Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
addikt
válasz
Musicbox
üzenetére
Ja ertem mar. Hat ha mondasz hasonlo gyumolcsos aromaju mindig frissen porkolt (max 1 honap, de volt h 1 hetes volt csak) kave forrast olaszbol aki ilyen gyorsan es megbizhatoan szallit akkor azt mondom ok.
Nekem az a keves tapasztalatom ami volt az olasz webshopokkal az finoman szolva is csapnivalo.
Igergetes az megy rendesen, de a valosag sajnos sokszor kiabrandito... -
t256
őstag
válasz
Musicbox
üzenetére
Járok kávézóba, értem mire gondolsz. Azok a kb félmillás gépek nagyon jó kávét tudnak főzni.
Mostanában egy olyan helyre járok, ahol Dallmayr kávét főznek Simonelli gépen.
Próbáltam már több helyet, ahol Segafredot és Illyt szolgálnak fel.Sajnos azt a minőséget elég drága otthon előállítani.
-
t256
őstag
válasz
Musicbox
üzenetére
Akkor érdemes lenne beruházni egy kotyogóra.
Kicsit utána olvastam a témának. Ha egy adagot főzök, akkor vegyek két személyeset, mert az olaszoknál nagyon kicsi az eszpresszó. Tehát ami Náluk két adag az Nálunk egy.
Vagy próbálkozhatok egy személyes Bialettivel?
Vagy menjek biztosra és vegyek egy Musa Elegance-ot?
A Forever Miss milyen? Árban szimpatikusabb, például a Miss Moka Prestige.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Musicbox
üzenetére
És ezért ad nekünk a liba: tepertőt..
Tegnap egyébként kipróbáltam a kézi darálómat. Sajnos elsőre nagyon porszerűre sikerült. Féltem hogy nem lesz elég apró, ezért jól meghúztam, de a liszt méretű szemcse nem tűnt ideálisnak
Később mikor már szemcseszerű volt, lefőztem egy adagot, de sajnos a korábbi előre őröltnél megszokott tömörítési erővel 30 mp. alatt nagyon erősen küzdve is csak két kanálnyi lé jött le, úgyhogy állítottam rajta még vagy 2 fél tekerésnyit. Sajnos most így eléggé szór a szemcseméret, nagyobb darabkák is keverednek közé, és kevés por is van benne, úgyhogy alighanem kell egy őrlő, azonban a lepróbált kávé megfelelőnek tűnő idő alatt megfelelően képződő krémmel, kellő mennyiségben jött le (itt a megfelelő a gép képességeinek megfelelőt jelenti) erős volt, kellemes ízű, masszív cremával.
Ha már benne voltam a kísérletezésben, házi teljes tejjel toltam a tejhabot, kicsit furán sikerült, de nem volt rossz. Viszont így a cappuccino..nem semmi ízű volt.
-
Katsu
aktív tag
válasz
Musicbox
üzenetére
Nevetünk, de erre már én is gondoltam. :-)
Kicsit más. Szétszedtem a saeco-m nyomásfokozó karomat, hogy kiszedjem belőle a nyomásfokozót. Ki akartam próbálni, hogy milyen kávét készítek nélküle. Hát nem lett jó, így gyorsan vissza is raktam. Azóta már mesterséges crema sincs a kávén... Esetleg valakinek van ötlete, hogy mit kéne csináljak, hogy újra jó legyen? Már többször szétszedtem meg újra összeraktam, hátha valamit rosszul csináltam, de nem. Nem értem... Kicsit idegesít a dolog, mert egy új kar legalább 8000Ft. az meg a gép árának a fele. Szóval most verem a fejem a falba, hogy ilyen hülye voltam. :-(
-
Katsu
aktív tag
válasz
Musicbox
üzenetére
Mindig ugyanazt veszem. Ezért gondolom, hogyha néha sikerül és néha nem, akkor a géppel vagy velem van probléma. Esetleg mindkettő. :-)
Azt is tudom, hogy a fehérjét kell nézni, hiszen a tojásnál is a fehérjéből lesz a hab.
De anyagi kereteim határt szabnak és így nem tudok drágább tejet venni. No meg persze némileg lusta is vagyok utána menni a dolognak. -
-
_seth_
veterán
válasz
Musicbox
üzenetére
Talán az, hogy hogyan kell dolce gustonál elvégezni. Nem tudom feltűnt-e de nem csak te vagy itt...
Nem mellesleg a 929-es hsz-ednek valóban sokkal több értelme van, ami sok segítséget nyújt másoknak...
RBJ: jó kérdés mindenesetre az ecetet beleírták a használatiba, hogy tilos használni, a citromsavat pedig sok helyen említik vízkőtelenítési célra.
-
_seth_
veterán
válasz
Musicbox
üzenetére
Az egyik párt visszavittem, visszakaptam az árát, vettem másk két lattes poharat és ezek már hibátlanok. Igaz Volt kb 8 pár belőle, amiből 3 párban voltak apró buborékok, hibák, másik kb 3 pár pedig meg volt karcolva, de most már tanulva a korábbiakból alaposan szemrevételeztem a poharakat

-
Optika01
tag
válasz
Musicbox
üzenetére
Szia
Bevittem, elmondtam a problémám, és vissza adták a pénzt mivel még a 3 munka napban benne voltam (mindez az Auchan-ban, nagyon segítőkészek voltak). Mivel gép megtetszett, így ismét ilyet akartam, de sajnos már elfogyott. Átmentem a "hülye azért nem" boltba, és ott volt egy raklappal
l, szintén ebben az árban. Elvittem, és azóta semmi gond. 
üdv:
-
Optika01
tag
válasz
Musicbox
üzenetére
Szia
Én Pénteken vettem egy ilyet (HD8323), nagyon tetszene, de van egy kis problémám. Ha lefőztem a kávét, és a tartályban marad víz, 5-8 óra múlva gép alatt víztócsa keletkezik. Kipróbáltuk, ha a kart / szűrőt (bocs kezdő vagyok, nem tudom a pontos nevét) kávéval feltöltve fent hagyjuk, akkor nincs víz. Bár ez szerintem így nem éppen szerencsés.
Ez mitől lehet?
S.O.S lenne, mert még holnap lehet cserélni ha hibás, még benne lennénk a 3 napban.
Előre is köszönöm.
üdv: -
tariattila
veterán
válasz
Musicbox
üzenetére
ezt a 'jó darálóbeállításhoz' dolgot nem értem...
beállítod a bravoszhoz majd kitakarítod belőle és a rendes kávét belerakva jó lesz a beállítás?
csak mert ahhoz úgy is újra be kék'lőni nem?
ha meg van dzsóker fokozat már a darálóhoz akkor a jó kávéval is lehet onnan indulni nem?minek összekoszolni azt az örlőt? hánem? háde!

-
AndrewTdi
addikt
-
Dorien
veterán
válasz
Musicbox
üzenetére
Vesz egy Espresso Intenso kapszulát és el is jutott oda.

Tudom, a frissen őrölt az igazi, de szerintem az emberek 95%-a nem érezne sok különbséget. Én kicsit visszasírom a munkahelyre a Dolce Gustót, mert változatosabb volt. A Saeco tud eszpresszót + hosszú kávét, tejhabbal meg nincs energiám szórakozni. (Ja meg minden ki-be kapcsoláskor kinyom egy jó adag bagolyköpetet, amitől már mindenkit a hányinger kerülget...
) -
RBJ
addikt
válasz
Musicbox
üzenetére
Martello kapszulás tetszik érteni?

[link]mint irtam utólagosan meglehet tölteni a kapszulát. és most ebben törekednék valami finom őrölt kávéra. az asszony nem kávé mániás. csak most én kezdek az lenni.
pár éve vagyok úgy inkább kávé mint energiaital.
volt delongi expresso m tejhabositóval de bekakált. utánna vettem az említett aldi s t. de ennek is elkezdték feltolni az árrát így lett pedrini kotyogos de nekem nem adja.
így marad kapszula mókolás egyenlőre. ócsó és finom.
amúgy philips saeco t néztem ki de kicsit tolom még vagy megkérem karácsonyra. -
RBJ
addikt
válasz
Musicbox
üzenetére
emá ocsó.
most rááltam, hogy a martelló kapszulás gép kapszula tunningra.
omnia jobb mint kotyogon de nem igazi, segafredo is jó de az sem annyira. kinéztem magamnak a tchibo espresso sicila változatait. konkrétan még csak téglákra van szükségem.
még halasztom a rendes presszokávé főző vételét. hadj szokja az asszony.
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
gyumolcsos, egyedi, karakteres... hibatlan.

ha pénteken meglesz, elviszem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

és még finom is....