Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
A beég a kézifék kicsit pongyola megfogalmazás.
A hátsó kerekek fékpofái éghetnek be. Ez annyit tezs, hogy túlhevül a fékpofák koptató rétege. Ilyen esetben jelentősen csökken(het) a fékerő. Hátsó kerénél nem feltétlenül érezni annyira, mintha mondjuk motorfék nélkül ereszkednél az alpokban és egyszercsak azt veszed észre, hogy hiába nyomod a pedált nem lassulsz
Pár méter általában nem árt neki. Ha órákon át így autózol és füstcsíkot húzol magad után, akkor teljesen áthevülhet a futómű (acél, elég jól viszi a meleget) és elég csúnya számla lehet a vége.
De amit itt írtál, legfeljebb 500 km-re előbb kel fékpofákat cserélni hátul... -
tildy
nagyúr
válasz
Moddingfan #3848 üzenetére
Nem, hála égnek nem. Sőt elég türelmesek voltak velem , ahogy észrevettem, bár volt pár aki nem tudta megállni duda nélkül...
Én egyelőre amíg ilyen az idő nem vezetek. Vagy ha igen, akkor csak azzala kcosival amin van téligumi.
A másikat úgyis elb.szta a szerelő, max 65el megy.
[Szerkesztve] -
Moddingfan
senior tag
Akkor már értem, miért jó, ha ül melletted valaki. Ha élvezed a vezetést, akkor nem lesz itt gond, csak idegeskedni nem szabad, az agresszív barmok miatt pedig ne húzd fel magad, bár ez néha elekrülhetetlen, mondok egy példát: én már évek óta vezetek, de a múltkor olyan történt velem, mint még soha azelőtt. Egy faszi direkt nekem akart jönni, mert tisztelettel intettem ''őfelségének'', hogy legyen kedves arréb állni a kocsibejáróból, mire ő beletaposott agázba és nekiment az autóm visszapillantó tükrének, csak azért a tükörnek, mert sikerült elrántanom az autót. Majd ugyan ez a faszi tegnap majdnem elütötte a kedvesemet. Azóta keresem a faszit, állítólag a környéken lakik, ha elkapom, addig ütöm, amíg mozog, az biztos. Ilyen egy b@rom állatot, már elnézést, de az ilyenektől azonnal elvenném a jogsit. De ezek ne vegyél el a kedvedet a vezetéstől, ezekhez hozzá kell szokni, ez Magyarosrszág.
u.i.: Remélem nem vettem el a kedvedet a vezetéstől -
hobizoli
nagyúr
Akkor fog jol, ha el akarsz indulni pl tolataskor csak megsullyed az orra es emelkedik a hatulja, elore indulaskor meg forditva, de az auto vegig egyhelyben all, nem mozdul sehova. Ha tokre behuzva sem ilyen, akkor vagy ra kell allitani, vagy mar megartott a sok kezifekezes.
Kulonben ha nem muszaj SZVSZ ne huzogasd be, foleg telen ne, mert esetleg befagyhat a bowdenje, ha olvadt ho, vagy vmi viz kerul oda vmi modon, akkor meg hiaba engeded ki, nem fog oldani a kezifek vagy 1-2 kattanasnyit fogni fog, vagy egyatalan nem fogsz tudni elindulni, hagyd sebessegben 1 vagy R, plusz a kereket forditsd a jardaszegely fele, az sem baj, ha hozza is er, ezt erezni is lehet. Ha csak 1-2 kattanasnyit fogva marad, fogsz tudni kozlekedni, csak par km mulva a folyamatosan fogo fek miatt tulmelegszik a fekszerkezet, ezzel egyutt a fekmunkahenger es a fekfolyadek is, es a tul melegedett munkahengerben pl tonkre mehetnek a tomitesek, ami miatt ereszteni fogja fekfolyadekot, valamint tulmelgedett fekfolyadek miatt, amikor fekezni szeretnel, csak beeseik a pedal, fekhatas szinte semmi, vagy csak vmi tok keves lesz.
hobizoli
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Moddingfan #3845 üzenetére
Hm, hm, másfél hete?
Eddig kb 130-140 km-t autóztam le, ebből 30at egyedül. -
Moddingfan
senior tag
Én is
Közben üvölt a zene (így szeretem, de érdekes módon elsőként szúrom ki a mentőt, mert éberen figyelek) és ilyenkor minden problémám tovaszáll. Egy nyáresti vezetés után mindig jobb kedvem lesz, imádom, ahogy megy le a nap, besüvít a szél az ablakon, szól a zene, ilyenkor felhőtlen az életem
tildy: mióta van jogsid?
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Hála égnek, mostmár 1000%, hogy szerdán iratkozok. EÜ-vel fogom kezdeni, jövő7 csüt; péntek, utánna vas. vizsga eüből és utánna való héten kedden pedig már kressz..
-
Moddingfan
senior tag
Holnap megy egy barátom forgalmi vizsgára, sajnos már nem először. Kérek mindenkit, hogy szurkoljon Neki nagyon, mert megérdemli, hogy átmenjen. Attól tartok, hogy összeomlik, ha most sem sikerül neki
-
sedo
tag
Egy másik dolog: sokan, majdnem mindenki mondja, hogy eleinte friss jogsis ne vezessen egyedül. Na, hát nemtom... Az nyilván mindenkit idegesít (még a rutinos sofőröket is, sőt lehet, hogy őket még jobban) ha valaki belepofázik, hogy ne így-ne úgy csinálj valamit. De engem az is zavart pl ha apukám ült mellettem, pedig tudtam h ő aztán nem fog beleszólni hogyan megyek, legfeljebb akkor ha valamit tényleg nagyon roszul csinálnék. Egyedül sokkal jobban tudok figyelni a vezetésre, ez már a rutinpályán is feltűnt, hogy mikor egy gyakorlat már ment egyedül is, és az oktató kiszállt pl kávézni vagy beszélgetni, akkor amíg egyedül voltam az autóban sokkal jobban ment az aktuális feladat. Forgalomban ugyebár nem volt lehetőségem oktató nélkül autózni, viszont párszor már mentem egyedül az otthoni autónkkal, igaz csak rövid utakra, és ebben az esetben is jobban ment mint kísérővel, jobban is élveztem az autózást...
-
sedo
tag
Hát nemtudom, az biztos, hogy én is nagyon-nagyon sokat bénáztam, tényleg borzalmasan egyszerű helyzetekben is, de eddig minden alkalommal teljesen korrektül sikerült végülis megoldani az aktuális problémákat, nem toltak le az útról, még csak rám sem dudáltak. Sőt nagyon sokszor segít a többi autós, pl sávváltásnál, besorolásnál, kikanyarodásnál stb. Ezek persze normális helyeken alap dolgok, de itt Magyarországon sohasem lehet tudni, hogy éppen milyen kedve van a többi autósnak.
Na de visszatérve a T betűre, ha van rá lehetőséged vedd le és autózz úgy pár napig, figyeld, hogy változik-e a veled kapcsolatba kerülő többi autós viselkedése, és ha igen akkor milyen iránybanAztán max ha még roszabb lenne a helyzet (amit én nem tartok valószínűnek) akkor visszarakod amíg nem megy minden úgy ahogy szeretnéd
-
sedo
tag
Kezd gyanús lenni nekem ez a T betű
A mi autónkon ugyebár nincs kint és eddig egyszer sem dudáltak rám, egyszer sem éreztem úgy, hogy direkt szivatnának, pedig főleg eleinte lett volna rá lehetőségük bőven... Meg aztán az is a T betű ellen szól amit egyik haverom mesélt. Eleinte az ő autóján is kintvolt, és szokása volt, hogy nagy gázzal indult, inkább minthogy a lefuladást kockáztassa. Sokszor annyira nagy gázt sikerült adnia, hogy mindenki hirtelen odafordult, és mikor látták a matricát az autón csak röhögtek rajta, hogy jah, hát béna. Na amint leszedte és pl zebránál nagy gázzal indult inkább elsiettek előle az emberek, azthitték csak vagánykodik
Ez persze csak egy szélsőséges történet, de nálunk mondjuk nem volt kérdés, hogy lesz e matrica mert csak én szerencsétlenkedem ezzel az atóval, apám tudja normálisan vezetni
Mondjuk most lesz jogsija tesómnak is, remélem ő sem akarja majd kiragasztani...
-
tusi74
őstag
Na ez az. Azt hiszi, akkor ha nyomja a dudát, akkor ügyesebb leszek. Holott pont fordítva. Viszont még egy furcsa dolgot tapasztalok. Kint van ugyebár a T betű. Ma a Soroksárin állunk a piros lámpánál. Éktelen dudaszó mögöttem, rögtön nézem, megint mit csináltam rosszul. De még sávváltás sem volt, mert egyenesen mentem. Erre miért dudál, mert be akar elém jönni egy bekötő útról. Utána bejött, és még mutogatott is hátra. Az ilyet is nagyon utálom. Én meg barom, mindig kivárom, míg ténylegesen mehetek.
[Szerkesztve] -
sedo
tag
Nem igazán, csak egy két autó jött mögöttem, az egyik mondjuk megunta a dolgot és inkább balra kanyarodott (jelzem, hogy ő balra hamarabb kijutott mint én jobbra
az volt a második próbálkozásom, láttam, hogy ő megy mondom akkor jólvan megyek én is, de visszagurultam és már nem maradt időm kikanyarodni
) Hú, borzalmas volt, azóta is rosszul esik visszagondolni rá, hogy mennyit lehet bénázni, egy azóta már rutinból simán megoldható dolgon. Annyiból jó volt mondjuk, hogy ha valakit én látok bénázni, akkor nem akarom letolni az útról, nem dudálok rá, mivel eszembejut, hogy én is voltam hasonló helyzetben és marha szarul esett volna, ha engem szivattak volna...
[Szerkesztve] -
Coyot
őstag
Ha sokat mész vele akkor sem ég le olyan könnyen, haverral mikor fris jogsija volt(meg nekem is) mentünk vagy 5km-t behúzott kézifékkel, furcsáltuk is hogy olyan nehezen megy
De csak utána kellett állítani. Nekem is volt már hogy a ladával 3-4-km-t mentem kézivel, csak akkor befagyott, és nem tudtam kiengedni,egy idő után kiolvadt
Ahhoz hogy elégjen, szvsz sokat és gyorsan kell menni,mivel még nem sikerült leégetnem, nemtudom pontosan.
Szóval nem lesz itt semmi gond, ha nehez megy az autó, nézz a kézifékre, ki van é engedve. -
tusi74
őstag
''Első utamon rögtön olyan szerencsém volt, hogy a legnagyobb forgalomban emelkedőről kellett volna rákanyarodnom a főútra, ami kb 5 perc várakozás után harmadszorra sikerült...''
Nem volt mögötted dudaszó??? Mert én a következőt gyűlölöm. Itt Dunaharasztin, nem Pesten!!!, vasárnap délelőtt, tehát nem hétfőn reggel 8-kor próbálnék felmenni egy ilyen emelkedős kereszteződésen, persze nem megy elsőre, és nem 5 percig, csak 1 percig bénázok, és mint a barom nyomja mögöttem a dudát. Mostmár megyeget, de az elején baromira idegesített. Ja, és kint van a T betű.
Más: Mit jelent, hogy leég a kézifék??? Mert ma beszéltem egy autószerelő apukával, tök jóban vagyok vele, és mesélem neki, bénázásaimat. HOgy néha biza mentem már behúzott kézifékkel 1-2 m-t. Ilyet szól, na, akkor az biztos le van már égve. De én nem érzek rajta hibát. Nincs nagyon pénzem javíttatni. Jól fog lejtőn, meg mindenhol. Ma direkt néztem.
[Szerkesztve] -
sedo
tag
Üdv!
Na most, hogy megoldódtak a családban az autókkal kapcsolatos gondok, én mint friss jogsis (tulajdonképpen annyira friss, hogy még kézhez sem kaptammár csak a postán múlik...) elkezdtem gyakorolni a család első számú autóján (Swift 1.3 GC asszem) és elmondom őszintén, álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz átszokni egyik autóról a másikra... Egy 1.2es opel astran (igen 1.2-es, páran már ledöbbentek rajta, de van ilyen
) tanultam vezetni, és mikor először beültem a suzukiba észre sem vettem, hogy már le is fulladtunk
Szal nekem egész addig semmi bajom nem volt a suzukival (főleg, hogy lada nk volt előtte) amíg nem nekem kellett vezetnem. Első utamon rögtön olyan szerencsém volt, hogy a legnagyobb forgalomban emelkedőről kellett volna rákanyarodnom a főútra, ami kb 5 perc várakozás után harmadszorra sikerült... Ez kicsit elvette a kedvemet a dolgotól, mert nagyon nem ment a vezetés ezzel az autóval. De szerencsére már megvan a megoldás, ami egy VW Polo személyében érkezik. Mondjuk azóta már sokkal jobban megy a suzukival is, de ha választani lehet majd a két autó közül, akkor sztem nem fogok túl sokat gondolkodni, hogy melyikbe szálljak be...
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
Na mostmár beszámolhatok arról, hogy egyre jobban megy. Már kisebb emelkedők, minden OK, nagyobbaknál kézifékes. De gyakorlom rendületlenül. És nagyon élvezem. (mármint a vezetést.
De azért 1-2 meleg helyzetem mindig van.
Mai termés:
1. Le akartam parkolni és a fék helyett véletlenül a gázra tapostam. Szerencsére semmi sem volt előttem, de teljesen lehidaltam saját magamtól, hogy ilyet még az 1. rutin órán sem csináltam.
2. Csörgött a mobilom, nincs kihagosítóm. Idegesített, és minden index nélkül puff leálltam az út szélén. Azért utána, amikor tudatosult bennem mit csináltam, egy 5 percig még liftezett a gyomrom. Ráadásul egy olyan jelentéktelen dolog miatt zavartak. na mindegy. -
padee
tag
mar masfel eve van jogsim, de azota sem vezettem tul sokat.
pedig szeretek, vagyis szerettem.
Az idegeimre megy amikor a mellettem, mogottem ulo belepofazik abba, mit hogyan csinaljak. foleg ha hulyeseget beszel.
na meg volt egy kisebb borulasom is ami elegge elvette a kedvem az egesztol.
[Szerkesztve] -
csongi
veterán
Sziasztok!
Sajnos vissza kell mondanom a találkozót mert az autóm elkelt, a munkahelyemről elmentem, céges verda sincs már. Sajnálom. -
amargo
addikt
-
Melody
csendes tag
válasz
jerry311 #3817 üzenetére
Ezt a rangot én is magaménak todhatom.... amióta megvan a jogsim, én vagyok a hétvégi bulik sofőrje, én viszem unokaöcsit ide-oda, apóst anyóst...
De nem bánom, szeretek vezetni, és így több alkalmam is van rá....
És most hétvégén kijelentettem, hogy a párom a sofőr és kész, így végre én bulizhattam, de nekem elég 1 hétvége 2 hónapra.. -
jerry311
nagyúr
válasz
burgatshow #3818 üzenetére
Családi sofőrként ki kell maradjin a sör, a bor, a pálinka.
Ez nem is olyan könnyű, főleg ha a rokonok egy része házilag készíti a bort és a pálinkát. Ráadásul nagyon finomra!!! -
burgatshow
veterán
válasz
jerry311 #3817 üzenetére
''én lettem a családi sofőr...''
Nagyobb bajod sose legyen!
Én már nagyon várom, hogy nekem is meglegyen a kis bugyirózsaszín plasztikkártyám, de arra még várnom kell sztem. legalább 3 hónapot...
De már a rutint is tökre várom, de úgy döntöttem, hogy a kressz után - vagy közbe - megcisnálom az EÜ-t, mert akkor már csak az autós cumók vannak...
És még anyám is büszke volt rám, mert lemondtam egy 65000 Ft-os telefonról csak azért, hogy legyen jogsim.
Namost rólam tudni kell, hogy abszolúte tech. függő vagyok, tehát ha vmiből nincs meg a legújabb akkor vérszemet kapok arra, akinek megvan. -
jerry311
nagyúr
kph természetesen
Well, arrafelé még nem jártam, ahol ilyen gyorsan lehetne menni.
2/a-n kimentem fótig hugomhoz, de olyan szar ködös idő volt, meg forgalom, hogy 90-et lehetett (kellett) tartani.
Viszont bekövetkezett az is amitől féltem: attól kezdve, hogy megérkezett a rózsaszín plasztikkártya én lettem a családi sofőr... -
jerry311
nagyúr
válasz
burgatshow #3813 üzenetére
#3814/a
egyszerűen király vezetni
Ezt nem a jogsi megszerzése után szokták mondani az emberek?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
#3814/b
Asszem apám mellett autóban eltöltött évek erőteljesen meghatározták a vezetésről és közlekedésről, na meg a szabályokról, alkotott képemet...
50=60
60=70-80
70=90
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor beértem a forgalomba, akkor sem előztem senkit, sőt inkább lemaradoztam a fenti tempókkal.
Nem lesz ez így jó.
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Na hát ha isten is végre úgy akarja akkor én jövőhéten H/SZ/P-en valamikor beiratkozok B-re.
Már nagyon várom, mert egyszerűen király vezetni -
tusi74
őstag
válasz
jerry311 #3808 üzenetére
Csak nagyobb emelkedőknél használom/nám. De kezdek leszokni róla, ezzel együtt jobban megy a kuplungos indulás. Egyébként, azt mondták a Renalt Assistantnál, hogy valamit állítanak jövő héten rajta. Mondták a nevét, csak nem jut eszembe, talán bowden????
MOst jöttem haza Pestről, imádok vezetni.
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
-
tusi74
őstag
Igen ez van, bár egyre jobban megy az emelkedőn elindulás. De ha állnak mögötted, dudálnak, Te meg nem tudod kiengedni a kéziféket, baromi idegesítő. Ma inkább nem is használtam. Most nem azt mondom, hogy napi használatra szeretném, de azért ha kell ne úgy legyen már, hogy nem bírom kiengedni. Most az előbb is úgy jártam, hogy kiemntem a főnökömhöz számítógépet szerelni. Amíg csináltam, megkérdezte, mehet-e egy kört vele, hátha vesz a feleségének. Mert ugye most nagy akciózás megy. Visszajön, de a franc gondolta, hogy úgy áll meg, hogy kéziféket behúzza. Na amikor indulni akartam, nem bírtam kiengedni. Kénytelen voltam visszacsengetni hozzá, hogy segítsen, erre ő is csak annyit mondott, ''hú b*** meg''.
[Szerkesztve] -
-
aesir
veterán
Most hogy visszagondolok, évek óta egyszer használtam kéziféket, tavaly Somogybabodban az OFF-Road fesztiválon - parkoláskor. Nem bírom felfogni, hogy mire lehet naponta használni a kéziféket?
Aktív témák
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest