Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Kolondrum:] Éves rezsi
- [Re:] [plevips:] Építkezünk 3. rész (2024)
- [Re:] [Tüzi:] Geek-hatarozo
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Útvonal
Fórumok » Technika, hobbi, otthon » Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)Téma összefoglaló
Hozzászólások
Essejó
Topikgazda
Ki kell tapasztalni, én Aldis mirelit Rösztit szoktam felsőrácson, kell neki bő óra vagy több is.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
fogtunder
nagyúr
az durva, nálunk pillanatok alatt elment minden. de amúgy igen, ha valamit már nem kapok itt és kellene, akkor általában el szoktam indulni arrafelé, mert ott vannak kincsek, pláne a panelos részen.
viszont ez most a nagyobbikról szól, a kicsi is jó, csütörtökön oldalast sütöttünk kollégákkal, de az ugye estére lett tervezve, a kicsi tök jó volt gyorsan begyújtani és grillezni egyet rajta ebédre. a rács mondjuk elég kicsi, de lehetett vele haladni. egy deflektor azért majd kell bele, csirkét sütni is tökéletes lesz szerintem.
I hate morning people. And mornings. And People.
fogtunder
nagyúr
én első körben másfél órával a vége előtt kezdeném, aztán majd rájössz. én egyébként jobban szeretek nagyobb krumplikat egyben sütni, héjával, fóliában
I hate morning people. And mornings. And People.
Essejó
Topikgazda
Most nézem, már csak 2 db kerámia grill van. Haraszti úti Lidl.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Cicero
őstag
Sziasztok, lehet, hogy nektek a kérdés már önmagában szentségtörés lesz, de van valakinek tapasztalata elektromos grillekkel?
lemmy71
Topikgazda
Nekem van, ajándékba kaptam 25 évvel ezelőtt, azóta talán 3 X használtuk
Ugye miről is beszélünk, az benti használatra való, na ott szépen összecsapsz a szafttal zsírral mindent és még fűstől is mi is a tűzhelyre tettük az egyik karácsonykor és ment felette a szagelszívó. Amúgy nem lenne rossz [az enyém valami ilyesmi] hamburger húst és a tarját is meglehet rajta sütni, de azért a grillnek megvan a maga világa.Részemről grillezés közben elmaradhatatlan a faszén, brikett vagy a keményfa parázs illata a szabadban
Persze egy társasházi teraszon, valószínűleg jó megoldás az E grill
Bár akit megcsapott a faszén füstje az egy lakótelepi erélyen is tudja hogy is kell grillezni [Balcongrill]
Ittnemaz
aktív tag
Az, de befogadoak vagyunk.
Kül és beltérben is használtuk. Bár legutóbb jött egy steba balkezrol ő már ment is. Sok volt. :)
Mi a kérdés?
hegegabi80
addikt
Nekem Lidl-s sima egyszerű elektromos kontaktgrill van. Mi elég sokat használjuk, de nem a konyhába. Télen a garázsban kialakított kis főzősarokban, nyáron a szabadban.
Mi szeretjük, leginkább házi hamburger húst, csirkemellet és zöldséget grillezünk. Mi szeretjük, nekünk bejött. A nagyobb állványosok nem tudom milyenek.
A sütőlapok kivehetők, könnyű tisztítani. Húst összezárva grillezünk, zöldséget pedig szétnyitva mind a két oldalán.
Nyilván a faszenes stb. az igazi, de én ettem már arról is rosszat.
[ Szerkesztve ]
Essejó
Topikgazda
Nem igazán tudok hozzá szólni, hosszú évek óta BBQ-t készítek csak UDS-ben. Magyarul: lassú 🔥 ön 120 fok körül füsttel, hordóban.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
hegegabi80
addikt
Azért is írtam le az én véleményemet arról, ami nekünk van.
Nyilván ha lenne más is , jobban össze tudnám hasonlítani.
Bár sógoromnak van egy olcsóbb kategóriája faszenes grillkocsi. Egész jó, csak sajnos nem mindig figyel oda, így van amikor kiszárítja vagy odaégeti a húst.
fogtunder
nagyúr
de az user error, aki ért hozzá, az egy gödörbe rakott parázshalom felett is tud egy rácson.
én elektromos grillt csak melegszendvics sütésre használok, mert arra viszont sokkal jobb, mint a szendvicskenyérre méretezett szendvicsütők. sajnos a faszén/parázs ízének a hiánya számomra megöli az egészet. az meg a nagyokon se lesz.
a fedett teraszon viszont tökéletesen lehet a kamadoban sütni, ha szar idő van, de szerintem akár a garázsban is lehetne, nyitott ajtó mellett, bár kérdés, hogy mekkora a garázs és mekkora az ajtó.
I hate morning people. And mornings. And People.
hegegabi80
addikt
Persze, hogy user error, már többször is mondtam neki, de elég makacs.
Valóban melegszendvicsre is sokkal jobb, mert kényelmesebben elfér benne a kenyér, meg több is egyszerre.
Van nekünk fedett terasz is, meg a garázs ajtó is elég nagy. Tervben is van valami kezdő sütögető beszerzése, vagy a kemence készítése. Bár nem nagy udvar van, kevés a hely, így a kemencéből is csak valami kisebb jöhetne szóba.
Én még ezt néztem ki, igaz nem a legjobb, de kezdésnek talán elég is lenne.
fogtunder
nagyúr
hát nem tudom, én is próbálkoztam ilyen olcsó, de jó cuccokat keresni, de általában az volt a vége pár óra user review olvasás után, hogy inkább nem. [link] ez elvileg már egy egészen jól használható cucc, a következő szint a ProQ, vagy egy olcsóbb kamado. én alapvetően amúgy kamado párti vagyok, nagyon bejött a sokoldalúsága, ha nem kell hurcolni, akkor egy nagyon jó cucc.
I hate morning people. And mornings. And People.
hegegabi80
addikt
Azért az mindent elmond, hogy amit linkeltél annak a súlya háromszor annyi, amit én linkeltem. Nincs is több kérdésem.
need
addikt
igen jól látod a dolgot.. "itt is esett"
Nem régen vettem 1 ilyet az ismerősöm.. mire össze rakták lepattogott a zománc.. és meghorpadt itt ott..! az ő véleménye szerint ez semmire se jó..! kérdem én akkor mindek vetted..? csak hogy legyen még miből választanod van még itt még [1] nekem a középső van
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
fogtunder
nagyúr
a ProQ árai sajnos nagyon elszálltak idénre, 160K a középső, ami azért nem aprópénz. elhiszem, hogy nagyon jó, én is szemeztem vele, de ez brutál sok. 200-ért már van 20-as kamado állvánnyal.
I hate morning people. And mornings. And People.
BrandonXXV
aktív tag
Sziasztok!
Ez a Lidl-s kerámiás cucc jó ennyiért, vagy van jobb ennyiért?!
Essejó
Topikgazda
Bármit, de ezt ne!
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Essejó
Topikgazda
Ekkorában jó ár érte, de Fogtündért kérdezd, ö vett ilyet, és van neki összehasonlítási alapja egy nagyobb méretűvel.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
fogtunder
nagyúr
Ennyiért alapvetően jó, de azért tudni kell, mit veszel. 26cm a rácsátmérő, ami nagyon nem nagy. Ha csak 2-4 emberre kell sütni és a köretet már nem ebben csinálod, akkor jó, egy egész tarja, egész csirke pont elfér benne.
Nincs hozzá deflektor és nem is igazán árulnak sehol, tehát arra készülj, hogy ez még plusz költség lesz, mondjuk ha tudsz hegeszteni, akkor probléma megoldva, ha nem, akkor kell egy lakatos, aki 3x20-as vasból csinál egy keretet, de láttam tegnap lézervágott, két szintes rendszert is, kamados FB csoportokban kell szétnézni.
Deflektor nélkül csak direkt grillezésre jó, igazából még arra is megérheti, de a kis rács itt is tényező.
Ár/érték arányban nem rossz, minőségre mint a többi Auplex kamado, csak nem biztos, hogy igazodni fog az igényeidhez.
I hate morning people. And mornings. And People.
Cicero
őstag
Én most egy ilyen mellett tettem le a voksot. Amiért izgulok, hogy egyenletes legyen a hőeloszlása, de gondolom majd ki kell tapasztalni.
Vidéken mi is a faszenes témát nyomjuk, van téglából épített grillezőnk (következő projekt egy kemence), így csodára én sem számítok, de Budapesten más lehetőségek vannak
Essejó
Topikgazda
Ha Bp-n egy panelt értesz akkor érthető, de pl egy sorház minimális kerttel már jó akár faszeneshez is. De láttam már panel erkélyen felállított 2 égős gáz grillt is.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
hegegabi80
addikt
Nem rossz cuccok, de ennyi pénzt biztosan nem fogok kicsengetni érte akár mennyire is jó, a 60K még éppen elfogadható kategória. Vagy ahogy fogtündér is javasolta szintén ilyen árkategóriában egy kamado.
De lehet marad a korábban linkelt mobil kemence, ahhoz elég sok cuccom lenne is, csak időm nem biztos, hogy lesz rá.
Na majd meglátjuk.
Essejó: oké, értettem.
soldi3r
veterán
Tarsashazi erkelyen azert az jellemzoen tilos.
E30 (oo=[][]=oo)
fogtunder
nagyúr
a mini kamado és fenti smoker közül egyértelműen az utóbbit venném, sokkal kevésbé fog korlátozni a mérete, nagyon hamar bele lehet ütközni a korlátaiba annak a kis tojásnak.
I hate morning people. And mornings. And People.
Ittnemaz
aktív tag
Én egy steba vg250 et nézned meg mellé döntés miatt.
BrandonXXV
aktív tag
Nagyon kezdő és koca grillezős vagyok/vagyunk.
Próbaképp hirtelen felindulásból vettünk egy nagyon olcsó, nagyon gagyi OBI-s gömbgrillt. 2 szezont lenyomtunk vele és be kell valljam, amire nekünk kell, arra jó is volt eddig. Max 4-6, esetleg 8 főre sütögettem vele brikettel, vagy épp faszénnel, ami épp volt.
Egy nyár alatt 5-6 alkalommal van élővéve csak, sajnos.
Gondolkodom valami komolyabb grillező alkalmatosságon, ezen igények kielégítésére.
Lidlisről lecsúsztam, már nem kapok olyat.
Van valami ajánlott eszköz, akár komolyabb cucc, de nem horror áron. Mondjuk 50-60e Ft körül.
fogtunder
nagyúr
Direkt grillezésre szerintem felesleges kamadot venni. Ez azért jó, mert ha kell, direkt grill, ha kell, smoker, ha kell kemence. És nagyon kevés tüzelőanyag kell bele.
Én évekig elvoltam egy hordó aljával, mint tűztér, rajta egy szögvasakból hegesztett ráccsal, nagyon jókat lehetett grillezni azon is, sokkal többet számít, hogy mennyire ismered magát az eszközt, még ha egyszerűbb is.
Ha el akarsz kezdeni BBQ-t sütni, na akkor kell valami komolyabb, pl a fentebb linkelt töltényszmóker. Kamadoból a normális méret az 180-200K évi pár alkalomra felesleges, én azért hetente kétszer szoktam benne sütni.
Ha eddig jó volt az OBIs cucc, szerintem ne költs rá pluszban, ha lesz olyan igény, amit nem tud kiszolgálni, meg rendszeresen lesz használva, majd akkor.
I hate morning people. And mornings. And People.
BrandonXXV
aktív tag
Köszönöm a jó tanácsokat. Egyelőre BBQ-ba nem vágnék bele, majd talán pár év múlva, ha annyi szabad időm lesz.
Igen, el vagyunk azzal az egyszerű grillezővel, csak egy gondom van vele, kezd szétesni és a hozzá kapott rács is elég viseletes.
Ezért gondoltam csak egy újabbat beszerezni és akkor már kicsit erősebb anyagból, tartósabbat.
Essejó
Topikgazda
Ha a Lidlis ksi kamadóra gondolsz, ma még volt 2 db, XXIII. kerület Haraszti út 34
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Essejó
Topikgazda
Válogass link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Ittnemaz
aktív tag
Jófogáson van egy 30 ert...
jim bcs
MODERÁTOR
Sziasztok!
Pár éve lehetett a tescoban Tesco Garam Masala-t kapni, az ugye már nincs, pedig a legjobb masala volt. Sehol nem találok, hasonló van, de olyan nincs, mind ment a kukába eddig. Ötlet esetleg? Olyanra gondolok itt pl., hogy inkább a római kömény felé hajazzon mint az ánizs felé.
Receptek vannak mint ez is, de ebből is van 100 fajta. Mondjuk ezt még nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
BrandonXXV
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Ilyesmivel érdemes foglalkozni, jó lehet, ennyiért?
[link]
Véreshurka
senior tag
Szerintem a legjobb ha magadnak kísérletezed ki. Olvass el több receptet, és próbáld meg összekombinálni őket, aztán már csak saját szád ízének megfelelőre kell beáálítanod. Ehhez mondjuk nem fog ártani ha pontosan méred az adagokat. Nem kell nagy adagokat készíteni, és akár egy adag húshoz 3-4 féleképpen összeállított kegeréket is kipróbálni ahol kicsit elveszel ebből vagy éppen hozzáadsz. Ha ez nem akkor sajnos nem fog maradni más mint a próbavásárlások, esetleg ha van olyan keverék ami nagyjából tetszik ahhoz még mindig lehet adni bármit. Pl. Ha soknak gondolod az ánizst akkor eelnsúlyozd azzal, hogy adsz hozzá még római köményt, stb. Én pl. A pho leveshez a fűszerezést kb. 10 recept összefésülésével kísérleteztem ki-
El Psy Kongroo
Essejó
Topikgazda
Próbáld megkeresni őket, hátha van ötletük. link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Essejó
Topikgazda
Hasonlót vagy pont ilyet vettek többen is a topikban. Hátha valaki írna tapasztalatot róla. Talán jim bcs is ha jól tévedek.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
jim bcs
MODERÁTOR
#1935 Véreshurka
Pont ettől féltem mondjuk sejtettem, hogy ez lesz a vége, vagyis csinálok egy labort a fél házból
#1936 Essejó
Köszi, végülis egy emailt megér csak nem veszik le a fejem.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
dan1
tag
Sziasztok,
armadillo tojáshoz milyen krémsajt ajánlott?
Legutóbb tömlős natúr vagy talán joghurtost használtam, de nagyrésze sajnos kifojt. Szilárdabb, túrósabb kellene?
Essejó
Topikgazda
Felmész a Topiknyitóba, és a recepteknél találsz ötletadónak egy félig fordított armadilo tojás recit.
Egyébként szerintem ha a krémsajtot önmagában rakod, az mindenképp kifolyik.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
dan1
tag
Onnan néztem a receptet, összekevertem cheddar-ral de valahogy a nagyrésze kifojt.Ezért gondoltam a sima tömlőssajtot lecserélni másabb állagúra.
link Ilyen lett múltkori .Finom volt.
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Van egy Landmann Miton típusú grillsütő.
A probléma az, hogy 220-230 foknál egyszerűen nem melegszik fel jobban. Amit csomagoltak a sütőhöz, az egy 29 mbar nyomásszabályzó. Esetleg ez lehet a baj? Egyáltalán mi a maximális hőfok, amennyi elvárható ettől a sütőtől?
Essejó
Topikgazda
Hol vetted a tömlőst? Én azt vettem észre hogy pl a medve tömlös sűrűbb mint ami a Lidl saját márkás. De pl lehet a tömlös mennyiségét csökkenteni is, bár még úgy is van esély arra, hogy kifolyik.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Essejó
Topikgazda
Ezt a fedélbe épített hőmérő mutatja vagy valami digitális rács hőmérő?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
dan1
tag
Talán talléros volt az Auchanból.
Precorus
tag
BrandonXXV
aktív tag
Értelek, igazad van…
Essejó
Topikgazda
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
lemmy71
Topikgazda
Az nem biztos. Lehet hogy a fórumtárs már egy eleve nyomásszabályzóval ellátott PB palackot használt
Tavaly a szomszédom szopott ilyennel, egy istenért sem akarta felfűteni magát a gázgrillje, ott a palack volt a baj