-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
venember83
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #20499 üzenetére
Most jött meg a nyereg, nem próbáltam még semmit.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
DonThomasino #20497 üzenetére
Patentszemet rá és már nem is macerás...
(#20498)venember83: Féktisztítót próbáltad esetleg?
Elég komoly szennyeződéseket szoktam vele "irtani", hátha ezzel is megbirkózik, a bőrben szerintem nem tesz kárt.
Mod:
Esetleg tömítés eltávolító, bár ott a "bőrbarátságot" nem garantálom. -
venember83
nagyúr
Bőrdíszművesek vannak itt? Mivel oldható a bőrre ráfolyt bőrragasztó, a bőr károsítása nélkül? Megjött a Syncros FL nyereg, ami szép, azonban nemigazán látható helyen pici hiba van rajta. Ettől még bőven használható, akár így is, visszaküldeni nem szeretném.
-
DonThomasino
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #20496 üzenetére
A legjobbnak talán a levétel tűnik ezek alapján
viszont az a legmacerásabb is.Össze vissza fújkálni nem szeretnék a tárcsafék miatt.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
DonThomasino #20486 üzenetére
Mindent lehoz, néhány órán át (2-3) hagyom had ázzon ki rendesen, néha meg is rázogatom ha arra járok.
-
KaraDani
addikt
"többet szívok a Bordóval, mint a mini U-lakattal."
User error?
Amúgy nem is mondtam, hogy mindig, a néhány esetbent lecsípted az idézetből
De amúgy tényleg nem használható sokkal rugalmasabban mint egy U lakat.
A videóra: ha egy bordót valaki így széttör az meg is érdemli, hogy vigye. Az, hogy a koppintás gagyi nem izgat különösebben
-
Djuree
félisten
válasz
DonThomasino #20482 üzenetére
fogkefe+brigéciol
-
Rendben, köszi a választ mindkettőtöknek!
Megfogadom a tanácsot. -
Sziasztok!
A túra/cross bringámra szeretnék nyeregcsövet és nyerget venni, ami kifejezetten kényelmes hosszú távon is.
Nem tudom eldönteni, hogy a nyeregcső legyen rugós, vagy a nyereg.Szerintetek egy rúgós komfort nyereg mennyire hátráltatja a tempós tekerést?
Illetve a rugós nyeregcsövekről mit érdemes tudni?
Ezek közül néztem ki az olcsóbbakat: [link]
A nyergek közül pedig ezt: [link]Szerintetek?
-
coqito
tag
Ha valakinél AdBlock menne és nem venné észre főoldalon a hirdetést akkor Kerékpáros fotózós lájkversenygés indult
Egy kalappal mindenkinek hozzá!
MOD: ahogy látom már vannak elég nagy like számmal megáldott fotók de van ettől függetlenül működő sorsolás is a játékban szóval mindenképpen megéri nevezni!
-
DonThomasino
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #20483 üzenetére
Erre gondoltam.
Olvastam hogy vannak ilyen lánctisztító berendezések.
Arról tud vki vmit?Én is egy ilyen manővert tervezek.
A brigéciol mindet lehoz?
Mennyit hagyod benne állni? -
Eagl3
veterán
válasz
Ha nem nagyon retkes, akkor ronggyal végig húzod jó erősen, szépen lejön a dzsuva.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Konkrétan erről is volt szó sok hozzászóláson keresztül.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Én leveszem a láncot , bele egy 0,5-ös pet palackba kb. 1.5-2dl brigéciol társaságában.
Rázogatom, ázni hagyom, majd forró vízzel öblítem, mehet vissza és rá a kenőanyag. -
dqdb
nagyúr
válasz
DonThomasino #20480 üzenetére
Jobb felső sarok, kereső. Erről és az lánckenésről is többször volt szó hosszasan az elmúlt 1 hétben.
Sőt, ahogyan nézem, már 1 héttel ezelőtt is kaptál ötleteket lánckenésre egy hozzászólásodra válaszként.
-
DonThomasino
veterán
Ki mivel takarítja a láncot?
-
raczger
őstag
válasz
DonThomasino #20478 üzenetére
-
DonThomasino
veterán
válasz
venember83 #20466 üzenetére
Mi a legjobba láncra ami nem szedi össze a port?
-
Mewryck
tag
válasz
Doki-HUN1978 #20472 üzenetére
tea,cola,bármi egyéb cukor tartalmú ital
-
Djuree
félisten
válasz
Doki-HUN1978 #20472 üzenetére
ragasztó?
-
Doki-HUN1978
senior tag
A markolatom csúszkál kicsit a kormányon.
Ajánlották a hajlakkot, de azt nem használ az asszony.
Milyen lehetőség van még a markolat csúszásának/elforgásának megakadályozására?
-
dqdb
nagyúr
válasz
DonThomasino #20470 üzenetére
-
DonThomasino
veterán
Cateye mity2 km órához keresek bilincset az érzékelőhöz.
Látom hogy külön lehet bilincset cateye ba.
Nem tudja valaki pontosan milyen kell hozzá?
Napjainkban megállja még a helyét ez az óra? -
rétisün
veterán
válasz
lecsokolbi #20467 üzenetére
ha nem esőben bicajozik, akkor inkább a száraz időre valót ajánlom (dry, nem a wet)
-
ludsimon
veterán
válasz
DonThomasino #20465 üzenetére
Volt már erről szó nem olyan rég. [link]
-
lecsokolbi
aktív tag
válasz
Ha akarsz rá szánni akkor ezt ajánlom. Szerintem a piacon lévők között az egyik hanem a legjobb.
-
venember83
nagyúr
válasz
Mehet, de hamar, pár km alatt kimosódik, kirepül a láncból, mivel túl híg.
-
DonThomasino
veterán
Motor olaj mehet bicaj lancra?
-
válasz
---Lasali--- #20456 üzenetére
Nekem két év után az első féktárcsa csavarjai lazultak fel...
Aztán a loctite megoldotta a problémát -
rétisün
veterán
válasz
---Lasali--- #20459 üzenetére
tudom, hogy tudod
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
rétisün #20458 üzenetére
Ezt tudom, nekem is lassan 17 ezer van az ultegra sl hajtóművemben, és még jól tartja magát. Csak azt is tudom, hogy akiről szó van, nem figyelte annyira a lánc nyúlást. Egy szezonra egy edző meg egy verseny láncot tartott aztán kész. És itt alumínium lánctányérokról van szó.
-
rétisün
veterán
válasz
---Lasali--- #20456 üzenetére
sztem ha időben cserélve van a lánc, akkor azért elég sokat kell bírnia egy hajtóműnek. ha rendesen felfekszik a lánc, ahogy kell, akkor sokkal kisebb mértékben koptatja a hajtómű tányárját, mintha egy megnyúlt lánccal hajtasz bele még több ezer km-t....
-
SOAD19
addikt
válasz
---Lasali--- #20454 üzenetére
Hú, köszi a tartalmas választ! Majd, haver sráccal megnézetem, ő jobban képben van a bicajokkal.
Valószínű nekem integrált van a Gepida Sirmium-omban. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Na nehogy belém kössetek, hogy gyenge a szaknyelv.
Tűgörgős csapágy szokott lenni a két mélyhornyú golyós közt a monoblokkban.rétisün
Haveromnak tavaly a régi dura ace hajtóművén már kis híján le estek a tányérok. Mondjuk ehhez kellett úgy 45 ezer km, igazából fel nem fogom hogy nem koptak el a 9 es tányérok ennyi kilométer alatt, de kénytelen vagyok elhinni neki -
rétisün
veterán
válasz
"Lánctányérok csavarjait nem árt ellenőrizni, ritkán előfordul hogy fellazulnak."
bizony, én jártam így frisssen cserélt lánctányérnál, még az a szerencse, hogy észrevettem, mielőtt annyira kilazul, hogy elveszik a csavar.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
SOAD19 #20453 üzenetére
Hajtókar meg a tengely illesztése is recseghet ha nem helyesen van összerakva, vagy túl lett terhelve. Valamint nem csak a középcsapágy okozhat ilyen hangot, hanem ha meglazult, és mocorog a menetben.
Néha a pedál, vagy a pedál menet is adhat ilyet.
Lánctányérok csavarjait nem árt ellenőrizni, ritkán előfordul hogy fellazulnak.
Hátsó agy racsni mechanikájából is jöhet ilyen tipikus középcsapágy hang, amit az alu vagy karbon váz könnyen felerősít és elvezet, és kb el lehetetleníti a zajforrás megtalálását.
Szóval igen.
Egyébként elsőre mikor átfutottam a kérdést, sikerült félre értelmezni, azt hittem azt kérdezed hogy okozhat-e bajt a kopott integrált középcsapágy. Alumínium tengelyes LX hajtóművet nem ajánlatos úgy használni, mert ahogy csúszkál a csapággyal összekötő műanyagban a tengely, a bejutott kosz ki szokta koptatni.Meg igazából az sem mindegy hogy integráltról van szó, vagy monoblokk ról, mert a jobb monoblokkokban nem csak egy-egy golyos mélyhornyú csapágy van, hanem egy sikló, vagy henger csapágy is, középütt, és az veszi fel a nagy terhelést, ezek még kattogva is elmehetnek elég sokat. Míg az integráltban ha az egyik oldali ipari széthullik, akkor vége van.
-
SOAD19
addikt
válasz
---Lasali--- #20447 üzenetére
Hmm, akkor lehet hamarosan nekem is fel kell készülnöm egy középcsapágy cserére.
Hasonló van nálam is, mint DemonDani-nál, erősebb igénybevételnél, pl. felüljáróra történő intenzívebb pedálozásnál/kiállásnál hallható recsegés a középcsapágy felől. A középcsapágy meghibásodásán kívül okozhat más ilyen dolgot?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Cathfaern #20449 üzenetére
Ha életveszélyesnek nem is, de ez már a nem ajánlott kategória. Van a családban kb. egy 100 éves bicikli, ha nem több, hasonlóan néz ki rajta a külső, szinte minden nap használják, bár csak 1-2 km-es tekerésre max. lassú tempóval. Szóval, ha Neked is csak annyira kell, akkor nem lesz baj, ha többre érdemesebb cserélni.
---Lasali---: Ma is tanultam valamit!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
---Lasali--- #20450 üzenetére
Nekem is "bolti" lesz. Próbáltam feszegetni, szövet OK-nak tűnik alatta, akkor azért megnyugodtam kicsit. Hátsón van, az első az tökéletes állapotban van (az nem is Kenda, hanem Continental).
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Cathfaern #20449 üzenetére
Rengetegen járnak ilyen elöregedett külsőkkel. Persze a boltnál nem sokkal messzebb.
Jobban meg kéne feszegetni valamint belülről megnézni, hogy lehessen látni mennyire van szét szakadva, mert általában a szövet beljebb nem szokott még sérülni egy ilyen kiszáradástól, csak a külső gumi réteg reped szét. Raktárba elrakott gumik 5 év alatt képesek így kinézni.
Minden esetre első keréknek ne nagyon rakj fel ilyen gumit, mert ha elől durr defekttel szétmegy, azt nehéz megfogni, és áteshet az életveszélyes kategóriába, de ha spórolsz akkor hátul még elfér. -
fpeter07
veterán
Most nézem a polleneket és látom, hogy a platán már márciusban elkezdhet allergiát okozni. Mivel szokatlanul magas a hőmérséklet, ezért lehet, hogy annak a tüneteit érzem magamon. Másik lehetőség, hogy évről évre elkapok valamilyen allergiát.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
DemonDani #20444 üzenetére
Ha tudsz is rajta zsírral segíteni, nem lesz sokáig jó.
Egy-egy ipari csapágy van benne, ha már nem üzemszerűen működik, akkor kuka.cellpeti
Hogy érted hogy külön vázat, meg mit venni? Így nehéz válaszolni hogy fel nem tudja az ember fogni miről van szó.Vasinger!
Létezett sajnos ilyen geometria, sőt, ha jól emlékszem még a gary fisher találta ki.
Elméletileg azért hogy ha fa törzseken mész át, akkor ne akadj fent rajta, de fel nem fogom ebbe a logikáját, mert a hajtómű tányér így is úgyis fent akad... mi hülyeség mi nem Laár András meg tudná magyarázni. -
DemonDani
addikt
integrált középcsapágy kattogó hang? zsírhiány vagy kuka?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Motaba78 #20420 üzenetére
Minden lakat feltörhető, bár igaz van amit kicsit nehezebben mint a többit. Az U-lakat biztonsága nem a zárában rejlik, hanem magában az anyagában. Szóval azt nagyon nehéz elfűrészelni/elvágni, de 10x könnyebb a zárát feltörni.
cellpeti: Ennek a biciklinek alapból ilyen volt a váz geója? Olyan kicsit mintha meg lenne tákolva. Sok biciklit láttam már, de azt, hogy az alsó villa ott menjen mint a képen és főleg ilyen szögben még nem.
-
atos19881101
senior tag
Üdv,
Mit gondoltok egy ilyen szerkezetről lopás ellen? Van olyan elvetemült köztetek, aki használt már ilyet a bringájához?
-
-
Mewryck
tag
válasz
cellpeti #20372 üzenetére
az a teleszkópnak nevezett valami a bringa elejében,az már több,mint valószínű,hogy nem fog mozogni...tipikus olcsó villa,rugó+nyomórud+műanyag persely és ennyi,nemtudsz benne mit kenni ill. rendbentartani...ha veszel bele egy másik teleszkópot(1" menetes nyakkal),azzal is hasonlóan fogsz járni pár év múlva,én nem költenék rá a helyedben
ami viszont aggasztóbb,a támvilla és a nyeregcső találkozásánál jobb oldalt az a festék leverődés,ott mintha meg lenne repedve a váz...elég homályos a kép
szerk.: 4. kép
-
cellpeti
nagyúr
Ti most nem tudtok segíteni, vagy észre sem veszitek a kérdésemet?
-
raczger
őstag
válasz
JColee #20430 üzenetére
Nem igazán. Haveromnak úgy van beállítva a polarja, hogy ő ráült és terhelés alatt mérte le, és gyakorlatilag mindig ugyanannyit mutat az ő órája is. Szinte semmit sem számít (ilyen 2-3 mm-es eltérés van max így a kerületben, de bringázás közben sem mindig egyenletes a terhelés, lefelé-fölfelé más-más terhelést kap az első kerék, így gyakorlatilag nem lehet teljesen pontos km számlálót kapni, sőt egy bringázás alatt változhat annyit a gumi nyomása is, hogy megváltozzon a futó felület kerülete).
venember83: felénk eléggé pontosak, kilométerenként néztem mit mutat az óra és max 20-30 méteres szórás lehetett
-
Csabee.
nagyúr
Tok jo ez a sport tracker! Fogom is hasznalni!
Gubacsi uton most utottek el egy bringast!
Vigyazzatok -
-
raczger
őstag
válasz
venember83 #20424 üzenetére
Legegyszerűbb megoldás szerintem: leméred a kerék átmérőjét gumival, és d*pí. Felesleges terhelés alatt lemérni, az km-enként max egy métert számíthat, de sok mindentől kijöhet akkora pontatlanság. A főút mellé kirakott kilométer táblák alapján 10m-es pontosságú így nekem a kilométerórám 10km-en. (Azért tök jó, hogy mindenki tanulja mi a kör kerülete, de való életben már nem tudják használni.)
-
ludsimon
veterán
Idén másodjára égek le.
-
fpeter07
veterán
válasz
Ez a tintás megoldás jól hangzik
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Köszi.
(nyilván, ha tudtam volna, hogy szerepelt a téma visszaolvasom, viszont feleslegesen nem olvasok vissza több 100 hsz-t)
-
venember83
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #20422 üzenetére
-
Motaba78
addikt
válasz
Doki-HUN1978 #20399 üzenetére
nekem ez a kedvencem [link] nesze neked u lakat.
-
fpeter07
veterán
A km órám "újraindításakor" lehet valamit megadni, de nem értem pontosan, hogy mit. A 2124 értéket lehet átállítani. Ez mit jelent?
-
fpeter07
veterán
-
ludsimon
veterán
Meme mester megmentett!
Pesten röhej, összesen 10 különböző boltot telefonáltam végig de 1-nek se volt 10 sebességes patentszem.
-
ludsimon
veterán
Aki tud pls segítsen!
8. boltot hívom és nincs 10 sebességes KMC újrahasználható patentszem sehol sem.
Szerk.:
Lehet memét kéne felhívnom. -
Djuree
félisten
válasz
DonThomasino #20398 üzenetére
abus a legjobb, de ez is kevés amúgy, ha el akarják vinni elviszik. írták fórumon, hogy a motoron volt abus lánc, az 60k-ba került, elvitték. erővágó mindent elvág, főleg a hidraulikus...szerencsére az indiánok nem járkálnak ilyennel, a profik meg úgyis elviszik, ha lebetonozod akkor is.
-
tzimash
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #20403 üzenetére
Ja, hogy ez csak egy klón, akkor nem szóltam.
A legjobb zár, ha nem hagyom ott sehol a bicót. Akárhogy osztottam szoroztam nekem ez jött ki. -
dqdb
nagyúr
válasz
DemonDani #20405 üzenetére
Egyféle hossz létezik csak a 6500-as Bordóból
Doki-HUN1978: tudom, hogy én bénázom vele, csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a 85 cm-es hossz (ami U-lakatban 42,5 cm-esnek felelne meg) egyáltalán nem jelenti azt, hogy könnyebb is használni mint egy 15-20 cm-es mini U-lakatot.
-
dqdb
nagyúr
válasz
tzimash #20401 üzenetére
A konstrukciónak három lényeges pontja van:
1. zárszerkezet
2. fémrész anyaga
3. csapágyazásHa egy klóngyártó harmadik pontra nem fordít elég figyelmet, akkor ez a végeredmény.
KaraDani: a könnyebben lehet vele lakatolni résszel nem értek egyet, én sokkal többet szívok a Bordóval, mint a mini U-lakattal.
-
tzimash
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #20399 üzenetére
Ez durva, ilyen egyszerű elintézni?
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Bestbuy játékok
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Le Mans Ultimate
- Revolut
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest