- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
No, végre billentyűzet előtt (gyűlölöm az android virtuális billentyűit
)
Szóval... Te itt hitvitáról beszéltél korábban.
Én olvastam olyan dolgokról, mint S.O.L.I.D. elvek, olvastam Uncle Bob Tiszta kód c. könyvét stb.
Most, hogy kicsit részleteztétek, miről van szó, szerintem a te verziód "a" megoldás, a másik felrúgja az OOP alapokat is, tehát szó sincs hitvitáról.
Ami picit megkavart, hogy pythonnal foglalkozom valamennyire és ott a szálak létrehozására olyan példákat találtam anno, hogy a multithreading.Thread osztályból célszerű származtatni.
Jelen esetben én úgy éreztem, az "extends Thread" felrúgja a SOLID elvek közül azt, amelyik szerint a leszármazottat a szülő helyére téve pontosan ugyanúgy kell viselkednie, mint a szülőnek.
Na most, ha "extends Thread" és felülírod benne a run metódust, akkor máris felrúgtad a fenti elvet, mivel a run() a szülőben nem csinál semmit, a leszármazottban viszont...
Persze az sem kizárt, hogy én értelmezem félre ezeket az elveket. Amikor suliban tanultam, még nem nagyon volt szó OOP-ról, nemhogy ezekről az alapelvekről és elég rég elhagytam a pályát.Egy kis olvasnivaló e témában (erősen ajánlott azoknak, akik hitvitát csinálnának belőle
) : http://stackoverflow.com/questions/541487/implements-runnable-vs-extends-thread
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Eladó pár napos Apple Watch SE 3 GPS 44mm Midnight - 2 év iCentre garancia!
- Series/Elite V2 kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- PS5 / EDGE kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- MSI Prestige A16 AI+ Ryzen AI 9, 32GB DDR5 7500, QHD+ 165Hz csúcskategóriás ultralaptop!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3050/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 féle ház!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Intel i5 9500TE // Számla+ Garancia //
- Dell Latitude E7270,12.5",FHD,i7-6600U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 2080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)