Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
tuzpenge
#8913
üzenetére
Ha lassú a lefolyás, nézd a jó oldalát; legalább nem döglött a bab

Az etiópot gyakran kell durvábbra őrölni, mint gondolnád - ez egyfajta sajátossága. Illetve gyakran áll neki jól a valamivel hosszabb lefolyás és magasabb arány. Utóbbiak persze pörkölés függők is. Ha keseredik, akkor már túl van tolva. De mivel az aldison nem tudsz előáztatni és a hőstabilitása is kérdéses, ezért gondoltam a 35mp körüli időt kétésfeles aránnyal. Lehet, hogy az arány 1:2 körül is elég, ezt már próbálgatni kell. Ha mindenhogy savas marad, akkor leginkább hőhiányosságra vezethető vissza.
Ne add fel, egy etióp az viszonylag hálás tud lenni. Kenyait pl. ne vegyél ahhoz a géphez
-
válasz
tuzpenge
#8908
üzenetére
Nem tudom a jelenlegi aldi gépnek milyen a szűrőkosara; a régi iparinak rendes 16-18g volt. Tehát ki kell találni a kosárméretet. Ne legyen se alul, se túltöltve. Előkészítés lehetőleg legyen oké - ha csatornásodik, azt nem fogja szeretni. A szokásos 100Ft trükk segíthet a töltésben. Ha ez megvan, melegítsd fel a gépet (nyilván termoblokkos, de ezt is lehet 15 percig melegíteni, aztán kicsi vizet kiengedni a fejen csapolás előtt. Próbálj belőni az őrlőn egy 35mp 1:2,5 arányt.
Nagyjából ennyi a lehetőség... Kapucínernek az a pörkölése is sötét, amire ő aszongya világos, tehát nem lehetetlen a meló
-
iatti
aktív tag
válasz
tuzpenge
#8712
üzenetére
egy tuning gc +mazzer párossal kilehetett volna hagyni a mellékvágányt
nálam bejött. persze árban is más. írjátok hogy sokszor változó a kávé. kimért adagot daráltok? a lefolyó kávé mennyiségét se árt mérni. ha csak saccra daráltok, meg a lefolyó kávét is szemre nézitek, nem biztos hogy lesz. -
válasz
tuzpenge
#8706
üzenetére
Én sem pontosan értem, majd megvilágítja ő. De az egész jóval bonyolultabb kérdés, mint amilyennek látszik. A nagy nyomás sokkal jobban tömöríti a pogácsát, ergo nehezebben megy át rajta a víz, bizonyos keretek között (hiszen pl. a gépnek van egy maximalizált vízhozama).
Másik kérdéskör a kivonatolás (minél finomabb őrlemény, annál nagyobb a felület, annál nagyobb az elérhető kivonatolás); van valami friss és kimerítő mérésprojekt a témában, ami pont ellenkező eredménnyel zárult nagy meglepetésre. De ez itt off. -
válasz
tuzpenge
#8649
üzenetére
Próba nélkül, ábszolúte demagóg módon állítom, hogy a grand cru jobb lesz.
Egy kávénál, ahol be se vallják honnan gyün (én nem látom, melót nem rakok bele), csak a kamu megy a "gourmet minőségű kávészemekből alkotott" és barátai bullshiteléssel ("hosszú lejárati idővel rendelkezik... MAF!? Tartósították, vagy mi a frász? Amúgy ugye 2-3 hónap és szevasz) - szóval nincs miről beszélni. Tökbiztos. Ráadásul a kettő majdnem egyforma árban van
-
válasz
tuzpenge
#8557
üzenetére
Valaki linkelt itt single dose graef modot pár napja, tök innovatív meg minden, de én nem vacakolnék. Babtartályból is lehet adagonként, mindenhogyan tele lesz pangóval. Ez egy kipróbált alapgép, csak az ára lesz egyre kellemetlenebb (mint minden másnak is).
+presszóképes, elfogadható minőségű őrlemény, nem (túl) nagy darab, kevés hibalehetőség.
-zajos, lassú, single dose módban ütni kell (ez a legrosszabb), mozog a pulton. -
válasz
tuzpenge
#8502
üzenetére
Ha mélységre is belemegy a gyári karba, akkor igen.
Az Aldi régebben vacak alumínium öntvényből csinálta a karjait; ha ezt a rossz szokásukat megtartották, akkor felkapsz egy fémfűrészt és lenyisszantod az alját; kész a seggetlen kar. Acéllal ezt kellemetlenebb megcsinálni, oda flex célszerűbb. -
goom
senior tag
válasz
tuzpenge
#8491
üzenetére
Feleségem egyszer kipróbálta ezt a Goriziana kávét (teszt alapján), és azóta ő is csak ezt issza.
-
-
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
válasz
tuzpenge
#8478
üzenetére
Nem csak a mérete a lényeg a karnak, hanem a fülek helyzete is. Ha a gyártó volt annyira jó fej, hogy igazodótt valamelyik nagyobb márkához (pl. 54-ben Sage/Breville, 51-ben Delonghi), akkor nincs gond, mert ezekhez beszerezhető minden, de ha valamilyen egyedi méretezés vagy kialakítás, akkor az szívó.
-
Nimda
addikt
válasz
tuzpenge
#8435
üzenetére
Mivel én sem nyomom hardkór módban, teljesen megfelel, több pénzt most nem költenék örlőre (egy eureka volt tervben) Nálam egy ~5 éves leharcolt graefet vált, szerintem a sage sem lehet rosszabb. -némi extrával (időzítő pl.) 90 ezret én sem adtam volna érte, de 67 ezerért már nem gondolkoztam a bcg-820 -on.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
tuzpenge
#8435
üzenetére
Belülről az összes kiskúpos szinte ua. , csak más köntösben, esetenként több pénzért . Kiskúposok: Graef cm702/80x/90x, avx őrlők, Lelit Fred, Iberital Challenge, stb…
Esetlegesen más az állító mechanika ( vagy jobb, vagy rosszabb ). Szóval én a Graef cm702-t venném, ennél egy forinttal sem áldoznék többet ilyen őrlőre. Persze van akinek a kinézet a fontos , akinek az megér plusz pénzt akkor hajrá . -
kmarci25
veterán
válasz
tuzpenge
#8428
üzenetére
Bambino Plus-ról írtam nemrég, karácsony óta van meg. Ugyanaz, mint a Bambino, kivéve, hogy van benne automata tejhabosító. Nem tapasztaltam sem túlmelegedést, sem fröcskölést, szerintem ajánlott. Kezdésnek én kb egy évig Aeropress-t és V60-at és kotyogót használtam, mielőtt nekimentem a presszógépnek.
Szerintem egyébként legelőször is egy normális őrlő, ami fontos, anélkül kb hagyható is a karos gép.Végigolvastam, amit korábban írtam, nagyjából uyganaz a helyzet most is, sok újdonság nincs.

RetepNyaraB: a fröcskölést hogy érted? Honnan fröcsköli a vizet? Egyetlen, amit tapasztaltam, hogy a habosítás után automatikusan tisztítja a gőzkart (átnyom rajta 3szor egy adag vizet), na az fröcsköl valamennyire, legalábbis a csepptálcát összeizéli. Más fröcskölést nem vettem észre.
-
-
Yager01
senior tag
válasz
tuzpenge
#8126
üzenetére
Vannak...
Neouza Kávé elosztó(Distributor)
Fenteeer feneketlen portaszűrő (Bottomless portafilter)
Eredeti Graef szűrők szimplafalú 2db(espresso + dupla)
Kávéadagoló pohár rozsdamentes ( az őröltkávé gyors és kényelmes átrakása a portaszűrőbe)
Tejkancsó,habosító kancsó 350 ml ,rozsdamentes
De'Longhi DLSC059 kávézacc-leütő doboz,rozsdamentes acélból
De'Longhi DLSC058 rozsdamentes acél tamper fa fogantyúval, kék/ezüstEzeket most találtam, árulják egy ilyen gép mellé...
-
válasz
tuzpenge
#7933
üzenetére
használt, felújított, új késekkel - Mazzer Major, Super Jolly; hardveraprón, jófogáson, fb barista csoportokban szokott előfordulni, most pont nem látok sehol Majort
ilyen 120-150 között állapottól függően, vagy a Major Electric olyan 220-250 között. -
kmarci25
veterán
válasz
tuzpenge
#7873
üzenetére
Ilyen: Sage Bambino Plus
A kar és a kosár már persze upgrade, nem széria -
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- Sorozatok
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT OC 8GB GameMax STORM Antec 550W
- Gombászkönyvek egyben
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest



ugyanaz a termék csak más márkanévvel fut
Az se nem Delonghi, se nem Sage.
De megint ott tartunk, hogy ha spéci méret, akkor nehéz lesz. A karnál a fülek csak egy plusz nehezítő tényező.

Mr.Csizmás
