Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
-
HoTaZo
addikt
Francia nyelvnél azt javaslom, hogy ne magyarról, hanem az általad beszélt nyelvről (angol, spanyol?) fordíttasd a telóval a szöveget. Mivel a gt nem tanult még meg rendesen magyarról, magyarra fordítani.
Én az olaszoknál, spanyoloknál mindig megkérdem, hogy beszélnek-e franciául, angolul s, ha nem a válasz, akkor még rákérdezek a németre, hadd szégyelje el magát, hogy itt ez a Keleteurópai és 3 idegen nyelvet is ért.
Volt francia főnököm, azért küldött engem az olasz-osztrák határhoz, mert ott inkább beszélnek németül az olaszok, s a sofőrök közt én tudtam legtöbbet németül.
A svajciak is inkább beszélnek olaszul vagy németül, mint franciául.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
-
HoTaZo
addikt
válasz Freiherr #9308 üzenetére
Csak úgy, hogy végig tolattam azon az egyenes szakaszon, amerről oda érkeztem, leengedve a pótot a földútra.
Ha vissza felé mész ezen az úton, akad egy-két karcsú hely, de azok nem voltak már vészesek.Somatom: Azon a területen is volt? Azt hallottam, hogy néhány órára zárják le az utakat. Mondjuk, az is épp elég.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
Volt bizony. Strassbourgot délről és északról is eltorlaszolták, aztán Párizs felé az A4 -et. Én északnak fordultam az A35 -ön, de Ifferzheimnél azt is eltoraszolták. Ezért menekültem át előtte, Rheinaunál. Viszont, akik szembe jöttek francia felé, azokat a körforgóban visszafordították németbe. Szóval elég nagy gáz volt.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
chop
őstag
Na, megjottem a felrakora, idopontom nem volt, kozoltek, hogy ma mar nem tudnak leszedni,menjek vissza holnap reggel 9-re. Az iranyitom kicsit ideges, mondta, hogy intezkedik...
En csak annak tudok orulni, hogy talaltam egy Lidl-t es kicsit be tudtam vasarolni. Bar nem nagyon merek enni, mert akkor output is lesz. Latjatok, csak jo lett volna az a mobilbudi... :)
Amugy Lyon utan az ut kb. felen bundesen jottem Parizsig, tok fasza volt, tetszik ez a Frankreich. Fasza tusolo, van parkolohely, meg szep a videk. D
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Most mentél ki és máris vásárolni kellett? pedig enni kell. Egyél valami könnyű, de laktatót. Zabpehely proteinnel, túró piskóta kombó stb.
Az a jó ha sokat eszel, de kevés az output. Többségében nem lesz lidl, meg tusoló meg wc. Örülsz majd ha egyáltalán parkolót találsz.
Minden nap ugyan azt eszem. Ebéd 200g spagetti(szárazon mérve) + kecsup + 1 közepes vöröshagyma + 100g reszelt sajt. 1€ elkészítése 10 perc.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
chop
őstag
válasz KAMELOT #9318 üzenetére
Csak kenyer kellett, meg a vizem volt fogyoban (nem kannazom, legalabbis ivasra nem), de ha mar ott voltam... :D :D
En reggelre gabonapelyhet tolok tejjel, ez kihuzza olyan 5-6 oran keresztul, aztan jon a joker: KOLBASZ!!! Meg virsli, de ma vettem daralt marhat is, holnap vagy holnaputan bolognai lesz! :)
Hja: PLOMBAM VAN!!!! :D
De mar kesz a mesterterv, csak szalljon le az ej...
Egyebkent a bevasarlasra mar van hackem, veszek egy elektromos rollert, az befer a fulkebe, legalabb 20 km a hatotavja es 10 km belul azert szokott lenni bolt. Itt inkabb az ido a bajos, sok azert az a napi 13/15 ora (jo, nem ma, de ma se mondtak semmit, aztan ha elmegyek valamerre aztan tuti hiv...)
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
Vásárolj be 3 hétre és nem kell boltot keresgélni. Van elég hely a kamionban.
Múltkor 4 hétre pakoltam be.
32x 2 liter dzsúsz
36x 1 liter tej
24x 2 liter ásványvíz
20x 0.5kg túró
7.5kg intant oats
7kg mutant mass
2.5kg protein
20l kanna víz mosakodásra
2 nagy utazótáska
Ágynemű
.... meg a többi cucc.
Elraktam mindent és olyan volt mintha üres lenne a kabin. Volvo FH460
Meg kell tanulni... Ez nem kirándulás hanem 0-24h munka.
Telephelytől 20km van egy szuper üzlet. Amikor megyek arra és tudom, hogy csak 1-2 hét mulva jövök erre, valamint látom hogy valami fogyóban van, akkor veszek legalább annyit, hogy min 2 hétre elég legyen. Jobb előre gondolkodni.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Qtya123
őstag
válasz KAMELOT #9325 üzenetére
Az a 20 doboz túró befér a hűtőbe?
Úgy eszel, mint amit a súlyzós edzés megkíván (bár húst nem láttam az étrendedben), de gondolom edzeni nem nagyon tudsz, ha ilyen 8-10 hetente jutsz haza. (igaz kézi súlyzókat lehet vinni, meg a fekvőtámasz is mehet bárhol, csak ne egy húgyfolton a betonplaccon )
[ Szerkesztve ]
-
chop
őstag
-
Somatom
veterán
válasz Qtya123 #9326 üzenetére
Minek ahhoz súlyzó? Anélkül is lehet remek edzéstervet összeállítani. Pl.:
Reggel, indulás előtt, 33 paletta tartóból platóra, majd vissza.
Délben expanderezés az 5 tonnás spaniferrel.
Este, a berohadást megelőzendő, összes kerékanya fellazít, majd újra meghúz.
Stb., stb.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
KAMELOT
titán
válasz Qtya123 #9326 üzenetére
Igen befér szépen. Darált hús befér.
Edzést bepótolom az otthonlét alatt!chop: bárhol tudod tölteni a vizet, az itt lényegtelen. Az a lényeg, hogy nem mindig jutsz el üzletbe, vagy éjjel vezetsz napközben alszol. Itt az edzést el kell felejteni. Pedált kell nyomni. Hétvégén ha van erőd lehet edzeni. Szombaton mindig alszok, egész nap!
Somatom: ha üres a pót lehet húzódszkodni. Ott a 20l kanna lehet emelgetni. Legjobb az amikor a kosárból kell 36 palettát a platóra tenni. Az jó edzés! Lefelé viszont könnyebb!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Somatom
veterán
válasz KAMELOT #9325 üzenetére
Én azért szeretek boltot keresgélni. Német Lidl -ben lehet találni Alpen típusú sertéscsülköt. Hagymával péknének, vagy házi lecsóval is nagyon fincsi. Franciában ott vannak a tengeri herkenytyűk. Vagy, a Boursin sajt, amiből a 150grammos 600Ft alatt van. Otthon ugyanez 1600Ft.
-
-
dragon1993
őstag
Sziasztok!
Apám kamionozik, most van egy elég új Scania R450 kamionja. (2019.06)
A korábbi Scania kamionja mutatta a műszarfalon a tachográf adatait, de az új nem mutatja.
Találkozott valaki ezzel?
[Youtube] -
KAMELOT
titán
Megérkeztem a lerakó elé, helyszín Lille, France. Hétfőn reggel 6-kor kirakodás. Jelenleg 3 hete vagyok kint 10390km idáig.
Kellemes hétvégét mindenkinek. Megyek főzni Spagettit.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HoTaZo
addikt
válasz dragon1993 #9334 üzenetére
Szerintem egyikünk se jár új Scaniaval, ezért nem jött csak válasz. Megkérdeztem egy havert, aki azzal jár:
"Tahograf OK gomb Beállitások és olyat kell keresni hogy SDS tanácsok azt kell le OKÉ zni es ako kirakja a muszerfalon a kijelzöre. napi vezetes heti vezetes 90ora hetvegipiheno szoval mindent"
YT videó
Hátha itt mutatják is.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
KAMELOT
titán
Industrial zone-ban állok a zsákutca végén. Van itt egy girtekás az holnap rakodik le egy másik cégnél. Ki van világítva, meg kamera alatt van a parkoló. Gondolom ez a másik cég már hétfőn hajnalban kezd, beálltam a szélére, tudjanak parkolni a halszálkákba. Mai napom 749km volt. Híd alatt parkoltam a 31n úton, onnét indultam.
Kagylót nem ettem, de 1x megszagoltam.... Köszi kihagyom.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Somatom
veterán
Én komázom mindkettőt, de sajnos, Bratwurstiában hétvégézek. Van itt az utca végén egy kis kajálda, de a német konyha felér egy gasztromészárlással. A halálom, amikor a kemény bundájú, amúgy is olajtól csillogó rántotthúst még azzal is meggyalázzák, hogy leöntik gombás barnaszósszal.
-
Somatom
veterán
válasz KAMELOT #9345 üzenetére
Nem képzeled, hogy ilyen undormányt megeszek!
A tojás, meg a hagyma mindenhol megvehető és ilyen esetekre mindíg van nálam egy kis házikolbász, meg házilecsó. A lecsóval sokféle kaját fel lehet dobni. Ma kolbis, baconos, tojásos lecsót fogok készíteni. Szerencsére már csak négy napot kell kihúznom a hazai kosztig. De, ha franciában lennék, akkor biztos kihasználnám a helyi lehetőségeket. Ott jók a kaják, csak sajnos, az adagokat kolibrikre méretezik.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Qtya123
őstag
-
KAMELOT
titán
válasz Qtya123 #9349 üzenetére
Osztrák és nemet pékáru az nagyon xar. Tele van E betűvel aztán meg 2 hónap múlva sem penészes.
Magyar és szlovák konyha a legjobb. +kedvencem a kínai kajaSomatom: biciklit nem tudom hova tenni.
Itt a girtekás tegnap aszondja ma reggel rakodik le, aztán éjjel kapcsol, francia vasárnap nem dolgozik. Szerintem már ivott akkor, pedig csak 2 órája állt le
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest