- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Livius #14260 üzenetére
Ebben a félévben is jártam ELTE-IK-s neurális hálós órára, PPKE-s nyelvtechnológia órára, ELTE-MTA-s vektoros szómodellek órára, és melyik van beépítve a minta tantervembe, na melyik?
Ha semelyikre tippeltél, találtál.
Mit tanultam helyette sok féléven keresztül? Mértékelméletet, komplex analízist, lineáris algebrát, valós analízist, normált tereket, szarul oktatott programozást, össze-vissza félév közben változó ponthatárokkal, motiválatlan arcokkal. És ebből melyik érdekelt? A lineáris algebra.
Aztán jött a spec, ahol a tanárok ismét szarnak bele, a legtöbb házim azzal telt el, hogy dokumentációkat rágok át a házijaikhoz. És utána jött a szakdolgozat, választottam az egyetlen témát, megismertem sok eltés arcot, jártam tök jó órákra, ahol olyan dolgokat csináltunk, hogy elolvasunk cikkeket, megértjük, implementáljuk, követjük az aktuális témákat.
De ezt a három plusz tárgyat persze 22 kredit + szakdolgozat mellett kell csinálni, mert az a jó egyetem, ahol a sok anyagot ledarálunk gyorsan, és nem tanulunk bölcsészetet, mert hogy az büfé, abból éhen lehet halni. De legalább véletlen sem marad kedved mást tanulni.De nem akarok én pálcát törni feletted, mert az is egy felfogás, hogy az egyetemi mintatanterv készítsen fel az életre és a papírral kapjál csillió forintos állást, csak én mindig úgy éreztem, hogy az egyetem kicsit le van maradva, és hogyha én érzem magamon, hogy valamilyen területben szívesen elmélyednék, akkor is te most márpedig ha megdöglesz is kommutatív algebrát fogsz tanulni.
A nyelvészet pedig annyira bölcsészet, mert a sin x = x matematika.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vicces képek
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Milyen autót vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest