Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qtya123

őstag

válasz tototos #43339 üzenetére

Ez szerintem nagyon lesarkítva van nézve, hogy ül és vár. Oké, hazavisz 1 millát. Én is tudok olyan gépkezelőt, aki hazavisz ekörül, de mindig ott a DE!
    Ahogy írták előttem is, ez minimálbéren fut. Másrészt lehet, hogy vannak a napban időszakok, amikor csak "ül", de nem ritka, hogy 13-14-... órákat ott töltenek az építkezésen. Ha épp nem is dolgozol, akkor is ott vagy. Sokszor otthon sincsenek, mert olyan helyen van az építkezés, hogy nem tud hazamenni, vagy értelme sincs, mert 4-5 óra múlva indulhatna vissza. Ott vannak egymás fingszagában meg horkolásában napokig a konténerekben.

Ha meg jön egy betegség, vagy épp hónapokig pangás, akkor zéró közeli pénzt keres és máris éves szinten leosztva a havi 1 millát ilyen kiesésekre már nem olyan jó a képlet.

Ezekre a jól fizető, de látszatra a laikusok által kijelentett "semmit nem kell csinálni" (darus, kamionos, mozdonyvezető, stb...) munkákra mindig azt szoktam mondani, hogy akkor miért van ekkora hiány? Miért nem megy oda dolgozni az, aki úgy gondolja, hogy jó biznisz? Sok esetben nem maga a munka, hanem a munkakörülmények és a diszkomfort teszi nehézzé ezeket.

Új hozzászólás Aktív témák