Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tothjozsi96

addikt

válasz GreenGoblin #184945 üzenetére

Nálunk se volt 2 éve még kiépítve a védőföld. Ki lehet azért okoskodni, például villanybojlerhez vagy vizes helyiségbe biztosan húztak be valamilyen védőföld szerepet ellátó vezetéket. Hogyha Alumínium vezetékekkel szerélt még a ház/lakás, akkor piros színe lesz. Na, a bojlertől valahogy elhúzod ezt a vezetéket a legközelebbi kötődobozba, onnan viszed tovább ahogy csak szeretnéd. Nálunk volt földelés a mosógépnél, én onnan húztam el minden fele.

Természetesen ez nem földelés, hanem a villanyóránál közösítve van a nulla a 'védőföld'-del, ami ugye nincs, de mégis elvezeti ezeket a statikus kisüléseket, meg ezeket a csípéseket, bizsergető dolgokat.

Nálam APC elosztók vannak, behúztam a mosógép dobozából a védővezetőt, utána már az APC elosztó is mutatta hogy már földelt aljzatba van csatlakoztatva a hosszabbító. Öreganyáméknál sincs földelés, ott is ugyan így van, az ilyen 1970-es években épület családi házak zöme ilyen, ami még nem lett felújítva.

Azóta lekerült a régi fadoboz és szabványosítva lett, már van leverve földelő szonda. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés