Hirdetés
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Hiányzik a gamer érzés
Aktív témák
-
Zewa
senior tag
válasz Ariadne #19898 üzenetére
Nah igen...
Runner! SOHA, SOHA de tényleg SOHA!! Ne hagyd a bringát őrizetlenül ahol más is megfordulhat! Kertes háznál is hátra vidd és ha nem vagy mellette vidd be!
Én mindenhova viszem a szerelmemet. Be a fodrászhoz, árkádádon is végig tolom mindenhova. Ha megkérdezik miért viszed akkor szépen elmondod hogy különben ellopják.
Más; a spirálzárt felejtsd el! U-lakat/Lánc. Ne sajnáld rá a lovét mert sokkal többet veszthetsz rajta!Tényleg elírtam. Bocsi merevfarú. Ejj, bocsi. Elméletben pedig tudom.
Egy lopós történet. Az elmúlt hónapban volt de lusta voltam begépelni.. Na! majd most!
Jó barátom csaj tesója ment körmöshöz és kikötötte egy 10-es alaksorában a bringáját. (Nem nagy szám de egy korrekt Női treking.) 1óra múlva hűlt helye volt.
Kerestük minden felé leadtuk az infot a helyi boltokban etc.. 1hónapig semmi.
Barátom ment be városba és a menet közbeni telefon hívás miatt a megszokottól eltérő útvonalon ment. Ahogy teker egyből kiszúrta a bringát egy dagadt, kb 50éves cigány dülleszkedik rajta. Eldurrant az agya de felhívta az anyját hogy most mit csináljon?
Anyuja előtte mindig mondta ne hogy összeverje mert akkor ő kapja be a brét.
Végül csak oda ment beszélgetni. Faggatta, honnan etc.. persze össze vissza hazudott.
Rendőrséget felhívták, akik mondták hogy nem mennek ki mert nincs feljelentés a hapi ellen. Nem volt mit tenni ott kellet hagyni a cigány hapit rendörségre be, 2óra múlva jöttek vissza rendőrautóval. A kerékpár a kerítésnek támasztva az "úr" pedig eltünnt.
Erre mondják hogy mák?[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Hasaggymeg
veterán
-
Ariadne
őstag
válasz runner 125 #19900 üzenetére
Ennyire, Bpen főleg, ott bárhol teszed le, jó eséllyel pár perc alatt meglovasítják. Nincs olyan zár, amivel biztonságosan otthagyhatnál egy fullyt az utcán, a szó legszorosabb értelmében egyetlen percre sem érdemes magára hagyni. Én kartávolságnál messzebb nem megyek az enyémtől sosem, és soha nem kötöm le.
mod: Ha véletlenül BME vagy plázák felé járnál majd, ott még annál is kevésbé szabad otthagyni nem csak ezt, bármilyen bringát, rendszeresek a lopások.
mod2: A 3 év a komplett bringára vonatkozik. Garancia megmarad, ha más telóval kéred, de arra a telóra a teló garanciája lesz érvényes (1 év szokott lenni), a többi részre pedig a gyártói.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Hasaggymeg
veterán
-
Kickass
őstag
válasz Hasaggymeg #19902 üzenetére
én ezt mostanában kicsit ugy látom h:
mindenki(kocsi, gyalogos, másik biciklis)=ellenség
-
Jancsi
aktív tag
válasz runner 125 #19897 üzenetére
Ezek a bringák nem ugrálni és kemény lejtőzni valók. A váz még talán talán kibírja, de a kerekek, de a teló, rugóstag és a kerekek valószínűleg még rövidtávon sem fogják tolerálni, az Alivio hajtókarrol nem is beszélve.
A hobby ugrálással csak annyi a baj, hogy az amatör sokkal többször hibázik mint a profi, aki jól nyomja az ugrál már Rebával is mivel sokkal kisebb az esélye, hogy egy rossz ugrásnál eltöri.
Megvehetsz egy ilyen gépet vadulni, ha bírja bírja ha nem nem, elképzelhető hogy megúszod a dolgot egy kerékcserével, de az is lehet hogy az első pár ugrás után szervizelni kell a rugóstagot és a telót.Ariadne
Neked csak a vázad kerül kb annyiba mint amennyiböl runner 125 komplett bringát venne.
Nézegetem a katalógusokat a teszteket, nincs könnyű helyzetben aki most akar bringát venni. A rugós teló lassan ritkaság számba megy, 70-75k alatt nincs 2kg alatti teló, a két légkamra 90k fölött jön csak képbe. Annyi pozitív talán, hogy a BB5, BB7 és Juicy 3-as egész baráti árban van már.Kickass
Szerencsére csak egyszer jártam arra. Ha csak lehet kerülön a színes járdákat és a sárgacsíkos ösvényt, biztonságosabb az úton.
Merevfarú, merevfarú, majd írok belöle egy oldalt, ha kilátok a fejeböl, de most megyek kikúrálom a megfázásom egy kis sörrel. -
KaraDani
addikt
Még egy az ennyire melett, főleg egy feltűnő, össztelős fully-t. Engem már egy Crossal megrövidítettek, se kamera, se őr, se a 200 méterre levő rendőrség nem zavarta őket.
Kickass:
gyalogosként: autós, bringás = ellenség
bringásként: autós, gyalogos = ellenség
autósként: bringás, gyalogos = ellenségpl.: Most szigeten, volt egy két szóváltás egy két bringással, akik a tömegben a járdán szerettek volna kerózni, és csöngettek, én meg szépen közöltem velük, hogy le lehet szállni és tolni.
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #19907 üzenetére
A Margit-hídon hogy lehet most közlekedni? Híradóból úgy rémlik, hogy bringával be lehet hajtani, lehet az úton bringázni, van hely?
Jancsi: Ezt mondjuk nem tudom hová tenni, hogy hozta ki a Merida ezt a fullyt 300k alatt... Mert mégiscsak Merida, szóval azért egy megbízható márka, háttérrel, de ennyiből összehozni vázat meg mindent, azért ez meglepő. Igaz ami rajta van, az nem valami erős, mégis nehezen jön össze, hogy sikerült ennyire lenyomni az árát. Nem csak Specinél, hanem általában szoktak azért 250k körül kérni egy fully vázért.
Alapban viszont minden mocskosul drága lett idénre , évekre lemondtam egy jobb, könnyebb telóról, meg az integrált hajtásról.[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Dirtyz
őstag
Meridákra a garancia az első vásárlónál 5 év!
Védd a fákat, egyél hódot!
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #19908 üzenetére
Hú fogalmam sincs, még nem jártam arra, de elméletileg lehet rajta bringázni. Majd este valószínűleg kiderül.
ludsimon: hogy állsz a kérdéssel? Nem tűnik olyan vészesnek, inkább nyugatabbra írták a nagyobb zivatarokat. Ha kicsit csöpög az úgyse gáz, ha meg nagyon esik hazajövünk, vagy kicsit meghúzzuk magunkat valahol amíg enyhül. Esőruházatnak, egy tesco-s szatyrot fel tudok ajánlani, legalább a fejed nem ázik
-
Manitou
veterán
válasz Ariadne #19908 üzenetére
A meridának ezek a fullyjai inkább 150-170k körül vannak (mármint csak a váz) , ha hozzá veszzük hogy leginkább egy olcsóbb kategóriás teló van hozzájuk és a felszerelés is inkább a kedvezőbb áru de már viszonylag jó minőségű alkatrészekből áll, akkor már érthető hogy jön ki ennyire az ár. Persze egyben mindig olcsóbb megvenni egy kerót, mint külön összerakni, így most jelen esetben ez a tényező is bejátszik.
Ja meg ugye az se mindegy milyen rugóstaggal van szerelve egy fully , ezzel is sokat tudnak spórolni az áron.[ Szerkesztve ]
-
becuszabi
aktív tag
válasz Hasaggymeg #19863 üzenetére
Én azért megnézném azt a racsni mechanikát. Ha tekerés közben egyszer csak szabadon kezd futni akkor elég valószínű, hogy a reteszelés nem történik meg. Ehhez mindenképpen szét kell szedni és valószínűleg ki kell takarítani. Lehet, hogy csak koszos, de az is lehet, hogy valami el van benne törve.
Ha váltás közben is van ilyen eset, akkor figyelni kellene, hogy amikor váltasz, akkor tényleg fent van-e már a lánc a lánckeréken és nem véletlenül a két tányér között siklik (mert akkor ugye tényleg csak tekersz, meghajtás meg nincs). Ha nem megy fel a lánc a tányérra, akkor vagy a váltón kellene állítani, vagy megnézni, hogy a váltást könnytő kis kitüremkedések, fogak, stb megvannak-e még."Aki szívből él, az élből szív"
-
Kickass
őstag
el kellene postáznom egy vázat egy uriembernek, mibe lehetne elküldeni? dobozom nincs nem tudom mekkkora bunkóság lenne ha bemennék egy bicajboltba és megpróbálnék vadászni egyet
esetleg más technika amit be lehet vetni? nem egy nagy értékről van szó, ezeréves acélváz, ráadásul az uriember át is akarja majd fujni, szóval kevésbé kiméletes megoldások is szóba jöhetnek -
Zewa
senior tag
válasz Kickass #19914 üzenetére
Boltból is kérhetsz kartont tutti adnak
Amúgy meg fogod a kartont és a váz csöveire rátekered és egy kis ragasztó szalaggal rögzíted. Így védve van mindentől. Futárral küld szerintem mert a posta elég egy vicces cég.[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
-
runner 125
nagyúr
válasz Kickass #19914 üzenetére
20kg-ig 930 ft a feladási költség.
De ez csak doboz formára igaz. Úgy is feladhatod, h a vázat tekered be, papírral + ragasztóval, de mivel az egyedi formának minősül, ezért többletköltséggel számolj...de akár több kisebb kartonpapírból is lehet nagy dobozt összeragasztani.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz Jancsi #19906 üzenetére
Nem is olyan környéken lakom, ahol kapná a sziklákat, extrém durva terepet.
..de értem persze.KaraDani
Úf, kellemetlen.
Dirtyz
Hmm, itt is 3-mat írtak, illetve 1-2 shopnál is 3-mat olvastam. ..de úgy legyen.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #19916 üzenetére
Viszont ehhez képest úgy emlékszem, olyan tábla volt kitéve, mely szerint behajtani tilos, kivéve kerékpár (is), vagyis nyeregben bringázva lehet átkelni. Persze ha csak a járda járható, akkor ez egy nehéz értelmezési kérdést vet fel...
-
runner 125
nagyúr
Köszi még egyszer mindenkinek az újabb segítségeket/infókat! Rendes tőletek.
..ha lesz még kérdésem, bátorkodom feltenni.
-
Mawyx
őstag
Kb mennyibe kerül legolcsóbban kerékre gumit rakatni?
2db kerék üresen, belső és külső kellene rá, anyagár és szerelés?
Belső kb 800ft/db?
Külső meg 2ezer ft körül / db?
Szerelés?Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Dirtyz
őstag
-
Hasaggymeg
veterán
válasz becuszabi #19913 üzenetére
A lánc jól rajta van a tányéron és forgatja is a racsnit csak az nem fog. Utoljára mikor kiakadt rárugtam egyet lássam meddig pörög és rögtön fogott.Törés nem hiszem lenne,mindkét karmot hallom és semmi csúnya hang nem hallatszik,tökéletesen megy.A gondom ,és egyben melyben segítséget kérek,az,hogy nem tudom levenni a kazettás racsnit.Van olyan korona kulcsom hozzá csak nem tudom mivel tartsak ellen hogy lebikázzam?!Kb.1,5-2 éve volt újonan feltéve,akkor vettem a kereket,nincs berágódva vagy egyéb,csak meg van rendesen húzva(szerelő által).Lehet ott olyan szemét ami egyszerre kiakasztja min2 karmot?!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Mawyx
őstag
válasz Ariadne #19931 üzenetére
Csak 2db belső, 2 db külső és ennek a felszerelése.
Láttam szép kerekeket, de nincs rajta gumi.
Láttam komplett bringát is, ami lehet olcsóbb akkor is, ha csak a kerék kell belőle, ez komplett, gumisan mindenesen, csak ki kellene vennem és beleraknom az én bringámba, tehát itt nincs szerelési díj meg nincs kínlódás szervíz kereséssel, nincs gumi vásárlás. Csak messze vannak, úgyhogy most számolni kellene mi mennyi.Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Zewa
senior tag
Legolcsóbb belsőnek nevezhető valami 4-500ft/db
Legolcsóbb külsőnek nevezhető valami 1000ft/db
Ha van 15perced akkor "összeszereled" te magad. Egy szervizben mondjuk 1k munkadíj.Gyerekek! Beállunk, megvárjuk még eláll az eső?! HÁ! Milyen hozzáállás ez?
Esőruha fel és hadd szóljon!! Suliba mindig bringával járok ha esik, ha fúj, még öltönyben is. (kb 15km oda-vissza)ps.: Nálunk is jön a szar idő.
ps2: Tecsóban 199,- a 3db műanyag gumileszedő és faszányos. Megéri az árát!
Ezt még megveheti az ember a tecsoban.[ Szerkesztve ]
-
-
Mawyx
őstag
válasz Ariadne #19935 üzenetére
ilyen kereket keresek ezer éve.
Ez helyben 38ezer ft +átfújás, mert nem jó szín, eszement drága, maga a bringa párezret se ér.
Van csak kerék 15ért messze +gumik+szerelés+személyes átvétel miatt odaautózni + átfújás, 25-30között állna meg.
És találtam szintén komplett bringát 25ért, de ugyancsak messze vidéken, viszont az esetlegesen útba tud esni valamikor és megfeleő a színe.Áhh, nem tudnám felszerelni. Nem tartom magam ügyetlennek, de ilyet még nem csináltam.
A kerék lehet nem tartós és gyenge meg minden negatívum, viszont az én szememnek szép, szépnek találom, kizárólag tetszés miatt szeretném.
15ért lenne jó itt helyben, úgy símán kellene akár azonnal
Hol kapni ilyet?[ Szerkesztve ]
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Zewa
senior tag
Hát ecsém nem vagy könnyű eset.
Távolság nem gond 1500ft-ért orvosolható, igaz személyesen megtudod tapizni vásárlás előtt.
Egy gumi cseréltől ne félj! Annyira pofon egyszerű hogy könnyedén meg tudod tanulni de ha esetleg nagyon nem akarod akkor elviszed szervizbe és ott feldobják neked.
Fényezés színtől függően 5k-tól indul.ps.: Esetleg bepróbálhatod hogy egy "sima" kerékszettre elcseréli-e.
pontos neve: BASSANO 5 spoke Aero 26
[ Szerkesztve ]
-
Mawyx
őstag
Nagyon szép sztem ez a ritkaküllő, gyerekkori bmx-emre emlékeztet
Fújást megoldom magam, csak pár deci festék kell, lehet akad is, csak plussz kínlódás.Kizárt, hogy elcseréli, külön csak a kereket is ennyiért kínálja, elég elmebeteg ár.
Évekkel ezelőtt láttam egy pár sárga kereket 15ért hirdetésben, de lekéstem róla. Annó nálunk is volt a bicajos boltban, de ha jól emlékszem, darabja került 15-be.[ Szerkesztve ]
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
fidig
tag
Úgy látom ma mindenki teker...csak én vagyok itthon betegen...vagy mégsem, eddig vmiért nem frissített...
[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
Hasaggymeg
veterán
válasz Hasaggymeg #19929 üzenetére
Szétszerelésre megvan a válasz,kérdés,hogy van-e értelme?Lehet-e ott szutyok?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fidig
tag
válasz Hasaggymeg #19945 üzenetére
Vki tud esetleg szállásokat, főleg olyan kempingeket, amelyekben van bungalow szerű kis faházacska Ausztirában a Fertő tó körül. Magyországi szállás már megvan Fertőrákoson és onnan menne a körút...két szállás kéne osztrák földön... lehet olcsóbb panzió, apartman is...előre is kösz mindenki segítségét...
A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
Muton
addikt
megint rádöbbentem, h ha a villamos sínek között előzök egy biciklist, akkor nem kell hátranézni és megbizonyosodni arról, h a mögöttünk jövő villamos nem kezdett-e már előzésbe, mert nem tud
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Xantomas
őstag
Ez valami ritka undorító. Újonnan nem ér ennyit. Anno 5K/db-ért árultak ilyen hulladék tömöralu kereket a csömöri auchanban.
Miért nem, egy 18 küllős első, és egy 32 küllős hátsó kerékbe nevezel be, ha kevés küllőt akarsz? Szebb is, könnyebb is, ráadásul ezt a büdös életben nem centrírozod ki egy esés után.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Mawyx
őstag
válasz Xantomas #19948 üzenetére
Mert nekem ez a kevésküllős tetszik. Ha ennél több küllős, akkor már marad, ami van. Évek óta nem látok sehol ilyet, nemhogy olcsón látnék. Életemben egyszer láttam boltban, akkor is drága volt.
Akkor a 15ezres gumi nélküli kilőve teljesen, mert 8as van benne.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Külpolitika
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CPU léghűtés kibeszélő
- Windows 11
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i3-4GEN I 6GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i3-4GEN I 8GB I 240SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3GEN I 8GB I 128SSD I NVIDIA I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- i5 10400 + RTX 3060 + 16GB DDR4 Igényes GAMER PC
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest