- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dirtboy86
tag
sziasztok, tervezem, azaz nagyon agyalok, hogy beruházok egy Bvlgari Le Gemme - Tygar ba. Elég húzós ahhoz képest, hogy úgy tűnik a leírásokból, egyszerű mint a szög , viszont állítólag ebben van a szépsége.
Vélemények? Megéri a pénzét? -
tibbike01
őstag
válasz
Elektrosokk #25797 üzenetére
-
gergo5991
őstag
aztakva.. notinon chanel allure homme sport extreme EDP 150ml 300 euró..
alatta értékelés szekcióban meg panaszkodnak hogy másfél éve a 150ml-es 120 euró volt -
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #25790 üzenetére
Mi lett vègül?
-
dirtboy86
tag
válasz
Zsoltp0k #25791 üzenetére
Én a PDM Herodbol kaptam mintat mikor evekkel ezelott vasaroltam Neroliban.
Kb elso szimatra szerelem lett vanillia - dohany durvan jo kombo - elotte meg hallani sem hallottam PDM -rol. Elkezdem vegigszagolni oket és így bukkantam a Laytonra - van benne egy kis frisesség, de így is nagyon testes (ha a vanillia no go - felejtős) - 8-10 ora performance siman megvan , kevesebb több szem előtt tartandó mert tud bántó lenni (sőt fejfájós is a viselőjének). Jómagam inkább ősszel - tavasszal esetleg hűvos nyári estéken hordom...nem tudom elképzelni 35 fokban (persze ízlések és pofonok).
Nekem top illatok kozott van
-
gergo5991
őstag
válasz
Zsoltp0k #25791 üzenetére
etsy-n próbáltál már keresni rá eladót? pár napja jutott eszembe hogy ott is lehetne decantokra vadászni, vannak olyan eladók akik ingyen postáznak,többszáz pozitiv értékeléssel rendelkeznek, sőt én még helyi eladókat is találtam ott..
annyi pozitivumot találtam hogy 1-2ml-es kiszerelésben is adnak el, mig Krémmánián meg fb csoportokban inkább csak 5-10ml-essével akarnak kiadni, számomra ez negativum mert ha nem jön be az illat, vagy rámrohad, vagy áron alul sok macerával fogom csak tudni továbbadni, szóval én az ismerkedés 1-2ml-es formáját kedvelem a legjobban -
Zsoltp0k
csendes újonc
Pdm Laytonrol vélemény? valakinek van esetleg elfekvoben eladasra?
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
alzáról (ma lejáró 3k-s kupon beváltás) milyen parfümöt ajánlanátok olyan 15k-ig bezárólag? lehet niche, designer, stb.
ami van, viszonyítási alapnak: [fragrantica adatlapra összedobáltam] -
dirtboy86
tag
válasz
TomDeNemm #25786 üzenetére
Abszolút semmi baja ha megfelelően volt tárolva. Életem első parfüme mai napig megvan egy lacoste illat 17 éves - kb 30ml van benne neha megszaglászom - a kifujocsőben lévő résznek talán módosulhat az illata (ha évekig benne áll) de fujsz 2-3 at es ami az uvegben van tuti nincs baja!
-
Menadrin
kezdő
Egyébként a hoingadozassal kapcsolatban annyit, hogy anyámnak van egy 15 éves dior addictja a furdoszobaban tarolja, mondanom sem kell nedves meleg meg minden és még mindig ugyanaz a minőségi illat, mint volt 15 éve, sőt sokkal jobb és tartósabb erősebb, mint a mostani dior addict
-
TomDeNemm
csendes tag
Valaki meg tudná erősíteni, hogy a 2018-ban vásárolt Dior Sauvage illatom, amiben van kb. 20ml fújható, használható még? Nem szeretnék lemondani róla, magamon természetesen érzem az illatát, de már meg nem mondanám ,hogy miben más
-
Jhonny06
veterán
Én is Ikeás dobozokban tartom, karton, a szebb fajtákból. Olyan helyen, ahol egyáltalán nem éri őket a nap.
-
kk831228
addikt
válasz
Elektrosokk #25779 üzenetére
Ikeás műanyag doboz...
Nincs sok üveges szerencsére...
-
Azie
őstag
válasz
malm komód
-
dirtboy86
tag
válasz
Csukható szekrényben - igyekeztem olyan pontot találni a lakásban ahol se túl meleg se túl hideg nincs (se nyáron se télen), átlag 20 fok és full sötétíthető
nincsenek szemelőtt de a körülményeknek köszönhetően minőségromlást még nem tapasztaltam - annak ellenére, hogy van egy -két elég rég vásárolt illatom (10+ év)
-
Elektrosokk
veterán
Ti hol tároljátok az illatokat ? lassan szükségem lesz valami komódféleségre.
-
Czimby
addikt
Köszönöm szépen a hozzászólaásokat mindnekinek!
Sajnos nagyon vidéki vagyok, szóval max dm, rossman és müller ahol tudok szaglászni.
De van pár olyan jelölt amit ajánlottatok és máshol is jókat olvastam róluk, nem nagyon lehet velük mellélőni úgy érzem. Valamint visszolvasva találtam még párat amik többször előjöttek a topicban.
Lalique White
Burrberry London
Armaf Club de Nuit Intense Man
Zara Vibrant Leather
Ezeket próbálom majd megszaglászni, ha nem akkor marad a vakon rendelés . -
Menadrin
kezdő
válasz
dirtboy86 #25771 üzenetére
Egyik legtajekozottabb tag innen
De akkor is bántó a cbt avebtus dupenak vagy klonnak nevezni, akárhányszor olvasom mindig megszólom
Llehet, hogy az alap illatjegyek ugyanazok vagy arra épül fel, de szerintem nagyon más a kettő, nekem legalábbis eszembe nem jutna aventushoz hasonlítani -
dirtboy86
tag
válasz
Elektrosokk #25772 üzenetére
-
dirtboy86
tag
válasz
Jhonny06 #25770 üzenetére
Tökre igaz, hogy papírforma szerint hasonlóak, ámde a gyakorlatban sosem keverné össze őket az ember - nem az a kategória, hogy ha például van aventusod akkor mondanám, hogy CB -t ne vegyél mert ugyanaz! Totál más vibe...ha van lehetőség mind a kettőt próbáld ki lehetőleg saját bőrödön!
-
dirtboy86
tag
válasz
Czimby #25767 üzenetére
Esetleg szerezz be dekantokat
- rizikós és nem feltétlenül anyagilag megtérülő ha megveszel 50-100ml-t egy illatból aztán kiderül, hogy nem jöttök ki és elajándékozod.
5-10ml lehet kifújósban venni - es az sztem pont jo arra, hogy megnèzd beruhàzol -e nagyobba.
Aventus-t gyakran használóként egyetértek az előttem kommentelővel - Mancera CB nem sok köze van hozzá , ha aventushoz hasonló jegyeket keresel Hacivat is szóba jöhet de Zara - Vibrant Leather is nyomokban hasonlít (viszont performance kb 0 🤷🏼♂️)
Explorer nekem abszolut nem aventus - max a nyitasa de utána ég és föld
legalábbis rajtam.
-
Menadrin
kezdő
válasz
Czimby #25764 üzenetére
Én a 1milliont nem használnám nyári illatnak, szerintem abszolút őszi/téli. Viszont a 1 million parfum az jó lehet tavaszi és huvosebb nyari napokon, de az sem egy kimondott nyári, viszont szerintem nagyon jó virágos édes illat.
Phantomot se használnám full meleg nyári napokon, inkább tavasz meg őszi napokon amikor nincs az a forróság.
Explorer jo lehet, annyira nem ismerem.
Amit talala irt, azok jók lehetnek nyárra. Az originál aventus nagyon jó illat és nyáron teljesen jó, cb is jó lehet nyáron, meg a cdni le pure parfum is. Esetleg sauvage, de inkább az edtt mondanám. GA aqua di gio profumo sem rossz illat, számomra annyira nem éri meg, mert gyengének érzem, de kinek mi.
Ha nishe parfümök is bejönnek, ránéznék az aqua di parma toscanara, nagyon kellemes nyári illat, vagy esetleg a brutál erősnek mondott nishane hacivat és esetleg a wulong cha kicsit környezet baratabb
Esetleg jó időben jó lehet még a mancera wind wood, nekem az egyik kedvencem a manceratol.
De ha olcsóbb designer ami egész jó lehet, akkor versace dylan blue vagy eau fraiche szintén jó illat. -
Menadrin
kezdő
-
Talala
senior tag
válasz
Czimby #25764 üzenetére
Szia!
ARMAF Club De Nuit Intense Man Pure Parfum illetve Mancera Cedrat Boise amit én is és környezetem is nagyon szeret. Armaf kicsit szúrós szintetikus a CB-hez képest nekem, de hamar elmúlik ez az érzés. Montblanc Explorert ugyan nem szagoltam, de mind a 3 aventus dupe, valószínüleg hasonló illatvilágot képviselnek. Egész napos illatok rajtam, armaf olcsóbban, mancera kicsit drágábban. -
Czimby
addikt
Sziasztok!
Eddig nem igazán használtam parfümöt, de szeretnék valami jó illatot magam körül.
Sajnos allergiás vagyok és bizonyos parfümöktől is megindul az orrom...
(Tejesdoboz Diesel pl)
Jelenleg ZARA Gold MAN-t használok, tetszik az illata és az orrom is megvan vele.
Tudnátok ajánlani pár olcsó parfümöt(amiért nem kár ha ell kell ajándékozni mert megy tőle a hapci).
Ezek az illatok tetszenek amiket másokon éreztem, szóval ezekhez hasonlók vagy ezeknek a másolatai jók lennének ha a nózi tolerálja.
Paco Rabanne Phantom
Paco Rabanne 1 million
Montblanc Explorer -
jocoka75
tag
Sziasztok!
A Creed royal water -ról mi a véleményetek tartósságáról és az illatról?
Szeretem a friss citrusos illatot.Köszi a segítséget
-
dirtboy86
tag
válasz
donbig #25758 üzenetére
Sziasztok! Ide vagy egy true story-m ami egyszerre sokkolt és gondolkodtatott el.
A történet főszereplője az emag...totálisan véletlen éppen ajándékokat keresgélve a páromnak (Rouge Baccarat 540 extrait lett volna a beszerzésre váró portéka) gondoltam rákeresek emagon hiszen ott mosogéptől parókáig mindent is árulnak, ráadásul nem kis cég --> csak nem kamut kapok alapon.Nagy meglepődésemre volt náluk ( azaz mint kiderült emag marketplace partnerüknél) raktáron 98.000 Ft ért ( 2022 dec) mialatt nindenhol máshoz 160k+ áron volt.
(Most éppen 54k ért hírdetik....)..Mielőtt megrendeltem - gondoltam felhívom az ügyfélszolgálatot mert gyanúsan olcsó volt - meg akartam tudni mennyire megbízhatóek az emag ezen partnerei - illetve ha olyat kapok ami nem tetszik visszaveszik -e ...itt jött a "wtf"
Kiscsaj az ugyfelszolgálaton a kõvetkezőt mondta "nézze uram visszavesszük ha nem elégedett de én nem venném meg a maga helyében
.... utánna elbeszélgettünk és azt mondta sajnos a partnerbefogadási folyamat messze nem kiváló de az emag dolgozik rajta hogy a hamisitványokat árulókat kiszórja azaz megszűrje (főleg román beszállítók).
Long story short - amit pl emag maga árul eredetiek (de ezek leginkabb olcsó designerek) amit partnerük árul...lutri de nagy valószínűséggel kamu.
-
donbig
tag
válasz
Jhonny06 #25756 üzenetére
Így van, ezerszer felvetődött a téma, ismerem a boltot, és a kérdés talán nem is az adott üzletről szól igazán, hanem a néha jelentős árkülönbségekről. Nincs kétségem, hogy a pozitív értékelésű árukeresős boltok megbízható értékesítőtől vásárolnak. Ettől függetlenül mondom, hogy teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy ilyen üzletekből nem kaphat az ember hamisat, szvsz nem lehet. Ahogy akár a ruhák esetében felvetődött, itt is előfordulhat, hogy valaki a megrendelt eredeti termék helyett valami sza.t küld vissza. Nem tudom az üzletek mennyire ellenőrzik ezt, és biztos elenyésző, ha van egyáltalán ilyen, de ha valaki belefut, azt nem vigasztalja. A batch ellenőrző oldalakat sztem jellemzően nem azok használják, akik aluljáróban vesznek parfümöt, ellenben kíváncsi lennék, hogy hányan nézik meg itt online vásárlás után ilyen célból. De ez már nem az eredeti felvetésről szól, messzire kalandoztam.
-
donbig
tag
válasz
Misogi #25754 üzenetére
Vízre nem gondolnék, de amikor szinte havonta foglal le a NAV akár több tízezer darabszámos tételeket, akkor talán jogos az aggodalom, hiszen valahol ezeket el fogják adni, és valaki meg fogja venni. Fogalmam sincs, hogy az üzletek melyik terméket honnan szerzik be, nem is feltételezem, hogy az adott bolt problémás lenne, de ettől még a jelenség létezik.
-
Menadrin
kezdő
válasz
Takuun #25731 üzenetére
Nekem van olyan beckham parfümöm, ami tartósabb rajtam és jobban projectal, mint egy designer erősnek tartott illat.
Pl projectalasban és tartósságban verte a vesace dylan bluet, vagy a pour hommet. Projectalasban az erost is. Jó, mondjuk egy cdnit nem vert, de az illata jobban bejött a beyondnak mint a cdninek és azért nagyon nincsenek egy árban, mert a beyond 10 euro addig az armaf 30. A diesel is nagyon jó illatokat csinál szerintem, jó tartósságot nem tudok mondani, mert nem próbáltam úgy, de illatra nem olyan szintetikusak, mint a legtobb arab. Persze ez csak az én véleményem...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Formula-1
- Yettel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Kugoo Kirin G1
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest