- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
martonx #8410 üzenetére
Nem, valójában teljesen reális a válaszod és oktató jellegű.
Csak itt azzal van a személyes problémám, hogy ezt is JS-nek hívják, meg azt is JS-nak hívják, azonban az egyik felületre megírtat (pl HTML-hez) nem tehetem 1:1-ben át egy másik felülethez, mert még a parancsok jórésze is különbözik.Egy egyszerű példa, a jelenlegi projektemből:
Megcsináltam HTML+CSS-el egy szép felületet, ahogyan azt igényli a feladat. Adtam hozzá JS-t, hogy működjenek rajta a dolgok és ne csak egy felület legyen. Ehhez alkalmaztam egy Canvas-t, ami grafikont rajzolna ki a majdani bejövő adatokból.
Ezután szembesültem az USB problémával. Ekkor jött az a gondolat, hogy lenne egy JavaScript exe program, ami kommunikál a portokkal, a bejövő adatokat lementi egy txt fájlba, amit a HTML dokumentum a JS segítségével megnyit és felhasznál. Ez 2 Bájt adatot jelent, másodpercenként 50 alkalommal, lekérdezésekkor 10 másodpercig (500 darab 2 bájtos adat). Ez még kivitelezhető is lehet, hiszen a legegyszerűbb HDD is képes erre a sebességre.
Megnyitottam hát a Microsoft Visual Studio-t és nekiláttam egy .NET keretrendszerű, JS alapú, EXE kiterjesztésű alszoftver megírásának. Eddig csak egyszer írtam ezen keresztül szoftvert, azt is már régen, így szinte minden új volt, ahogyan az is, hogy lehet betenni oda megnyitandó Weboldalt. Ki is próbáltam, mondván, hogy ez talán egyszerűsíti az életet, nem kell két szoftvernek futnia hozzá. A probléma ott kezdődött, mikor renderelés után megnyitotta azt a szörnyűséget. Ugyanis túl azon, hogy a CSS-t nem sikerült neki valami jól betöltenie, semmi nem működött, ami a HTML fájl JS részében a Canvas-hoz köthető.
Ezzel arra akarok utalni, hogy hiába JS-JS, egyáltalán nem kompatibilisek egymással.
Miután megnéztem, hogy a kimondottan Windows-ra írandó szoftver még csak nem is kínál Canvas-t, vagy egyéb ilyes fajta grafikai megjelenítőt, nem tudom, hogy egyáltalán kivitelezhető lenne-e ez a szoftver csak ebben a formában megírva, HTML megjelenítés nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL G2724D / Samsung Odyssey G5 1440p 165hz árak leírásban.
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Asus Rog Strix G16
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged