- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- New Game Blitz - 2025
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- Asszociációs játék. :)
- Jingsha X99-8D3 avagy kínai 2011v3 DDR3-al!
- New Game Blitz - 2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
Resike
tag
válasz Bóbitatáncol #21585 üzenetére
Mondjuk itthon C++-ra inkább azért nem találtok embert mert ritka mint a fehér holló.
-
Radnix
senior tag
Hali!
Nalatok hogy vannak a junior medior senior savok tapasztalatban (evek) es mik a savok a fizukban a kulonbozo kategoriakra igy c++ vonalon? -
Lortech
addikt
-Én első megkeresésben egy dolgot szeretnék látni biztosan, hogy melyik cégről van szó. A közvetítő fejvadászok, recruiterek nagy része nem írja le, régebben még elmondtam, hogy akkor tudunk tovább menni, ha tudom egyáltalán, melyik cégről van szó. Erre egy részük elárulta, de nagyobb részük tovább kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak akkor tudja megmondani, ha küldök CV-t meg telefonszámot meg mittudomén. Még 10 percet sem szeretnék elpazarolni egy megkeresésre olyan céggel kapcsolatban, akikhez biztosan nem akarok menni, mert már előtte 10-szer megkerestek vele. És a telefonszámomat sem szeretném odaadni boldog boldogtalannak, hogy aztán mindenféle adatbázisba bekerüljek. Megértem, hogy nem akarják elmondani rögtön a cégnevet, csak nem érdekel. Sosem kerültem meg fejvadászt egyébként.
1-2 éve már nem reagálok ilyenekre, ill. annyit, hogy köszi a megkeresést, de nem érdekel.-Második fontos tényező, amiről ha későn derül ki, hogy nem egyezik az elképzelésünk, megintcsak felesleges időpazarlást jelent mindkét vagy mindhárom fél számára: bérsáv / napidíj. Ezért ha ez nem megismerhető a folyamat legelején, akkor én nem fogok beleinvesztálni eggyel több percet sem.
-Nagyobb eséllyel reagálok egy megkeresésre, ha személyre szabott, kiderül belőle, hogy legalább átfutotta a recruiter a profilomat, és nem valami teljesen inadekvát pozíciót próbál eladni. Tapasztalati szint belövésével is vannak bajok, heti szinten kapok megkeresést a jelenleginél kettővel alacsonyabb tapasztalati szintre, amiben 10 évvel ezelőtt dolgoztam.
-Direkt céges vagy ismerős recruiter vagy ismerős korábbi kolléga vagy vezetőim általi megkeresések általában sokkal relevánsabbak és kevesebb felesleges kör van velük, szóval mostanság nagyon ritkán jutunk el akár az első körig közvetítői megkeresésnél, mert egyszerűen többségében semmiféle hozzáadott értéket nem tudnak nyújtani. Alapvető kérdésekre nem tudnak választ adni, mert legtöbb esetben sem a pozíciót sem a céget nem ismerik eléggé.
Thank you to god for making me an atheist
-
CyberPunk666
senior tag
Szia!
Én azt utálom, hogy az összes pozíciót úgy hírdetik, ahogy az álompozit elképzelik, és olyan jelölteket várnak, ahogy az álomjelöltet elképzelik. Akkor is ha semmi értelme. Miért nem lehet az igazat írni?Az összes lapátolós munkát is úgy hirdetik, mint fejlődési lehetőséget és izgalmas feladatokat, és olyat keresnek, aki hajlandó és szeret tanulni...
Aztán ha találnak egy ilyet, az megőrül a pozícióban. Maximum akkor lesz sikeres a találkozás, ha kölcsönösen átverték egymást. Mintha nem lenne egy csomó olyan ember, aki a következő 30 évben csak annyit szeretne, hogy ne legyen semmi se másként. Miért nem őket keresik? Mindenki boldog lenne.
Aztán aki meg fejlődne, az meg hogy találjon normális helyet, hogy közben ne legyen jobhoppernek titulálva?Rettenetesen szenvedek egy pozícióban, alig van értelmes feladat. Az álláskeresés rémálom, mert egyszerűen nem tudom hogyna szűrjem ki az ilyeneket.
Az egyik kedvencem az volt, amikor kiírtam, hogy senior beágyazott fejlesztői pozíciót keresek, és ERRE jelentkezett az egyik nagy autóipari multi. Eszembe nem jutott, hogy nem tudnak olvasni, de az interjún derült ki, hogy van több random pozíciójuk is, mint quality meg ilyenek. Mondtam, hogy én inkább fejlesztői pozit keresek. Azért megkérdezték, hogy van-e már más ajánlatom és mondjak bérsávot. Mondtam, hogy van már ajánlatom, az fejlesztői munka és ezek után elkezdett volna alkudozni a bérből (az ajánlatommal egyezőt mondtam, mert nem érdekelt a pozíciójuk). Mondtam neki, hogy eleve nem érdekel a pozíció, és az általam bemondott összegért sem vállalnám el, csak nem akartam bunkó lenni és látom, hogy nem érti mi a probléma.
A hays összevonja a c és c++ pozíciókat. Azokat a fizetéseket a c felesztők is megkapják, a c++ jobban szokott fizetni.Annyira elegem van az itthoni beágyazottas cégekből, hogy már azon tűnődöm, hogy ha lejár a szerződésem, akkor inkább kiveszek egy év szabadságot és kitanulok valami mást.
Rengeteg ismerőst megkérdeztem és az elégedettet az elégedetlentől nem a munkája minősége választja el, hanem az igényei. -
OPiiPO
veterán
- bérsáv jellemző hiánya
- legalább a LinkedIn-es adatlapom olvassa el - X++ az nem C++, és a D365FO az nem a D365BC
- Ha látja hogy technical architect-ként dolgozom, ne kezdjen már konzulensi ajánlatokat küldeni, mégha ugyanaz az ERP is#21587 emvy: lehetne itt a topicban is, ha nem túl bizalmas, abból még mi is tudnánk okulni
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
axioma
veterán
En valahogy a kozvetitesi munka lenyeget hianyolom (tok parhuzamosan mint az ingatlannal van). A hozzaadott erteket. Azt, hogy tobbet tudjon az emberrol, akit ki akar kozvetiteni, es tobbet tudjon a munkarol is, mondjuk akar korabban oda kozvetitett ember altal, mint amit az ember sima weboldal bongeszessel megtudhat. [Vagy ahogy itt felmerult: a leendo munkaszerzodes "szokatlan" pontjait.]
Az igazi az lenne, ha valaki ugy kozvetitene, hogy keresi a best match-eket a piacon. Igen, egy szint felett ezert fizetne'k is, ha el tudnam hinni hogy igy fog tortenni, plane ha hirtelen ke'ne barmi miatt valtani minel kevesebb kieso idovel, vagy pont ha nem gondoltam volna lelepni ellenben szol hogy van egy hozzam jobban illo feladat. Igaz, en nem ugralok 2-3 evente igy nem is vagyok jo alapanyag a kozvetitoknek (23 ev, 3. munkahely, 2-3 evente belso valtasokkal).
A masik, az aktiv megkereses. Epp ma is kaptam egyet python/java iranyukent beagyazott es C# poziciokat reklamozva, es me'g o akadt ki hogy ezt zaklatasnak neveztem. Tehat minimum erzodjon, aki valamit ajanl az en adatlapomat latta es egyezeseket talalt. Ez az amitol o munkat vegez, hogy annak ir csak akinek van ertelme. Nem korlevelet, kikerulve a tegezes/magazas eldonteset, razuditva mindenkire.
Az ajanlasnal en annyira a cegnevet nem hianyolom (bar volt hogy addig volt szimpi mig ki nem derult, mar jartam arra interjuzni...), de a munkavegzes helyet mindenkepp, mivel aggloban lakom (amugy cegnev akar sokszor ki is talalhato, multkor a retail es kozos ismeros kombobol mar kerdeztem is vissza, hogy Tesco-e...). Az is elofordult, hogy "veletlen" a munkavegzes helyenek a kozvetito ceg cime tunt fel (mert az jo helyen volt). En annyira nem almodom hogy bersav legyen [nyilvan ez baromi sokat segitene], de legalabb az hogy senior-e, az deruljon ki. Most ugy kell kimazsolazni peldaul abbol, hogy mennyi gyakorlatot varnak el, vagy hogy mennyire emelik ki a fiatalos csapatot... (ez utobbi 99%-ban azt jelenti, hogy junior max. medior szinten akarjak megoldani a 2.5 emberes feladatot). Aztan ilyenek hogy hany% a fejlesztes es mennyi a legacy uzemeltetes, az ismet mege'rne egy miset... -
GeeForGolf
junior tag
sztem, mondom sztem, az összes probléma visszavezethető a bérsáv meg nem adására, meg erre az "árazza be magát a munkavállaló" mentalitásra. amíg mo-n az a szemlélet, h felveszed azt, aki 5 forinttal kevesebbet kér, addig rengeteg lyukra futás lesz a cégek részéről. ja, értem, h erre neked, mint ügynöknek sok ráhatásod nincs, de ahogy pl Madwe is írja, ha nincs bérsáv megadva, akkor rengeteg ember nem is jelentkezik, szóval sokkal kisebb mintából lehet válogatni, ergo kisebb a siker esélye. talán annyit tehetsz, h ezt megpróbálod átvinni a megbízóidnak, hátha lassacskán megindul vmiféle szemléletváltás (ugye az első fecskék már most is ott repkednek, van már pár site ami feltüntet béreket is). hát sztem ennyi
-
bandus
veterán
szerintem ez a ti felelősségetek, hogy megértessétek a parntercégekkel, hogy a senior emberkék elég jó helyzetben vannak, és nem fognak rád tíz percet, meg utána még ki tudja hány körön keresztü hány órát szánni ha nem látják, hogy van értelme. én nem it-ban dolgozom, de csak a bérsáv ismeretében vagyok hajlandó hr-essel vagy fejvadásszal beszélgetni.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Madwe
nagyúr
Ami alapján én szűrök:
információk a cégről (ha nem derül ki a cég 99% hogy nem haladok tovább) elég egy cégnév is s utánajárok. Ha konkrét termék is meg van jelölve ami a jelölthöz tartozna az plusz pont. Milyen az adott cég, mekkora, mennyire stabil, érdekes e a végtermék, elveimbe ütközik e a végtermék esetleg pont hogy hasznosnak is tartom.mi derül ki a munkakörről? Ha csak random fel van sorolva a tech stack az sokat nem segít abban hogy oda akarok e menni, max abban hogy hova nem akarok menni pár soros leírás hogy konkrétan mit kéne csinálni... (lehet ez nálam egyedi, mert ahány cég annyi devops engineer értelmezés, de sztem máshol is hasznos)
sokszor az se derül ki hogy ez junior medior senior lead stb szint e...
helyszín, home office lehetőség most s pandémia után hogy nézne ki, ez is jobb ha előre kiderül.
ami nálam instant off: dinamikusan bővülő, izgalmas, nagy fejlődési lehetőség (ez a szinonímája annak hogy össze vissza vásárolunk cégeket s győzd integrálni, nincs rendes processünk s ownership, mindenhez is kell érts... bár van aki erre vágyik gondolom )
bérezés: ha nincs megadva bérsáv 99% hogy nem fogok reagálni (tekintve bérezés tetején vagyok. Azt, hogy valaki erre értelmesen ráígérjen minimálisnak tartom, saját időmet meg nem akarom feleslegesen vesztegetni)
de amit végképp nem csinálok az a saját bérigényem elmondása, pláne az első körök elött. Azt se tudom miről lenne szó, cég se tud rólam semmit, mi alapján mondjak bármit is? Ez pusztán azért van h én árazzam be magam a jelenlegi fizetésemhez képest a semmire. Ha nem fogadják el azt a mondásomat (ha egyáltalán idáig eljutottam velük valamiért úgy h nem mondtak bérsávot, mondjuk mert szeretnék az adott cégnél lenni) miszerint nincs kialakult bérsáv a fejemben de biztos vagyok hogy meg tudunk majd valamiben egyezni akkor megyek tovább. S ilyen esetben utolsó körig váratom őket amikor tőlük várom a bérsávot.
bevallom itt vérzik el a legtöbb cég esetemben, s tudom h erre az esetek 99% nincs ráhatásotok. Viszont így tudom én is elérni hogy a bérsávok tetején legyek, így ezen nem fogok változtatni.Amit még javasolnék: sokan nem tudják hogy nektek ugyanaz a célotok mint nekünk, miszerint ha már elindulunk a folyamaton akkor vegyenek minket oda fel egy olyan ajánlattal amit akarunk, ezért a folyamatban folyamat segíteni fogtok nekünk s tolni az egészet. Rengeteg ismerősöm egy idegesítő lépcsőnek éli csak meg a munkátokat, ezt kéne valahogy a fejekben megváltoztatni, persze fogalmam sincs hogyan, pláne személyes szinten
[ Szerkesztve ]
-
félisten
> nem rossz fizukról van szó
valoszinuleg de.
(Nincs harag, nem zuditjuk sehova )
(Ha ram irsz privatban, esetleg tudok meg kommentelni.)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Sempronius89
tag
Azok a "nem rossz fizuk" hogy viszonyulnak az itt referenciának használt Hays guide-hoz?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nintendo Switch
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Yettel topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- új Oversteel Ultimet gamer szék zöld-fekete!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest