- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Most őszintén... Mi az, amit a mai világban - és pláne az internet világában - nem akarunk pénztermelésre fölhasználni? És mi ebben a rossz, ha szabad tudnom? Szinte az egész web erről szól. (Mondhatnám erre lett kitalálva.. De ezzel messzire jutnánk!)
Az hogy automatikusan elindul egy videó, az meg szerintem semmivel nem rosszab, mint amikor betöltődik egy kép - végtére is a videó is csak egymás utáni képek sokasága nemde?! Akkor meg mi a baj vele, legfeljebb nem nézed meg, hanem tovább katintasz és kész... Erről szól maga a forgalomcsere. Csupa olyan oldal, ami valójában minket nem érdekel, csak azért kattintunk rá hogy a mi honlapunkra is rákattintsanak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként, pont ezt magyarázom hogy senki nem irányít át téged sehová.. a userek maguktól kattintanak az adott oldalra. Benne is van a nevében: Manual Traffic Exchange.
"Mondhatnám erre lett kitalálva.. De ezzel messzire jutnánk!"
Azért EREDETILEG az ARPANET nem "erre lett kitalálva", de aztán persze lett belőle lakossági felhasználás, majd kőkemény kommercializálódás, "ahogy illik".============
(#3432) megalover :
azért, mert az ilyen "téves klikkeléssel, hopsz, véletlen felnyílt egy oldal"-típusú nyereségszerzés gusztustalan, ehhez nincs mit hozzátenni.
-
martonx
veterán
A traffic exchange két dologra való:
1. kis látogatottságú oldalak felfuttatására (érzésem szerint erre találhatták ki anno jótét lelkek)
2. ügyfelek finoman palira vételére, átkattintásos módszerekkel, és ebből némi szerény bevétel szerzésreJellemzően mostanra a 2-esre használják inkább. Pusztán csak kíváncsiságból, betennéd az oldalad címét ide a topikba? Hagy nézzük már meg, hogy mi ez az önmagában is tök jó oldal, amin egy youtube videó megtekintése sokat lendítene?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igazából melyik részét nem érted annak, amit írt?

Nem nagyon hoztál fel ellenérvet, hogy miért is jó az, amit csinálsz.
Szerk.: pontosabban amit csinálni akarnál, amit a YouTube szándékosan bonyolított el, ilyen visszaélések (mesterséges látogatottságnövelés) elkerülése érdekében. -
sztanozs
veterán
-
martonx
veterán
Most őszintén... Mi az, amit a mai világban - és pláne az internet világában - nem akarunk pénztermelésre fölhasználni? És mi ebben a rossz, ha szabad tudnom? Szinte az egész web erről szól. (Mondhatnám erre lett kitalálva.. De ezzel messzire jutnánk!)
Az hogy automatikusan elindul egy videó, az meg szerintem semmivel nem rosszab, mint amikor betöltődik egy kép - végtére is a videó is csak egymás utáni képek sokasága nemde?! Akkor meg mi a baj vele, legfeljebb nem nézed meg, hanem tovább katintasz és kész... Erről szól maga a forgalomcsere. Csupa olyan oldal, ami valójában minket nem érdekel, csak azért kattintunk rá hogy a mi honlapunkra is rákattintsanak.
Egyébként, pont ezt magyarázom hogy senki nem irányít át téged sehová.. a userek maguktól kattintanak az adott oldalra. Benne is van a nevében: Manual Traffic Exchange.
Szvsz a traffic exchange alapból gusztustalan dolog, de ettől még nem törvénytelen.
Ebben az a rossz, ahogy te a traffic exchange-t kamatoztatni akarod.
A szerzett kattintásokért fizet maga a traffic exchange szolgáltató valamicske pénzecskét.
A te trükköd annyiból lenne törvénytelen, hogy kvázi bothálózatként kötnéd be a traffic exchange-es usereket a kattintásonként jóval többet fizető youtube alá. Ráadásul úgy, hogy a youtube nincs is benne az adott traffic exchange programban.
És ez bizony törvénytelen. Az ötlet egyébként tök jó, mint minden csalás alap ötlete - ötletes tagadhatatlan. Fél legális módszerekkel, nulla programozással, kiépült infrastruktúrák felhasználásval, youtube kattintó bothálózat készítése, és még mondhatni igazi - igaz szvsz palira vett - userek is vannak mögötte. Zseniális.
Ahelyett, hogy megelégedsz az X darab kattintásért Y dollár készpénzzel, kitaláltad, hogy szerezhetnél X kattintással 3Y készpénzt.És igen az egész internet a pénzről szól. Ezért kell olyan oldalt létrehozni, amire traffic exchange nélkül maguktól is belépnek a userek, és nem köpködve hagynak ott. Olyan oldalt kell csinálni, ahol elégedetten hagynak ott sok pénzt, vásárolnak havi sok pénzért az ügyfelek. Egyébként pedig ha ilyen módszerekkel akarsz pénzt szerezni valós teljesítmény nélkül, akkor a kolléga felsorolt pár alternatív, szintén illegális módszert.
-
sztanozs
veterán
Bitcoint nem ismerem de halottam már róla, a reklámok meg általában szintén csak akkor fizetősek, ha azokra rákattintanak. Forgalomcsere oldalaknál elég kevesen kattintanak, a többség csak ránéz aztán tovább kattint. Ezért gondoltam a videós megoldásra, mert a nagy nézettségű videók magukkal hoznák a tényleges potenciális látogatókat, akiknél esélyes hogy vásárolnak is... Érted már?

Ha a video megnézése indikálja a vásárlást, akkor mit számít a nézettség

A potenciális vásárlón a nyereség nagyságrendekkel nagyobb (-nak kell lennie), mint amennyit a video hozhatna az összes felhasználóra - persze ha van tényleges vásárlás az oldalon.Ha mindenképp szívatni akarod az embereid, akkor:
- tegyél ki egy videót overlay div-be, úgy hogy az oldalad elszürkíted mögötte
- írd ki a videó alá, hogy a továbblépéshez el kell indítani a videót
- ha elindította (szkripttel ellenőrizhető), akkor visszaadod a felhasználónak az oldalt és tud nézelődni -
sztanozs
veterán
Rakj ki egy rakat reklámot, az is fizet.
Vagy tegyél fel a lapodra valami exploitot ami felrak egy clickert/botot/bitcoin-minert a kliensgépre (úgy is kint van egy IE 0day) és az majd tudja neked termelni a pénzt - az internet szerintem már sokkal inkább erről szól
-
sztanozs
veterán
Viszont a forgalomcserélést te pénztermelésre használnád - magyarán a felhasználók
1) át vannak irányítva olyan oldara, ahova nem akarnak menni
2) automatikusan videót akarsz lejátszani nekik, amit nem is akarnak látni
3) még keresni is akarsz rajta (vagy az ismerőseid, vagy az üzlettársaid) -
Sk8erPeter
nagyúr
"nem tudom felhasználni a látogatói kapacitásaimat"
Milyen szépen hangzik ebben a formában...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jim-Y
veterán
megj:
Szerintem amúgy is elég idegesítő, ha felnézek egy oldalra, és ott rögtön elindul egy videó, mi van ha órán vagyok, vagy munkában és nincs lehalkítva a noti, mert ha egy honlapot megnyitok, akkor arra számítok, hogy annak nem lesz hangja.. A bannerek, amik flashben készülnek más tészta, azt le tudom tiltani, szűrni tudok rá.
-
Vision
veterán
Itt arról volt csupán szó, hogy látogatókat tudok irányítani egy adott weboldalra amely beágyazva tartalmaz youtube videót is. Mindössze azt szerettem volna elérni, hogy aki megnézi az oldalamat, az egyúttal a beágyazott videó nézettségét is növelje. De mint az imént kiderült ez sajna nem megoldható, mert ahhoz az illetőnek a videón is kattintania kéne még egyet! Mivel a youtube számlálója csak azt számolja a megtekintéseknél...
Csakhogy ő az oldaladon nem nézi meg a videódat, akkor miért is kéne számolnia?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Előkerestem, és megtaláltam hogy hol olvastam előzőleg erről a "natívos" témáról. Ha jól emlékszem ez az oldal volt:
http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=en&answer=175736
Itt írja:
Remember that not every video playback counts as a view. Playbacks that do not begin with a click on the native YouTube player typically do not count as a ‘view’ because user-initiated clicks are more representative of the kind of interaction the viewcount is intended to measure.
Ja, a #3403-ban meg ott a magyarázat.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
Áááá, sejtettem, így viszont ugrott a koncepcióm.

Valahogy sejtettem, mert eddig még sehol nem láttam olyat, ahol meg tudták volna ezt oldani. Az a különös számomra ebben az egészben, hogy beágyazott videóknál egy egyszerű kattintással való elindítást már megtekintésnek számol. Viszont még egy megoldást lehetségesnek tartanék, legalábbis ha van rá ilyen script utasítás... Szóval olyat nem tudok, hogy a képernyő egy adott koordináta pontjára szimuláljon/végezzen egérkattintást az oldalamon? Mert az lehet hogy működne - igaz hogy a különböző kijelző felbontásoknál ez is problémás lenne - vagy ilyen esetben is meg tudná azt különböztetni az API a valódi egér kattintástól?
Na, itt a válasz:
YouTube Says Autoplays Don’t Count
http://gigaom.com/2008/07/23/youtube-says-autoplays-dont-count/pont ahogy gondoltam, azért nem számolódik, mert nem felhasználói kezdeményezésre történik a lejátszás:
"YouTube has revealed that the company purposefully does not count video autoplays.“Autoplaybacks are not counted toward the visible ‘views’ numbers displayed on the YouTube site because autoplaybacks are not viewer initiated,” a YouTube spokesperson said via email, adding that viewcounts should be a reflection of the interests and intents of video viewers."
Pontosan azért, mert bizonyos felhasználók hivatalos partnernek számítanak, akik tudtommal nézettség után kapnak valamennyi lóvét is, de ilyen autoplay-megoldásokkal ez könnyen kijátszható, ráadásul idegesítő is lehet a felhasználónak.
-
Vision
veterán
A helyedben flashben, vagy java appletben gondolkodnék. Natív HTML-ben ezt nem tudod megoldani.
-
sztanozs
veterán
Feltételezem az API meg tudja különböztetni, hogy ténylegesen egérkattintásról van-e szó vagy szkriptből hívódik meg...
-
megalover
tag
Kedves Programozó Társaim!
Segítségeteket szeretném kérni, de az is lehet hogy ez egy kivitelezhetetlen feladat lesz... én előre szóltam!
Szóval adott a probléma: oldalba ágyazott youtube videón szeretnék javascripttel "magától kattintást" végeztetni. Tudom-tudom, van itt egy "swf object" nevű kisebb probléma, hogy ti. a lejátszót vezérlő 'player' objektum, amire kattintani kellene, az nem egy rendes html elem hanem benne van egy ilyen swf object-be applikálva... Na most hogyan lehet ezt megoldani, vagy ha nem lehet sehogyan, akkor arról győzzetek meg alaposan engem... 
Köszi:
megaloverSenki többet negyedszer...? Honorálnám is valamivel, csak vlaki programozza má' le nekem valahogy ezt az "egyszerű kattintást" szóval igen jó lenne, ha valaki meg tudná már csinálni nékem...!!!

-
Sk8erPeter
nagyúr
Sajnos nem tudtam működésre bírni a tubeplayert, vagy csak túl hülye vagyok a javascriptekhez. Mindenesetre azt láttam, hogy az ottani példában szereplő videónál nem számolja a nézettséget. Ez elég volt hozzá, hogy fel is adjam a dolgot. Ha valaki segítene egy megoldást találni, hogy hogyan lehetene indításra bírni auto-kattintással a videót,, azt nagyon megköszönném. Sajnos én nem vagok webprogramozó, úgyhogy ebbe beletört a bicskám..

De pont azt mondom, hogy annál a videónál amikor a YouTube-on közvetlenül frissítgettem, akkor sem változott a látogatottság száma, hogy miért, azt nem tudom - én a cookie-kban való tárolásra tippeltem eddig, de a Te videód ellentmond ennek.
Nem írtad le, melyik résznél akadtál el. Az oldalon részletes segítség van hozzá, hogy kell beüzemelni.
Itt van további segítség.Vegyük azt, hogy van egy ilyen dived, amibe belekerül majd a videó:
<div id="youtube-player-container"> </div>
az oldalad head-részében include-olod a jQuery-t ÉS a TubePlayert:
<script type="text/javascript" src="{your_path_to}/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{your_path_to}/jQuery.tubeplayer.min.js"></script>nyilván a {your_path_to} részt ki kell cserélni a saját elérési utadra.
Aztán a head-részbe belerakod a példakódot így:
<script>
$(document).ready(function () {
$("#youtube-player-container").tubeplayer({
width: 600, // the width of the player
height: 450, // the height of the player
allowFullScreen: "true", // true by default, allow user to go full screen
initialVideo: "DkoeNLuMbcI", // the video that is loaded into the player
preferredQuality: "default", // preferred quality: default, small, medium, large, hd720
onPlay: function (id) {}, // after the play method is called
onPause: function () {}, // after the pause method is called
onStop: function () {}, // after the player is stopped
onSeek: function (time) {}, // after the video has been seeked to a defined point
onMute: function () {}, // after the player is muted
onUnMute: function () {} // after the player is unmuted
});
$.tubeplayer.defaults.afterReady = function($player){ $("#youtube-player-container").tubeplayer("play"); };
});
</script>itt a DkoeNLuMbcI részt le kell cserélned a saját videód azonosítójára (ennél a videónál a cím így néz ki: http://www.youtube.com/watch?v=DkoeNLuMbcI, itt ebből tehát a v értéke). Mivel szerepel benne a
$("#youtube-player-container").tubeplayer("play")
sor is, ezért elvileg egyből le kell játszania a videót az oldal betöltődése után.=============
Na, de időközben inkább készítettem neked egy online demót, ahol egyből láthatod a kódot is.

>>> http://jsbin.com/irebiw/1/edit
Ha valahol elakadtál, kérdezz nyugodtan.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nézd meg az általam küldött oldalt, és kattintgass rajta... meg fogod látni, hogy ahányszor csak rákattintasz mindig fogja számolni a kattintásodat! Természetesen ha az indítasok/lejátszások között mindig nyomsz előbb egy oldalfrissítést is! Valahol még azt is olvastam erről, hogy egy gépről egy videóra max. 300 megtekintést számol a youtube! Szóval kellene számolnia, de sajnos a tubeplayer nem számol. Viszont az én módszeremnél igen - akár egy IP-ről többször is - igaz hogy csak akkor ha ténylegesen kattintás történik a videón! Mármint hogyha kattintással elindítja valaki a videót, azt fogja nézettségnek számolni...
És még egy apró megjegyzés: állítólag a youtube csak a saját oldalán megnyitott videó lejátszásokat számolja most már a nézettségi adatoknál. (ha a 'native' jelző ezt jelenti, mert angolul volt a cikkben ahol olvastam, mivel utánanéztem ennek is?!) Ha ez igaz, akkor ezt a dolgot nekem már sikerült valahogy egy "kis trükkel" kijátszani, de a videó kattintással történő elindítása kell hozzá, amit még nem tudom hogy hogyan oldjak meg...

Tesztelted is a TubePlayert a saját oldaladon, a saját videódnál, vagy csak tippeltél?
Én nem vágom, mert nem próbálgattam még a nézettségi adatokat, ilyen YouTube-látogatottsággal még sosem kellett szórakoznom, főleg nem trükközgetéssel, a TubePlayer oldalán belinkelt videóra meg hiába frissítgetek, most nem változik ettől a látogatószám. Ezért feltételeztem, hogy cookie-tól függ.
Ennyi infó birtokában nehéz bármit mondani, mivel a Te oldaladon sem látom a plugint, így kipróbálni sem tudom. Azt láttam, hogy ha a videódra kattintgatok, nálad változik a látogatószám, ellentében az előbb belinkelt videóval. Szóval ezt nem vágom.
Azt a cikket, aminek utánanéztél, belinkelhetnéd. -
Sk8erPeter
nagyúr
-
Gondoltam, hogy megkérdezitek majd.
Az lenne a célom, hogy a youtube számoljon nekem a videóimnál látogatottságot. Viszont a beépített autoplay opcióval ezt nem számolja bele a statisztikában. Mivel mikro site-okról van szó, amit a látogatók többsége (999 userből kábé 998) csak megnéz, de a videóim elindítására nem kattintanak rá. Ezért nem is számolja a youtube. Csak akkor fogja számolni, ha valahogy helyettük le tudom kattintani a videót hogy elinduljon magától... De ne az autoplay-el, mert akkor ugye nem fogja plusz látogatónak számolni. Szóval röviden csak ennyi.Köszi a tippeket, megnézem. Dobtam pü-t...

Halkan megjegyezném, hogyha ennek bármi köze van a YouTube pénzkifezetéseknek, akkor csúnya vége lesz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Gondoltam, hogy megkérdezitek majd.
Az lenne a célom, hogy a youtube számoljon nekem a videóimnál látogatottságot. Viszont a beépített autoplay opcióval ezt nem számolja bele a statisztikában. Mivel mikro site-okról van szó, amit a látogatók többsége (999 userből kábé 998) csak megnéz, de a videóim elindítására nem kattintanak rá. Ezért nem is számolja a youtube. Csak akkor fogja számolni, ha valahogy helyettük le tudom kattintani a videót hogy elinduljon magától... De ne az autoplay-el, mert akkor ugye nem fogja plusz látogatónak számolni. Szóval röviden csak ennyi.Köszi a tippeket, megnézem. Dobtam pü-t...

Na, hát az utóbb linkelt pluginnel simán megoldható a lejátszás, jobb oldalt kattints a lejátszásra szolgáló linkre:
jQuery('#player').tubeplayer('play'); -
Sk8erPeter
nagyúr
Kedves Programozó Társaim!
Segítségeteket szeretném kérni, de az is lehet hogy ez egy kivitelezhetetlen feladat lesz... én előre szóltam!
Szóval adott a probléma: oldalba ágyazott youtube videón szeretnék javascripttel "magától kattintást" végeztetni. Tudom-tudom, van itt egy "swf object" nevű kisebb probléma, hogy ti. a lejátszót vezérlő 'player' objektum, amire kattintani kellene, az nem egy rendes html elem hanem benne van egy ilyen swf object-be applikálva... Na most hogyan lehet ezt megoldani, vagy ha nem lehet sehogyan, akkor arról győzzetek meg alaposan engem... 
Köszi:
megaloverIgazából mi a cél? Videó automatikus lejátszása?
Mert akkor használhatnád a YouTube JavaScript Player API-t:
https://developers.google.com/youtube/js_api_reference
vagy egy erre épülő jQuery plugint:
http://www.tikku.com/jquery-youtube-tubeplayer-plugin#tubeplayer_tutorial_2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Visszahozzák a legjobb gaming CPU-t – és még mindig veri az újakat
- Yettel topik
- Lexus, Toyota topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- Gitáros topic
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Purple - Megkímélt állapot - 100% akku
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - Intel xeon E5 2630 / RX550 / 16GB / 512GB / 500W Konfiguráció
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Köszi mindenkinek aki utánanézett!