Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10751) sekli


sekli
addikt

Sziasztok,

Tudtok olyan oktatót a csigavérnél, akit szívesen ajánlanátok és a virágpiacon mozog? Barátnőmnek kéne és fontos, hogy nyugodt és türelmes legyen, ne ordibálja le a fejét. :) Akinél én tanultam annak idején már nem dolgozik ott.

köszi

(#10752) jerry311 válasza Winchester95 (#10749) üzenetére


jerry311
nagyúr

Abba az okmányirodába mész amelyikbe akarsz.

(#10753) Winchester95 válasza albiosz (#10750) üzenetére


Winchester95
őstag

Értem.Utána kérdezek.

(#10754) MaciG


MaciG
addikt

Elméleti kresz vizsgára kell fényképet vinni? Csak azért kérdem, mert az iskola nem mondta, hogy vigyek, de akkor honnan lesz kép arra a fehér vizsgalapra? Vagy az már megszűnt?

BANZAII

(#10755) MaciG válasza MaciG (#10754) üzenetére


MaciG
addikt

mod: Közben kiderítettem, hogy ez a papír alapú vizsgalap már régen megszűnt.

BANZAII

(#10756) Winchester95


Winchester95
őstag

OFF
Dejó hogy már túlvagyok ezen:D
Már csak az okmányiroda van hátra+a postás és vezethetek:D:D :DD

(#10757) MaciG


MaciG
addikt

Valaki esetleg jártas abban a témában, hogy egy magyar jogsiból, hogy lehet angolt csinálni? ("angolosítani"). Azért kellene nekem segítség, mert a helyzet nem olyan egyszerű nálam, mert van a jogosítvány, és van hozzá egy D kategóriás GKI kártya és ha minden igaz hamarosan lesz egy C kategóriás GKI kártya is ezen felül egy E kategóriás vizsgaigazolás és ezeknek különböző a lejárati ideje, viszont összefüggenek, mert a GKI kártya az tartalmazza a jogsi számát és ezeket kellene valami költséghatékony módon angolra cserélni majd. DE ha esetleg valakinek valami ismerőse van aki jártas ebben és megadná az elérhetőségét az is nagy segítség lenne.

BANZAII

(#10758) jerry311 válasza MaciG (#10757) üzenetére


jerry311
nagyúr

Goto Anglia - élmények, tapasztalatok

Nagy vonalakban:
jogsi + szemely vagy utlevel be a hivatalba postan
persze fizetni is kell a jogsiert
kb. 1 honapon belul visszajon az angol jogsi es a szemely/utlevel (altalaban 2 kulon levelben)

(#10759) Carlo009


Carlo009
tag

Azt az infót kaptam, hogy most már nem kell elsősegély csomagot betenni kocsiba. Ez valóban így van? Égőkészlet, kötelező, hogy legyen, vagy már az se kell?

(#10760) albiosz válasza Carlo009 (#10759) üzenetére


albiosz
őstag

De, elsősegély csomag kell. Ezen kívül már csak a háromszög a kötelező tartozék. Égő tehát nem kell.

(#10761) harry válasza Carlo009 (#10759) üzenetére


harry
veterán

Nyári tanulmányaim szerinte ElsősegélyCsomag + ElakadásjelzőHáromszög a kötelező. Nyilván van még pár dolog, ami nem árt, láthatósági mellény, tartalék biztosíték és izzók, üveg víz, pótkerék, kocsi emelő, pár szerszám, kefe / ablakmosó, jégkaparó, mittomén :D De ezek ugye nem kötelezőek.

Ja, amúgy sikeresen levizsgáztam forgalmin :)
De nevetségesen rosszul ment, már úgy hozzám képest. Előtte voltam most hétfőn egyet gyakorolni, meg egy héttel előtte, jóformán semmi baki nem volt, nagyon szépen ment az autó, egész elégedett voltam, és az oktatóm sem kifogásolt semmit.
Most meg már-már a járműkezeléssel is voltak gondok. Szóval eléggé ráparáztam erre a vizsgára, rendesen leizzadtam a végére :D Egyszer még vészféket is kellett nyomni, főútra oldalról kirohant alánk pár kutya, kösz... szerencsére nem ütöttük el egyiket sem, de nem sok híja volt.
De mindegy, megvan. Vagyis de végre lehet 'anyagköltségen' tovább gyakorolgatni, nem alkalmanként 4kFt-ért... Ezzel arra utalok, hogy nyilván nem leszek friss jogsival egyből gyakorlott vezető, nem is akarok nagyon egyedül akciózni, de legalább lehet a családdal menni, akkor, amikor akarunk, otthonról, nem pedig órákat utazni a pályához, meg sok ezret fizetni. Mert az egy dolog, hogy valaki levizsgázik, na de ennyi idő alatt nyilván nem lehet rendes gyakorlatot, tapasztalatot szerezni.
Természetesen csak azután, hogy kézhez kaptam a jogsit.

Kérdések:
1, Elvileg hétfő-kedd magasságában el tudok menni a mindenféle iratokért a központba - ide is kell már ElsősegélyKiskönyv és orvosi alkalmassági, vagy csak az okmányirodába?
2, Aztán irány az okmányiroda, úgy tudom, bármelyikbe mehetek, gondolom kellenek a fentiek + a vizsgáról valami amit előzőleg átveszek ott a központban, 4kFt illeték, fényképet meg majd csinálnak ott. Van valakinek tapasztalata a 17. vagy 7. kerületi irodákkal? Melyik lehet gyorsabb? Lakcím szerint előbbihez "tartozok", más ügyeket intéztem már mindkettőben. Mindenképp postán küldik, vagy átvehető személyesen is? Utóbbi csak gyorsabb, vagy ekkor is postán küldik, csak épp az irodába, szóval mindegy? Azt majd meg kell néznem, van-e azonnali ügyfélfogadás, vagy csak időponttal...

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#10762) Kakumix válasza Carlo009 (#10759) üzenetére


Kakumix
senior tag

Elsősegély csomag kell, de a sünök ellenőrzéskor nem büntethetnek a hiánya miatt. Viszont, ha balesetet szenvedsz, okozol vagy csak elsősegélynyújtásra kötelezett helyzetbe kerülsz és nincs nálad, akkor büntethetnek.
Égő egyáltalán nem kell (azért jó ha van) a háromszög pedig kötelező, ahogy előttem is írták. Kukásmellény pedig, ha jól tudom a lakott területen kívül kiszálló személyen kell lennie (ha mindenki kiszáll pl. egy baleset miatt, akkor mindenkin), ill. minden gyalogosnak aki lakott területen kívüli úton (padkán, leállósávon, stb.) tartózkodik/közlekedik.

Legyen szép napod!

(#10763) albiosz válasza harry (#10761) üzenetére


albiosz
őstag

Grat a sikeres vizsgához!
Pesten 4k a pótóra? Ez gondolom 1,5 órára. Bár az se kevés. Sajnos úgy néz ki nekem is szükségem lesz rá, mert most tartunk 27-nél, de idénre itt már nincs időpont.

(#10764) Bati0501 válasza harry (#10761) üzenetére


Bati0501
őstag

Grat!
Hogy mit kell vinni?Vigyél mindent.Az elsősegélyes papír tutira kell,meg gondolom személyi-lakcím kártya.Lehet,h még kell más is,de most más nem jut eszembe.Tesómnak is haza kellett jönni aztán vissza mennie-mert talán a vöröskeresztes papírt vagy mit nem vitte magával...aztán mikor másodjára ment kb. rá se nézett-tehát semmit se írt le róla-,de ott kellett lennie... :U

(#10765) harry


harry
veterán

Köszi :)
- 2k/óra, vagyis így 4k/alkalom. Igazából annyira még nem drága szerintem pótóra-viszonylatban, sok helyen láttam 2.5k felett.
- ja, viszek mindent, az a biztos, bár nem értem minek, mert itt - tehát ahol a forgalmi vizsga igazoló lapot elkérem, vagy mit - csak kiadják azt a lapot, aztán annyi. Hogy az okmányirodában kell, az teljesen rendben van. Orvosi alkalmassági, EÜ könyvecske, személyi, vizsgaigazolás, mittomén...
- Mellény téma: lakott területen kívül nem csak rossz látási viszonyok esetén, hanem mindig kell a mellény, ha kiszállsz?

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#10766) MaciG válasza jerry311 (#10758) üzenetére


MaciG
addikt

Köszi. Bár azért elég nagy szemétség szerintem, hogy a GKI a jogsi számát is tartalmazza, mert így ha frissíted a jogsid, elveszted,stb. akkor a másikat is lehet cserélni szép pénzért. :W

BANZAII

(#10767) harry


harry
veterán

Ma sikerült kikérni a vizsgaigazolást (személyi és elsősegély vizsga kellett csak, ha minden igaz), majd sikerült elintézni az okmányirodát is (4kFt, személyi, lakcím, orvosi alkalmassági, vizsgaigazolás kellett).

Ami egyben azt is jelenti, hogy ez volt az utolsó részlet-összeg, amit ki kellett fizetnem :) Végre. Összegzést talán nem végeznék :D És akkor most már csak a postára várok. Nagyon bízok benne, hogy ~2 hét alatt ideér, avagy még karácsony előtt (ez utóbbit elvileg amúgy is teljesíteniük kell tudtommal, mivel ugye 30 nap az ügyintézés maximális ideje).

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#10768) Killing válasza harry (#10767) üzenetére


Killing
addikt

Idén biztos meglesz, de ne számíts sok jóra, mostanában 30 napokkal dolgoznak, az enyém 28 nap volt. :(

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#10769) harry válasza Killing (#10768) üzenetére


harry
veterán

Azért becseszne. De szerintem elég sok dologtól függ ez (már, ami az okmányirodákat illet, hol csináltattad, mennyi egyéb dolguk van, hányan igényeltek, stb), hallottam itt is már mindenfélét, majd meglátjuk. Karácsonyi vacsorára már szeretnék én menni az autóval :) Na mondjuk nagy hóba nem biztos, hogy bevállalom (Budapest egyik szélétől a másikig jóformán), meg előtte szívesen gyakorolnék a kocsival kicsit. Eddig nem mentem vele sokat, összességében ha volt fél óra talán, azt is javarészt parkolókban gyakoroltam, eddig mindenesetre tetszik (családi autó, Ford Focus I, 1.4 benzin).
Aztán majd tavasszal lehet lesz saját is :)

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#10770) máyköl válasza harry (#10767) üzenetére


máyköl
veterán

Azért én kíváncsi lennék egy árösszegzésre... ;)

(#10771) harry válasza máyköl (#10770) üzenetére


harry
veterán

Csigánál voltam, ott meg tudod nézni az alapárat, ehhez hozzá jön, hogy nem lett meg elsőre forgalmi + ennek megfelelően volt több pótóra, ki lehet számolni nagyjából :)

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#10772) máyköl válasza harry (#10771) üzenetére


máyköl
veterán

Értem, köszi! ;)
Min buktál a forgalmin?

(#10773) harry válasza máyköl (#10772) üzenetére


harry
veterán

Első alkalommal végül is két dolog volt, így egyszerre, az egyik, hogy balról felkanyarodtam egy kétsávos, egyirányú útra, előtte ugye volt egy elsőbbségadás kötelező tábla, kicsit tempósabban érkeztem, de persze lassítottam, kinéztem jobbra, láttam, hogy a kocsik odébb vannak, és kimentem, de ki is értünk, nem volt gond. Csak épp ez vizsgán nem túl meggyőző, inkább álljon meg az ember elsőbbségadás táblánál, nézzen körül, majd ezek után menjen, nem kell sietni (én pedig szeretek / szerettem kicsit gyorsabban haladni, mint a tanulós tempó, bár végül sikerült azért visszább venni). Nem érzem komoly hibának, de az is igaz, hogy kezdő esetén azért jobb, ha nyugodtabban megy az ember, és jobban mérlegeli a helyzetet, mielőtt kihajt. De random gyakorlott vezető minden gond nélkül megcsinálja ugyanezt, persze. A másik gond, hogy mikor felértem, nem a belső (tehát balról, közelebbi) sávba kanyarodtam, hanem egyből kihúzódtam a külsőbe, ahol ugye autókázni szokás. Ez megint olyan, hogy a gyakorlatban senkit sem érdekel (nem ért még oda a kocsisor, nem akadályoztam senkit), de itt először akkor is belső sáv, index, körülnéz, majd váltás a külsőbe.

Második vizsgán végül is végigmentem, majd a végén kaptam a felsorolást... érdekes helyzet volt, mert volt pár olyan apróság, ami magában is bukást jelenthet egy gonoszabb biztosnál, de ha már ezeket elnézte, miért hozta fel a végén? Pl. szűk jobbos kanyarokhoz jobban kellett volna lassítani, így kicsit nagyobb íven kanyarodtam, ami nem szép. Meg egy vagy két helyen, ilyen szintén senkit nem zavaró kis mellékutcában 30-as övezetben nem vettem észre, hogy egyirányú utca, és nem húzódtam balra, a balra történő kanyar előtt. Meg volt egy útépítés, ahol kiraktak egy új lámpát, ott kicsit megkavarodtam. Meg még biztos pár apróság. De például sikerült aránylag értelmesen megelőzni egy kerékpárost (de utálok bringást előzni), és egy mentő elöl is le tudtam húzódni. Összességében véve én nem éreztem rossznak.

Harmadik alkalom előtt gyakoroltunk párszor oktatóval, minden teljesen flottul ment, szépen ment az autó, kiszúrtam az egyirányú utcákat, jók voltak a kanyar ívek, stb. Szóval éreztem azt, hogy már akár élesben is mennék forgalomban egyedül, akár. Mondjuk a vizsgára nagyon ráparáztam, még ilyen apróság is csúnyán ment, mint pedálkezelés, holott abban már azért volt bőven tapasztalat azzal a kocsival. Manőverezés szintén elég simán ment korábban, most meg itt korrigálhattam. De szabályokat tekintve talán rendben volt, vagy csak apróbb hibákat vétettem, szóval végül sikerült.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#10774) máyköl válasza harry (#10773) üzenetére


máyköl
veterán

Köszi, ebből én is tanultam sokat!

(#10775) harry válasza máyköl (#10774) üzenetére


harry
veterán

Örülök :) Általános jó tanács, hogy nyugodtan, átgondoltan. Ha kicsit lassabban megyünk az csak jó, több idő van döntést hozni, nem kelti a száguldozó amatőr benyomását, nem kell akkorát fékezni ha meg kell állni, könnyebb kormányozni, stb. Szokták is mondani, hogy a lendület meg a gyakorlat majd megjön idővel, tartsa be a szabályokat, és közlekedjen biztonságosan. Nyilván főúton lehet menni, sőt akadályozni ugye nem is szabad (pl. 30-cal menni és feltartani a sort nem nyerő), de általában azért nem nagyon kell nyomni a gázt.

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#10776) Winchester95


Winchester95
őstag

Na....Már csak a postást várom.Okmányirodában voltam.
Nektek kb hány nap/hét volt mire kiküldték a jogosítványt postán?

(#10777) jerry311 válasza Winchester95 (#10776) üzenetére


jerry311
nagyúr

Nekem megvolt a 30 nap, pedig nem is elso jogsi volt. :(

(#10778) tboldi válasza Winchester95 (#10776) üzenetére


tboldi
nagyúr

Nekem tegnap jött meg, 2 hét és 1 nap után.

(#10779) harry válasza jerry311 (#10777) üzenetére


harry
veterán

Már én is vagy 3. napja várok... ;]
S ilyenkor jön elő az emberben, hogy jaj de kéne, holott eddig bő fél évig, a folyamat alatt (no meg előtte) sem éreztem különösebben hiányát :D

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#10780) Winchester95 válasza jerry311 (#10777) üzenetére


Winchester95
őstag

30 nap?Hova valósi vagy?
3hét a maximum úgy tudtam.
Volt hogy havernak az okmányiroda elintézése után 1hétre kijött.....S:S:S

(#10781) harry válasza Winchester95 (#10780) üzenetére


harry
veterán

30nap a határidő. Azon belül meg ki tudja, nyilván jó esetben akár egy hét is lehet.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#10782) jerry311 válasza Winchester95 (#10780) üzenetére


jerry311
nagyúr

Az elso jogsim megvolt gyorsan, keveseb mint 2 het.
A masodik (kategoriabovites) is megvolt.
A harmadik (mert 5 evenkent lejar a teherauto miatt) jogsinal 25 nap kornyeken betelefonaltam, hogy WTF? Ugyintezo szepen diplomatikusan leoltott, hogy majd akkor erdeklodjek es reklamaljak ha 30 nap utan sincs a postaladaban... :U

(#10783) Bati0501 válasza Winchester95 (#10776) üzenetére


Bati0501
őstag

Nagyjából 2 hét volt.

(#10784) qfm válasza harry (#10779) üzenetére


qfm
senior tag

Én szerdán voltam az okmányirodában, de itt is lassan telik az idő. :D

(#10785) harry válasza qfm (#10784) üzenetére


harry
veterán

Mire megkapom, tuti leesik 10cm hó :D Úgy meg aztán kezdőként, szinte ismeretlen kocsival (forgalomban nem mentem még a családival, csak párszor manővereztem), különösebb körülményekhez illő gyakorlat nélkül nem szívesen esnék neki.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#10786) harry válasza harry (#10785) üzenetére


harry
veterán

Hogy teljes legyen történetem: hétfőn kaptam az sms-t, hogy elkészült és postázták, ma már meg is érdekezz a jogosítvány :) Bp., 17.kerben intéztem, 2 hét alatt megjött, 3 hete voltam forgalmi vizsgán. Mondanom sem kell, hétvégére havazást és ónos esőt mondanak :D

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#10787) jerry311 válasza harry (#10786) üzenetére


jerry311
nagyúr

Az a jó, lehet menni Tesco parkolóba pörögni!!! :DDD:DDD:DDD

(#10788) harry válasza jerry311 (#10787) üzenetére


harry
veterán

Mondasz valamit ;] Biztos jól venné ki magát, ha első nap lezúznám a családi kocsit :D

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#10789) jerry311 válasza harry (#10788) üzenetére


jerry311
nagyúr

Nyilvan ejjel, amikor ures. Persze feltetel az is, hogy szep nagy ures teruletek legyenek, ne legyen tele fakkal...

(#10790) Bati0501 válasza jerry311 (#10789) üzenetére


Bati0501
őstag

Ez sem elég mindenkinél: [link] :)) :DD :DDD

(#10791) Bjørgersson


Bjørgersson
félisten

Sziasztok!

Holnap reggel nyolctól vizsgázok kreszből, úgyhogy szidjatok és szorítsatok, hogy ne kapjak (sok) villamosos kérdést. Tízből közel tízszer benézem őket.. :D

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#10792) harry válasza Bjørgersson (#10791) üzenetére


harry
veterán

Azon mit lehet benézni? Nem ad jobb kezet (egyenrangúban ha balról jön, akkor is el kell engedni), ha meg egy irányba haladnátok, de egyikőtöknek korábban kell menni (pl. jobb kanyar), akkor ő megy elsőnek. Ja meg körforgalomban van elsőbbsége. Kb. ennyi, ami érdekes. Kanyarodási szabály rá is érvényes.
De itt van némi összefoglalás: [link]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#10793) jerry311 válasza harry (#10792) üzenetére


jerry311
nagyúr

Ertem en hogy elmeleti lehetoseg van ra, de valaki mondjon mar egy letezo peldat is willamos es korforgalom talalkozasara, pls.

(#10794) Bjørgersson válasza harry (#10792) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Villamosra nem vonatkozó szabályok;
- az irányt korlátozó jelzések, a behajtási tilalmak nem érvényesek a villamosra
- a körforgalmat keresztező villamosnak elsőbbsége van
- a kölcsönös udvariasság eseteiben a villamos haladhat először tovább
- útszűkületbe behajtásnál mindig elsőbbséggel rendelkezik
- egyenrangú útkereszteződésben érkezési iránytól függetlenül, akár balról, akár jobbról érkezik, elsőbbsége van!

Ezekkel egy fokkal máris érthetőbb lett, köszönöm!

(#10793) jerry311:

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#10795) harry válasza jerry311 (#10793) üzenetére


harry
veterán

Erre én is mindig kicsit furán néztem, itthon szerintem nincs. Legalábbis én még nem láttam, Budapesten (máshol sem, de máshol nem néztem :D), de pl. itt van: [link] [link]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#10796) Bjørgersson


Bjørgersson
félisten

Jelentem sikerült, 67 ponttal átmentem. :)

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#10797) RevolutioN2


RevolutioN2
tag

Szeretnék tőletek segítséget kérni.

Nos, hülye fejemmel bevettem az agyamba, hogy én biza nemzeközizni szeretnék C+E kategóriával. Nem most rögtön, majd...

Szóval, nézegettem interneten és valahogy nem sikerült kisilabizálnom a szükséges feltételeket, ha jól sejtem nemrégiben változhatott, mert majd minden oldalon mást írnak.

Szóval, megszereztem a "B" kategóriát 2005-ben de sajnos 2008-ban eltiltottak 2 évre ami már szintén letelt. Ha jól tudom nálam az első lépés az lenne, hogy visszaszerezzem a B-t majd letegyem a C-t ezután a C+E-t majd árufuvarozói stb.. De! vagy a C nél vagy a C+E nél olvastam, hogy nem lehet kezdő jogsival elkezdeni. Ha én most visszaszerzem a B-t akkor az ismét 2 év kezdőnek számít, vagy egyből mehetek C-re? egy kamionos ismerősöm mondta, hogy már nem kell külön menni C re, egyből jó a C+E.

Nos kicsit bonyolult a sztorim, de reményeim szerint valaki tud szolgálni épkézláb válasszal :D Előre is köszönöm!

Halhatatlan vagyok. Egyelőre. Battlelog: TheGeniusHUN

(#10798) Carlo009 válasza Bjørgersson (#10794) üzenetére


Carlo009
tag

Olyan lehet, hogy megyünk kocsival a körforgalom felé, ott a jelzőlámpánál zöldet kapunk, átmehetünk a körforgalmon, ilyenkor érkezhet jobbról vagy balról villamos, aminek nekünk elsőbbséget kell adnunk? :F

(#10799) Bjørgersson válasza Carlo009 (#10798) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Fogalmam sincs, én még nem láttam olyan körforgalmat, ahol jelzőlámpa is lett volna. Ha pedig mégis van, akkor gondolom a villamosnak is van és egyszerre csak nem engednek össze velük.

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#10800) jerry311 válasza RevolutioN2 (#10797) üzenetére


jerry311
nagyúr

Szvsz az elso kategoria megszerzesetol szamit a 2 ev, ami ugye mar letelt akkor is amikor eltiltottak.
Szoval en tippre azt mondanam, hogy siman mehetsz C+E-re. (persze a B es C utan)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.