Új hozzászólás Aktív témák

• harry

veterán

tatabánya: elvileg, ha vészfék nélkül meg tudsz állni, akkor kéne beengedni a buszt, kezdőként ezt lehet nehezebb megítélni, meg amúgy is lehet egy szar alakot fogtál ki, most már kár ezen agyalni, felejtsd el a dolgot pár hétre. De aztán vedd fel a fonalat, ne viccelj, hogy egy vizsga után meghátrálsz, 5 környékén már necces a helyzet, de 2-3 alkalom azért igen sokaknak befigyelt. Most, hogy jogos vagy sem, az másik kérdés, de azzal meg nem tudsz mit csinálni.
    Beszélj mindenképp az oktatóddal, mert egy ilyen kedves távozásért tudtommal el is tilthatnak egy időre. Ha meg jogsi nélkül vezetsz, főleg forgalomban (tehát nem ismerőssel, elkülönített helyen, pusztán gyakorlás végett), az a legnagyobb hülyeség, mert veszélyes lehet mindenkire nézve, és ha így elkapnak, a büntetés mellett ismét csak eltilthatnak. Amíg az első alkalommal a kezedbe nem kapod a műanyag kis jogsidat, nem vezethetsz, igazolással sem (azzal akkor lehet, ha megújítod később). Szóval kérdezd meg az oktatót, mit javasol, esetleg alternatív megoldást is ajánlhat... de hülyeség jogsi nélkül bohóckodni, főleg ha azt mondod, nem is annyira sürgős/fontos a dolog.

Amúgy ez a busz kiengedés érdekes dolog, már a gyakorlatban, noha többnyire igyekszem kiengedni őket, meg szerintem illik is, ha azt nézem, hogy azon sokkal többen utaznak - viszont nem egy kellemes élmény, ahogy nagy gázfröccsel elindul, és jól bekormoz, te meg mehetsz utána... szóval azt is megértem, aki nem vágyik erre, meg később előzgetni macerás, araszolni mögötte, stb.

új követelmények: 580km szerintem sem vészes, legfeljebb akkor, ha valaki nehezen érzi a kocsit, és sokat tölt rutin pályán, no de akkor is, 30-as átlaggal ~19 óra, ami pont a forgalmi gyakorlat ideje a régi rendszer szerint (ahol 10 ugye rutin volt). Más kérdés, hogy sok értelmét nem látom, ott csalják el ezt is, ahol akarják, az oktató beírja amit kell, aztán vagy te vezeted le, vagy ő a hétvégén, vagy egy kis pénz is segíthet ezen is biztos, stb. Meg aztán ja, ki lehet hozni ezt is úgy, hogy kimentek autóútra, vagy mennek két kört az M0-n, aztán egy nagy falat le van tudva. Az elképzelés szerintem is jó lenne, de nem hiszem, hogy sok érdemi változás lenne a gyakorlatban.

Esetleg a kamera kocsiba lenne érdekes kérdés, nem csak vizsgán, hanem gyakorlás alatt is, hogy egyrészt látni lehet, tényleg mennyit áll/megy és milyen helyen, másrészt esetleg ha vissza lehetne nézni, tanulhatna abból is az ember, hogy lássa, mi is volt a helyzet, amit elnézett (tábla, gyalogos, többi kocsi, stb).
    De ilyen úgysem lesz. Esetleg vizsgán, az megint egy másik téma, és felvet pár kérdést...

Kresz vizsga: "ne legyen, mert az emberek megbuknának?" Hát bakker, pont ez a lényege, hogy felkészüljenek, és tudják, és ne bukjanak meg :U És nem mellesleg, legalább elméletben tisztában legyenek vele.

Új hozzászólás Aktív témák