- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
-
LOGOUT
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
válasz
Misogi #19147 üzenetére
Én a projection-t sosem értettem.
Mármint...van olyan hogy én érzem az illatot órákig...a környezetem említést sem tesz róla. És van totál ellenkező eset is, amikor én semmit nem érzek már ....közben meg kérdezgetik hogy ez mi? Mert milyen jó illatom van. Tegnapelőtt épp a postán álltam sorban (szigorúan megtartva a szükséges távolságot
) amikor dolgom végeztél kiléptem az ajtón és egy 30 körüli nő jött utánam hogy milyen parfümöm van...mert annyira jó illata van. Pedig én akkor már totál vakon voltam illat szempontból. Cedrat Boise volt...kb. 7 órával korábbi fújással.
Aztán azzal nyugtatom magam, hogy lehet akkor érzem tovább az illatot...ha számomra még új. És idővel megszokom...azért tűnik el hamarabb. De lehet tévedek. -
Misogi
aktív tag
Na egy rövid review a 03/2020-as Armaf CDNIM batch-ről, vivantis-ról.
Ugye ez már az új dobozzal jött, amin van egy frankó textúra és matrica. Az üveg krva nehéz, fekete lánc és fekete sprayer. Az a kis logo nem lóg hanem valamiért a jobb felső sarokba van rögzítve.
Délután 2 körül fújtam 1-et direkt a csuklómra hogy megnézzem mennyire tartós, utána fújtam a nyakamra még kettőt. Megcsapott az a nagyon erős citromos illat, ami ugye lecsengett és átalakult kb. félóra alatt. Füstös, ananászos, már majdnem szúrós illat. Egész jó egyébként, közvetlenül bőrön is, nem túl szintetikus.
Tartósság szempontjából nem számítottam arra hogy ilyen jó lesz. Mint írtam, délután 2-kor fújtam egy darabot a csuklómra, 9-kor voltam futni és megcsapott az illat még mindig és közelről még mindig lehetett érezni és nem volt nagyon gyenge.
A projection-t tekintve (bocsi de muszáj angol szavakat használnom, mert magyarul nagyon weird) nem vártam túl sokat egyébként. Gondoltam hogy nem lesz olyan "BEAST MODE" mint ahogy sokan említik de nem volt rossz. Kb. 1-2 óráig erős, de nem túl erős, 2 óra után voltak alkalmak amikor már nem éreztem viszont az egyik boltban megkérdezték hogy mi ez meg hogy már akkor érezték mikor bejöttem az ajtón...Hát nem tudom hogy ez hogy lehetséges?
Mindenesetre nem rossz, nem dobtam tőle hátast és valószínűleg több üveggel már nem is fogok venni, de ajánlom.
-
yazoo1
tag
Kérdésem,hogy úgy pl.nem tudnak hamisítani, hogy egy eredeti parfüm batch kódját rányomják a hamisra..?!
-
Misogi
aktív tag
Ma jön az Armaf CDNIM, hát kíváncsi leszek...szerintem ki se fogom bontani, először lecsekkolom a batch kódot, ha valami hírhedten rossz batch akkor ki se bontom és küldöm vissza..
-
tibbike01
őstag
Parfüm minták féláron ezen a héten. Ismeri valaki?
-
iatti
aktív tag
megjött makeuptól a guerlain homme meg a l'instant. van két számom.ezek mit takarnak,vagy hol tudom megnézni? g554136-7u01 g554139-8h01
-
Misogi
aktív tag
válasz
El Gringo #19129 üzenetére
Aha, CDNIM-et. Mindig is akartam egyébként, anno már 17-ben de ugye nem lehetett kapni, vagy csak nagyon túlárazva. Most úgy voltam vele hogy teszek egy próbát.
De az tuti egy ideig nem veszek semmit, bár most hétvégén megyek Pestre és be akarok nézni pár parfümériába. Neroli, Marionnaud, miket ajánlanátok?
-
Misogi
aktív tag
Aki rendelt már vivantis-ról kb. mennyi idő alatt jött meg a csomag? Szombaton rendeltem és azt írják az emailben hogy csütörtökön jön meg...
-
iatti
aktív tag
válasz
Mercutio_ #19120 üzenetére
én már bőrön nem is várok el semmit tőlük. tegnap névnapi ebédre mentem. előtte fél órával nyomtam az ingre kb 10 fújást az e.n.extreme-ből. kb 5óra múlva értem haza,de már nem éreztem semmit. azt elismerem én is,az évtizedek alatt a malbi meg a barackpálesz megtette hatását
marad a nosztalgiázás meg a mérgelődés
időnként meg jobban rámegyek a témára,hátha találok valamit,aztán hónapokig nem foglalkozom vele.
-
bbdzyx
senior tag
válasz
Mercutio_ #19120 üzenetére
+1 a kommented második felére. Egy haver rövid ideig dolgozott a G betűs svájci multinál, ahol pont az illatanyag rendeléseket intézte itt a pesti SSC-ben és rengeteg cikküknek folyamatosan változott az uniós, és egyéb országokon belüli szabályozások hatására a specifikációja (összetétel, előállítási technológia), rendelési mennyiségeik. (többek között a múltkori Aventus klónokról szóló vitánál is innen volt az info, hogy a Creed kap ugyanolyan alapanyagot, mint pl. a Guerlain v. kköze-keleti cégek)
Teljesen felesleges a 90-es években gyártott illatokat a mostaniakkal hasonlítani, mert teljesen más volt a szabályozási környezet. Nosztalgiázni és mérgelődni lehet, de kár. Az akkor kapható cuccok meg lehet, hogy éppen 6x nagyobb eséllyel voltak rákkeltőek. Én inkább fújok kevésbé tartós cuccot, mint dermatológiailag kockázatosat. -
törölt tag
Sajnos olyan elképzelhető:
webshop kiküldi az eredetit
"ügyes" polgár visszaküld egy hamisat nem tetszik, csak egyet fújt belőle jeligével
webshop visszaveszi, nem veszik észre
másnak azt küldik ki akciósan, vakarhatja a fejét mit kapott
reklamál, mire a bolt: demicsakközvetlenülagyártótól...A tényleg eredeti termékeknél is tényező még:
a hamisítók miatt a gyártók is gyakran kénytelenek variálni az üvegeket, kupakokat és a vevő megint vakarhatja a fejét két éve picit máshogy nézett ki, mi is van
a reformulációk
-
Mercutio_
félisten
válasz
Citroware #19105 üzenetére
Abból, hogy noname boltokban hamisat sóztak rátok levonni azt a következtetést, hogy a notino direkt olyat küldött elég meredek.
A notino - mint minden nagy webáruház - bazinagy logisztikai raktárat üzemeltet, ott futószalagon megy a rendelések összekészítése, csomagolása. Ha hamis cucc került be, azt legfeljebb a beszállító, vagy valamelyik saját zsebre dolgozó raktáros a raktári készletben cserélte ki, amiről így értelemszerűen nem a notino tehet.iatti: Rajtad ha jól emlékszem elég sok illat nem tartós ami másoknál működik, én ebből messzemenő következtetéseket nem vonnék le. Az pedig, hogy a múlt században - azóta betiltott alapanyagok mellett - és az akkori bőrünkön mi mennyire volt tartós szerintem megint csak nem több egy információnál a múltból
Btw akkoriban a szaglásunk is jobb volt
-
iatti
aktív tag
fehérvár-egerszeg müllerben néztem a guccsit, millió féle volt,de ez nem.igaz a többit meg se illatoltam,gondoltam minek basztassam a szaglóhámot
.nyílt itt nálunk veszprémben egy douglas,majd benézek hátha. amber spicest is felhajtom majd. a black aoud viszont nekem már másnak tűnt tavaly,mint 4-5 éve .picit rózsásabb lett,az már nem tetszett annyira.pedig az előző tényleg karaj volt. annál éreztem még mosás után is a pólón.
a többivel meg 110% egyetértek.
-
Vamos92
csendes újonc
A notino és a nagyobb webáruházak áraival sosem veheti fel a versenyt egy douglas vagy bármilyen"sarki" parfümös. Mindegy honnan rendeled(gondolok itt notino,vivantis,make up...amelyek a legjobbak sztem) Tök egyszerű megnézni az üvegen és a dobozon a gyártási számot, és ha stimmelt mind a kettőn, neten 2 perc alatt lecsekkolom és kidobja mikor gyártották. Nekem ez jött be. Ezen kívűl számtalan parfümmel jártam úgy, hogy mintán,régen,máson nagyon bejött.. megvettem,megszagoltam és elmúlt a varázs.. 😁
-
ak76
senior tag
Vegyél Montale illatokat, a Black Aoud-ot ha akarod sem tudod lemosni magadról, az Amber & Spices dettó, az Amouage szinte összes illata ilyen, meg úgy általában az arabok oda vágnak ha a tartósság a szempont.
Amúgy igen, a kilencvenes (vagy inkább főleg a nyolcvanas) években egy csomó illat sokkal tartósabb volt, aztán az IFRA (meg a gyártók kapzsisága) kinyírta a többséget, a beszüntetett termékek helyére pedig jöttek az "egyenlöttyök" egy vánmilliön'-ön vagy egy bad boy-on csak röhögni lehetett volna 94-ben, most meg lassan ott tartunk hogy a cukros vizben áztatott rágógumit adják el minőségű parfümnek.
Az alapillatok klónjainak klónjait eladják újra és újra mint szenzációs új csodát, az edp tartóssága lassan edc szintjén van, stb.
Nem a hamisítványokkal van a baj, az egész parfümipar agonizál, hiába öntik a piacra számolatlanul az újabbnál újabb illatokat, a designer szcéna önmaga kínos paródiájává vált, nem véletlen hogy egyre több a vintage gyűjtő, akik bármit megadnak egy egy jobb oldschool cuccért, egy ideig azt hittem ez valami sznobéria, aztán a kezembe akadt egy xeryus rouge 96-ból, és bizony köröket ver a tavalyi batc-os xeryus-ra.Azért mostanság is akadni csodákra, ott van a fentebb említett Gucci Absolute, vagy jó pár niche különlegesség, pld a Guerlain unoka Patricia Nicolai illatai sok pénzekért, csak győzd megtalálni őket a végtelen mennyiségű szemét közt.
-
iatti
aktív tag
válasz
Citroware #19111 üzenetére
én se azt mondom hogy hamisítvány általában,hanem ennyire lerontják a gyártók a minőséget. megint csak egy párszor leírt givenghy gentlemannal tudok viszonyítani.és nem a többször reformuláltal,amiről már itt is írták hogy micsoda jó anyag.nem akarok senkinek se a lelkivilágába taposni,de lehet hogy még meg se született,amikor az első változat megjelent.ott nem volt kérdés,hogy nem működik a bőrödön.azt nem tudtad lemosni
.persze régebben erre is olvastam itt reakciókat,hogy egy fújással beteríted a "stadiont",ez szar. na itt van a vélemény különbség.kinek mi tartós
-
iatti
aktív tag
válasz
Misogi #19110 üzenetére
nem akarok én kardozni veled,főleg úgy hogy ha jól emlékszem ,te a egy két X-el fiatalabb vagy. azért a 90-es években volt egy kis tartóssága az anyagoknak. most meg vagy húsz féle mintát kipróbáltam,és gyengusz az összes.hogy én ilyen balfasz vagyok,nem találok valamit,ami nem olvad le rólam egy óra alatt./és a ruhára fújom
/.persze én olvastam itt az utóbbi napokban a laliqokról is hogy micsoda tartósak.nekem nem úgy tűntek.én nem hiszek ezekben a 6-8-10ezr forintos csodákban.azért reagálj a hivatalos oldalakra is.meghallgatom véleményed. nagyjából sejtem a választ,kihagyunk pár lépcsőfokot,közvetlenül a gyártótól vásárlunk,óóóriási tételekben.....
-
Misogi
aktív tag
Ezzel kapcsolatban azt tudom mondani hogy vannak különböző bathc-ek (változatok), van ami erősebb, van ami nem, van ami ilyen, van ami olyan.
Van vintage La Nuit ami rohadt tartós, erős és van az amit most kaphatsz bármelyik boltban aminek köze sincs az vintage változathoz.
Egyébként reagálnék erre a hivatalos oldallal kapcsolatos eszmefuttatásodra is: semmi értelme.
-
iatti
aktív tag
válasz
Citroware #19105 üzenetére
evvel egyet értek.veszek valamit amiről azt gondolom hogy eredeti,meg vagyok vele elégedve,micsoda karaj cucc
aztán véletlenül belebotlok egy tényleg oricsi anyagba,azt lefosom a bokámat a meglepetéstől.
régebben mintha olvastam volna,hogy valaki vett a hivatalos oldalról /márkára már nem emlékszem/,és megvilágosodott
.egyszer rászánom magam én is,és veszek valamit tripla áron a hivatalos oldalról.aztán kiderül,hogy ezek hülyék,mért adják nekem száz ejróért,amit meg tudok venni harmincért is.
-
iatti
aktív tag
válasz
Misogi #19107 üzenetére
hát nem tudom. a notinotól vett e.n.extreme meg a sport tartósságától nem vagyok hasra esve. az áruk hogy lehet hogy kb egyharmada a laliq oldalénak? ekkora árrés van rajta? a 94 euróst hogyan lehet adni kb25-30-ért. szerintem csodák nincsenek.persze én is reménykedek
most vettem makeuptól guerlain hommet meg L'instantot ócsiért
-
-
válasz
tibbike01 #19104 üzenetére
Az elmúlt 4 vásárlásból 2-szer futottunk bele hamisítványba, igaz elég noname boltok voltak, de személyesen voltunk ott és úgy megcsinálták, és utólag visszagondolva az esetre tök egyértelmű, hogy szándékosan átvertek, mert azt mondta az eladó: "itt van eredeti csomagolás nélkül olcsóbban", pedig a te említett érveid azokra is vonatkozhatna. Az egyik Jean Paul Gaultier Le Male volt, és sajnos én mint tapasztalatlan, nem akkor jöttem rá, hogy hamisítvány, amikor használatkor valamiért irritált, hanem 1-2 év múlva amikor volt alkalmam a Douglasben megszagolni újra az eredetit... szóval nem akkor rögtön jöttem rá, hogy azonnal visszavigyem a bolthoz (ráadásul jó messze lett vásárolva).
Tegyük fel, hogy a Notino nem tud róla, hogy véletlenül hamist sikerül beszállítaniuk. Ilyen erővel pl a Douglas is árulhat fake-et, vagy ők olyan forrásból szerzik a terméket, ahonnan tutibiztos valódi? Ha már ugyanaz van a polcokon, csak drágább...
Én mindenesetre megelégelve a történteket fogtam és elhoztam onnan legutóbb a 1 milliont, igaz majdnem dupla áron, de legalább tényleg azt kapom amit vettem. -
tibbike01
őstag
válasz
Citroware #19103 üzenetére
Te most komolyan azt gondolod, hogy a Notino bepróbálkozik hamis parfümmel? Szóval ezt direkt megtervezik?
1. A hamis parfüm csak kicsivel kerülhet kevesebbe, mint az eredeti, azon a pár % árrésen nem fog szórakozni.
2. Hamis parfüm árulásért bezárhatják a teljesen üzletet.
3. Ha hamis parfümöt árulsz elfogynak a vevőid. Eredeti parfüm= boldog vevő=boldog üzlet
4. 2020ban amikor védettek a vásárlói jogok, több ezer értékelést olvashatsz egy adott webshopról, kinyíltak a határok, nem csak hamisítással vihető lejebb egy parfüm ára.És meg lenne pár érvem...
-
válasz
tibbike01 #19102 üzenetére
Az egyik forrás azt írja, rendelt tőlük 5db Creed Aventust, abból 3-nak volt vonalkódja, 2-nek nem. De alatta többen is megerősítik ezt a vádat. Szerintem ez túl nyilvánvaló ahhoz, hogy tudtukon kívül adják oda a vevőknek. Szerintem az van, hogy bepróbálkoznak, hátha a hülye vevő nem veszi észre, ha meg mégis, akkor természetesen kicserélik neki...
És abban is erősen kételkedem, hogy az árukeresőn találhatóak közül mindegyik megbízható. Már egy-két boltról (nem tudom konkrétan melyikről) olvastam néhány csúnyaságot. Persze nem biztos, hogy igaz.
-
tibbike01
őstag
válasz
Citroware #19101 üzenetére
Megbízható! 14 napon belül bármikor, bármit visszaküldhetsz nekik, ha valami nem okés. Ugyanazt árulják, mint a többi webáruház. Lehet, hogy belefutnak hamis parfümbe, öhibájukon kívül, de szerintem azt hamar orvosolják.
A kamu akciójukról ne beszéljünk...amik fent vannak arukeresőn webshopok rendszelhetsz tőlük nyugodtan. 90% megkapod máshol olcsóbban az adott parfümöt. Pl a Vivantis aruházat nagyon csipázzuk. -
A Notino szerintetek mennyire megbízható? Csak mert több angol nyelvű forrásban azt találtam, hogy néha adnak el fake/higított terméket, többnyire inkább csak a 100 ml-eseket.
Ami gyanúsabbá teszi számomra a dolgot, hogy ha megnézem a kínálatot, egész véletlenül éppen a 100 ml-es adag van általában akciózva...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest