válasz
PeppErKorN #196 üzenetére
hanem majdnem minden...
-
ócskás
aktív tag
Ha minden igaz,Tinnye, HÁP , fölötte az UNV. (Nyeva antennaposzt)
-
PeppErKorN
tag
Ez gyönyörű! Én is Nyevát tanultam, a szívem csücske.
A tartalék harcállásponttal meg nem igazán tudom, mi lehet. Az acsai TÁS-t már elég régen felhagyták. Viszont minket a dandáros időkben is sokkal jobban tudtak vezetni az 50-esről a Szenyezzsel, mint a Vektorral Érdről. Nem tudom, ez hogy működött a többi osztálynál. -
ócskás
aktív tag
válasz
PeppErKorN #189 üzenetére
Idővel a természet visszahódítja ősi jussát, a fedezékekbe vadállatok költöznek, a fák gyökerei szétfeszítik a szilárd burkolatokat.
De az emléke megmarad.
Ezt gyönyörűen megfogalmaztad!Szerinted a 11.dd. tartalék harcálláspontja hol volt? A régi Dvina TÁS-ban?
-
PeppErKorN
tag
A 11. Dandár hatalmas méretű alakulat volt, elég jól felépített tűzrendszerrel. Sajnos maga a szervezet, a harci technika és az alkalmazási elvek a 90-es évekre idejétmúltak lettek. Jó magyar szokás szerint lassú hallállal kellett halnia.
A magmaradt objektumok sorsa sem lehetett kérdéses, hiszen mire is lehetne használni egy hegytetőn, vagy egy mező közepén lévő kiürített vasbeton tüzelőállást néhány otromba épülettel! Idővel a természet visszahódítja ősi jussát, a fedezékekbe vadállatok költöznek, a fák gyökerei szétfeszítik a szilárd burkolatokat.De az emléke megmarad.
-
ócskás
aktív tag
Mostmár csak a 11.Lérak DD. története van hátra:
1961-62 körül hozták létre a 11. Légvédelmi rakéta ezredet (MN5011)
-Harcálláspontja: Budapest (Kinizsi laktanya)
-Osztályai:
11/1 technikai osztály Börgönd (MN1027)
11/2 légvédelmi rakéta osztály Börgönd (MN1059)
11/3 légvédelmi rakéta osztály Vértesacsa (MN1107)
11/4 légvédelmi rakéta osztály Sárbogárd (MN1124)
11/5 légvédelmi rakéta osztály Úny (MN1159)
11/6 légvédelmi rakéta osztály Dunaföldvár (?)1977-től átalakulások kezdődtek,melynek során a 11.Lérak ezred dandárrá alakult.
Fegyverzete Dvináról Volhovra (Sz-75M) cserélődött,és mellette megjelent a Nyeva (Sz-125M)
11/2 Börgöndről Pilisszentkeresztre,a 11/3 Vértesacsáról Etyekre,a11/5 Únyról Zsámbékra,a 104/3 Nógrádverőcéről Pilisszentlászló-É.-ra, a 104/4 Vácegresről Fótra diszlokált.A 11.Lérak dd. (MN5011)
-Harcálláspontja:Érd, tartalék harcálláspontja Vértesacsa lett.
Osztályai:
-11/1 lérak o. Pilisszentlászló-É (Urak asztala) MN2124 (Volhov)
-11/2 lérak o. Pilisszentkereszt (Pilis-tető) MN1059 (Volhov)
-11/3 lérak o. Zsámbék MN1159 (Volhov)
-11/4 lérak o. Etyek MN1107 (Volhov)
-11/5 -
-11/6 -
-11/7 lérak o. Felsőpakony MN3265 (Volhov)
-11/8 lérak o.Fót MN3121 (Volhov)
-11/9 lérak o.Pilisszentlászló-D (Lom hegy) MN6360 (Nyeva)
-11/10 lérak o. Tinnye MN4213 (Nyeva)
-11/11 lérak o. Biatorbágy NM5818 (Nyeva)
-11/12 lérak o.Szigethalom MN6367 (Nyeva)
-11/13 lérak o. Gyál MN7816 (Nyeva)
-11/14 lérak o.Kerepes MN5646 (Nyeva)
-11/15 technikai o. Börgönd MN3592
-11/16 technikai o,Gyömrő MN54131991-ben,amikor felszámolták a 104. és a 105. Lérak ezredet,ismételt átalakulások következtek:
az eddig üres helyként szereplő 11/5 ill.11/6 "benépesült":
-11/5 lérak o.Sárbogárd MN1124 (Volhov)
-11/6 lérak o.Mezőfalva MN1196 (Nyeva)
A 11/16 technikai o. helyére került mint lérak ocs.Mezőfalva MN1698 (Vega)A "hanyatlás" korszaka 1995-ben következett be ,amiről a #151 hsz.-ben már írtam.
-
hadsz
tag
Nagyon szívesen!
Egyben javítanám is magam,Bulgáriában 4 BARS állomás volt.
-
ócskás
aktív tag
válasz
PeppErKorN #179 üzenetére
Igazad van. A linkkel csak érzékelteni szerettem volna a HMZ külső határát.Kétségtelen,hogy a linken berajzolt az inkább a vízszintes távolságra utal.
-
hadsz
tag
Üdv!
Nos,engedj meg némi korrigálást:
Bakonybélben nem voltak rakétasilók,de még a közelben sem,sőt az országban sem!Ivánék nem építettek ilyet az országhatárukon kívül.Amit Bakonybél közelében láttál,az a Középső-Hajag tetején levő BARS 504-es troposzférikus antennaállomás.A VSZ országaiban volt telepítve ez a kommunikációs rendszer a 80-as évek közepétől.Mo-on 4-ilyen állomás volt / a Hajagon levő volt a központi/,K-Németeknél volt 3,Lengyeleknél 7,Cseheknél 3,Bolgároknál is 'asszem 3.
Ott tuti nincsenek sugárzásra figyelmeztető táblák sem. :-) 8db hatalmas garázs van /volt/ a mobil antennákkal felszerelt teherautóknak és egy két szintes földalatti bunker található még a területen.A 3 hatalmas antennatoronyból már csak kettő áll,a harrnadikat levágták - elvitték valószínű a fémgyűjtők... -
hadsz
tag
Üdv!
egy kis kiegészítés:
Mo.on valóban három állandó tároló volt,ezek Tótvázsony / ún.7-es típus/ a robbanófejeknek ,Kunmadaras / ún.641-es/ és Kiskunlacháza /Gránit-2/ pedig az A-bombáknak.Tökölön,Sármelléken ill Debrecenben voltak még ideiglenes tárolók -Gránitok.Tabon és Császáron nem őriztek atomot,sőt nagyon úgy tűnik,hogy az indítóállványokat sem.Ott a rakétákat tárolták szintán Gránitokban.Amúgy a CIA már '79-ben "kiadott" egy térképet a VSZ országokban elhelyezett nukleáris tárolókról...
-
PeppErKorN
tag
Ez a diszlokáció 1990 elejéig volt érvényben (a 105. ezred és a 104/2. osztály felszámolásáig). A körök sugara elméletileg valóban megmutatja az egyes komplexumok megsemmisítési zónáinak távoli határát. Viszont ez nagyon-nagyon távol áll a tűzrendszer valós képességeitől.
A Vega rendeltetése elsődlegesen a nagy magasságon, nagy sebességgel repülő célok megsemmisítése. Az ábra alapján látható, hogy a zóna elméleti maximális távoli határa csaknem az ország egész területét lefedte. Azt tudni kell, hogy ez a távolság csak egy viszonylag szűk paraméter-tartományban repülő célra volt értelmezhető.
Ha megnézed ezt az ábrát, látható, hogy a mezőfalvai Vega a Varsói Szerződés légvédelmi tűzrendszerébe illeszkedett, annak egyik „előretolt, nyugati bástyája” volt (az NDK-s, cseh és bulgár komplexumokkal együtt). Persze, ezekből a „magasabb” célokból, érdekekből mi nem sokat érzékeltünk. -
ócskás
aktív tag
válasz
typermuzli #177 üzenetére
Szia! Jól tudod! Paks védelmére szvsz a dunaföldvári Volhov volt a legalkalmasabb.
Nem számolam utána,lehet,hogy pontos:[link]képként nem tudtam betenni.
-
PeppErKorN
tag
A tájolása minden esetre fordított, a mezőfalvai DDNY-ÉÉK helyett ÉÉNY-DDK. Ha elfogadjuk, hogy kétosztályos Vegáról van szó, akkor a technikai osztály elhelyezkedése is furcsa, hiszen az csak az objektum D-i végében lehetséges, akkor meg át kell hurcolni a TZM-ekkel az éles rakétákat az egész TÁS-on.
Elképzelhető, hogy a 80-as évek végén döntést hoztak egy nagy hatótávolságú rendszer telepítéséről - hiszen nekik nem volt - aztán a történelem közbeszólt. -
ócskás
aktív tag
válasz
PeppErKorN #169 üzenetére
Ez a hasonlóság csupán a véletlen műve lenne...? Érzésem szerint ez egy "félkész" TÁS,amit bármikor "üzemkész" állapotba tudtak volna hozni. (Lehet,hogy már a mezőfalvi Vega megérkezése előtt így nézett ki?)
-
ócskás
aktív tag
Megpróbálom megválaszolni,mi volt ott:
Magyarországon három helyen volt harcászati-hadműveleti rakétarendszer.A rendszer legfontosabb feladata a seregtest támadó hadműveletének sikerét támogatva, az ellenséges erők tartalékjainak megsemmisítése. (Hagyományos robbanófej csak a nemzetközi szerződés miatt volt a rakétán, de így még harcászati célokra sem volt alkalmazható.) A nukleáris és vegyifegyverekkel már a hadműveleti célokat is el lehetett vele érni. Ezeket a bizonyos fejeket külön tárolták. Szükség esetén az MRTB szállította a tárolási helyről egy előre meghatározott "átadási pontra",ahol ahol elvégezték a fej hordozóra történő szerelését.
A már említett három alakulat helye:
-Baj (szovjet,az orosz források Tata-ként említik)
-Dombóvár (szovjet)
-Tapolca (magyar, MN1480)
és a hozzá tartozó három tároló (azonos sorrendben)
-Császár (szovjet)
-Tab (szovjet)
-Tótvázsony (szovjet)
Az ott tárolt fejek a 9K72 "Elbrusz" (nato kód: Scud-B) redszerhez alkalmazható nukleáris (esetleg vegyi?)fejek voltak.
Vannak persze más nézetek is: a fent nevezett három hely közül csak Tótvázsonyban voltak fejek,míg Császár és Tab csak az állványokat tárolta. -
14adam
addikt
válasz
PeppErKorN #161 üzenetére
Igen erre,meg ha jól tudom akkor itt a környéken vannak alagutak,meg atombunker féle.
-
-
ócskás
aktív tag
válasz
PeppErKorN #167 üzenetére
csak játék egy gondolattal...(hátha kisül belőle valami)
-tény: az MN (MH)-nak egy Sz-200 Vega rendszere volt. helye:Mezőfalva
-tény:a Vega-TÁS jellegzetes alaprajzú,szinte mással össze nem téveszthető
-tény: CA hazánkbak üzemeltetett lérak rendszereket. Főként: Pecsorát (repülőtereik védelmére),és Volhovot (információk szerint a régi,M1-est)-kérdés: CA hazánkban üzemeltetett Sz-200 -ast? (elvileg a válasz:NEM!)
-kérdés: és tervezett? (elvileg a válasz: mi a fr@ncnak,hiszen itt a magyar 200-as!)Az egész agymenés apropója: Lovasberény határozottan 200-as TÁS alaprajzú!!!!
MIÉRT? -
PeppErKorN
tag
Aszalón az Sz 75 Dvina, a többi osztálynál ennek jelentősen korszerűsített változata, az Sz 75M Volhov állt szolgálatban. Wikipedia
Megmaradhattak a vasbeton fedezékek, az épületek, utak, indítóállványok helyei, a lokátorok települési helyei. -
nervus.v
tag
válasz
PeppErKorN #159 üzenetére
Azok hol vannak? Miket lehet ott látni?
-
t1
veterán
Legközelebbi túra merre lenne?
-
Mr.Teddy
csendes tag
válasz
PeppErKorN #159 üzenetére
Hát nem tudom őszinte leszek annyira nem vagyok otthon a témában szerintem mint ti csak azt tudom hogy szívesen megnézném az összeset
Szóval először is tényleg meg kéne szervezni magát a túrát hogy miket néznénk meg sorban ...Legyen valami ütemterv szerűség
Ezzel kapcsolatban pedig annyi hogy valakivel aki biztos hogy jönne mint pl te
felvehetne msnre és megbeszélnénk részletesen utána pedig a konkrét programtervezetet leírjuk itt is ....
Szal vállalkozó szellemű emberek ha akarnak felvehetnek msnre:
vfts21@hotmail.com -
14adam
addikt
Hy,ahol én lakok Tabon ott van.Ha elmegyünk Bábonymegyer fele az út közepe fele elkell kanyarodni jobbra.
-
PeppErKorN
tag
Ez jellemző kis országunkra.
Azért ne keseregjünk, mert - ha különböző helyeken is - láthatóak a légvédelem eszközei. Igaz, hogy a Nyeváért a Bolyaira, a Volhovért Zsámbékra és a Vegáért Kecelre kell menni, de így sok helyet megismerhetünk. Meg sok más eszközt is.Én egyszerúen imádtam a Nyevát állványon!
-
ócskás
aktív tag
Földi Telepítésű Magyar Légvédelem Fegyvernemi Múzeumával kapcsolatban itt egy elgondolkodtató cikk.
-
ócskás
aktív tag
válasz
PeppErKorN #154 üzenetére
Nyeva viszont ott sincs
Pedig az is látványos -lenne..-
-
ócskás
aktív tag
Ha már Vega, itt egy link Mezőfalváról.
-
ócskás
aktív tag
válasz
PeppErKorN #146 üzenetére
És így is maradt kb.'95-ig,amikor megszüntették a készenléti szolgálatot,és a 11.Lérak Dandárt szétcincálva létrehoztak négy osztálycsoportot (Szentendrei ocs.,Zsámbéki ocs.,Nagytarcsai ocs.,Sárbogárdi ocs.)
1997-ben kivonták hadrendből az SZ-200 Vegát.
Ha mér egyszer "haderőreform",akkor nagyjaink nekiláttak derekasan:
11. Duna Légvédelmi rakéta ezred (a dandárból ezreddé avanzsált)így nézett ki.
-11/1 légvédelmi rakéta zászlóalj, Budapest (Vasvári), 6 betárolt Nyeva komplexum
-11/2 légvédelmi rakéta zászlóalj, Sárbogárd, 7 betárolt Volhov komplexum
-11/3 technikai zászlóalj, Mezőfalva
2000-ben felszámolásra került a 11.Duna Lérak ezred is. (A Nyevát és a Volhovot kivonták hadrendből)Ezzel megszünt a honi légvédelem hazánkban.
Béke poraira! -
Mr.Teddy
csendes tag
-
Mr.Teddy
csendes tag
Micsoda dolog hogy nem hallotál a Szikláról pedig észak magyarország legvitatottabb katonai létesítménye csupa titok övezi akikkel beszéltem és itt szolgáltak egytől egyig nem beszél róla a mai napig ...amugy itt van lillafüreden a zalka laktanya ami szint ugy érdekes mert őrzik meg minden de minek azt senki sem tudja ....
-
nervus.v
tag
Jaj, itt vagyok ám én is
Bükki szikla? Fura, sosem hallottam róla
Mit lehet róla tudni? -
ócskás
aktív tag
Most következzen egy rövid ismertető a 104-es lérak ezredről:
1960-as évek elején jött létre. Feladata Budapest és Dunaújváros védelme.
Harcálláspontja Nagytarcsán, tartalék harcálláspontja Gyömrőn volt.
fegyverzet: Dvina
osztályai:
-104/1 technikai osztály, Isaszeg
-104/2 lérak osztály, Szabadszállás
-104/3 lérakosztály , Nógrádverőce
-104/4 lérakosztály , Vácegres
-104/5 lérakosztály, Gyömrő
-104/6 osztály , TáborfalvaA '80-as évek elején lévő átalakulások után:
feladata: Dunaújváros és Paks védelme.
Harcálláspontja Sárbogárdra, tartalék harcálláspontja Dunaföldvárra került.
fegyverzet: Volhov
osztályai:
-104 technikai osztály, Sárbogárd
-104/1 lérak osztály, Sárbogárd
-104/3 lérak osztály, Dunaföldvár
-104/4 lérak osztálycsoport Vega MN1698, Mezőfalva1991 -ben megszűnt a 104.ezred.
Ha valamiben tévedtem volna, PeppErKorN kolléga valszeg kijavít
-
t1
veterán
Veszprém megyébe nem jöttök valamikor? Mert akkor én is csatlakoznék
-
ócskás
aktív tag
válasz
typermuzli #132 üzenetére
Rövid ismertető a 105,lérak ezredről:
-Harcálláspontja Lilafüreden, tartalék harcálláspontja Szakáldon volt.
osztályai:
-105/1technikai osztály, Pingyom
-105/2 lérak.osztály, Tardona
-105/3 lérak.osztály, Cserépfalu
-105/4 lérak.osztály, Aszaló
-105/5 lérak.osztály, Szakáld
Valamikor a '70-es évek elején a 105/4 osztályt megszüntették.
1990-ben felszámolták a maradék három osztályt,és ezzel megszünt a 105.lérak ezred.mod.elütés
-
ócskás
aktív tag
válasz
typermuzli #131 üzenetére
Nincs elfelejtve,csak ideiglenesen elnapoltam. Hamarosan sor kerül rá. Elötte priviben kereslek!
-
ócskás
aktív tag
válasz
PeppErKorN #134 üzenetére
Kannibálnak kabin?
Még ilyet....!
-
Wallz
tag
Dánszentmiklóson is van egy laktanya ami még él,de körülötte bizonyos részek már kihaltak.
-
PeppErKorN
tag
válasz
typermuzli #132 üzenetére
Pingyomon a 105. (miskolci) Légvédelmi Rakéta Ezred technikai osztálya volt. Harsány felé, a tetőn, az éles balkanyarral szemben, egyenesen, a vaskapun túl.
-
ócskás
aktív tag
válasz
PeppErKorN #126 üzenetére
Pingyomra tavaly felmotoroztam,egy jó szemlélődés reményében,de az EÁP-on már fennakadtam.Hiábavaló volt minden rábeszélés,a terület őrzőjét nem sikerült meghatnom...
A TÁS-ok valóban más élmény (még nekem is,pedig jópár évet lehúztam Nyevás "kanninál"-ként).A kihalt,romos TÁS-okban járva mind a mai napig utolér az akkori szellemiség,szinte várom,hogy megszólaljon a "bika", és beüljek az OP -pult mögé...(No,mindegy,nem nosztalgiázom...)
-
ócskás
aktív tag
válasz
PeppErKorN #124 üzenetére
Aszalóról mindig megfeledkezem
(mea culpa), Pingyomot viszont szándékosan nem említettem,mert sajna nem látogatható.(legalábbis tavaly még nem volt,pedig ha minden igaz,már nem aktív.)
mod:elütés
-
Mr.Teddy
csendes tag
Rendben akkor várjuk azon kedves érdeklődők üzeneteit akik szívesen részt vennének egy ilyen túrán és ha összejött a létszám akkor a többit majd megbeszéljük
Ez neked is szólt Nervus
Egyenlőre nem tudom képeket hogy lehet ide feltölteni de ha rájövök akkor rakok majd fel mert van egy pár említésre méltó kép amiket csak úgy aki erre jár nem hiszem hogy észre vesz...
-
ócskás
aktív tag
válasz
Mr.Teddy #120 üzenetére
Objektumbejáró túrára szivesen vállalkozom.
Miskolc környékén amiket ismerek:
-Tardona
-Szakáld
-Cserépfalu
Mindhárom a 105. lérak ezred tüzelőállásai voltak.
ill:
-Mezőcsát 54/6 Rt.Sajna többet nem ismerek,de biztos,hogy volt arra még más jellegű laktanya is...
(talán még DHDSCS-objektum is!)Minden esetre: ha szerveződik valami,mennék!
Üdv:Ócskás
-
Mr.Teddy
csendes tag
Hello!
Én egy miskolci srác vagyok ,és itt lakom a Bükknél ugyhogy lépten nyomon katonai objektumokba botlokValamelyikről tudom hogy mi volt régen valamelyik meg számomra örök titok marad
Ez a szép ezekben a létesítményekben
Hál istennek nálunk nagyon sok ilyen építmény található a Bükk adottságai végett mint pl a sokak által ismert szikla amiről még a mai napig nem tudott senki biztosat mondani hogy néz ki belülről
Na mind1 szóval ha van pár önkéntes szívesen szerveznék egy ilyen túrát a bükki objektumok megtekintése keretében ,tudok egy párat mutatni
Üdv :Mr.Teddy -
ócskás
aktív tag
válasz
PeppErKorN #118 üzenetére
"Elvégre az "egyfok" az "egyfok". És ezt a szó legszorosabb értelmében vette komolyan mindenki."
Ez így igaz!Mindenki,még a leglazább,leglustább baka is tette a dolgát minden kérdés nélkül. Jól!!
-
ócskás
aktív tag
válasz
PeppErKorN #115 üzenetére
Szó ami szó,valóban lepukkant...De még a "szlogenek" olvashatók a Háp-on. (Hál' Istennek nálunk a 11/11-nél nem volt divat a felekat ilyen blőd szöveggel dekorálni
)
-
ócskás
aktív tag
-
ócskás
aktív tag
-
AxXx
újonc
Sziasztok
Orgovány és környéki laktanyáról, lőtérről, katonai létesítményekről van valami információtok?
Nem túl rég költöztem ide, láttam pár romos épületet, a puszta közepén rozoga beton utakat. Harckocsi rámpákat, úsztató tavat stb. Ez meglehetősen nagy terület, érdekelne merre induljak kirándulni, fotózni. -
ócskás
aktív tag
válasz
typermuzli #109 üzenetére
Remélem,ma már jobb idő lesz,és be tudom járni az érdi Háp-ot....
-
typermuzli
csendes tag
Nagyon komoly bár azért megnéznék egy "Europait "is hogy ott a korabeliek hogyan néztek ki ,mennyivel modernebbek vagy műszakilag ,kialakitásban miben mások .Holnap felkaptatok és megnézem a hegyen amiröl irtam .Illetve a hármashatár hegy tetején is volt egy Hm század ?zászloalj?
-
ócskás
aktív tag
válasz
typermuzli #102 üzenetére
Erről sajna semmit...
-
ócskás
aktív tag
válasz
typermuzli #101 üzenetére
Lőszerraktár volt.Most valami lovarda van a felső részen,az alsót meg kis cégek használják.A vasúti vágányokat felszedték. Mellette építik az új Pannon-székházat.
-
typermuzli
csendes tag
válasz
typermuzli #100 üzenetére
nagyon komoly lehet meg kéne nézni élöben nah rá is cuppanok a témára .hátha van vki aki tud vmit intézni az ügyben jah és lehet hogy csak én nem láttam a listában diosd és törökbálint között is van valami a tétényi fensik alatt állitolag horror nagy belül nem is olyam rég láttam a bejáratát tbálint felöl ahogy láttam még talán vonat is betudott, tud? menni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest