Hirdetés
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Új hozzászólás Aktív témák
-
Revolit
senior tag
Sziasztok!
Milyen tömböt/collectiont érdemes használnom, ha lehetőleg String-el szeretnék indexelni egy Foo onbjektumra (van is egy HashMap<String, Foo> map-em) de ezzel az a gond, hogy javadoc szerint nem garantálja a sorrendet. Nekem fontos lenne, hogy ha valamit az 5. helyre rakok, az ott is maradjon. És persze azért lenne fontos, mert fix kapacitással akarom létrehozni, pl egy 10-es tömb, és ahol nincs Foo példány, onnan null-t adjon vissza, de NE hibát! Ugye ezért sem jó a hashmap. Meg jó lenne indexOf(vmi)-re visszatérne hogy hanyadik a sorban. Van egyáltalán ilyen?
Vagy használjak hashmap-et, és mellé még valamit, ahol string-eket eltárolom, ami a hashmap kulcsainak felel meg. Ha igen, akkor mit?Előre is köszönöm a választ!
-
Revolit
senior tag
Sziasztok!
Milyen java frameworkot ajánlotok egy szerveren futó, pókeres program megírásához? Nézegettem, de marha sok van. (Tapestry, ZK, JAT és még milliónyi, ez a 3 pl egész jónak tűnt leírás alapján).
Web böngésző lenne a GUI a felhasználó számára, és emberek játszanának egymással, tehát nincs MI. A szerver oldali program elemezné is a játékosokat különböző szempontok alapján. Diplomamunkáról van szó, tehát igényesen kéne megcsinálnom, de azért ne a legbonyolultabb frameworkot ajánljátok légyszi
Előre is köszönöm a válaszotokat!
üdv!
Revolit -
Revolit
senior tag
válasz
Lortech
üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Igen, már elkezdtem bújni egy java könyvet. Rég programoztam utoljára, és amúgy sem profi szintű tudásom kissé kopottas lett, és egyre több hiányosság jön elő, úgyhogy elhatároztam, hogy újratanulom az alapoktól, persze hál' isten másodszor már könnyebben megy

-
Revolit
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy java májer, úgyhogy bocs ha nagy hülyeséget kérdezek

Szóval írok egy progit, aminek van GUI-ja. A panelokhoz a netbeans beépített JPanel Form készítőjét használtam
Leírom kb a program vázát:main{
ProgramUI ablak = new ProgramUI();
}public class ProgramUI extends JFrame {
pnJobb = new JobbPanel();
pnAlso = new AlsoPanel();this.add(pnJobb, BorderLayout.EAST);
this.add(pnAlso, BorderLayout.SOUTH);
validate();
}
}na én nekem mondjuk van a pnJobb panelen egy gombom, legyen start. ha rányomok a startra, szeretném meghívni az ablak start() fv-ét. ezt csk úgy tudtam elérni, ha statikusnak deklarálom a ProgramUI start fv-ét, és az osztályfv-t hívom meg. ez így nme az igazi, bár igazából járható út lenne azt hiszem, mert úgyis csak egy példánya van az osztálynak.
az még jobb lenne, ha nem a pnJobb kezelné az inputot (vagyis ne ott legyen az actionlistener), hanem esetleg az ProgramUI osztály. ez megoldható valahogy?
de általánosságban is érdekelne a kérdés: ha létrehozok egy objektumot, akkor annak az objektumnak minden fv-ét el tudom érni (hacsak nem private...), de mi van, ha én a létrehozott objektumból akarom meghívni a létrehozó objektum fügvényét? azt hogyan csinálom? Tehát kommunikáljon mindkét irányba.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- PlayStation 5
- PlayStation 4
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i7 8700K 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vagy használjak hashmap-et, és mellé még valamit, ahol string-eket eltárolom, ami a hashmap kulcsainak felel meg. Ha igen, akkor mit?