- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cyberpunk
félisten
Pont ma láttam egy reklámot, amiben hirdetik a magánrendelést, hogy azonnal röntgen, CT, ultrahang stb több hónapos várakozás nélkül. Na ez ma a magyar egészségügy.
-
Blyan
félisten
válasz
Jeanne d'Arc #97093 üzenetére
Mi baj van velük? Most akarok Vodánál venni.
-
-
Gergőke88
addikt
-
Ragnar95
félisten
válasz
icecave #97088 üzenetére
És mi köze a világnak Magyarországhoz jelen tekintetben?
Magyarország népessége messze nem növekszik ilyen ütemben, sőt, inkább csökken...
De ha még az is lenne a helyzet, amit mondasz, ideális körülmények között ez akkor sem jelenthetne gondot, hiszen a népesség növekedésével együtt nő az állami bevétel is, így van pénz új kórházakra és új orvosok képzésére is.
A probléma azzal van, amit már korábban is leírtam, hogy Magyarországról kivándorolnak az orvosok az otthoni vállalhatatlan munkakörülmények miatt. Abban persze igazad van, hogy ez a közeljövőben nem fog változni, de az ok nagyon nem az, amit írtál. -
-
Ragnar95
félisten
Csak épp az a baj, hogy sok esetben nem gyógyítanak meg
Amikor egy ultrahangra, MRI-re hónapos várólisták vannak, annyi idő alatt vagy meghalsz vagy meggyógyulsz magadtól...Illetve már ott tartunk,h sok esetben sürgős műtétekre se kerül be időben az ember, ha nincs ismerős... -
irgum
addikt
válasz
catroot #97084 üzenetére
Amíg meggyógyítanak ha így jobban tetszik. Alap dolog, de sok helyen a világban ez messze nem természetes dolog. Én is 3 órát vártam mikor nemrég felrepedt a homlokom, de nem érdekelt. Megköszöntem a dokinak a segítséget és elégedetten mentem haza. Attól mert alap, hogy gyógyítanak még meg kell becsülni, hogy egyáltalán van ilyen.
-
irgum
addikt
Addig kell örülni amíg van normális ellátás. Ha lenne mindenhol szappan akkor az lenne a baj, hogy miért 30-an vannak egy kórteremben stb...
-
-
Bling95
őstag
najó, meg kell gyónnom hogy egyszer én is elhzotam egy söröskorsót
de az jó rég volt, az sem különb dolog
-
Bling95
őstag
suliból is van aki hazaviszi a wc papírt. Hihetetlen de tényleg minden mozdítgató dolgot visznek haza emberek. Szállodából törölközőt, köntöst ( bár volt aki Tv-t ...)..
Korházakban egyébként a nővérek hozzáállásán drasztikusan lehet javítani kisebb ajándékcsomaggal, bonbonnal
-
-
válasz
Totheground #97052 üzenetére
Azért hozzátennék egy dolgot. Legtöbb helyen sajnos azért nincs szappan, meg WC papír, meg ilyenek, mert az emberek ellopják, mert az otthon kell ugye. Tudom, most rasszizmussal leszek vádolva,de ahol én lakom, ott az egészségügyi központban még a folyékony szappant is kinyomkodták a kedves kisebbségiek egy pohárba, vagy ami volt náluk, és vitték is. Annyit tehettek,hogy ki van írva nyomtatott lapon nagy betűkkel, hogy "Kevéssel töltöttük fel, NEM ÉRDEMES ellopni". Ezt így. Szóval nem egyből a kormányt, meg politikát, stb.-t kell szidni (van okunk rá más miatt bőven úgyis), hanem a magyar és főként a más nemzetiségűek hozzáállását. Bár a magyar is olyan, hogy ha elmegy egy szállodába, nemcsak az ajándék szappant hozza el...(tisztelet a kivételnek ugye, amit mindenhova oda kellett volna írnom).
-
Valaki mint ha írta volna anno, hogy van neki ilyen Carolina Herrera 212 VIP parfümje. Ki volt az?
-
Tibee86
nagyúr
-
Overclockoltam a monitoromat
múltkor néztem hogy Win install után saját magától 64Hz-re áll be minden driver nélkül... na mondom fasza, ez minden napra maradhatna! Utánanéztem: "monitor overclock hz nvidia" erre kiadta hogy a driver alapból tudja...
nekem 76Hz-ig stabil volt, azaz 76FPS a VSync
sokkal folyamatosabb minden
Nagyon tetszik!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Ez azért erősen aztakurva.
Jobbulást/kitartást a nagyinak.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Az a baj, hogy mostmár a pénz és kapcsolat sem elég, mert mi van, ha sürgősségi ellátás kell és épp nincs bent ismerős orvos? Mi van, ha akinek adnál hálapénzt, 24 órás műszakon van és teljesen érthető okokból épp elalszik, amikor szükség lenne rá?
Sajnos pont a középkorú orvosokat sikerült elüldözni az országból, vannak a fiatal rezidensek, akik nem is operálhatnak egyedül, tapasztalatuk sincs, illetve van az 50+ korosztály, aki nem elég mobilis már a költözéshez, nekik van tapasztalatuk, csak épp nincs belőlük elég és nincs utánpótlás sem...
Nem az orvosok, ápolók, kórházi személyzet hozzáállásával van a baj általában, egész egyszerűen pénz és munkaerő hiány van az egészségügyben és ez rövidtávon semmivel sem lesz jobb, sőt... -
Zjunior
veterán
válasz
Elhiszem...
Nekem a branűrt
(Ha jol írom) nem tudták leragasztani...
Nem volt fájdalomcsillapító csak otthonról ...
Kaja luxus
Sajnos ez van, mindenkinek jó minden!!
Birka tűr!:-) -
GALARDO
addikt
válasz
Üdvözlégy itt te ostoba, már halálod előtt a pokolba. - Deniz
-
Totheground
addikt
Rant
Kész, ma végképp elszakadt a cérna. És lehet, hogy egy apróságon, de nem érdekel.
Szóval voltam meglátogatni nagyanyámat (aki a körülményekhez képest jól van). Az egy dolog, hogy nem kapott reggelit, senki nem tudja miért. Az is egy dolog, hogy mindenhonnan látszik a pénztelenség (az ápolók mentalitásán is elég rendesen). Azt is lenyeltem, hogy nekem kellett Pestről járókeretet vinni Veszprémbe egy szilánkos bokatöréssel operáltnak.
De hogy egy kurva MEGYEI kórházban sem a kórtermekben, sem a mosdókban nincs [moderálva] szappan (se rendes se folyékony), na ezen a ponton ledobta az agyam az égszíjat. És nem egy helyet néztem, hanem 2 kórtermet és 4 normál meg 1 roki mosdót. EGYIKBEN SEM VOLT. EGY [moderálva] MEGYEI KÓRHÁZBAN!!
Kenje mindenki a hajára a hazaszeretetet, nekem ebből elég volt. Amikor egyesek "véletlen" elfelejthetnek bevallami 1 mrd jövedelmet (aminek persze nincs folyománya), amikor a [moderálva] politiksok nem tudják, hogy épp milyen "családi támogatásból" veszik a kölkeik nevére az x. ingatlant, amikor stadionokra és egyéb látványberuházásra mennek tízmilliárdok, egy kórházban nem tudsz rendesen kezet mosni.
Köszönöm, ennyi volt, elég volt.Még most is alig látok az idegtől.
[ Módosította: radi8tor ]
-
r3dsnake
nagyúr
Meg lett magyarázva, hogy a DLNA/SMB kombóhoz képest a Plex elavult módszer és sokkal jobb a dlna.
[link]
-
B-L-A-C-K
titán
Már kezdenek elvonási tüneteim lenni a i6 nélkül...:/ Nokia 6300 nem nagyon adja...
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
mondomén #97036 üzenetére
DSynchronize-t használtam eddig, az teljesen szinkronban tartja a forrást és a célt. De ezt ki fogom váltani szintén az Allsync-kel, mivel ezzel lokál backupot is tudsz csinálni, vagy ftp, samba vagy bármilyen felhő. Ráadásul havi 40ezer fájl erejéig teljesen freeware.
-
-
r3dsnake
nagyúr
madgie: Allway Sync, próbáld ki. Szinkronban tartja oda-vissza a fotós mappát Amazon Cloud Drive-val, nem azzal a semmiresejó klienssel vesződni meg kézzel backupolni. Ráadásul kivételeket is tudsz hozzáadni, így a videofájlokat és a psd fájlokat kivettem a feltöltésből.
-
-
Ragnar95
félisten
-
Gergőke88
addikt
Már kérdeztem de megint megteszem.
Szerintetek melyik legyen:
Dell E6320 vagy Lenovo X220 vagy HP 8460p
Vagy bármi más ötlet?
Gondolkodok Macbook air-en is, de nem látom sok értelmét, mivel hordozva nem lesz, osx se tetszett anno (pro 13 mid 2010 már volt kb 1 évig..)
Jah és 100 alatt legyen, (Air esetén 200 körül nézelődök...) -
gyuromoj
veterán
A srác, aki megdöntötte a Rubik-kocka kirakásának világrekordját
Ti kibírjátok rakni?
(#97017) r3dsnake
Az korrekt.
Én párszor próbáltam, de nem sikerült 10mp alá mennem.Amúgy pár perc után felidegel hogy nem tudom az algoritmust és abbahagyom. Ritkán jutok hozzá, de akkor pár napig izgat.
-
-
Blaise
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Padavan firmware
- Nintendo Switch 2
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Google Pixel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- További aktív témák...
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W