- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
válasz
icecave #97799 üzenetére
Tehát annyira nem tudom testre szabni az iOS-t, mint pl az Androidot. Végül is, ha az adott készüléken lévő dolgok úgy működnek, ahogy kell, akkor ez engem annyira nem zavar. Akkor kezdene el zavarni, ha a készülék által felkínált dolog nem működik úgy, ahogy kell. Ha már a Safari volt a téma, ha gördülékenyen, normálisan tudok vele megnézni dolgokat és nem fagyogat ki, meg nem hisztizik, akkor valószínűleg nem foglalkoztatna a dolog. Valamennyi viszonyítási alapom lenne, mert volt már Androidos készülékem is, csak olyan dolgok voltak benne, amitől már a hajamat téptem és ezért váltottam WP-re. Ott sincs sok lehetőség momentán böngésző téren, egy Explorer és csókolom. De eddig amire kellett, arra jó volt. Azért kérdeztem rá a támogatottságra, mert ugye ezek nem két forintos készülékek, tök mindegy melyikről beszélünk és úgy vagyok vele, hogy ha már ennyi pénzt kiadok érte, akkor mondjuk 1 év múlva ne fogadjon az üzenet, hogy erre már nincs semmi támogatottság.
-
válasz
30z.Samu #97798 üzenetére
Csak az idényeidtől függ. Ha "alap dolgokat" akarsz csinálni, simén okés, sőt. Nekem 5-6 évig csak iPhone volt. Átjöttem drodira és mostmár nem mennék vissza. Viszont az is igaz, hogy olyanokat is csinálok telefonnal, amiket egy átlagos user nem igazán (torrent, ftp szerver, stb.). Viszont WP után neked tuti okés lesz. Én szeretem a dolgokat személyre szabni, amikor iOS-en voltam, zavart, hogy egy rohadt file-t vagy bármit iTunes-al kellet ráerőlködni (szerencsére már van több megoldás), csengőhangnak kovertálgatni kellett amit akarok, mert nem evett meg akármit, vagy egyszerűen csak az, hogy nem lehet alapértelmezett programot választani, ha egy-egy feladatra több program is rendelkezésre áll. Pl. az megőrjített, hogy nem tudtam mást beállítani alap böngészőnek. Pofámba tolták a Sarait, aztán "szokd meg kisköcsög" alapon működött a dolog (meg még sokmindennél). Persze, régebben, Apple oldalán erre az volt a válaszom, mint minden fannak, hogy " jó az, minek akarnék mást". Most,hogy variálhatok szabadon, is nem nyomják el az igényeimet egy ilyen válasszal, már másképp gondolom.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Blaise #97796 üzenetére
Nem, egy telefon számomra nem tud helyettesíteni egy számítógépet.
Jelenleg Windows Phone telefonom van, lényegében ez is megfelel nekem. Unokatesóm azt mondta, hogy neki is volt előtte mindene, Samsung, Nokiák, de amióta iPhone-ja van, csak azt vesz, mert annyira jó. Én régebben egy iPad-et próbáltam ki, az tetszett, kifejezetten gyors volt.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
icecave #97784 üzenetére
Nem vetted észre ő mindenhez ért, mindent átélt már, és mindenhol dolgozott már?
Múltkor megmagyarázott valamit hogy hülyék vagyunk nem úgy van, felvilágosítottuk, rá 2 percre már úgy beszélt róla valakinek mintha ez neki is természetes lett volna mindig is...
(és ez már párszor megesett...:/)
A mostani sztorit viszont el se olvastam, és nem is akarok belefolyni...:/
-
-
30z.Samu
félisten
Köszönöm mindkettőtöknek!
És Ti hogy vagytok ezzel, hogy ha kipróbálom, nem fog más kelleni? Tényleg ennyire szerethető? Oké, iPhone topic-ban vagyunk, nyilván pozitívat fogtok írni.
De kíváncsi vagyok, hogy szerintetek mi az, ami kiemelkedő benne. Optimalizáltság, alkalmazások?
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni, Ti jártasabbak vagytok Apple témában.
Unokatesómmal beszélgettem ma, szóba kerültek a telefonok, meggyőzött, hogy tegyek egy próbát egy iPhone-nal.
"Hidd el, ha kipróbálod, nem kell más."
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy ha veszek mondjuk egy 3-ast vagy egy 4-est, arra van-e még támogatottság, vagy inkább várjak egy kicsit és ruházzak be egy 5-ösre? Válaszotok előre is köszönöm!
-
válasz
#51177472 #97790 üzenetére
Persze, ez okés, de benne van kicsit az is,hogy ha korlátozzák a helyek számát, ahol venni lehet, plusz szigorítják, hogy ki vehet (ugye régebben, kocsmákban senki nem figyelte, mennyi idős vagy, vettél és kész), talán megindul a nép a leszokás felé. Persze rohadtul nem, egy dohányos megoldja, bármi áron. Még mindig röhögök régi önmagamon, mikor -20 fokba jártunk ki cigizni, mert az "milyen jóó"... ahelyett, hogy nem dohányosként maradtam volna bent a melegen. Csak egy példa a sok közül
-
Ragnar95
félisten
válasz
icecave #97788 üzenetére
Teljesen egyetértek, pont ez a legnagyobb bajom a vasárnapi zárva tartással nekem is, hogy korlátozza az embereket és senkinek nem lett tőle jobb az élete, csak rosszabb.
Ráadásul színtiszta erőfitogtatás az egész, semmi logikus érv nem szólt mellette sem gazdaságilag, sem politikailag.
A dohányboltos téma az más kérdés, amellett kőkemény gazdasági érdek volt, hiszen elég sok pénz folyt onnan vissza bizonyos emberek zsebébe, így az legalább érthető húzás volt, bármennyire is undorító és elítélendő dolognak tartom. Legalább mostmár kezd visszacsapni feléjük a dolog, mondjuk sajnos a legelején kellett volna jóval nagyobb felháborodásnak lennie és mondjuk egy népszavazás keretein belül megszüntetni ezt az egész bohóckodást. Bár erre már nem emlékszem, lehet erről is betiltották a népszavazást, mert 2/3-al ezt is meg lehet tenni, hogy meghatározza a kormány, miről dönthet a nép demokratikusan és miről nem... -
válasz
Ragnar95 #97787 üzenetére
A vasárnapi nyitvatartás dolgot, mint írtam. Bár nem érint, attól még hülyeségnek tartom. Ha valaki akkor akar vásárolni, miért ne tehetné meg? Amikor a dohányboltos dolog is "bejött" azt sem értettem. Dohányoztam, ha akartam, megvette ma cigit annó, akár kaja helyett is. Egy dohányost nem ez fog leszoktatni, hogy nem vehet akárhol akármikor cigi, az biztos.
-
Ragnar95
félisten
válasz
radi8tor #97781 üzenetére
No comment
Elsős matek bakker...De azért segítek. 7-2=5, 6-2=4. Tudod nem a szabadnapok alapján fizetnek, hanem a ledolgozottak alapján, ami ahogy azt szemléltettem kevesebb 6 napos nyitvatartás esetén, ergo a fizu is kevesebb.
Ha ezt nem sikerül elfogadnod, nincs mit mondanom innentől.
icecave: ebben a topikban egyszerűen mindig felmerül valami, amiről megy a vita és az emberi hülyeségnél kevés ember húz fel jobban és ha valakinek nincs igaza, amellett nem tudok elmenni szó nélkül sajnos...
Semmi köze ahhoz, hogy hol vagyok, korábban is kiálltam az igazam mellett és ha valamivel nem értettem egyet, annak hangot adtam mindig is.
Ez egy kulturált ország, itt nyitva vannak vasárnap a boltok, elég szép is lenne, ha a világ egyik legnagyobb turistavárosában nem tudnátok a turisták vasárnap vásárolni -
válasz
Ragnar95 #97780 üzenetére
Csak én érzem úgy, hogy mióta felvettek egy külföldi egyetemre és kimentél tanulni, egyre nagyobb az arcod és oktatsz ki gyakorlatilag mindenkit egyre erőteljesebben?
Ott, ahol most tanulsz és élsz, szintén nincs vasárnap nyitva semmi, hogy annyira szívedre veszed? Esetleg dolgozol is, és a te fizudból is esik el valamennyi emiatt? No offense, csak eszembe jutott, kicsit görénykedni meg lehet gondolom, mások is megteszik velem.
Pusztán csak ez jött le nekem már egy ideje, az is lehet, hogy egyedül vagyok ezzel...ha ez így van, akkor rosszul gyütt' le, előfordul.
Lehet, csak nekem tűnik úgy, hogy a hozzászólásaid nagyrésze mások kioktatásából áll, tökmindegy, miről van szó. Átvetted SÖ-től a stafétát?
Na, mindegy, majd mondod, mi a helyzet, van, hogy mellélövök, el szoktam ismerni, ha igen (másokkal ellentétben).
-
Jojo5
őstag
válasz
radi8tor #97776 üzenetére
Nekem pl. a vasárnap 50%-os a bérpótlék, 2011 előtt ez úgy nézett ki a cégnél. hogy a szombat 50%-os, míg a vasárnap 100%-os pótlék volt...
Itt a németeknél a hétvégi munka csak fogalom kb... ugyanígy a 8 órán túli munkavégzés. míg otthon simán lenyomunk heti 50-72 órát... (Ugyanarról a cégről van szó mint a németeknél mint otthon...)
-
törölt tag
-
Ragnar95
félisten
válasz
radi8tor #97779 üzenetére
Ezt remélem te sem gondolod komolyan
Leírok neked egy elég egyszerű matekfeladatot, légyszíves oldd meg és utána gondold át ezen hsz-edet.
Ha eddig heti 7 napi nyitvatartáshoz x dolgozó 8 órás munkaidejére volt szükség, akkor mostantól heti 6 napi nyitvatartáshoz ha y dolgozó 8 órás munkaidejére lesz szükség, akkor y <,> vagy = x?Egy kis kapcsolódó kép:
-
Ragnar95
félisten
válasz
radi8tor #97776 üzenetére
Tényleg, gonosz rossz munkaadók, kevesebb munkáért kevesebbet fizetnek
Ez olyan, mint amikor kiveti az állam a bankokra, meg a telekom szektorra a különadót és utána a szolgáltatók a rosszak, mert azt továbbhárítják az ügyfélre. Kapitalizmusban élünk, aki képes gondolkozni, az előre tudhatta, hogy ez lesz az említett lépések következménye, így aki képes levenni a szemfedőt magáról, az beláthatja, hogy a leírtak egyike sem a multik gonoszságára és romlottságára utal, egész egyszerűen a propagandagépezet akarta ezt elhitetni az emberekkel. -
Ragnar95
félisten
válasz
radi8tor #97770 üzenetére
Ja, cserébe 12 órás műszakokat húznak le hétközben, tényleg, mennyire jól jártak
Amúgy feketén-fehéren kimutatták, hogy a szavazók többsége ez ellen van, márpedig a demokrácia lényege, hogy a többség akarata döntsön, így ha igazad is lenne abban, hogy ezen rétegnek jobb ez az intézkedés, ami nem igaz, mivel vagy máskor kell többet dolgozniuk vagy kevesebb pénz marad a zsebükben, akkor sem lenne jogos ezen intézkedés egy demokratikus államban.
icecave: előző hsz-edben te magad írtad le,h ez rád végképp igaz
madgie: pont ezaz, ez az egész r*hadtul nem arról szólt,h bárkinek is jobb legyen, csupán arról,h megmutassa a kormány, hogy 2/3-al a kezében bármit megtehet... -
-
Ragnar95
félisten
válasz
radi8tor #97764 üzenetére
Ja, csak épp otthon nincs olyan társadalmi réteg, ahol 40% fölött lenni a vasárnapi zárvatartás támogatottsága
Nem elég,h a kormány a népakarat ellen hoz döntéseket, de a saját szavazóik akaratával is simán szembemennek...
Az meg a másik,h a vallásszabadság egy elég régi pillére a demokráciának és ezzel elég komolyan megsértik, mert ennyi erővel szombaton se lehetne nyitva semmi, mert van vallás, ami szerint meg a szombat az ünnepnap... -
válasz
Ragnar95 #97761 üzenetére
Elhiszem, hogy van, akinek gáz, nekem nem az. Ez van. Mindenkinek mások az igényei.
madgie: Ugyanakkor járunk nagybevásárlásra, mint előtte is, péntek délután/este. Többen vannak, de annyival nem,hogy zavarjon. Persze ez is helytől, bolttól függ.
Na, puff, máris kirobbant a politikai fikázás. Remek.
-
madgie
titán
válasz
icecave #97760 üzenetére
Gondolom az sem tűnt fel, hogy emiatt péntek délután meg szombat egész nap olyan tolongás meg idegbaj van minden nagyobb bevásárlóközpontban, mintha legalábbis a zombi apokalipszis jönne vasárnap.
Nem baj, hétfőtől csütörtökig nyugodtan be lehet vásárolni az átlagembernek is, majd jövőre gondolom hétfőn nem lesz tévéadás, meg hasonlók.
Focializmus avagy ugorjunk vissza egy harmad évszázadot.-secret-: régebben szombaton nem volt nyitva a bolt, ahol dolgozom. Sírtak az emberek, hogy mit képzelünk, nyissunk ki, decsakakkorérrá. Előre mentem, akkor sem volt sok hajam, ellenben volt sokkal hosszabb szakállam. Rájuk néztem, meghúzgáltam a pájeszom, majd odamorogtam, hogy ezért nem vagyunk nyitva szombaton
-
-
válasz
icecave #97760 üzenetére
Mi amúgy sem voltunk vasárnap, most lehetnénk igaz de most sem vagyunk nyitva, azt hallgatom minden második embertől, hogy miért nem vagyunk nyitva vasárnap(?) én meg visszaszoktam vágni ilyenkor, hogy "miért? szombaton szokott lenni fizetés?"
F*szé nem képesek megvenni +1 doboz cigarettát.
-
GALARDO
addikt
válasz
#51177472 #97759 üzenetére
Nekem még nem is lenne gond ez a vasárnapi zárva tartás. Sosem vásároltam vasárnap, max 1-2 alkalommal. De amióta kitalálták ezt a baromságot, azóta lőttek a nyugodt bevásárlásnak. Én eddig mindig szombat este tíz után mentem bevásárolni, mert ilyenkor szinte senki sem volt a boltban. Most meg kerülgetnem kell az embereket, vicc.
-
törölt tag
Óóó, hogy az a rohadt vasárnapi zárva tartás..
nem lehet ezt megszokni. -
kovsol
titán
válasz
ittakary #97740 üzenetére
A TX teszt alatt ment a személyeskedés is ezerrel.
Egyébként meg a sima TX topic az GM200 ról is szól amire a 980Ti is épülni fog. Szóval 99%-ra mondom, hogy a 980Ti és a Titan X közös szakmai topicba fog tartozni.Gyúrós topic meg egy olyan hely ahol tök más szabályok mennek kb.
Régen sokat jártam oda.
-
Jólvan, befejeztem!
-
-
-
gyuromoj
veterán
Valaki nem tudja hogy kell beírni a bankszámlaszámot vaterafutár MPL megoldásnál? Utánvétel lenne és meg kell neki adni.
-
Jojo5
őstag
nem bantani a gyurosokat abban a topikban sok jo ember van
-
Zjunior
veterán
Most kocsog leszek...
Itt lehet hirdetni majd figyelmeztetik...
Xbox one topikba meg itt ar nelkul 8000 óra...
Megfulok:/http://m.prohardver.hu/tema/gyurosok_ide_kezdoknek_info_az_1_hsz-ban/hsz_80407-80407.html
-
Jojo5
őstag
Én most itt Németben vettem egy Reebook-ot....
Ha hazaérek pénteken és marad még az akcióból akkor benevezek egy asics-ra ha lehet....
Kondi méregdrágán van kinn, szóval neki kellett állnom kocogni\futni...
-
Zjunior
veterán
Jah, leesett!
-
B-L-A-C-K
titán
Futócipő megvásárolva, mehet be a szekrény aljába...
-
nikilauda
senior tag
-
Köszi, lehet meglesem.. vagy pedig valami kedvencet megnézek megint.. fegyvernepper, incepció, ütközések stb. De már fújom kívülről a történetüket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged