- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ramius
őstag
válasz
killer1203 #7699 üzenetére
Nekem nem küldik ki a jogsit. Be kell mennem érte. Mondjuk én kértem, hogy a mostani maradhasson addig nálam.
-
killer1203
senior tag
2 STOP táblánál szólt csak, egyiknél nem mentem át amikor át tudtam volna menni mert láttam hogy jön a busz, a másiknál meg az volt a gond hogy megálltam a felfestett vonalnál, meg az út betorkollásánál. De az a lényeg megvan, Hétfőn megyek vizsgaigazolásért Kedden okmányiroda és már csak ki kell várni hogy kiküldjék.
Ja és ilyen kocsin tanultam vezetni: [link] 1.4 16v , jó kis autó szerintem.
-
Ramius
őstag
válasz
killer1203 #7697 üzenetére
Ígyvan, akkor nem követtél el semmi hibát. Vagy nagyon minimálisat
-
killer1203
senior tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült átmennem forgalmi vizsgán, szóval nekem is csak az okmányiroda van hátra
Kaptam egy Forgalmi vizsga minősitő lapot, ha a hibavonalaknál semmi sincs aláhúzva vagy bekarikázva akkor azt jelenti nem követtem el semmi hibát? Nem kérdeztem meg az oktatót sem, csak vizsga végén táskába beledobtam a papirt
Az oktatóm nagyon jó fej volt már most hiányzik, még jó hogy kb 2 percre lakik tőlem.
Ja és 140-145 ezerbe került az egész jogsi úgyhogy mindenből átmentem elsőre.
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Valaki tud adni egy kresz vizsgaprogramot? -
Nordik
őstag
Pedig már olvasgatom.
Közbe kiderítettem, hogy 5ezer Ft-ért ad az iskola könyveket, amit ha visszaadok, visszakapom a pénzt is.
Szerintem ezt megjátszom, többször átolvasom meg nyomom a programot, jegyzetelek órákon, aztán csak átmegyek...Mindenből szeretnék elsőre átmenni a pénz miatt is, szóval nem veszem félvállról a jogsit. Nem is szabad szerintem.
-
Mivel végre túl vagyok mindenen, már csak az okmányiroda vár rám, ezért gondoltam írok egy kis összegzést, hogy mi hogyan volt, és mennyibe került, mert ezt gyakran kérdezik itt
(nem mindenre emlékszem pontosan, szóval van ahol kb összeget írok).
A jogosít 2009 februárjában kezdtem a csigajogsinál, akciós áron 54000 huf volt az elméleti tanfolyam, és a 30 óra vezetés.
Erre jöttek kiegészítő díjak:
- igazolványkép kb. 1000 huf
- orvosi vizsgálat 6300 ft (kétszer, mivel sikerült elhagyni a papírt)
- kresz vizsga díja kb. 3500 ft (kétszer, mivel az egyikre nem tudtam elmenni egy matek zh miatt)
- rutin vizsga kb. 3500 ft
- első forgalmi vizsga kb. 4000 ft, eddig vettem még összesen nagyjából 10 pótórát, az 19000 huf.
- második forgalmi vizsga díja kb. 4000 huf, és a két vizsga között ismét 10 pótóra, ami 19000 huf.
- harmadik forgalmi vizsga már 11000 huf, az előtte levezetett 20 pótóra ára 38000 huf.
- elsősegély tanfolyam 5000 huf, elsősegélynyújtó vizsga 5000 huf (itt szintén a rendszer áldozata lettem, szóval ez is kétszer.
- okmányiroda 4000 huf
- (saját kocsi: határ a csillagos ég)
Na ez most így összesen akárhogy is számolom nagyjából 190 ezer forintra jön ki.
Persze nem kell szükségszerűen olyan bénának és szerencsétlennek lenni mint én, de azt jobb belekalkulálni, hogy a forgalmi vizsgán 1-2 bukásra reális esély van, és nem is biztos, hogy a te hibádból.
Remélem hasznos volt ez a post, ha valamit kifelejtettem volna, akkor plz szóljatok
-
most nézem, hogy erre nem válaszolt senki. könyvet ne vegyél szerintem, felesleges pénzkidobás. ha tudod, ismerőstől kérd el a kresz könyvet. ha nem, akkor figyelj az órán (én pl nem jártam be
) és nyomkodd ezerrel a programot. elsősegélyből meg vannak letölthető anyagok, az bőven elég. de azért az újraélesztést gyakorold sokszor a tanfolyamon.
-
MaciG
addikt
Ha valakit lemeszelnek ittas vezetéssel ( nem totál részegségre gondolok ,1-2 sör),akkor ott a helyszínen elveszik a jogsit és nem is mehet haza a kocsival, vagy hazamehet és utólag bevonják X időre?
-
Nordik
őstag
Hétfőn kezdem a jogsit és szereztem könyveket elsősegélyből és kreszből.
Viszont ezek 8 éves könyvek, barátnőm édesanyja akkor tette le a jogsit, tehát Ő még ezekből tanult. Akkor ez tökéletes volt, viszont nekem már nem biztos a változások miatt.Lényeges változások lehetnek az új könyvekbe, tehát érdemes beszerezni őket vagy jók ezek is, plusz jegyzeteljek az órákon?
-
Apollyon
Korrektor
Köszi a tippet mindkettőtöknek, de én is a Moszkva térre gondoltam, meg az közelebb is van, mint Árpád híd.
Bár ahány embert kérdeztem, mindenki mást mondott, szal így már elvileg tökmindegy, kiszámíthatatlan -
Apollyon
Korrektor
Hi!
Már mindenem megvan, csak az EÜ kell, holnap leszek túl a kompletta oktatáson, budapesti vagyok, szerintetek hová érdemes elmenni vizsgázni?
-
Szplöttyy
senior tag
Rájöttem, hogy nagyon fontos milyen autóval kezdesz! Ahogy meglett a jogsim, 1hét alatt 1500km-t tettem bele egy 750es BMW-be... zek után? Bármibe ülök szarnak tünik... 1,3as mitshubishit folyton tiltásig akarom huzatni hogy "mér nem húz" "nemigaz ide se férek be" stb... Tényleg jobb kispolskival vagy trabantal kezdeni
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, végre megvan a forgalmi vizsga! A történet nem volt egyszerű.
A KRESZ, elsősegély nem volt nehéz, simán megcsináltam mindkettőt, bár valszeg ha azon múlik, életmentést nem fogok tudni végrehajtani, ahhoz nem elég, amit tanultunk, max valami sebet bekötök. (az kresz oktató mondta, hogy mikor egyik baleseti sérültnek a törött csont kilógott a karjából, a német kamionos tökéletesen ellátta, a magyar autósok meg csak álltak, és tanakodtak, hogy mit kellene csinálni)
A rutin sem volt vészes, bár az izgulás stb. miatt pl. a megállás résznél túlmentem a vonalon, de nem vágtak ki érte.Aztán jött a forgalmi. A rutin alatti benzines VW golf4 kicserélődött egy Suzuki SX4-re, az már dízel, de mint a dodgem, mindene kattog, csattog, kuplungon visszarázza a lábat a motor, mintha legóból lenne megépítve a kocsi. Ezzel tanultam jó ideig, mikor széthullott a motorja, és jött egy dízel Toyota Corolla, az halál precíz, semmi zörgés, Suzukihoz képest olyan, mint a Trabant kontra Ferrári.
5x voltam vizsgázni, én elég idegeskedős típus vagyok, még olyan április vége felé kezdtem a városi vezetést.
Első vizsgámnál az volt a gáz, hogy 5-öt akartam rakni, de 3 lett, és mentem egy kicsit úgy, nem javítottam ki, 70-80 körül. A kocsinak csak kicsit volt nagyobb hangja, és tudtam h. nem jó helyre raktam, de nem akartam variálni, mondom hátha pont azért buktatnak meg. Persze a vb mondta,hogy még meg is dicsért volna, ha rögtön kijavítom.
Szal ha rossz sebességbe rakjátok, ne féljetek kijavítani!Másodjára csak simán benéztem egy kereszteződést, és el akartam menni ott balra, ahol a tábla tiltotta...
Harmadjára az egyívűt rontottam el, túl gyorsan csináltam, így tolatni is kellett, ami miatt még engedtek volna, de tolatáskor valahogy leugrottam a kuplungról, v. a lábam csúszott le, szal kocsi majdnem bement az árokba, meg nem is néztem hátra, szal elég balfasság volt tőlem.
Negyedjére, hosszabb kihagyás után vettem pár órát, elég jól mentem, ott nem én voltam a hibás. Állunk egy 4 sávos úton, gyalogátkelőn állandó a forgalom, nem mehetek el. Mikor balra már leléptek gyalogosok, akkor a vb mondta, hogy menjek. Aztán kb. 30mp múlva egy másik gyalogátkelő jött, ahol olyan gyalogos miatt buktatott meg, aki még nem jelezte szándékát, oda sem ért, hanem ment az úttal párhuzamosan, és kvázi ugrott egyet, úgy ment az út széléhez, én olyan 30-al mentem, nem veszélyeztettem őt, de VB szerint olyan sebességgel kell megközelíteni az átkelőt, hogy mindig meg tudjak állni, ha kell. Persze a kresz ezt mondja, de az oktató is velem értett egyet, ő sem állt volna meg. (nem is cseréltetett helyet a VB az oktatóval, én vittem vissza a kocsit, szal ez is szabálytalan, mint h. elindított a gyalogátkelőn, mikor ott jött a gyalogos balról)
Most pár héttel később vettem egy órát, erre visszakerült újra a kis dodgem Suzuki, aztán ma rögtön vizsga volt. Hála az égnek 5.-re a kisebb hibákat elnézik, mert ők sem szívesen küldik az embert pávra... Szóval a közepén volt pár hibám, pl. parkolást menet közben javítani kellett, mert alig 2cm-re mentem el az előttem álló autó mellett (túl korán vittem a kormányt, szokatlan volt a kocsi hátúlja nekem), de sikerült kijavítanom, aztán végül is az eleje meg a vége a vezetésemnek jó volt, így átmentem. Mikor parkoltam és megálltam, a VB azt mondta, hogy jó, menjünk vissza, ekkor azt hittem, megbuktam. Jó hangosan mondtam, hogy "ez volt életem legrosszabb parkolása", aztán gyorsan javított az oktató, hogy nem, vissza a felügyelethez, ott meg csak be kellett álni a kiinduló helyre, mert utánam is vizsgáztak rögtön.
Szóval ez az én történetem, össze sem merem számolni, mennyi pénzembe volt, de hála az égnek megvan. Ha most pávra küldenek, ott a világnak lett volna vége.
Akik még/majd küzdenek, azoknak kitartás, citromfű, valeriana és vastag pénztárca, mert az egész hely a lóvé beszedésről szól... -
DerDer
tag
Megvan a rutin
-
tothm
őstag
Hi all!
Csak egy kérdés, hogy ha túl leszek minden vizsgán akkor még milyen költségekkel kell számolnom?
Köszi -
bzoley
veterán
-
-
bzoley
veterán
válasz
AMD Power #7667 üzenetére
Azért gondolom feltűnt, hogy a legtöbb hasonló "élmény" az első km-ekről szól.
25000km után szerintem nem sok hírértéke van, eddie17 50km-ének hamarabb lehet gratulálni. Szinte naponta megtesszük a BP-Pécs-BP utat, ami szintén közel van az 500km-hez, mégsem veregetjük meg egyik sofőrünk vállát sem, hogy mekkora teljesítmény volt. Egyik sem kezdő vezető. Az meg már szinte szégyen, hogy 10nap kihagyás, és ennyi km után "furcsának" találod az autót. -
AMD Power
titán
Tegnap nyomtam egy érdekes kis túrát!
BP -> Hódmezővásárhely - Szeged - Hódmezővásárhely - BP. 500km.
-
eddie17
addikt
válasz
MmDorian #7665 üzenetére
Szia
Egy Lancia Kappa 2.4 JTD-t. Jó nyomatékos verda, szenvedek is most a Golfommal az elinduláskor.Nem elég csúsztatni a kuplungot, kell a gáz is.
Más: Ma délután megjött a jogsim, be melóhelyre a gépsárkánnyal, majd most éjszaka meló után Tatabánya oda vissza (50km). Eső, sötét, vizes út. Élmény volt első távnak.
De megcsináltam a végére már élveztem a 90 lóerőt. -
eddie17
addikt
Most kaptam az sms-t reggel, hogy postára adták a jogsimat. Juhéé!
Holnap már meg is jön.
Aztán reszkessen mindenki. -
eddie17
addikt
Köszönöm a válaszokat. Megoldott elegánsan.
Berongyoltam az okmányirodába, és megigényeltem a jogsimat időpont nélkül.
Azt mondták ha szerencsém van 3 nap.
Meglátjuk. Megjön és irány az utak. -
válasz
eddie17 #7656 üzenetére
Igen, ez valószínű okmányiroda függő. Nálunk a XVI.kerületben például úgy van, hogy egyik nap csak előre foglalt időponttal intéznek ügyet, másnap nincs időpont, csak ott húzott sorszám.
bzoley: Na gyerünk, hajrá, sok sikert, az első levezetett x km az igazi forgalmi vizsga, nem az ami most volt, az semmi
F, G vagy H Astra-val tolod?
-
bzoley
veterán
válasz
eddie17 #7656 üzenetére
Én nem kértem, csak spontán beestem. De lehet, hogy kerület, ill. helység-függő. Itt nem volt kötelező. Nyilván a foglaltak elsőbbséget élveznek, szerencsére nem kellett sorba állnom sokat(X.ker.)
killer1203:
Jó bizony
Csak még saját nincs, amit nyúzhatok, de majd idővel...
Szerencsére az órákkal nem volt gond, bár nem volt napi program. Épp elég volt a heti két-három utazgatás, de mindig tudtam, mikor lesz a következő óra. -
eddie17
addikt
Kell még időpont az okmányirodában a jogsihoz?
Autóátíráshoz nem kellett nekem és mint ha úgy hallottam volna ide sem kell. -
bzoley
veterán
Megtettem első önálló kilométereimet
Na jó, a párom ott ült mellettem(helyette vezettem). Öt-hat km-nél nem voltak hosszabb távok(T**co, piac, kutyadoki), de ezt is nagyon élveztem. Kicsit betojva csak az első indulás előtt voltam, de amint megindult az autó, teljesen megnyugodtam, és csak élveztem, hogy mehetek. Sokkal gyengébben, és másképp ment az Astra, mint a Megane, amivel tanultam, de gyorsan hozzászoktam.
Már jelentkeznek az elvonási tünetek -
Phvhun
őstag
Én még tavaly decemberben kezdtem, és sok idő kimaradt az elméleti vizsga és a tényleges vezetés között, ez nem jó, ugy kell tervezni hogy egybe az egészet meg tudd csinálni, elejétől végéig.
Elméleti, Tanpályás, és eü. vizsga elsőre átment plusz óra nélkül.
Viszont forgalmi vizsgán kétszer buktam, és vettem még plusz órákat is, de végülis örülök neki, mert kellettek.
Először elütöttem volna jobbkanyarnál biciklisávot, másodszor átmentem egy határeset sárgán ( ahol mindenki nyomja a gázt hogy átérjen ).
Harmadik vizsga meg nagyon érdekes volt, mert nehezebb volt mint az első kettő, de 5 hibaponttal sikerült.
Sikerült kiválasztani a lehető legkisebb helyet parkolásnál, épp pont annyi hely volt hogy tolatva ha állsz be akkor 3 korrigálás kell hozzá, ami ugye a maximum, és tényleg ki is kellett használni.
Megfordulásnál majdnem elrontottam, mert egy osztottpályás úton kellett megfordulni, és ugy lenne a logikus, hogy mész szépen belső sávban és balra elkanyarodsz járda mellett és ugy fordulsz meg, de nem, mert ugy kell fordulni hogy a keresztben lévő kis útnak a felezővonalától jobbra kell lenni, na én ennél a helyzetnél egyszerűen félreálltam ( leparkoltam ) gondolkodni fél percre,aztán mikor elment a többi autó elindultam, és sikerült ráállni a felezővonalra ( nem volt felfestve ), szóval elég határeset volt, de továbbengedett vizsgabiztos.
Aztán még az se volt a legjobb dolog hogy a vizsga fele alatt olyan utakon mentünk, amerre még nem is jártunk ( a megszokott utak mellett be kellett menni ilyen mindenféle kisutcákba, stb )
Na ez az egész nagyon bonyolult, 17 évesnek drága, és talán flesleges dolog is volt, de örülök hogy végre vége van.
Fabiáról trabantra átszokni, na az nem tudom hogy fog menni.
-
válasz
peugeotmate #7649 üzenetére
Hi!
16,5 évesen már jelentkezhetsz a tanfolyamra, és KRESZ vizsgát legkorábban 16 év 9 hónaposan tehetsz. Ha megvan a KRESZ már kocsiba ülhetsz, gyakorolhatsz a rutin vizsgára, csak a vizsga feltétele az, hogy betöltsd a 17et, de előtte már levezetheted az alapórákat.
Tapasztalataim szerint a szivatás nem volt korhoz kötve, a rutinvizsgán még talán előny is volt a fiatal kor, mert ott nem szórakoznak veled, ha megcsinálod a feladatot átmész ha elrontod nyilván meghúznak. Inkább a forgalmi vizsga a necces, abba kötnek bele amibe akarnak, itt a PH!-n is nem egy emberrel fordult elő, hogy 20k-t kellett zsebbe tolni a sikeres vizsga érdekében, sajnos ez ellen nem igazán lehet mit tenni. -
peugeotmate
őstag
Sziasztok!
Én most vagyok 16 éves és 7 hónapos, és szeretnék minél előbb nekikezdeni a 'B' kategóriás jogsinak! A KRESZ-t azt számításaim szerint már ősszel (november környékén) elkezdhetem, ugye ez szerintetek is így van? A rutint pedig februárban kezdeném miután betöltöttem a tizenhetet.
Egyébként aki hasonló korban kezdte el a jogsit, az tudna mesélni arról, hogy ilyen korú "tanoncokat" jobban megszívatják-e, mint az idősebbeket?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
eddie17
addikt
ÁTMENTEM!
Új állat az utakon.
-
AMD Power
titán
10 napig nem vezettem. Olyan furcsa volt tegnap kocsiba ülni.
-
bukó. nem mintha nem csináltam volna jól mindent, de a mai napon addig mindenki átment, és minket meg kellett buktatni. oda se figyelt az a fasz. egyszerre nézte ahogyan 3 ember ügyködik. és amúgy is egy flegma köcsög volt, lenéző, bele tudtam volna lépni az arcába. namind1... majd legközelebb...
-
MaciG
addikt
2 tengelyes utánfutóra és lakókocsira kell E kat.? Vagy itt csak annyi a kikötés h 750kg alatt legyen? Személyautó után kötve.
-
az eü-s tételek megvannak valakinek esetleg? a tanfolyamon mondtak webcímeket, de nem írtam fel. gondoltam nagy király leszek és megtalálom a googleban, de nem akar sikerülni..
-
izéé. azt elfelejtettem megkérdezni, hogy az okméynirodában elveszik az orvosi alkalmasságit, vagy cska megnézik? köszi a választ
-
MaciG
addikt
Köszönöm a válaszokat, akkor majd mielőtt még ténylegesen nekikezdenék a hadműveletnek, azért a beiratkozásnál még1x rákérdezek.
-
Ramius
őstag
Szerintem csinálhatod teherautóval, de nem tudom pontosan, lehet, hogy a D+E-nek vannak sajátosságai (korlátozások, meg ilyenek), ami miatt nem. Én mikor jelentkeztem, mondtam az ügyintézőnek, hogy E kategóriát szeretnék, erre visszakédezett, hogy C+E?
Jobban jársz, ha megkérdezed -
MaciG
addikt
grat. Akkor egy gyors kérdés (már régebben kérdeztem de konkrét választ nem kaptam vagy csak nem vettem észre.
). Szóval ha megvan az E akkor a C+E, D+E és stb. is megvan? Mert én is jövőre, vagy még év végén, el akarom kezdeni E-t, de nekem D-hez kéne ,viszont inkább teherautóval csinálnám meg.
-
Ramius
őstag
És igen! Megvan az E kategória is
-
Nálam egészen speckó a helyzet. 4 éve van M kategóriás jogsim, így amikor elmentem az okmányirodába kezembe nyomtak egy igazolást, amivel már vezethetek autót.
Szóval még nekem sincs meg az új, rendes rózsaszín kártya, de túlzottan nem is érdekel, akár hetekig is ülhetnek rajta, már vezetek
-
MmDorian
őstag
sziasztok!
a kérdésem egyszerű, a rutivizsgát le lehet tenni 17 éves kor előtt ?
-
bzoley
veterán
"...gépjármű vezetésére jogosító vezetői engedély megszerzésére irányuló közúti járművezetői tanfolyamra az vehető fel, valamint elméleti vizsgát az tehet, aki a közoktatásról szóló törvény szerinti alapfokú iskolai végzettséget megszerezte."
A véleményem leírásától pedig tartózkodom. -
FF23
senior tag
Csurgóiak és barcsiak futás jelentkezni!
Munkabér is jár.
Kategória: C -
MZsoltee
veterán
Érdeklődnék, hogy ki miylen autós iskolát tanárt ajánl Pécsett. Mert eljött hogy jogsit szerezzek ("B") és választék az van csak árban is vannak különbségek. Lenne pár gondolatom, nem tudom mennyire logikusak a jogsi megszerzésével kapcsolatban:
1 benzines autó
2 télen hogy lássak havat/jeget oktatóval az anyósülésen
3 valami nagyobb (kombi) autóval, ha a nagyot tudom vezetni/parkolni akkor a kisebbet is.
Várom a tippeket. -
MmDorian
őstag
no, úgynéz ki, hogy szept. elsején induló kresz tanfolyásra beférek, ha minden jólmegy még a szülinapom előtt készlesz a jogsi, és várok
-
tothm
őstag
Igen, díjmentesen átlehet jelentkezni egy másik iskolába.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ford topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest