- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
ludsimon
veterán
válasz
KaraDani #34999 üzenetére
Ismerem. Droidok nem játszanak. (nemnem.jpg szmájli)
Ha majd 10 év lesz mögöttem és nem mint most 3 hónap edzésterv akkor 3x ennyi se lenne probléma.
Amúgy ez egy jó kis edzőkör!
Norbival jövőre ki fogjuk próbálni.Tamás:
Persze, hogy lesznek adatok!! Mondtam, hogy sima-t csak otthon tudom dokkolni.
Ez nem így van.
Izzadt büdösen nagyon gáz . -
KaraDani
addikt
válasz
ludsimon #34973 üzenetére
"Ennyi szintet az tuti nem lehet összeszedni egy könnyen MO-on ennyi km alatt,..."
Parancsolj: [kékestető 16x] 161km 5115m
Amúgy a tekeréshez gratula, szép ilyen kellemes időben
-
-
norbee2244
senior tag
válasz
amargo #34995 üzenetére
Erdőben ténylegesen nehezebb hiába van árnyék viszont agyban az embert jóval jobban leterheli mint ennyi outon. Konkrétan duplaként hat nekem a kevés montis tapasztalatommal maga a gondolkodás,hogy hova tegyem következőnek a kereket és milyen tempónál tudok befordulni az adott talajon. Köszönöm a stucnisat , remélem ezzel már kényelmibb lesz meg másrészről picit faragtam súlyból szándékomon felül
születésnapomra megleptem magam vele szokásosan amúgy cirka 8-9e-ből össze ált a stucni használtan a kormány pedig "beragadt" darabként egy zzyx lett
Toomy: Persze..most indulok Budapestre egy kiadós rohangálásra
-
ludsimon
veterán
Tamás!
Tegnapi nap nagyon hasznos tanácsodat/tapasztalatod használtam fel!
Dombóváron egy cigány gyerek fel alá járkált mert a kaller kiküldte a bringám az előtérbe..
Ilyet oszt. Kössem le és nem lesz semmi baj.
Erre én: úgy nézek ki mint ha lenne nálam lánc?
Hát kitettem, de megfogadtam amit írtál, 52-11 kónuszra dobtam, szval pofára esés lett volna az esemény. Meg figyeltem le sem vettem róla a szemem.#95 Amargo:
Teljesen igaz, terep azért egészen más, de összehasonlítani se lehet a 2-t. -
amargo
addikt
válasz
ludsimon #34991 üzenetére
"Az Xc-shez annyit:"
Ha árnyékban - azaz erdőben - megy ennyit , akkor már csak a terep viszonyok miatt is jóval durvább, így nincs összehasonlítási alap, felesleges is. dqdb is kifejezetten aszfaltosra gondolt, ahogy én is arra.
Elmentetek világot látni és edzeni a változatosság kedvéért -
szki
őstag
válasz
Szépen fogyott a folyadék!
Egészséges távot, és szintet tekertetek a hőségben!De azért nem kell elszállni, mert a tempót nem ismerjük!
Ha nekem hasonlót kell edzeni, akkor szerencsére van több erdővel fedett aszfaltos lehetőségem
Amúgy a +35 C fokhoz, és tűző naphoz is hozzá lehet szoktatni a szervezetet, ahogy lehet -5 C fokban is bicajozni. Sőt kánikulában könnyebb hosszú távot tekerni, mint fagyban. Futni viszont sokkal rosszabb a napon, és hőségben, mert túlhevül a test, és elszalad a pulzus. Saját tapasztalatok persze
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Szart sem ér az az egész ahogy van, hiába van állítólag szintkorrekció.
azert erdekelne, hogy mi alapjan mondod, hogy pont a Garmin Connect a szar.. a Google Earth, a Connect, az Edge 500 altal mert, illetve az SRTM3 adatok alapjan szamolt ertekek mind kulonboznek nemileg, en nem mernem egyikre sem rafogni, hogy az az igazi.. raadasul nem csak a meres pontossaga mervado, hanem az osszegzeshez hasznalt algo (esetleges meresi hibak kisimitasa, stb..) is.. szoval szerintem nem lehet ezt ilyen egyertelmuen kijelenteni.. -
amargo
addikt
válasz
ludsimon #34973 üzenetére
"Ennyi szintet az tuti nem lehet összeszedni egy könnyen MO-on ennyi km alatt"
Nem tudom mire érted, de ennyi/több szintet Bp vonzáskörzetében összelehet szedni fele ennyi távbólMindenesetre a meleg enyhülhetne már!
norbee2244: FSA XC Stucnim van, 3 éve használom, eddig nem volt baja.
-
ludsimon
veterán
Épp neked akartam beszólni, hogy egy hatalmas epic fail az a bizonyos garmin connect.
Összehasonlítás majd jövő héten.
Szart sem ér az az egész ahogy van, hiába van állítólag szintkorrekció.Az Xc-shez annyit:
Más dolog 80 km-t menni 1600-2000 szintet, 25-30 fokban ÁRNYÉKBAN menni, mint TŰZŐ NAPON 180 km-t 1600m szintel.összeszámoltam.
4x 2l volt összes fogyasztás. + 0.5 Cola +0.5 rostos ital.
8 db banán. 2 db kajszi barack, 1 fagyi lidlis. Semmi fő melegétel. -
deicide
veterán
válasz
lecsokolbi #34976 üzenetére
Na az az ultradurva, hogy ment fel oroszlánvárhoz? Ott még gyalog is szinte csak négykézláb lehet felmenni. Én a régi csúcsformámban 8 óra alatt gyalogoltam/futottam le, jövőre szerintem megint bepróbálom.
-
norbee2244
senior tag
7,4 liter(+-1liter) folyadék fogyott nálam annyit tudok . Igen tudom,hogy ez nem valami könnyű viszont nekem az outi gépem nem valami nagy szám sőt átlag alatt van szerintem súlyban pedig végképp..amit átlagban használok kerékszett az még nem is ipari csapágyas pl tehát 10 kg környékén van csak a gép és most a kormány kombómat váltottam le,mert nem az ideális fogás volt(rövidek a kezeim sajnos). Tény és való mondjuk egy integrált stucni/kormány kombó csak 250-300gr viszont azt maximum 2 évig használnám az extrém könnyítés miatt másrészről pedig nem látom akkora előnyét,hogy most 8 vagy 10kg a bringám,mert teljesen nem befolyásol
Simon majd küld neked egy meglepi szint térképet.
Simon: 3 grammért nem cserélem már le megint
. Ugyan az lett volna ma is..a szél nem ellenfél csak egy tényező mint a meleg
. Ha megtudod nyitni
-
dqdb
nagyúr
válasz
norbee2244 #34979 üzenetére
Előző stucnis kérdésemre: Közben rájöttem,hogy hülye kérdés volt,mert a nagy részük üreges
Ráadásul az a 158 gramm inkább átlagosnak számít, mint jónak. A legdurvább, amit eddig láttam, a Syntace F99 (országút) és F109 (MTB) páros, a modellszámnak megfelelő grammal.ludsimon: Ennyi szintet az tuti nem lehet összeszedni egy könnyen MO-on ennyi km alatt, de nekünk sikerült.
1650 méter alatta van egy átlagos XC maraton középtávjának, ami 60-70 km hosszú. Amúgy meg 5×HHH a Kolosy térről és oda visszatérve, 64 km alatt kapsz 2000 méter szintet, végig aszfalton vagy, és még a várost sem hagytad el. Ebben a melegben szép teljesítmény volt a 178 km, szép teljesítmény volt az 1650 méternyi szint, ez így együtt főleg, de ennyi szintet egy dombosabb területen bringázva simán össze lehet szedni még nagyobb hegyek nélkül is.Viszont piros pont a frissítésért, ezt nagyon jól megoldottátok, ha ilyen melegben nem volt említésre méltó a folyadékhiány
Én a helyedben összeszámolnám, mennyit ittál tegnap, 10 liter fölött lesz biztosan, csak az a kérdés, mennyivel
Rácsesztünk volna még jobban, ha ma megyünk.
Erdőben kell menni ilyenkor. Nem mintha ott sokkal hűvösebb lenne, maximum 1-2 fok (cserébe eső után megragadt a pára), de legalább nem fűt alulról az aszfalt. Tracklog szerint a Duna Maraton 35,7 fokban indult, a Bükk Maraton 35,1 fokban, de mindkettő bringán töltve kellemesebb élmény volt, mint beérkezés után a célterületen ebben a melegben várakozni ismerősökre.dany27: [link]
Jót hallottam róla, élőben láttam, igényes kivitelezés, és ebbe tényleg beleférnek a felsorolt cuccok. -
ludsimon
veterán
válasz
norbee2244 #34982 üzenetére
Rácsesztünk volna még jobban, ha ma megyünk.
-
ludsimon
veterán
válasz
norbee2244 #34982 üzenetére
Stucni: alu 153g 120-as KCNC.
Ilyenem van. Nagyon jó! -
norbee2244
senior tag
válasz
lecsokolbi #34980 üzenetére
Pont ilyen kerékszettem van. Jó cuccok még használtan vettem 25e forintért tehát újan ennyiért jó kör. Eszeveszett jól gurulnak..a hajtás érdekes lehetne számomra is,de per pill mtb-re nem tudok költeni már . Ha valakit tudok szólok !
Bici: +1
-
válasz
lecsokolbi #34980 üzenetére
A hajtás nem oktalink, hanem integrált...
-
lecsokolbi
aktív tag
válasz
norbee2244 #34979 üzenetére
Köszönöm
Ha esetleg bárki tudna nekem segíteni megköszönném
1. Hajtás
2. Tárcsafék
3. KerékszettHa tudtuk olyat aki tervez a közeljövőben vagy bármi
-
norbee2244
senior tag
válasz
lecsokolbi #34976 üzenetére
Nagyon szép gép.
Előző stucnis kérdésemre: Közben rájöttem,hogy hülye kérdés volt,mert a nagy részük üreges
Simon: Hát pont azért..ha ilyen helyen laknál vagy nagyon szelesen(pl itt a tónál) hidd el hip-hop nem lenne gáz a dimbidombiból. Ha tudsz akkor városon kívül kell edzeni sokat ahol semmi nem vesz körbe nincs ház ami elfogja a szelet meg egyebek,mert az sokat számít. Armstrong pl azt vallotta magáról,hogy a szeles tekerések miatt lett belőle jó hegyi menő és lehet benne valami . Mobilnet mindenhol ratyi kivétel Bp
-
ludsimon
veterán
válasz
norbee2244 #34975 üzenetére
Orfű nekem is megfogta a fantáziámat!
Irtó gyönyörű hely, ott akarok élni.1 a probléma: Ha akarnám, ha nem akkor is lenne mindig egy kis szint az edzőkörben.
De valóban csodálatos a varázsa annak a környéknek.
Mindenki:
Sasi beszámolója a 24h ról:
itt -
ludsimon
veterán
válasz
norbee2244 #34975 üzenetére
nem valami jó itt a mobilnet
-
norbee2244
senior tag
Köztesen állóképességi pulzuson tekertünk és nekem Mecsek mászás közben is vissza esett(131-151) az adott zónában. Ami nem öl meg az erősít te is tudod jól !
Ettől függetlenül érthető amit írsz nagy a meleg sok az autós ilyenkor még idiótábbak mint tudjuk és a terep sem egy álom,de ez részben arról szól,hogy magunkat leküzdjük ki a maga módján. Alap járaton nem hegyinek indult a dolog,de miután rájöttünk,hogy ebből más már nem lehet így maradt ez a választás.
Simon: A végére már nekem is tájszólásom lett viszont már füzögetem bnőmet,hogy menjünk le Orfűre ameddig ő napozik / fürdik akkor én tudok hegyre edzeni. Eszeveszett a környék. Jó kör volt.
deicide: Hádeneked outiból is 58-60-as kéne
. Erről jut eszembe multkor barátnőm vett magának országutit 46-os méretben és nekem kellett kipróbálni. Eszembe jutottak a bmx-es idők....már azon gondolkodtam,hogy ezzel milyen tökéletes vázpörgetést lehetne beadni
. Nem felejtettelek ám el! Hétvégén kiruccanunk
Valaki használ os üreges belsejű stucni? Vettem egy fsa-t és elég meglepődötten néztem,hogy 158gr és üreges a belseje karbon véggel. Jót/rosszat hallottatok már az ilyenekről?
-
-
ludsimon
veterán
válasz
norbee2244 #34956 üzenetére
Nem tudok aludni, felkeltem.
178 km, 1650m, megszámlálhatatlan sok 10%os emelkedő (otthon sigma majd mondja a tutit)2 db 12%-os emelkedő, ahol a kamion is vissza kapcsolt 1esbe.
Aszfalton mert max hőm 46, 4 C fok !! Pont a 12% közepén.
Agyvíz felforrás határán.
Sisakot dobtam le a francba. Tetején vissza.
Hát gyerekek, ez nem semmi volt!
Ennyi szintet az tuti nem lehet összeszedni egy könnyen MO-on ennyi km alatt, de nekünk sikerült, még csak nem is terveztük pedig. Úgy döntöttünk egyhangúan, hogy nem esünk neki a többi hegynek. Nagyon sok energiát kivett a nap, állítom, ha nem lett volna ilyen állat meleg meglett volna az a 255/2200.
De nagyon elégedett voltunk így is azok a vidéki picsák a vonaton. . .
Ráadásul pont pasi témáról beszéltek, de mi annyira ki voltunk, hogy beszélni nem tudtunk, csak nézni, mi korosztályunk volt, áh nagyon rendben volt az a 2, a sárga meg az a rózsaszín nacis. Fincsi. Arról kellett volna csak beszélnünk pedig h Lelléről tekerünk Pécsig aztán vissza a Mecsekből Sásdig.
Hát de mikor már annyira fáradt az ember, hogy szinte már lélegezni is elfelejt.. Nem baj.
De amúgy nem tudom figyelted e volt egy 'kis' falusi tájszólásuk.Mondjuk engem nem zavart.
-
dany27
őstag
válasz
lsebestyen #34970 üzenetére
Nekem egy klasszikus bordó eastpakom van...
kb pont belefér minden -
dany27
őstag
válasz
gooool #34968 üzenetére
Övtáskám van de az nekem annyira nem jött be.
Az csak melegíti a derekamat ha meg keresztbe van rajta akkor meg előre csúszkál néha...
Boltba járni meg azért csak nem kéne egy 300 ezres géppel
Arra ott van a régi letett montim. Ezt direkt csak sport/túra célra vettem.
Túránál nem gond mert akkor van fent csomag tartó+túra tatyó abba belefér minden(sőt ilyenkor még több szerszám van nálam), de ez csak párszor van egy évben, általában csak elmegyek tekerek annyit amennyi jól esik és ekkor kéne valami amibe ezt a pár holmit beletudom rakni. -
gooool
őstag
válasz
dany27 #34967 üzenetére
Szia!
Én is sokat gondolkoztam mi lenne a legjobb megoldás és arra jutottam, hogy az övtáska, ami minden feltételnek megfelel. Minden szükséges dolog belefér, amit Te is említettél, sőt...
Nem kényelmetlen egyáltalán, sosem éreztem még azt sem, hogy rajtam lenne menet közben. Viszont ha bemész egy boltba vagy otthagyod a bringát valahol, akkor is nálad lesz minden és nem kell félni, hogy kivesznek belőle ezt-azt, nekem ez fontos szempont volt. És talán olcsóbb is. -
dany27
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen bicóm(20" vázméret).
Szeretnék rá rakni valami pici táskát amiben a legszükségesebb dolgokat(pót belső, foltok, gumi leszedő, iratok, pénz, telefon) tudom tárolni.
Gondoltam valami váztáskára de mindkettő kulacstartóra is szükségem van, szval ez szerintem nem igazán kivitelezhető, mivel ha bent van egy 700ml-es kulacs a függőleges tartóban akkor nem igazán marad sok hely felette és még ki is kell tudnom venni a kulacsot. Így nyereg táskában gondolkozom.
Tudnátok valami olyan modellt javasolni amibe ennyi dolog belefér?Előre is köszi!
-
fpeter07
veterán
válasz
norbee2244 #34963 üzenetére
Meleg? A városi séta is eléggé megterhelő volt, egyik hűtött boltból a másikba sétálni.
-
szki
őstag
válasz
norbee2244 #34963 üzenetére
Ha edzésnek terveztétek, akkor nem szóltam! De ebben a kánikulában hegyit edzeni, és még a táv se rövid! Azt hittem olyat csak versenyen csinálunk!
Ez jobban kipurcanthat, mint a Tomi-féle 24 órás 640 km, hisz nem állóképességi pulzuson tekertek!
No igen. Mánfa-Árpádtető se piskóta feltekerni. Mát több százszor megtettem azt a szakaszt! Autóval... -
deicide
veterán
válasz
norbee2244 #34958 üzenetére
Most mé', 26-os montit tekerek, aztán 187cm vagyok és 110kg, igaz 21.5"-os a váz
-
norbee2244
senior tag
válasz
engine88 #34961 üzenetére
28-as vagy 622cc vagy 700cc -ként szokták jelölni.
Szki: Nem túrázni indultunk neki hanem edzeni,de ettől függetlenül elfogadom a lecseszést. Simonnak nem esett valami kellemesen a Mecsek én felpörögtem Ga1-ben,de dícséretesen bírta a javát látszik rajta a fejlődés. Volt egy kis útvonal módosítás általam azért mentünk végül Pécs irányába befelé Mánfa-Komló a 66oson vissza felé pedig Orfű felé érkeztünk. A szél nem volt erős azzal nagyobb problémánk nem volt inkább a meleg nem volt valami kellemes sok részen eléggé megállt a levegő,de nagyon kellemes élmény volt részemről..jó kis bemelegítés az egy hét múlva Dobogókőn végződő időfutamra
-
szki
őstag
válasz
norbee2244 #34956 üzenetére
Nem értettem miért Pécsre tekertetek, mikor Simon 1 hete a Kis-Balatonról, illetve az ahhoz közeli fürdőkről érdeklődött.
Ha jól sejtem ezt az útvonalat nem is tekertétek még. FB-n jeleztem is Simonnak, hogy az Orfű-Pécs szakasz durva az út végén (Remeterétig szerpentin felfelé). Plusz kifogtátok ma a déli szelet, és a kánikulát (bár előre ismert volt). Szerencsésebb lett volna egy 2x70 km, és egy kiadós strandolás mára Nektek!
Ez most részemről egy lecseszés, mert egy túrát nem így kell megszervezni!Én 2 hónapja tekertem a Pécs közeli Kozármislenybe egy oda-visszát egyetlen nap. Az 2x190 km volt, és el is fáradtam a végére, mert nem volt közben semmi pihenőm
Pécs "csak" 2x180 nekem, amit gyakran tekerek csomaggal, de többnyire egyik nap oda, másik nap vissza.
-
engine88
aktív tag
válasz
norbee2244 #34958 üzenetére
Most nézem csak a méretet. Mekkora a felnőtt méret?
-
fpeter07
veterán
Nem tudjátok véletlenül, hogy ilyen Manitou Black telót mely években gyártották? [link]
-
engine88
aktív tag
Üdv
Erről a bicajról mi a véleményetek? -
norbee2244
senior tag
Nah gyors beszámoló emberek aztán megint eltünök:
Megvolt Simonnal a Balatonlelle-Pécs-Sásd (ez lett végül). Benéztük a szintet és cakkpakk 160 kili alatt majdnem 1700 méter szint gyűlt össze tehát egy jó kis hegyi edzésnek megtette. Továbbiakat majd tőle meg mapot meg mittudomén.
Seth: privi ment
-
zoli03
őstag
BIKE-COMPONENTS.DE csak nekem rossz? Regisztrálni akartam, de az e-mail cím megismétlésnél nem tudtam @-t írni. Másnap sikerült képernyő billentyűzettel. Ma kérdezni akartam egyik termékről, megint nem működött az e-mail cím másodszori beírása, aztán inkább írtam nekik e-mialt.
-
deicide
veterán
Azért egyszer az életben egy ilyet kipróbálnék.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #34935 üzenetére
Gyors guglizással a német juhász "végsebessége" 50km/h. Outival azért azt nem lehetetlen lesprintelni, bár jó eséllyel a kutya jobban gyorsul, szóval némi előny nem árt.
-
_seth_
veterán
57-58-as alu-carbon országútija nincs valakinek eladó?
-
hoffman_
nagyúr
Na, le van adva a rendelés egy ilyenre. Mivel a Helly-től magától van rendelve, nagyker szinten, így elég sok idő, míg ideér, legjobb esetben ősz vége, a téli kollekcióval, de lehet, hogy tavasz. Várós nagyon.
Kicsi, kompakt, 2 literes víztartály, esőkabát/pulcsi+szerszámok+szendvics belefér, full vízhatlan. Kíváncsi leszek
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #34935 üzenetére
[link]
A vizslák jók DH-ban -
madmike
őstag
válasz
Cathfaern #34902 üzenetére
Megvolt életem első bandázs feltekerése.
Hát, ebből nem élnék meg az biztos
Elég szarul sikeredett, vagyis, csak a fékkarnél nem lett tuti,mert egy kis rész fedetlen maradt, amit csak utolag vettem észre,mert a belsö oldalon van, de mindegy, vidéken elmegy, Pesten meg nem nézik -
Syd69
aktív tag
válasz
Doki-HUN1978 #34910 üzenetére
Ezt a megfogalmazást kerestem régóta
-
gooool
őstag
Úgy fest EZ a cipő az enyém lesz, 3 ezret úgy gondolom megér.
De amint látom csak LOOK pedállal kompatibilis, és mivel a stoplit is adja az eladó vele, így valami használt is jó lenne, de sajnos ma már nem találtam azt a 2500-ért árult pedált...
Olcsón tudtok hibátlanul működő kompatibilis LOOK-os pedált valahonnan?
Köszi!
-
Heló!
Nincs valakinek elfekvőben egy jó állapotú fékmerevítője Bp-i átvétellel, vagy postával?
Sehol nem találok boltban...
Köszi!
-
dqdb
nagyúr
válasz
hoffman_ #34926 üzenetére
A sok BTS-t cserélve még lehet faragni a súlyból.
Én ebben nem lennék annyira biztos, a BTS alkatrészeket eléggé nagy odafigyeléssel válogatták ki, hogy a B+ mellett tényleg a prémiumszegmenst képviseljék vele. Ez hasonlóan "nehéz" váz hasonló felszereltséggel, és hasonló súllyal.Ha adott egy váz, ocatlink-es karral, akkor lehet cserélni csak a hajtókart integráltra?
Csak a hajtókart nem, a komplett hajtóművet igen. Az integrált attól integrált, hogy nincsen monoblokk, két hajtókarból és egy középcsapágyból állnak. A csere amúgy tényleg annyi lesz, amit írtál: hajtókarok le, monoblokk ki, integrált hajtómű középcsapággyal be, és 100%-ra merem fogadni, hogy ez nálad is ennyi lesz. Ahová az octalinkes bemegy, oda az integrált is (remélem ebben nem cáfol meg senki).
-
hoffman_
nagyúr
És ha már itt vagyok. Kérdezhetek egy nagyon butát?
Ha adott egy váz, ocatlink-es karral, akkor lehet cserélni csak a hajtókart integráltra? Elvégre ez csak a csapágyház/középcsapágy menetezésétől függ, nem? Az pedig standard, úgyhogy ha nem vagyok extrém peches a vázzal, akkor régi kar és monoblokk ki, új csapágyak és hajtókar be?
-
hoffman_
nagyúr
Emlékeztek a múltkori(~2 hónap?) gyönyörű, aprós Magellan Pysix Team vázakra? Hát itt van belőlük a komplett gép, eszméletlen a cucc...
mod:
A sok BTS-t cserélve még lehet faragni a súlyból.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
madmike #34922 üzenetére
Bringán közlekedve nekem is a gyalogosokkal van több bajom. Mikor megyek a bicikliúton ami egy vonallal van elválasztva a gyalogos járdától és fullra elfoglalják akkor magamban szoktam morgolódni... Körbenézni meg luxus nekik.
Az autósok mostanában elég korrektek sokszor elengednek úgy is hogy nem is lenne elsőbbségem.Mondjuk mikor autóval meygek akkor igyekszem én is vigyázni a biciklisekre.
-
Misály
addikt
válasz
madmike #34922 üzenetére
Az se rossz, de szerintem az ilyen barmiert beszolna. Mult het penteken egy ejjelnappaliban akartam energiaitalt venni de azonos hutoben volt a sorrel ami le volt lakatolva, kerdeztem, hogy ez micsoda. Szesztilalom ki se nyithatom a hutot. Mondom en koffeint akarok nem alkoholt. De nem lehet. Erre szova tettem, hogy akkor a fonokkel kene atbeszelni, hogy miert korlatozunk olyan termeket amirol a rendelet nem szol. Erre a boltos cca 6 potencialis vasarlo elott elkudott a jo k**va anyamba es hogy mit kepzelek. Nem vagyok beszari, persze hogy visszaszoltam erre mar verekedessel fenyegetett a kuncsaftok elott, annyiban maradtunk hogy en ezer orommel hagyom magam megverni ha o elbeszelget a rendorokkel egy feljelentes utan. Csend lett, otthagytam a boltot, meg egyket ember is aki kiakadt a jeleneten. Gyokerek mindenhol vannak, es beszolnak. Ha van biciklid ha nincs.
-
madmike
őstag
válasz
Misály #34913 üzenetére
Én a gyalogosokkal kerülök rendszeresen összetűzésbe.
Valamikor nyár elején gurultam le a Flórián téri aluljáróba. Egy anyuka sétált a kisgyerekével, ezért kb 5-el gurultam el mellettük, 10 méterrel odébb egy kopasz kigyúrt gyerek egy harci kutyával jött velem szembe, mellette is hasonló tempóval haladtam el.
Amikor mellé értem felém fordult és leköpött. Első reakcióm az volt, hogy elküldtem melegebb éghajlatra, de félve attól, hogy rámereszti a kutyáját itt ki is merült a dolog.A legútóbbi gyalogosos sztorim, pedig egy kerékpáros felüljárón volt, ahol utolértem 3-4 másik biciklist és mögöttük gurultam, szembe egy 70év körüli férfi sétált egy 5év körüli kissráccal, az összes bringás lassan, a legnagyobb odafigyeléssel tekert el mellettük. Amikor én értem melléjük, akkor nyomott el az oreg egy f@sszopó biciklisek kijelentést. Egyedül a kisgyerekre való tekintettel nem álltam meg elbeszélgetni a papival.
-
amargo
addikt
válasz
venember83 #34920 üzenetére
Ő már jelezte, hogy megnézné, így bele is számoltam!
-
amargo
addikt
Ha már siránkozás
Engem múlthéten egy autós viccelt meg, finoman szólva átlépte a para ingerküszöbömet a közlekedése, de ezeken túl kell lépniMás:
Kinek van kedve a héten tekerni egy aszfaltost azon a bizonyos napokban emlegetett Diós árok felé?szerk:
Varrás nélküli alsót használ valaki?
Továbbá valami szintén varrás nélküli vagy olyat, ami nem csiszatol le betétes nacit is keresek. Eddig Pearl Izumi Liner-t használtam, ennek egy korábbi változatát, de 100km felet iszonyat kidörzsöl.. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
lsebestyen #34912 üzenetére
Na igen, az index... Velem is sokat ordítottak, mikor hasonló kereszteződésbe nem jeleztem, hogy követem a fő útvonalat... Legkedvencebb indexes szitu egy szőke nőhöz köthető, akinek majdnem telibe vertem a szejcsentóját. A franc enné meg, az utolsó pillanatban tette ki az indexet, hogy ő most balra kanyarodik... Alig 1mp-el azelőtt, hogy befordult jobbra...
Audi... Engem egy fekete BMW sodort le kishíján a kanyar külső ívéről. Ment bele a halálkanyaba... Kerülöm is azt a helyet, de néha át kell menni... Nagyon szemét kanyar az, mert szűkül az íve. Az egyenes szakasz felől csak annyit látsz, hogy egy enyhe kanyar. Az utána jövő törést nem. Az út mellett árok minden télen tele van autóval, de nyáron is dobnak rá 4-5 darabot.
ps: Apám 30 éve van az utakon, többé-kevésbé balesetmentesen. Eddigi legkomlyabb személyi sérüléssel járó balesete az volt, mikor egy kemény télen kotrólapos Unimoggal havat tolt a munkahelye előtt, és megfogta a fekvőrendőrt... A szó legszorosabb értelmében felpattant és megfejelte a visszapillantót, amitől egy nagy púp nőtt a homlokára...
-
venember83
nagyúr
Kipanaszkodtátok magatokat?
-
Misály
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #34911 üzenetére
"Kutyasétáltatás alatt pedig nem egy mopsz méretű dögöt rúgtam fel, ami póráz és szájkosár nélkül morogva-vicsorogva sprintelt rá a kutyámra, miközben a gazdája vagy fél km-ről kiabálta, hogy nem harap, nem bánt, vagy le se szarta, hogy hol van a dög, mert a kutyás barátnéival trécselt a tér közepén..." Ilyenekrol en is tudok meselni, sajnos a szobakutyasok eleg durvan felrenevelik a labtorloiket a nagyi meg fel sem fogja mi tortenik, de ezek kevesbe parak. A kozep-nagy termetu szobaban tartott ebek veszelyesek, ingerszegeny kornyezetben megvadulnak, nem egy ilyet kellett mar arrebdobnom amikor neki akart menni az enyemnek, szal at tudom erezni
.
Kunigunda utas sztorid meg azert vicces mert foglalkoztal az ebbel, ha leszarod es lesprinteled nem er utol, nem fut olyan gyorsan egy kutya (hacsak nem agar azok futnak 60-al de abbol eleg ritka a kobor), a masik hogy igen benanak kell lenni hogy lerantson egy bringarol, nem egyszer volt ilyen sztorim a budai hegyekben, ugralt mellettem ugatott majd mikor erosebben rakialtottam megallt dobbenten.
"Nem állítom, hogy mindig minden szabályt betartottam, de a másik oldal se szent..." - en se, engem is szoritottak le mar a Budakeszin mert 50-el mertem menni (annak is addig volt nagy arca mig rajott hogy nem fekezek a murvan majd a pirosnal egy kicsit balra tolt hatsoval valo fekezesnek koszonhetoen par kodarab betalalta az a8-asat ). De meg mindig valtig allitom hogy bringassal tobb bajom volt mert a gyalogos hulye arra szamitasz, foleg a belvarosi turistakra - kedvencem a bazilika fara - , autosbol csak a taxis gyoker a tobbi max fosik esetleg nem tudja hogyan kell keresztezodesben viselkedni ezekre lehet szamitani de a bringas kiszamithatatlan...
Sajnos ezekkel nem lehet mit csinalni, en a korulnezes nevezetu csodafegyverhez szoktam nyulni, meg mindig felkeszulok hogy az illeto teljesen esszerutlen mozdulatot tegyen (gyk.: a kerekparos elsobbsege delibab), bar szeles gumival jartam varosban es tarcsafekkel, ugy konnyu volt korrigalni mindent, el sem merem kepzelni milyen lehet virsligumival szenvedni.
-
lsebestyen
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #34911 üzenetére
Én is elég sokat mozgok városba, kb minden ilyen alkalomra jut egy necces helyzet, bevallom én se megyek túl szabályosan, mert nem bírom ha tökölnek, de természetesen a testi épségét senkinek nem veszélyeztetem, max az enyémet, de ilyen városba szerencsére még nem volt..az én hibámból. A legdurvább eddig az volt, amikor egy olyan kereszteződéshez értem, ahol kanyarodik a főút, nyilván nem indexeltem, fordultam balra amerre a főút vitt, de a nő mögöttem oldalról rendesen telibe kapott.
Szerencsére karcolás nélkül megúsztam, még pár éve tanítottak h kell jól esni, végre hasznát vettemSőt a nőci kocsijának a visszapillantóját siekrült letörnöm, de megérdemelte
Amúgy ezen a kereszteződésen szinte minden alkalommal el kell mennem, de azóta mindig indexelek inkább, bár a múltkor a szemből jövő paraszt át akart menni, de nekem lett volna elsőbbségem, persze nem adta meg, olyan szívesen belementem volna, csak sajna edzettem és időre mentem, így inkább csak anyáztam neki egyet. Jellemző, audi, sötétített ablak stb... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Misály #34906 üzenetére
Engem a bicikliről akart leszedni a Kunigunda úján lévő erőművel szemben vmi német juhász korcskeverék, de ráb*szott, mert kiszúrtam! Átellenben volt az úttest túloldalán, tőlem úgy 10-20m-re és le se vette rólam a tekintetét. Én se róla, és mozdulni se mozdultam, mert tudtam, hogy ha megteszem, akkor lesprintel a francba. Ipari terület, úgyhogy szépen megvártam, míg a szembe sávba jön egy kamion, és mikor úgy 10m-re volt tőle, elkezdtem sprintelni a bicóval. Ő nem nézett semerre, csak elindult oldalra ütköző-pályán...
A csel bevált. Nem tudott elkapni. Anyagi kár nem keletkezett, vesztettem 20 percet...
Kutyasétáltatás alatt pedig nem egy mopsz méretű dögöt rúgtam fel, ami póráz és szájkosár nélkül morogva-vicsorogva sprintelt rá a kutyámra, miközben a gazdája vagy fél km-ről kiabálta, hogy nem harap, nem bánt, vagy le se szarta, hogy hol van a dög, mert a kutyás barátnéival trécselt a tér közepén...
Bringa:
Nem állítom, hogy mindig minden szabályt betartottam, de a másik oldal se szent... Heti rendszerességgel játsszák el velem, hogy nagy gázzal megelőznek, majd 10m-re előttem satufék, mert nekik jobbra kell kanyarodni. Ilyenkor a helyzettől függően 3 lehetőségem van: 1 - Én is satuzok. 2 - Kikerülöm. 3 - Telibe verem oldalról...Szívemből mondom, egyszer olyan szívesen választanám a harmadikat vmi jó hangos kürttel megkombinálva...
De sajna erősebb kutya kefél... Nem megyek neki egy nálam 20* nehezebb valaminek...
Puhatestűek is megérnek egy misét... Egy hete laza 20-as tempóval suhantam a Múzeum körút kerékpárútján, mikor a Deák térnél a fickó mindennemű körbenézés nélkül kitolt elém egy babakocsit... Komolyan nem sokon múlott! Satufék és csengőtépés...
És ilyen sztorikból van lassan egy könyvre való, pedig nem vagyok pesti mokány...
-
Doki-HUN1978
senior tag
-
Xantomas
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #34904 üzenetére
Nekem a legutóbbi autós-biciklis konfrontációm, a múlt héten volt.
Érden, a 7-es út, Kamilla utca kereszteződésében, Balaton felől jövő oldalon, a forduló sávon nagyon hülye rendszer van. Az aszfalton a nyomásmérő bélyeggel ellátott forgalom mérő, és csak akkor vált zöldre, ha azon egy autó átmegy, ergo beállt valaki a záróvonal mögé. Ha nem érzékel autót, akkor a fordulósávot kihagyja a lámpa állapotgépéből, marad piros.Pont előttem váltott át pirosba, így nem tudtam átszökni az előttem áthaladó autósok előtt, de fordulni se, mert a kereszteződéssel szemben állt egy rendőrautó, nem kockáztattam egy büntetést, hogy az egyik lehetőséget kihasználva piroson átszökjek.
Beállt mögém egy edősebb néni egy piros, régi Corsaval, de kb 1,5 autónyi távolságra. Mikor már a második zöldet nem kapta meg a fordulósáv, integettem a néninek, hogy jöjjön közelebb. De indulás helyett kedvesen visszaintegett, mint egy régi ismerősnek. Közben megint végigment egy újabb kihagyott zöld a fordulóknak. Megfordultam, mutogattam, és mondtam, hogy jöjjön közelebb álljon rá az aszfalton oda, ahol levágott sarkú nagy téglalapot lát, mert nem kapunk zöldet. Indulás helyett továbbra is csak mosolygott, és kagylózott a fülével.
Ekkor fogtam magam, visszatolattam a bringával, és ugrálni kezdtem a mérő részen, aminek az eredményeként megkaptuk a zöldet. Én épp indulok el, a néni is, hátulról picit meglök. Ok, én indultam lassan. De ezzel egy időben, egy szakadt fehér audis, nagy gázzal kivágott a néni mögül, a szembesávba, és, a kanyar után párhuzamosan velem jőve, elkezdett magyarázni, hogy menjek el orvoshoz, ne ugráljak az autók előtt, különben is, a járdán a helyem, és toljam át a zebrán.
Legyintettem egyet, és otthagytam. -
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Misály #34906 üzenetére
Az első bekezdéshez nem tudok mit hozzáfűzni, a másodikkal egyet értek.
A harmadikhoz:
Csak azért hoztam fel a kutyás példát mert az is annyira szabályos, mint amennyire az én tekerésem volt az és a szabályokkal érveltél.
Az, hogy te hogyan sétáltatod a kutyádat az meg a te magánügyed egészen addig, amíg a gyerekemet, vagy engem nem bánt. -
zoli03
őstag
eBikeról akarok rendelni felnit, küllőt meg küllőanyát. Agyat máshonnan, mert azt csak később tudnák beszerezni. Így viszont nem ott fűzetem be, úgyhogy ki kellett számolnom a küllőhosszt. A bal 247,2, a jobb 246,6 mm-re jött ki. Azt írják, lefelé kerekítsünk, viszont én DT rozsdamentest akarok, abból viszont csak 244 mm van, 246-os nincs. Nem lenne túl rövid a 244-es 12 mm-es küllőanyával?
-
Misály
addikt
válasz
Doki-HUN1978 #34904 üzenetére
2 evig tekertem budapesten es tobb bringas szolt be mint autos, sajnos a kerekezok nagyreszebe betaplalodik egy kornyezettudatos kapja-be-mindenki tudat ami miatt egy igen bicskanyitogato stilust vesznek fel. A tobbsege azt hiszi ra nem vonatkozik a lampa, ha csenget akkor majd figyelnek ra, a gyalogos a jardan egy oda nem illo dolog, es az autosok kozott cikazni 40 eves orszaguti roncsokkal nem veszelyes hanem meno (mielott felhordulne a nagytobbseg, tobb az eredeti felszereltsegu mint a felujitott az utakon). Ezek a trogerek tereltek el teljesen a terepezes fele.
Neked se szoltak volna vissza ha a "jo helyen van" helyett egy "igenam csak annyira rossz allapotban van hogy szetrazza a gepet is meg engem is" hangzott volna el a szadbol.
UI.: En is szajkosar es poraz nelkul setaltatom a kutyat, de az egy mopsz, es regen a nemetjuhasszal is igy tettem, csak tudod meg voltak nevelve. Ha meg fosol a kutyatol az a te bajod. De ezt mar kitargyaltuk mar par paprikaspray-es huszarral.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Misály #34896 üzenetére
Valóban megszegtem a szabályt, az nem is kérdés.
Csak azt nem értem miért foglalkozik az én dolgommal az arc?!
Én sem pofázok be minden kutyatulajdonosnak, hogy hol a póráz meg a szájkosár?!
Meg a mutternak sem,amelyik a járdán húzza a gázt az elektromos motorjával.Szerk: Mást sem csinálnék akkor egész nap, csak vitatkoznék, meg verekednék...
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Életem első bandázsfeltekerése előtt állok.
Vettem egy Bianchi-t és nem szeretném elszúrni. Nem tűnik túl nagy ördöngősségnek, de mégisVan valami illusztrált leírás erről? Mekkora átfedéssel kell tekerni? A kormány külsö vagy belső végén érdemesebb elkezdeni? A bandázs dobozán kívülröl mutatja, de nekem ésszerűbbnek tünik belülről.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Építő/felújító topik
- Akciókamerák
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest