Hirdetés
- ALZA vagy eMAG?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t256
őstag
Üdvözletem.
Jelenleg egy 6000 forintos Dyras presszó kávégépet használunk otthon. Illetve leginkább én. Egy adagot szoktam főzni, sikerült kitapasztalni mennyi őrölt kávé és víz kell hozzá.
Éppen annak jártam utána, hogy hol lehetne jó áron szemes kávét beszerezni, amikor megakadt a szemem egy Bialetti Musa kétszemélyes kotyogón.
Eszembe jutott, hogy nagymamám a telken mindig kotyogóson főzte a kávét (gondolom valami régi Szarvasi).
Még gyerek voltam, de emlékszem milyen jó illata volt a kotyogóssal készült kávénak.A mostani gépünk ezt az aromát nem adja vissza.
Érdemes lenne beszereznem egy Bialettit?
Másik kérdésem az lenne, hogy hol lehet kapni elfogadható áron jó minőségű őrölt/szemes kávét?
Most rendeltem egy műszaki webshopból egy 250g Dallmayr kilimanjarot és egy 250g Pellini Orot egész jó áron.
Darabja 900 Ft.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
t256
őstag
válasz Musicbox #1102 üzenetére
Akkor érdemes lenne beruházni egy kotyogóra.
Kicsit utána olvastam a témának. Ha egy adagot főzök, akkor vegyek két személyeset, mert az olaszoknál nagyon kicsi az eszpresszó. Tehát ami Náluk két adag az Nálunk egy.
Vagy próbálkozhatok egy személyes Bialettivel?
Vagy menjek biztosra és vegyek egy Musa Elegance-ot?
A Forever Miss milyen? Árban szimpatikusabb, például a Miss Moka Prestige.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
t256
őstag
-
t256
őstag
válasz razzorr #1127 üzenetére
Sok múlik a kávéfőzőn. Pár éve munkahelyen egy régi szarvasival fõztük az intermezzot. Az nagyon jó volt.
Vettem otthonra szintén szarvasihoz, de ugyanolyan volt az íze, mint az összes többi kávénak. Az új Dyras gépünkkel már jobb a helyzet, de még nem az igazi. Emozioni, espresso casa, Lavazza suerte stb között nem is tudok különbséget tenni.Majd ha meglesz a Bialetti Brikka!
Tchibo exclusivehoz még nem volt szerencsém.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
t256
őstag
válasz Musicbox #1129 üzenetére
Járok kávézóba, értem mire gondolsz. Azok a kb félmillás gépek nagyon jó kávét tudnak főzni.
Mostanában egy olyan helyre járok, ahol Dallmayr kávét főznek Simonelli gépen.
Próbáltam már több helyet, ahol Segafredot és Illyt szolgálnak fel.Sajnos azt a minőséget elég drága otthon előállítani.
-
t256
őstag
A Brikka?
Youtube-on nézted a videókat? Mindent úgy csináltál, ahogy a nagy könyvben meg van írva? Közepes lángot használtál?
Ez így nem túl biztató.
-
t256
őstag
válasz Tristis #1134 üzenetére
Akkor lehet nem adok ki közel 13000 forintot rá.
Elég lesz egy Forever Miss Tutu 4190-ért vagy egy Bialetti Venus 5590-ért.[ Szerkesztve ]
-
-
t256
őstag
Kávé főzésének legegyszerűbb módja:
1 kis fazékba tegyünk az eszpresszónál kicsivel több fizet. Kezdjük el melegíteni a tűzhelyen. Mehet bele a kávé (1 adagolókanál eszpresszóhoz), ízlés szerint cukor.
Folyamatosan kevergetni kell.
Ahogy el kezd forrni és habosodni levesszük a lángról. Lekanalazzuk a habot, majd visszatesszük hadd forrjon még egy kicsit.Hagyjuk állni fél-1gy percig, hogy leülepedjen a zacc. Kitöltjük és kész is.
Nevezzük török kávénak.Sokkal jobb ízű így a kávé, mintha egy 10000 Forint körüli eszpresszó géppel csinálnánk.
-
t256
őstag
Próbáltad már a legkisebb lángon főzni?
Ez a nyomásszabályzó szelep állítható? Ha mindenféleképpen kifut a kávé, akkor érdemes lenne visszavinned.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
-
t256
őstag
Anyám vett a Bosnyák téri piacon 1 Kg szemes Felber Backt Selber kávét 1600 Forintért.
Sok reményt nem fűztem hozzá a származása és az ára miatt, de miután felnyitottuk a csomagolást és tényleg kávészemek voltak benne egész finom aromával már bizakodó voltam.Darálás után főztem egy adagot és kellemesen meglepődtem, mert jó. Nagyon jó az íze és az illata.
Már már olyan, mint azok a Segafredok, Illyk és Dallmayr kávék, amiket kávézókban főznek.Lehet csak azért érzem így, mert ez az első szemes kávé, amit iszom?
-
t256
őstag
válasz Atesz 666 #1248 üzenetére
Hirtelen nem tudom, melyik kapszulás géphez, de lehet kapni egy kiegészítő kapszulát, amibe őrölt kávét tölthetsz, berakod a kapszula helyére és lefőzi Neked ugyanúgy.
Hogy pontosan melyik gyártó kiegészítője, egy nálam tapasztaltabb kolléga mindjárt megválaszolja (remélem).
Abba töltögethetnéd a segafredo espressot.Egyébként az egyik szupemarketben láttam segafredo intermezzo podot, vagy kapszulát. sajnos annyira nem értek a kapszulás/podos rendszerekhez.
Felmerül a kérdés, hogy ha nem akarsz lemondani arról a kávéról, akkor miért kell neked kapszulás kávéfőző?
-
t256
őstag
Sziasztok!
Régebben már írtam ide, kotyogó vásárlás kapcsán.
Elfelejtődött a dolog, de most hogy egyik ismerősöm vett egy huszon párezer forintos Saeco gépet, ami nagyon finom kávét főz, úgy határoztam az ünnepek után végre veszek egy kotyogót.
Később pedig egy Saeco-t vagy komolyabb gépet.Tehát első körben egy személyes Bialetti Moka Express-re gondoltam vagy Forever Italia Miss Moka Prestige-re.
Árban nagyon szimpatikusak.
Melyiket ajánljátok?Megmondom őszintén még sosem ittam kotyogóval készült kávét. Mire számítsak egy ilyen mezei gép után?
Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!
-
t256
őstag
válasz -HajTömeg- #7223 üzenetére
Értem, visszaolvasva látom, hogy a Brikka az ajánlott.
Ettől függetlenül megpróbálom a Moka expresst. Végül is a legtöbb olasz háztartásban van egy ilyen, szóval rossz nem lehet.Jó lehet a "Brikka-hab", de engem annyira nem nyűgözött le.
Melóban most egy ilyen Azkoyen gép van:
A kép sajnos kicsi, de a lényeg látszik. A cafe creme fantázia nevű opció elég jó "espressot" készít.
Nem véletlenül raktam idézőjelbe, ránézésre eszpresszó, de anál vizesebb, de a crema egész jó. Valamint 35 ml, helyett, inkább 50-60 ml a főzet.
Ami nagyon lerontja a minőséget az a Jacobs Krönung. Már a hideg ráz tőle.[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
Sokszor írtok a daráló állításáról. Amatőr vagyok a témában, milyen gyakran kéne állítani a vendéglátósoknak?
Én elég sok helyen kávéztam már itt Budapesten, azt mondom 80%-ban meg voltam elégedve.Az Astoria felé a Rákoczi úton volt egy hely, ahol volt egy szép termetes kávégép, de a hölgy lefőzött nekünk két adagot egy Szarvasival. Talán a legrosszabb kávézós élményem volt.
A körúton van egy kocsma, ahol nagyon finom Dallmayr kávét szolgálnak fel, amit egy Simonelli géppel állítanak elő.
Manapság a kocsmákban is elég komoly kávégépeket bérelnek, bárhol lehet inni egy jó kávét.
Ezeken a helyeken jobban aggódom azért, hogy rendszeresen tisztítsák sörcsapokat.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
t256
őstag
Lehet mások az igényeink, illetve amíg nem iszom tényleg jó kávét, addig beérem a rosszabbal is. Nekem az eddig kipróbáltak mind bejöttek.
Az ajánlott kávézókat megnézem, ha arra járok.Otthon jelenleg Segafredo espresso casa szemes kávém van. Mi lenne a következő lépés?
Sőt! Bialetti kotyogóhoz mit szoktatok javasolni? Gondolom maradjak a szemes kávénál.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
t256
őstag
Skacok!
Használt Saeco Via Veneto félautomata gépnél mire érdemes figyelni? Öt éves a gép.
-
t256
őstag
Ennyi?
Semmi gyermekbetegsége, gyakran előforduló hibája nincs ennek a típusnak?Bal oldalán daráló, jobb oldalán pedig a kávéfőző rész. Így néz ki. Annyi különbséggel, hogy a gombjai kerek alakúak.
[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
Ejj, tehát nem ajánlott.
Ez igaz a Saeco-ra általában, vagy csak erre a típusra? Vagy a Via Veneto annyira régi széria, hogy már beadják a kulcsot?Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
t256
őstag
válasz -HajTömeg- #7297 üzenetére
Világos. Az zavart meg, hogy itt ajánlott a Via Veneto.
-
t256
őstag
Éppen a Bialetti hivatalos weboldalát nézegettem, amikor rátaláltam erre a gyönyörűségre. Kár hogy itthon ilyet nem lehet kapni.
Egyébként Bialetti kotyogóból hány személyeset ajánlott venni? Egyedül használnám.
Itt azt írják érdemes egy számmal nagyobbat venni, mert itthon hosszabban isszuk a kávét.
Én viszont nem vagyok a hosszú kávé híve.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
t256
őstag
Lassan kidobom a kukába a 7000 forintos Dyras kávéfőzőt.
Ma reggel ugyan sima kis méretű fazékban csináltam egy adag török kávét. Fényévekkel jobb, mint az olcsó kávégép.
Az áldozat Segafredo Espresso Casa frissen darált kávé volt. Nagyon finom csokis íze lett, amit a gép eddig eltitkolt.
Egyenlőre rendeltem egy Bialetti Moka Expresst, várom az értesítést, hogy mehessek érte.
Lehet rendelek egy Dzsezvát is.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Androidos tablet topic
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest