Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• thiclyoon

aktív tag

válasz Livius #13843 üzenetére

+ (#13842) milangfx

Köszi a válaszokat!

Nem vagyok perfekt német, közel sem. A németes koordinátor szerint "a középszintű nyelvismeret elegendő". Plusz ugye van a régen "büntinémet"-ként elhíresült német óra, mely C1 fele készít fel azt hiszem, na meg mégis csak B2 az elvárás, és nem C1.

Ebben még nem tudtam dönteni, igazából fogalmam sincs. Akik ott (németen) tanultak, ajánlják, akár középpel, akár felsőfokúval indultak. Nekem közép van (de nem a 60%-os éppen átmenős, a B2 az mondhatjuk stabil). Főleg a vizsgák miatt aggódok: szóban, németül egy olyan tudásból ami még magyarul is nehéz? :F

(Hátterem: viszonylag magas szinten tanultam a matekot és fizikát, és valamicske infó is volt. Nem tudom, mennyire általános, de azt hiszem, ez kicsit túlmutat a gimin: komplex számok, mátrixok, algebrai testek (ez sztem nem is kell..), valószínűségszámítás (kicsit magasabb szinten), analízis (integrálás, deriválás, határérték, ...); fizikából "csak sima fakt", infóból pedig alapszintű programozás --> ezért sem tudom, mennyi előnyöm lenne, HA lenne az elején, míg esetleg belerázódom.)
    Egy másik szempont meg az, hogy a fent lévő órarend szerint ekkor végeznék egy héten: 20-19-17-16-12 órakor, mennyi időm lenne emelett akár edzésre, akár barátnőre? Gondolom azért folyamatosan kéne tanulni, ha nem csak a félév végi tűzoltás és egy átmenős kettes a cél.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés