Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:13:31

LOGOUT.hu

Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1901) Essejó válasza need (#1899) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Ki kell tapasztalni, én Aldis mirelit Rösztit szoktam felsőrácson, kell neki bő óra vagy több is.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#1902) fogtunder válasza Essejó (#1900) üzenetére


fogtunder
nagyúr

az durva, nálunk pillanatok alatt elment minden. de amúgy igen, ha valamit már nem kapok itt és kellene, akkor általában el szoktam indulni arrafelé, mert ott vannak kincsek, pláne a panelos részen.
viszont ez most a nagyobbikról szól, a kicsi is jó, csütörtökön oldalast sütöttünk kollégákkal, de az ugye estére lett tervezve, a kicsi tök jó volt gyorsan begyújtani és grillezni egyet rajta ebédre. a rács mondjuk elég kicsi, de lehetett vele haladni. egy deflektor azért majd kell bele, csirkét sütni is tökéletes lesz szerintem.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1903) fogtunder válasza need (#1899) üzenetére


fogtunder
nagyúr

én első körben másfél órával a vége előtt kezdeném, aztán majd rájössz. én egyébként jobban szeretek nagyobb krumplikat egyben sütni, héjával, fóliában

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1904) Essejó válasza fogtunder (#1902) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Most nézem, már csak 2 db kerámia grill van. Haraszti úti Lidl.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#1905) Cicero


Cicero
őstag

Sziasztok, lehet, hogy nektek a kérdés már önmagában szentségtörés lesz, de van valakinek tapasztalata elektromos grillekkel?

(#1906) lemmy71 válasza Cicero (#1905) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Nekem van, ajándékba kaptam 25 évvel ezelőtt, azóta talán 3 X használtuk :DDD
Ugye miről is beszélünk, az benti használatra való, na ott szépen összecsapsz a szafttal zsírral mindent és még fűstől is :DDD mi is a tűzhelyre tettük az egyik karácsonykor és ment felette a szagelszívó. Amúgy nem lenne rossz [az enyém valami ilyesmi] hamburger húst és a tarját is meglehet rajta sütni, de azért a grillnek megvan a maga világa.Részemről grillezés közben elmaradhatatlan a faszén, brikett vagy a keményfa parázs illata a szabadban :DDD
Persze egy társasházi teraszon, valószínűleg jó megoldás az E grill ;)
Bár akit megcsapott a faszén füstje az egy lakótelepi erélyen is tudja hogy is kell grillezni [Balcongrill]

(#1907) Ittnemaz válasza Cicero (#1905) üzenetére


Ittnemaz
aktív tag

Az, de befogadoak vagyunk.
Kül és beltérben is használtuk. Bár legutóbb jött egy steba balkezrol ő már ment is. Sok volt. :)
Mi a kérdés?

(#1908) hegegabi80 válasza Cicero (#1905) üzenetére


hegegabi80
addikt

Nekem Lidl-s sima egyszerű elektromos kontaktgrill van. Mi elég sokat használjuk, de nem a konyhába. Télen a garázsban kialakított kis főzősarokban, nyáron a szabadban.
Mi szeretjük, leginkább házi hamburger húst, csirkemellet és zöldséget grillezünk. Mi szeretjük, nekünk bejött. A nagyobb állványosok nem tudom milyenek.

A sütőlapok kivehetők, könnyű tisztítani. Húst összezárva grillezünk, zöldséget pedig szétnyitva mind a két oldalán.

Nyilván a faszenes stb. az igazi, de én ettem már arról is rosszat.

[ Szerkesztve ]

(#1909) Essejó válasza hegegabi80 (#1908) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Nem igazán tudok hozzá szólni, hosszú évek óta BBQ-t készítek csak UDS-ben. Magyarul: lassú 🔥 ön 120 fok körül füsttel, hordóban.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#1910) hegegabi80 válasza Essejó (#1909) üzenetére


hegegabi80
addikt

Azért is írtam le az én véleményemet arról, ami nekünk van.

Nyilván ha lenne más is , jobban össze tudnám hasonlítani.
Bár sógoromnak van egy olcsóbb kategóriája faszenes grillkocsi. Egész jó, csak sajnos nem mindig figyel oda, így van amikor kiszárítja vagy odaégeti a húst.

(#1911) fogtunder válasza hegegabi80 (#1910) üzenetére


fogtunder
nagyúr

de az user error, aki ért hozzá, az egy gödörbe rakott parázshalom felett is tud egy rácson.

én elektromos grillt csak melegszendvics sütésre használok, mert arra viszont sokkal jobb, mint a szendvicskenyérre méretezett szendvicsütők. sajnos a faszén/parázs ízének a hiánya számomra megöli az egészet. az meg a nagyokon se lesz.
a fedett teraszon viszont tökéletesen lehet a kamadoban sütni, ha szar idő van, de szerintem akár a garázsban is lehetne, nyitott ajtó mellett, bár kérdés, hogy mekkora a garázs és mekkora az ajtó.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1912) hegegabi80 válasza fogtunder (#1911) üzenetére


hegegabi80
addikt

Persze, hogy user error, már többször is mondtam neki, de elég makacs.

Valóban melegszendvicsre is sokkal jobb, mert kényelmesebben elfér benne a kenyér, meg több is egyszerre.

Van nekünk fedett terasz is, meg a garázs ajtó is elég nagy. Tervben is van valami kezdő sütögető beszerzése, vagy a kemence készítése. Bár nem nagy udvar van, kevés a hely, így a kemencéből is csak valami kisebb jöhetne szóba.

Én még ezt néztem ki, igaz nem a legjobb, de kezdésnek talán elég is lenne.

(#1913) fogtunder válasza hegegabi80 (#1912) üzenetére


fogtunder
nagyúr

hát nem tudom, én is próbálkoztam ilyen olcsó, de jó cuccokat keresni, de általában az volt a vége pár óra user review olvasás után, hogy inkább nem. [link] ez elvileg már egy egészen jól használható cucc, a következő szint a ProQ, vagy egy olcsóbb kamado. én alapvetően amúgy kamado párti vagyok, nagyon bejött a sokoldalúsága, ha nem kell hurcolni, akkor egy nagyon jó cucc.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1914) hegegabi80 válasza fogtunder (#1913) üzenetére


hegegabi80
addikt

Azért az mindent elmond, hogy amit linkeltél annak a súlya háromszor annyi, amit én linkeltem. ;] Nincs is több kérdésem. :O

(#1915) need válasza hegegabi80 (#1914) üzenetére


need
addikt

igen jól látod a dolgot.. "itt is esett" :)
Nem régen vettem 1 ilyet az ismerősöm.. mire össze rakták lepattogott a zománc.. és meghorpadt itt ott..! az ő véleménye szerint ez semmire se jó..! kérdem én akkor mindek vetted..? csak hogy legyen még miből választanod van még itt még [1] nekem a középső van :D

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#1916) fogtunder válasza need (#1915) üzenetére


fogtunder
nagyúr

a ProQ árai sajnos nagyon elszálltak idénre, 160K a középső, ami azért nem aprópénz. elhiszem, hogy nagyon jó, én is szemeztem vele, de ez brutál sok. 200-ért már van 20-as kamado állvánnyal.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1917) BrandonXXV válasza Essejó (#1904) üzenetére


BrandonXXV
aktív tag

Sziasztok!

Ez a Lidl-s kerámiás cucc jó ennyiért, vagy van jobb ennyiért?!

(#1918) Essejó válasza hegegabi80 (#1912) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Bármit, de ezt ne!

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#1919) Essejó válasza BrandonXXV (#1917) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Ekkorában jó ár érte, de Fogtündért kérdezd, ö vett ilyet, és van neki összehasonlítási alapja egy nagyobb méretűvel.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#1920) fogtunder válasza BrandonXXV (#1917) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Ennyiért alapvetően jó, de azért tudni kell, mit veszel. 26cm a rácsátmérő, ami nagyon nem nagy. Ha csak 2-4 emberre kell sütni és a köretet már nem ebben csinálod, akkor jó, egy egész tarja, egész csirke pont elfér benne.
Nincs hozzá deflektor és nem is igazán árulnak sehol, tehát arra készülj, hogy ez még plusz költség lesz, mondjuk ha tudsz hegeszteni, akkor probléma megoldva, ha nem, akkor kell egy lakatos, aki 3x20-as vasból csinál egy keretet, de láttam tegnap lézervágott, két szintes rendszert is, kamados FB csoportokban kell szétnézni.
Deflektor nélkül csak direkt grillezésre jó, igazából még arra is megérheti, de a kis rács itt is tényező.
Ár/érték arányban nem rossz, minőségre mint a többi Auplex kamado, csak nem biztos, hogy igazodni fog az igényeidhez.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1921) Cicero válasza Ittnemaz (#1907) üzenetére


Cicero
őstag

Én most egy ilyen mellett tettem le a voksot. Amiért izgulok, hogy egyenletes legyen a hőeloszlása, de gondolom majd ki kell tapasztalni.

Vidéken mi is a faszenes témát nyomjuk, van téglából épített grillezőnk (következő projekt egy kemence), így csodára én sem számítok, de Budapesten más lehetőségek vannak :)

(#1922) Essejó válasza Cicero (#1921) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Ha Bp-n egy panelt értesz akkor érthető, de pl egy sorház minimális kerttel már jó akár faszeneshez is. De láttam már panel erkélyen felállított 2 égős gáz grillt is.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#1923) hegegabi80 válasza need (#1915) üzenetére


hegegabi80
addikt

Nem rossz cuccok, de ennyi pénzt biztosan nem fogok kicsengetni érte akár mennyire is jó, a 60K még éppen elfogadható kategória. Vagy ahogy fogtündér is javasolta szintén ilyen árkategóriában egy kamado.

De lehet marad a korábban linkelt mobil kemence, ahhoz elég sok cuccom lenne is, csak időm nem biztos, hogy lesz rá.

Na majd meglátjuk.

Essejó: oké, értettem.

(#1924) soldi3r válasza Essejó (#1922) üzenetére


soldi3r
veterán

Tarsashazi erkelyen azert az jellemzoen tilos.

E30 (oo=[][]=oo)

(#1925) fogtunder válasza hegegabi80 (#1923) üzenetére


fogtunder
nagyúr

a mini kamado és fenti smoker közül egyértelműen az utóbbit venném, sokkal kevésbé fog korlátozni a mérete, nagyon hamar bele lehet ütközni a korlátaiba annak a kis tojásnak.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1926) Ittnemaz válasza Cicero (#1921) üzenetére


Ittnemaz
aktív tag

Én egy steba vg250 et nézned meg mellé döntés miatt.

(#1927) BrandonXXV válasza fogtunder (#1920) üzenetére


BrandonXXV
aktív tag

Nagyon kezdő és koca grillezős vagyok/vagyunk.
Próbaképp hirtelen felindulásból vettünk egy nagyon olcsó, nagyon gagyi OBI-s gömbgrillt. 2 szezont lenyomtunk vele és be kell valljam, amire nekünk kell, arra jó is volt eddig. Max 4-6, esetleg 8 főre sütögettem vele brikettel, vagy épp faszénnel, ami épp volt.
Egy nyár alatt 5-6 alkalommal van élővéve csak, sajnos.

Gondolkodom valami komolyabb grillező alkalmatosságon, ezen igények kielégítésére.

Lidlisről lecsúsztam, már nem kapok olyat.

Van valami ajánlott eszköz, akár komolyabb cucc, de nem horror áron. Mondjuk 50-60e Ft körül.

(#1928) fogtunder válasza BrandonXXV (#1927) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Direkt grillezésre szerintem felesleges kamadot venni. Ez azért jó, mert ha kell, direkt grill, ha kell, smoker, ha kell kemence. És nagyon kevés tüzelőanyag kell bele.
Én évekig elvoltam egy hordó aljával, mint tűztér, rajta egy szögvasakból hegesztett ráccsal, nagyon jókat lehetett grillezni azon is, sokkal többet számít, hogy mennyire ismered magát az eszközt, még ha egyszerűbb is.
Ha el akarsz kezdeni BBQ-t sütni, na akkor kell valami komolyabb, pl a fentebb linkelt töltényszmóker. Kamadoból a normális méret az 180-200K évi pár alkalomra felesleges, én azért hetente kétszer szoktam benne sütni.
Ha eddig jó volt az OBIs cucc, szerintem ne költs rá pluszban, ha lesz olyan igény, amit nem tud kiszolgálni, meg rendszeresen lesz használva, majd akkor.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1929) BrandonXXV válasza fogtunder (#1928) üzenetére


BrandonXXV
aktív tag

Köszönöm a jó tanácsokat. Egyelőre BBQ-ba nem vágnék bele, majd talán pár év múlva, ha annyi szabad időm lesz.

Igen, el vagyunk azzal az egyszerű grillezővel, csak egy gondom van vele, kezd szétesni és a hozzá kapott rács is elég viseletes.
Ezért gondoltam csak egy újabbat beszerezni és akkor már kicsit erősebb anyagból, tartósabbat.

(#1930) Essejó válasza BrandonXXV (#1927) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Ha a Lidlis ksi kamadóra gondolsz, ma még volt 2 db, XXIII. kerület Haraszti út 34

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#1931) Essejó válasza BrandonXXV (#1929) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Válogass link

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#1932) Ittnemaz válasza BrandonXXV (#1929) üzenetére


Ittnemaz
aktív tag

Jófogáson van egy 30 ert...

(#1933) jim bcs


jim bcs
MODERÁTOR

Sziasztok!

Pár éve lehetett a tescoban Tesco Garam Masala-t kapni, az ugye már nincs, pedig a legjobb masala volt. Sehol nem találok, hasonló van, de olyan nincs, mind ment a kukába eddig. Ötlet esetleg? Olyanra gondolok itt pl., hogy inkább a római kömény felé hajazzon mint az ánizs felé.

Receptek vannak mint ez is, de ebből is van 100 fajta. Mondjuk ezt még nem próbáltam.

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#1934) BrandonXXV válasza Essejó (#1931) üzenetére


BrandonXXV
aktív tag

Köszi a válaszokat!

Ilyesmivel érdemes foglalkozni, jó lehet, ennyiért?
[link]

(#1935) Véreshurka válasza jim bcs (#1933) üzenetére


Véreshurka
senior tag

Szerintem a legjobb ha magadnak kísérletezed ki. Olvass el több receptet, és próbáld meg összekombinálni őket, aztán már csak saját szád ízének megfelelőre kell beáálítanod. Ehhez mondjuk nem fog ártani ha pontosan méred az adagokat. Nem kell nagy adagokat készíteni, és akár egy adag húshoz 3-4 féleképpen összeállított kegeréket is kipróbálni ahol kicsit elveszel ebből vagy éppen hozzáadsz. Ha ez nem akkor sajnos nem fog maradni más mint a próbavásárlások, esetleg ha van olyan keverék ami nagyjából tetszik ahhoz még mindig lehet adni bármit. Pl. Ha soknak gondolod az ánizst akkor eelnsúlyozd azzal, hogy adsz hozzá még római köményt, stb. Én pl. A pho leveshez a fűszerezést kb. 10 recept összefésülésével kísérleteztem ki-

El Psy Kongroo

(#1936) Essejó válasza jim bcs (#1933) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Próbáld megkeresni őket, hátha van ötletük. link

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#1937) Essejó válasza BrandonXXV (#1934) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Hasonlót vagy pont ilyet vettek többen is a topikban. Hátha valaki írna tapasztalatot róla. Talán jim bcs is ha jól tévedek.

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#1938) jim bcs válasza Véreshurka (#1935) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

#1935 Véreshurka
Pont ettől féltem :DDD mondjuk sejtettem, hogy ez lesz a vége, vagyis csinálok egy labort a fél házból :DDD

#1936 Essejó
Köszi, végülis egy emailt megér csak nem veszik le a fejem.

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#1939) dan1


dan1
tag

Sziasztok,

armadillo tojáshoz milyen krémsajt ajánlott?
Legutóbb tömlős natúr vagy talán joghurtost használtam, de nagyrésze sajnos kifojt. Szilárdabb, túrósabb kellene?

(#1940) Essejó válasza dan1 (#1939) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Felmész a Topiknyitóba, és a recepteknél találsz ötletadónak egy félig fordított armadilo tojás recit.
Egyébként szerintem ha a krémsajtot önmagában rakod, az mindenképp kifolyik.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#1941) dan1 válasza Essejó (#1940) üzenetére


dan1
tag

Onnan néztem a receptet, összekevertem cheddar-ral de valahogy a nagyrésze kifojt.Ezért gondoltam a sima tömlőssajtot lecserélni másabb állagúra.
link Ilyen lett múltkori .Finom volt.

(#1942) bexinho23


bexinho23
őstag

Sziasztok!

Van egy Landmann Miton típusú grillsütő.
A probléma az, hogy 220-230 foknál egyszerűen nem melegszik fel jobban. Amit csomagoltak a sütőhöz, az egy 29 mbar nyomásszabályzó. Esetleg ez lehet a baj? Egyáltalán mi a maximális hőfok, amennyi elvárható ettől a sütőtől?

(#1943) Essejó válasza dan1 (#1941) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Hol vetted a tömlőst? Én azt vettem észre hogy pl a medve tömlös sűrűbb mint ami a Lidl saját márkás. De pl lehet a tömlös mennyiségét csökkenteni is, bár még úgy is van esély arra, hogy kifolyik.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#1944) Essejó válasza bexinho23 (#1942) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Ezt a fedélbe épített hőmérő mutatja vagy valami digitális rács hőmérő?

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#1945) dan1 válasza Essejó (#1943) üzenetére


dan1
tag

Talán talléros volt az Auchanból.

(#1947) Precorus válasza BrandonXXV (#1934) üzenetére


Precorus
tag

Ja, van már pár embernek:
[link] [link] [link] [link] [link] [link]
Kis kereséssel lehet még találsz pár véleményt, de most lusta voltam két percnél többet rááldozni :U

Könyvtár == Old-school Netflix

(#1948) BrandonXXV válasza Precorus (#1947) üzenetére


BrandonXXV
aktív tag

Értelek, igazad van… :B

(#1949) Essejó válasza Precorus (#1947) üzenetére


Essejó
Topikgazda

:R

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#1950) lemmy71 válasza #46372352 (#1946) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Az nem biztos. Lehet hogy a fórumtárs már egy eleve nyomásszabályzóval ellátott PB palackot használt :U
Tavaly a szomszédom szopott ilyennel, egy istenért sem akarta felfűteni magát a gázgrillje, ott a palack volt a baj :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.