Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
JoolsNOS
üzenetére
PLL- pl. 1,75-1,8 között javallott állítani, az offset meg álltalában olyan szokott lenni hogy + vagy - és akkor így tudsz eltérni az AUTO-tól. Szóval ha offseten van, az is auto.
Csak ha offset + 0,000 akkor az az alap auto. De AUTO és ez a lényeg.
Ha az offsetet állítod, akkor az AUTO-tól tudsz eltérni plusz, vagy minuszban.
Ánnyi. -
cashback
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Ennek az egyik oka hogy veszett drágák a K-s procik.
Intel ezzel a lépéssel sok haragost szerzett magának. Tól függetlenül nem veszített a vevőiből.Viszont tény hogy a legtöbb antituningmentes proci is vígan elég arra amire... persze ha tuningolni is lehetne...

Én sokáig vártam az i3 2120K-ra, mert voltak mendemondák hogy lehetséges lesz majd... lett a túrót.
Ivy-ben megint csak nem lesz ilyen lehetőség.Nem teljesen értem mostanában ezeket a marketing logikákat sem... drága procikba teszik a jobb vga-t. Aki azt meg veszi annak már nem kell szerintem az IGP.

Aki meg az olcsó procit veszi, az meg vegyen mellé még vga-t is, mert ugye árban ugyan ott lesz mint a drága procival, de azért jobb vga-t kap csak gyengébb procival.
Hát nem jobban megérné az Intelnek egy ütőképes alsó kategóriát megcsinálnia?
Erős proci +béna igp, gyenge proci +erős igp. Árban ugyan ott lennének... mind eladhatóság, mind előállítási költség.Kíváncsi vagyok a következő nagy húzásra amivel még egy bőrt lehúznak az emberekről.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
krx21
nagyúr
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Hivatalosan az OEM alkatrészek, a régi koncepció szerint, csak beépítésre, más termékekkel együtt értékesítve lehetett árulni... Kifejezetten visszont eladóknak és gondolom mennyiségi limithez is kötötték... Persze ma már kicsit más a helyzet...
Az OEM mint kifejezés ma már a marketing eszköze is... -
krx21
nagyúr
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Hát azt nem értem... Mi értelme lenne???
Biztos, hogy minden ilyen beállítás alapon van?Players111 kolléga eredményén felbuzdulva megint állítgattam egy kicsit...
A 4.5Ghz atom stabilhoz keltet eddig 1.215V ami terhelés alatt 1.224-ig ment fel a CPU-Z szerint...
A 4.6Ghz még 1.23V (1.24) alatt sem tetszett neki, feljebb nem akartam menni...
Viszont a 4.5Ghz most 1.19V-al stabilnak tűnik, ami max 1.2V-ig megy fel terhelés alatt...
Bejáratódott a procim? Na mondjuk volt vagy 2-3 bios frissítés is az előző beállításhoz képest... Hőmérsékletben ez összesen 2C-ot jelent mérhetően...
Micsoda öröm... -
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Az offset az azt jelenti hogy az automata fesz emeléstől mennyiben térjen el a lap. (Legalábbis nálam így működik)
Szóval azzal az eltérést lehet állítani nem a fixet.
Ha a manualt allítod akkor állítod a fixet. De attól is negatívban fog eltérni a vdrop miatt.
Kivéve ha bekapcsolod az LLC-t.
Ez szerintem egy jó konyhanyelvű cikk. Sokat segít.
EZ pl el is magyarázza miért nem igazán jó a fix órajel...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
JoolsNOS
üzenetére
A feszt én offsetben állítom, mert így nem egy fixet adok neki, hanem idle-ben auton azt is lejjebb csavarja. Nem marad fölöslegesen magasabb feszen a proci.
A többi feszt meg atombrutál tuningoknál szokták piszkálgatni, 4- 4,5ghz-ig ezekhez totál nem kell nyúlni.
(Bár szerintem még felette sem)Ígyvan ennyi a legmagasabbat vedd alapul, a 4 mag között álltalában nincs nagy eltérés, és álltalában a mag 1, 2, a melegebb szóval ha ott van amelyik reálisnak tűnik, azt kell figyelembe venni.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Onnantól kezdve legyen gyanus ha ugyanannyi vagy kevesebb hőmérsékletet ír ki mint a szoba hőmérséklete.
Nálam pár év után még az előző konfigban is meghalt 2 mag szenzor, egyszercsak 10 fokkal kevesebbet kezdtek el mutatni. Mikor szobában volt 27 fok a proci magokra meg írt 22-őt, nah akkor tudtam hogy elszálltak. -
Repsol600
addikt
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Talán elfér.
Attól függ melyik oldalra rakod a ventit. Nekem elől van úgy hogy hátra fújja így kb fél cm van a ram és a venti között. Hátra nem tudom rakni mert akkor nem fér már be hátra az elszívóventi. Alulra azért nem mert ott lesz a vga és elérné
.
Max felülre tudnám betenni hogy szívja de akkor meg a táp kapja a meleget. Így néz ki nekem: [link]
[link] -
HSM
félisten
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Biztos jó lesz az a lap? Elég fapad, minden téren. Ár-értékben szerintem olcsóbb lapok közt sokkal jobbak a Gigák. Pl a Z77-UD3, vagy ami nekem van, a Z77X-UD3, meg vagyok vele elégedve.
Ramból érdemes egy minöségi, olcsó 1600-cl9, alig drágább, valamennyivel gyorsabb. -
JoolsNOS
veterán
-
törölt tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Támpontnak tekintsd meg a (#3401)-es hozzászólásom.
Asus P8Z77-V LX: ha szolgáltatásokban megfelelő számodra, akkor a proci sem szenved vele hiányt.
Nekem P8Z77-M Pro van a 3450 alatt és szeretem. Bár a FanXpert+-al vannak gondjaim. Néha randomszerűen 100%-on pörgeti X házventit a három közül, hiába van a minimmum 40%-ra állítva (~500RPM). Ezért fogtam és rákötöttem a tápra fix 5V-ra. Lehet később javulni fog. Talán BIOS-t is frissíthetnék... Akár Windows alól is, pofon egyszerűnek tűnik.
Nem hinném, hogy valamelyik alkatrész fűtheti fel a környezetet, mert nincs engedélyezve, hogy a hő függvényében emelkedhet 40%-ról.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Automata kávégépek
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- 2. és 3. generációs processzorok.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 4 gen i 7 procik i7-4790 /i7-4790K
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390-A Pro Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Biztos, hogy minden ilyen beállítás alapon van?