Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PumpkinSeed
    addikt

Szerintem kevered a szezont a fazonnal. Az Azure / AWS / akármi nem egyenlő egyes 3rd party service-ekkel, mint pl . Auth0, sőt semmi közük nincs egymáshoz, hacsak annyi nem, hogy az Auth0 is futtatja valahol a szolgáltatását :)
    Azaz, hogy az authentikációs rétegedet kiváltod-e Auth0-val vagy sem, annak semmi köze nincs ahhoz, hogy egyébként hol futtatod a komplett rendszert.
    Felhős adatbázis pedig csak akkor buli, ha az alkalmazásod is ugyanott van a felhőben, ugyanabban az adatközpontban, különben a hálózati késleltetés miatt természetesen nagyon belassul az adatátvitel.

Annyit azert hozzatennek az AWS serverless-hez, hogy hiaba mondja azt, hogy nincs szerverrel valo szarakodas, de helyette bejon AWS-el valo szarakodas. Ugyanis ha lambda fuggvenyeket hasznalsz akkor kell API Gateway, de ha az authentikacio nem AWS Cognito akkor az API Gateway egy remalom, amit lecserelhetsz Kong API Gateway-re, de akkor meg az AWS Lambda lesz nehezkes. Szoval maga az elgondolas jo, mi hasznaljuk is prod-ban, de kin szenvedes foleg ha mar egy meglevo kodbazisnal akarod hasznalni.

• Zedz
    addikt

Szerintem kevered a szezont a fazonnal. Az Azure / AWS / akármi nem egyenlő egyes 3rd party service-ekkel, mint pl . Auth0, sőt semmi közük nincs egymáshoz, hacsak annyi nem, hogy az Auth0 is futtatja valahol a szolgáltatását :)
    Azaz, hogy az authentikációs rétegedet kiváltod-e Auth0-val vagy sem, annak semmi köze nincs ahhoz, hogy egyébként hol futtatod a komplett rendszert.
    Felhős adatbázis pedig csak akkor buli, ha az alkalmazásod is ugyanott van a felhőben, ugyanabban az adatközpontban, különben a hálózati késleltetés miatt természetesen nagyon belassul az adatátvitel.

Persze, ezzel tisztában vagyok, a "serverless" buzzwordre gondoltam. Elnézést, ha félreérthető voltam. :R :DDD

Új hozzászólás Aktív témák