- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kraz
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Revolit
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy java májer, úgyhogy bocs ha nagy hülyeséget kérdezek
Szóval írok egy progit, aminek van GUI-ja. A panelokhoz a netbeans beépített JPanel Form készítőjét használtam
Leírom kb a program vázát:main{
ProgramUI ablak = new ProgramUI();
}public class ProgramUI extends JFrame {
pnJobb = new JobbPanel();
pnAlso = new AlsoPanel();this.add(pnJobb, BorderLayout.EAST);
this.add(pnAlso, BorderLayout.SOUTH);
validate();
}
}na én nekem mondjuk van a pnJobb panelen egy gombom, legyen start. ha rányomok a startra, szeretném meghívni az ablak start() fv-ét. ezt csk úgy tudtam elérni, ha statikusnak deklarálom a ProgramUI start fv-ét, és az osztályfv-t hívom meg. ez így nme az igazi, bár igazából járható út lenne azt hiszem, mert úgyis csak egy példánya van az osztálynak.
az még jobb lenne, ha nem a pnJobb kezelné az inputot (vagyis ne ott legyen az actionlistener), hanem esetleg az ProgramUI osztály. ez megoldható valahogy?de általánosságban is érdekelne a kérdés: ha létrehozok egy objektumot, akkor annak az objektumnak minden fv-ét el tudom érni (hacsak nem private...), de mi van, ha én a létrehozott objektumból akarom meghívni a létrehozó objektum fügvényét? azt hogyan csinálom? Tehát kommunikáljon mindkét irányba.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest