- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasthomas
tag
Sziasztok,
Lenne egy érdekes kérdésem - arra lennék kiváncsi hogy ti hogyan reagálnátok az alábbira.
Jelentkeztem egy elismert multi céghez Bp-n egy IT-s állásra. Megvoltak az interjúk, megkaptam az ajánlatot - amit el is fogadtam. Még az interjúban közölték velem, hogy külsős cég által lennék foglalkoztatva - mondtam hogy oké - elvégre ez kezd idehaza is elég trendi lenni manapság; spórolnak a HR-s dolgokon valamennyit. Eddig semmi fennakadás nem volt - az ajánlatot a cég küldte ki maga, melyet kifogástalanul el is fogadtam. Minden(ki) korrekt volt és jól mentek a dolgok.
A probléma akkor kövekezett el, mikor megjelent a külsős cég maga - afféle munkaerőközvetitő cég. A szerződésemet ők állitják ki, elvégre hivatalosan náluk dolgoznék. De gyalázatos, hogy mennyire összehányt munkaszerződést küldtek el nekem - ráadásul csak napokkal később, mert elfoglaltak voltak; nekem meg pörögnek a napok, ha felmondanék a mostani munkahelyemen (1 hónap). Egyrészt szám szerint 11 hibát találtam a munkaszerződésben meg - ebből egyedül 1 darab jelöl elirási/gépelési hibát.
Másrészt a maradék 10 között olyanok szerepelnek hogy majdnem leesett az állam. Amellett hogy eléggé trehányul tagolt az egész szerződés - lemaradtak céges dokumentiációk, melyeket el kellene fogadnom, s simán kihagyták h Cafatéria is jár, de még a munkaidő sincs gyakorlatilag lerögzitve. Röhejesen annyi szerepel egy formális dokumentumban, h két pihenőnap jár, és ennyi; h ez milyen napon, vagy hogy egyébként mikor kell dolgozni - arról semmi nincs. Ráadásul a munkarendet is elirták. Ez elég vicces azért..
S ez még nem minden - az egyes hivatkozásokat sem sikerült megoldaniuk; több pont ugyanazzal a számmal szerepel, vagy éppen a hivatkozás maga van elszúrva.
Nem tudom hogy miképp kellene erre reagálnom - a multi cég maga lojális szerintem a dolgozóihoz, s elég nagy ahhoz, hogy ilyen apróságon nem kellene elveszitenie jelölteket. Mégis a külsős cég inkább csak egy összehányt szerződéssel akar elődrukkolni - ráadásul több mint 1 hónapok felmondási időt kiszabva, ami azért nem kevés. Elvárnék ezért egy afféle "tökéletességre" törekvést.
Semmi bajom nem lenne egy ilyen külsős céggel - de elgondolkoztatott komolyan, h nem-e kéne felvetni a multinak, h azért ezen a ponton azért nem kéne elszúrnia a dolgot egy ekkora félrelépéssel. Csak azért nagy szintre vinni a dolgot meg nyilván nem szeretném.
Volt már valamelyikőtöknek hasonló tapasztalata? Nekem ezek elég vegyes benyomásokat keltenek a külsős céget illetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Office és Office 365 topic
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megkérdeztük az AI-t: milyen érzés, amikor megreguláznak?
- Milyen monitort vegyek?
- Az AI gáz: megfullad a Föld a fosszilis fogyasztástól
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Új Razer Blade 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 1TB Nvidia RTX 4080 12GB 175W Win11 Garancia
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest