Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:13:31

LOGOUT.hu

Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2151) johnny82 válasza fogtunder (#2150) üzenetére


johnny82
őstag

Te milyen típust javasolsz? Most ahogy elnéztem, hogy milyen gyenge minőségű a 60K gép, lehet, hogy többet kéne rászánni? Jót szeretnék venni.

(#2152) eldoble válasza johnny82 (#2151) üzenetére


eldoble
aktív tag

[link]
Egyébként nekem van egy ilyenem: [link] , mivel az összes grill nagyon drága, így lehet azt mondani, hogy ez BB, de egyszerűen ma minden túlárazott.

[ Szerkesztve ]

(#2153) lemmy71


lemmy71
Topikgazda

Jó étvágyat fórumtársak :P
A mai menü, marhanyak leves :DDD

(#2154) hodostamas


hodostamas
addikt

sziasztok,

elég jó áron vannak a gázgrillek Alzán. 100e-ig bezárolag esetleg megéri valamelyik? Vagy ez inkább felejtős kategória?

Vagy esetleg maradok a faszenesnél: [link]

Nagy igény nincs, 4-6 főre alap dolgokat sütni :)

(#2155) lemmy71 válasza hodostamas (#2154) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Ha nincsenek nagy igények és nem zavar senkit a "füst" akkor egy ehhez hasonló faszenes grillkocsi val jól jársz. 4 - 6 főre elég és szinte minden elkészíthető benne. Egy hasonló füstölő dobozzal még ízletesebbé teheted az ételt ;)
De olvas vissza mert már egy két forumtárs vett hasonló grillkocsit.

[ Szerkesztve ]

(#2156) hodostamas válasza lemmy71 (#2155) üzenetére


hodostamas
addikt

Wow köszi! már egy ideje nézegettem ezeket, mondom ha beesik 50 alá akkor veszek.

Lehet maradok ennél. Igazából kicsit a kényelem felé huzott a szivem mostanság, gyerek mellett mindenre is kevesebb idő van, igy gondolkodtam el a gázgrillen..

igaz nem régen vettem egy begyujtó tornyot a faszénhez, mondták miért nincs még ilyenem? Azzal tényleg öröm a begyújtás.

(#2157) eldoble válasza hodostamas (#2156) üzenetére


eldoble
aktív tag

Nekem van gázgrillem is meg faszanes is, a gázgrill azért jó mert a családnak egy gyors vacsorát is össze tudsz dobni egy sima hétköznap is, mert nem kell sok mellékes meló a faszenes meg hétvégén a grillezés minden örömével, zamatával.

(#2158) hodostamas válasza eldoble (#2157) üzenetére


hodostamas
addikt

Hetkoznapra ott az elektromos grill, van kint is konnektor, tökéletes. Nehéz döntés :D

(#2159) fogtunder válasza eldoble (#2157) üzenetére


fogtunder
nagyúr

némi gyakorlattal, kb 20 perc alatt sütésre kész van az ember faszénen is, amíg izzik a kéményben, addig gyorsan letakarítom a rácsot, aztán mehet is.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#2160) eldoble válasza fogtunder (#2159) üzenetére


eldoble
aktív tag

Nekem még azért nem 20 perc, jöhetne valami jó technológia, eszközök hozzá.
Azért előveszed a faszenet, kibontod, már ez-az koszos lett, majd öntögeted, hamut eltakarítod, zsákot elrakod, stb. ezt egy gyors, hét közbeni, gázgrilles sütésnél mind megspórolod ...

(#2161) fogtunder válasza eldoble (#2160) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ha csak pár burgert akarok sütni, nem is faszenezek, hobbiból adódóan mindig van itthon maradék fa, rakok a bográcsozóba egy kis tüzet, rádobom az öntöttvas platnit, amíg leég a tűz, előkészítem az alapanyagokat, ez kb 20 perc.
vagy felnyitom a kamadot, a maradék szenet belekotrom az izzítókürtőbe, alágyújtok és kész. amíg a faszén izzik, addig nyugodtan el lehet takarítani, ami szénpor kiment, el lehet rakni a zsákot, nem kell felette állni, elvan az magának. a hamut meg konkrétan egy perc sincs kiszedni akármelyikből egy vödörbe, aztán mehet a komposztra.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#2162) Viperator


Viperator
őstag

Off

Tudtok ajánlani füstmentes brikettet? (kocsiszerű, fedeles grill, lecsukott fedéllel grillezni)

Előre is köszönöm a választ!

On

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#2163) hodostamas válasza lemmy71 (#2155) üzenetére


hodostamas
addikt

Végül ilyen lett, szuper cucc 😊

Az öntöttvas rácsot hogy a legjobb pucolni? Mindne használat előtt kiegetni és drotkefevel leszedni a maradékot?

(#2164) lemmy71 válasza hodostamas (#2163) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Milyen ❓:DDD
Én nem szoktam vacakolni a sutőráccsal, persze a legelső sütés előtt érdemes kiégetni. Amikor használom, a sütés végén ledrótkefézem és kész. Ha nagyon unom magam akkor, forró ultrás vízzel lemosom.
Pont most alakítom át a félkész smokit grillre ;] Két hét múlva utcabál lesz nálunk, úgy döntöttem hogy kigurítom a nagyvasat és grillezés egy jóízűt.
De lehet hogy csak a miniont teszem ki, magam mellé :D

(#2165) hodostamas válasza lemmy71 (#2164) üzenetére


hodostamas
addikt

Ilyen:[kép]

Első sütés előtt megvolt az égetés :K

(#2166) lemmy71 válasza hodostamas (#2165) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Pöpecc:C
Az öntvény rácsot ledrótkefézed, a pihentető acél rácsot meg, lemosod forró vízzel és joccakát.

Más kérdés, nincs valakinek valami jó receptje grillkolbász készítêsehez.

(#2167) hodostamas válasza lemmy71 (#2166) üzenetére


hodostamas
addikt

köszi :D

holnap reggel veszek akkor drótkefét, mert csak mindenes van, azt nem vinném kaja közelébe. Aztán mikor kicsit kiégett grill előtt lekefélem.

(#2168) Strauss


Strauss
senior tag

Sziasztok! A lidl is smoker +bbq grill mennyire ajánlott a low budget kategóriában? 40k ft. kinézetre nem rossz , de mivel nem értek hozzá érdekelne a véleményetek. keresem közben , a képet róla , de nem találom ...

[ Szerkesztve ]

" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "

(#2169) erzol válasza Strauss (#2168) üzenetére


erzol
őstag

Én egy ilyet vettem Alza napok - on. Nem hiszem, hogy nagy különbség lenne. Első használat remekül sikerült.

(#2170) Strauss válasza erzol (#2169) üzenetére


Strauss
senior tag

gondolkodtam ezen is , de sok rosszat írtak a belső festékről :( leválik első grillezés után . Valamai ilyesmi a Lidl is -

[ Szerkesztve ]

" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "

(#2171) erzol válasza Strauss (#2170) üzenetére


erzol
őstag

Igen, olvastam én is, de a 27 ezres ára meggyőzött.
Lehet user error volt a festék lehámlás.
Mondjuk én vágtam bele rozsdamentes acélból plusz egy tálcát a tűzterek aljába.

(#2172) Strauss válasza erzol (#2171) üzenetére


Strauss
senior tag

Jó mondjuk 27k ért...

" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "

(#2173) r6man123


r6man123
senior tag

Sziasztok!
Nem is tudom miért csak most akadtam erre a topikra. :P
Egy ProQ szmókert és egy Weber grillt nyúzok, de egyre nagyon az igény a bográcskajákra is. Üstházzal akarom megoldani a dolgot, van rá ajánlásotok?
Bajban vagyok, mert a mostani cuccok mellé "puruttyának" érzek egy ilyen katlant / üstházat de az évek alatt elfüstöltem annyi pénzt, hogy az már fáj. :D
Ismertek hasonló árkategóriában pofásabb megoldást? (extra hogy gázzal használnám inkább, nem akarok + 1 dologgal szívni :D)

(#2174) lemmy71


lemmy71
Topikgazda

Átminősítettem smokit grillé :DDD nagyon jól pöfékel :K Szerencsésen eltaláltam a kemény és levegő beömlő méreteit, messze eltér a feldon calculator által megadott meretektől, plusz tettem be egy két legterelőt. Az ajtó merevítés megérte a fáradozást, sehol nem szelel pedig tömítés sincs. A grill rács 700X400 as 15 X 15 zártszelvény keret, 10 -s húzott szénacél rácsozással. A tűzrács
10 és gátervas és 30 X 5 -s laposvas, bitang nehéz de örök
élet meg egy nap :D

[ Szerkesztve ]

(#2175) Essejó


Essejó
Topikgazda

Engem meg a lányom apák napján meglepett egy ilyennel. link

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#2176) hegegabi80 válasza Essejó (#2175) üzenetére


hegegabi80
addikt

Nagyon rendes gyerek. :R :B

(#2177) Essejó válasza hegegabi80 (#2176) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Tegyük hozzá, hogy 10 év gyári garancia van rá.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#2178) Precorus válasza Essejó (#2177) üzenetére


Precorus
tag

A gyerekre? Azt hittem ha ilyet meg tud venni, már lejárt :DDD

Könyvtár == Old-school Netflix

(#2179) lemmy71 válasza Essejó (#2175) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Jó kis kombónak tűnik, sok sikert hozzá :C
Nekem is van egy OBI - grillem, szegedi áruházban vettem 95 -ben, még hébe hóba használjuk :D

(#2180) ggeleven


ggeleven
őstag

Srácok szülinapi ajándékba szánunk alap, időnkénti használatra egy Weber Classic 47 cm-es grill. Jó minőség és tartósság lenne a fontos. Most nincs az illetőnek egy elektromos grilllapon kívül más ilyesmi eszköze, de érdeklődik eléggé a faszenes sütés iránt (fogyasztani meg mindenki imádja a családban a sülteket).
Alternatív ötletet szívesen meghallgatok, hogy mire lehet még érdemes ránézni. :)

Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.

(#2181) lemmy71 válasza ggeleven (#2180) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

A szomszédomnak van egy ehhez hasonló Weber "ufója". Igénytelen egy szerkezet :DDD télen nyáron kint van az udvaron, jelzem nincs takargatva és két iskolás gyerek nyuzza. Már vagy öt éve megvan és még bírja, szóval a nagy családi teszten át ment. Megéri a pénzét :K Faszén helyett jobb a briket, én is szinte már csak azt használok. Érdemes még a grill kocsikat is megnézni, egy páran már vettek itt a forumtársak.
Vagy ez a gömb grill bár ezt nem ismerem:U

(#2182) ggeleven válasza lemmy71 (#2181) üzenetére


ggeleven
őstag

Néztük mi is az akciókat, meg kb ismerjük az opciókat, de úgy voltunk vele, hogy hárman dogjuk össze a rá valót, akkor már inkább legyen egy bizonyítottan tartós és jó szerkezet (10 év gari sejtet valamit). De az egész piacot nyilván nem ismerem, ezért gondoltam, hogy bedobom a kérdést. :)
Brikettezés lesz természetesen, csak a típus miatt írtam, hogy faszenes. ;) Kezdő kiegészítő szettnek mit javasoltok? Tálak, fogók, csipeszek, tűk, ilyenekre gondolok. Egy BT-s húshőmérő még nem fog kellene a szülinaposnak az biztos (bár tudom, hogy hasznos cucc). :D

Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.

(#2183) lemmy71 válasza ggeleven (#2182) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Ezeket a kiegészítőket nem kell túl gondolni, nem a méregdrága csilli villi csipeszektől lesz jó az étel. Én pl. ilyen pár száz forintos csipeszt használok már vagy húsz éve, tökéletes a grillezéshez. Lényeg hogy olyan 35 - 40 centi legyen, plusz még a hústűk az is noname lapos saválló tűk. Saslik rablóhús szalonnába göngyőlt virsli stb. dolgokhoz kiváló. Egyszer vettem, húzott köracél hústűt de az egy hulladék, ment is a kukába. Olyan 3 - 4 ezer környékén már kapsz dobozos szettett is, ajándékba az még jó lehet.
Brikett terén én már jó ideje a lidliben kaphatót használom. Aránylag hosszan meleg, nem büdös nem hullik szét és könnyű begyujtani.
Persze a Weber brikett fenyévekkel jobb, figyelni kell a 8 + 2 kg. akciós csomagokat, azok jó árban szoktak lenni. Begyujtáshoz mostanában ezt a landmann kockát használom Nekem három begyujtásra elég, én egyszerre 2,5 - 3 kg. brikettet teszek a smokiba.

(#2184) Essejó válasza lemmy71 (#2183) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Én meg 2/3 - 1/3 arányban gyújtok be. Az első a szén a második a parázs. A parazsat meg begyújtó kéményben, 1 db kockával.

A csipesznél egy a fontos, hogy minél hosszabb legyen, hogy a kezed minél messzebb legyen a parázstól.

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#2185) ggeleven válasza lemmy71 (#2183) üzenetére


ggeleven
őstag

Köszi a tippeket! :R Alig várom, hogy együnk. :D

Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.

(#2186) lemmy71 válasza Essejó (#2184) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Igen igen 🔥 azért is írtam hogy legalább 35 - 40 centis legyen a csipesz. Villának meg a nagyanyám békebeli hosszúszárú csörge sütő villáját használom. De azt az utóbbi sütés után sehol sem találom :W
Annó használtam én is begyujtó kéményt, de ennél a "smokinál" akár külön tüzet is rakhatok a széntartó alatt és úgy is könnyen begyullad a brikett.
Bőven van hely a tűznek a parázs tartó alatt
Közben neki álltam a pizza & grill kombó rácsnak is. 4 -es kazánlemez a pizza forma és 10 -es köracélból lesz a kétoldali rácsozás. Ez sem olcsó kínai pléh, örökös lesz mint a szegénység :DDD Remélem hogy a tartály majd elég lesz a pizza sütéshez. 3,5mm anyagból van és az ajtó is szinte hermetikusan zár, megérte a sok merevités nem húzza el a hő :N Ha készen leszek a pizza ráccsal, akkor gyártók meg egy cirka 30 comb befogadására képes adaptert. A lányom nagyon oda van a csirkecomb nyalokákért ;]

(#2187) lemmy71


lemmy71
Topikgazda

Egy ilyen hőmérőn filózok, valakinek van esetleg tapasztalata ilyennel. Nem akarok célövőldés gagyit amiről egy nap után lehullik a mutató.

(#2188) erzol válasza lemmy71 (#2187) üzenetére


erzol
őstag

Én egy ilyen Ikeás hőmérőt használok. Az időzítő funkció is hasznos.
Maghőmérőként használva adott hőmérsékletnél jelez. Mágneses a hátulja, így könnyen rögzül a grill nem túl meleg részére.

(#2189) lemmy71 válasza erzol (#2188) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Szemezgetek egy ilyen maghőmérővel egy tű a rácsra egy meg a húsba, nekem ez elég. De viszont egy analóg is kell a siker ajtóra. Pizza és a felfüggesztett csirkecombok sütésénél fontos.

(#2190) erzol válasza lemmy71 (#2189) üzenetére


erzol
őstag

Ez igaz, pizzához a 400+ hőfokot illik megteremteni. Az analóg hőmérő legalább méri ezt.
Amit te linkeltél igen profi hőmérő, bár én elég jól boldogulok az ikeással is munka közben.

(#2191) lemmy71 válasza erzol (#2190) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Á nem profi az, oké nem is egy gagyi, ez belépő szintű lehet. De az Ali televan ennél sokkal jobb hőmérőkkel.
A hétvégén megint sütöttem, 3 kg. spáros brikket ment a rácsra de 400 fokot nem hiszem hogy tudok produkálni. Olyan max 350 körülit tudok tartósan, de azon is megsül már a pizza.
Próbaként a sütés végén betettem a pizza és hambi pogácsa sütő rácsot is. Azt hittem hogy már nem melegszik fel, de pillanatok alatt sisterget rajta az szalonna. Plusz még rádobtam néhány tojást is, finom lett. A végén egy cső kukoricát is betettem, az is finom lett, cirka 10 perc alatt. Viszont a platnira ráegett a zsír, arra majd jobban oda kell figyelnem.

(#2192) lemmy71


lemmy71
Topikgazda

Valakinek van valami tapasztalata a brock ovális brikettel ? És ugyanott a 10 kilós vegyes faszén minősége, olyan mint régen vagy esett a színvonal?

(#2193) gu007 válasza lemmy71 (#2192) üzenetére


gu007
aktív tag

Hexagont próbáltam az jó volt, faszénből meg a prémium plusz ami jó lehet. Az alap vegyes nagyon törmelékes lehet, tavaly vettem prémiumot de azt is válogatni kell a szmokerba.

(#2194) Brandynew


Brandynew
őstag

Sziasztok,

Megláttam valahol ezt a reklámot:

Kérdés: itt miért locsol vizet a néni? :D Azt mikor, mire, miért kell? Vagy az nem víz?

[ Szerkesztve ]

(#2195) Brandynew válasza lemmy71 (#2192) üzenetére


Brandynew
őstag

Én berendelem Brocktól 60 kg prémium faszenet, de nem értem a hypeot körülötte, nekem egyáltalán nem vált be. Teli van törmelékkel és hatalmas méretű darabokkal, ami már túl nagy. És nekem sokkal előbb leég, mint a Lidlben kapható faszén. Szóval részemről piros X a Brock, semmi értelme azt venni a Lidl-ös helyett, de még az OBI-ban kapható is jobb.

[ Szerkesztve ]

(#2196) Essejó válasza Brandynew (#2194) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Épp eloltja a tüzet.:DDD

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#2197) Essejó válasza Brandynew (#2195) üzenetére


Essejó
Topikgazda

A Lidl -el jártam már úgy, hogy kb a fele por volt, meg úgy is hogy teli volt szeméttel. A Borock prémium az direkt nagydarabos, meg persze van benne apróbb is.
Legutóbb az offsetben sütöttem oldalast 3+2+1 szerint, teljesen jól ment, igaz én nem is prémiumot vettem legutóbb.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#2198) Brandynew válasza Essejó (#2197) üzenetére


Brandynew
őstag

Akkor lehet a prémiummal van gond. Én ezekkel a nagy darabokkal nem tudok mit kezdeni, alig fér el belőle néhány, nehezen gyullad be, és mivel nagy darabok, nem tudom egyenletesen eloszlatni. Nyilván el tudom tördelni, de azzal csak szemetelek, és akkor minek a prémium. És tényleg nagyon gyorsan leég, a Lidl-ös szénnel lesütök 5 kg pácolt csirkemellet, ezzel a Brock prémiummal 3x kell újratöltsem a szenet. Nem is melegszik fel eléggé a grill és gyorsan is leég.

[ Szerkesztve ]

(#2199) End-ru válasza Brandynew (#2194) üzenetére


End-ru
aktív tag

[link]

„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”

(#2200) soldi3r


soldi3r
veterán

A pizzalapat temat korbejarta mar valaki? Erdemes egy Cozzet megvenni, vagy jo lehet egy alis is?

E30 (oo=[][]=oo)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.