- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Intel® Core™ i9 14900K Raptor Lake-S Refresh CPU/Processor UV/DC (Optimalizálás)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TOTP generátor PHP-ra
-
LOGOUT.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
válasz Stauffenberg #331699 üzenetére
Most egy pillanatra elgondolkodtam, hogy a “telefonkonyben nem jelzi, hogy ilyen kontakt” alatt mire is gondolhatsz. A csatolt kepen [kép] felesegem latod, a piros keretes resz az szurke? Vagy meg sem jelenik? Mert normal esetben semmi extra nem jelenik meg a nevjegyen az Apple IDS-ben tarolt adatokrol, csak a Messagesben kell megvarni, hogy kikekul-e a cim vagy nem.
Szoval most kicsit bajban vagyok, mit is keresel igazan… -
Stauffenberg
nagyúr
válasz burgatshow #331681 üzenetére
Igen, hiszen valamit kötelező választani az iMessage/Facetime használatához és megy is. Csak a telefonkönyvben nem jelzi semmi, hogy ő ilyen kontakt.
-
ronin79
addikt
válasz juve600 #331680 üzenetére
Gagyi nem a minőség, az lehet okés (habár)... csak pl. üvegfólia. Keret jó ötlet, h pontosan illeszkedjen de a felhelyezés már "elavult". Sokkalta egyszerűbb és kényelmesebb a linkelt esr vagy a hozzá hasonlóak felhelyezése. Spigennél el kell távolítani az üvegről a fóliát felhelyezés előtt és úgy teszed a keretet a telefonra (vagy telót a keretbe) így kerülhet alá porszem, míg az esr-nèl már a keretben távolítod el a fóliát így kizárt h vlmi szennyeződés kerüljön alá, buborék, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Årpi
őstag
válasz vadkörte #331694 üzenetére
Én pár másodperc alatt észreveszem, de PC-nél is elég kb 5 másodpercnyi Windows ablak pakolgatás. Nem rég volt tanulmány, hogy nagyon emberfüggő, hogy ki mennyire érzékeny a magas képfrissítésre. Én nem adnám alább, de tökre elhiszem, ha valaki azt mondja, hogy nem igazán veszi észre.
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
vadkörte
addikt
válasz hitchins #331693 üzenetére
Szerintem semmi. Redmi Note4-em 60Hz-es volt (mint akkoriban kb. minden alsó közép kategóriás telefon) soha nem zavart. Motorola G60-am tudott 120Hz-et. Km-es lapokat elmebeteg módon görgetve feltűnt a 60Hz<>120Hz közötti különbség. A mindennapokban én nem vettem volna észre.
Üdv. V. Körte
-
Papix
tag
válasz szabonagyur #331688 üzenetére
Nem rég leszinkronizálta. Így droidon megvan minden amit szeretne. Az iphone-on viszont csak akkor látja a Chromeban a könyvjelzőit ha bejelentkezik az appba.Azt szeretné, hogy az iphone-on ha kijelentkezik az appból akkor is elérje a könyvjelzöket.
[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
-
Papix
tag
A feleségem benevezett egy I15re.
Ragaszkodik a Chrome böngészőhöz. Viszont androidon nem volt bejelenkezve magába a böngészőbe és az iphone-on se szeretne. A kérdés az, hogy a könyvjelzőket csak akkor éri el a Chrome-ban ha bejelentkezik az appba mert droidon müxik és eléri a könyvjelzőit anélkül, hogy bejelentkezne? -
vadkörte
addikt
válasz Stauffenberg #331678 üzenetére
Próbáltátok így? Nekem segített.
#331684 HoTDoG
Még telefonvásárlás előtt a Voda/MM/Euronics szentháromságban nyomogattam a kihelyezett demó iP13/15/16/15Pro/16Pro telefonokat, de ha kigúvadtak a szemeim, akkor sem vettem észre eget rengető különbséget. Na jó, a Pro-k fluidabbak voltak, de ennyi. Elhiszem, hogy van akit idegesít a 60Hz és biztosan van olyan szituáció, amikor én is a falhoz vágnám, viszont kicsit túllihegettnek érzem a dolgot..[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
mouzrr
őstag
Valami hiba van az apple-nél szerintem, nekem napok óta nem jó az imessage csomó kontaknál, bármilyen beállítást is próbálok.
-
burgatshow
veterán
A Settings - Apps - Messages - Send & Receive pont alatt ott vannak a cimei a megfelelo kategoriakban?
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz MasterMark #331630 üzenetére
Semmi ilyen változtatás nem volt, be lett üzemelve és semmi babrálás nem volt közben, de amúgy az email címe is fel van véve a telefonkönyvi adatlapján és továbbra sem jelzi, hogy hívhatom FaceTime-on, még azt is ellenőriztem, hogy felderíthető-e iMessage/FaceTime-on (és igen). A Contacts-ben az adatlapját megnézve teljesen úgy kezeli, mint egy nem iOS usert, de a Messages app felismeri őt iOS userként tök simán és megy is onnan a kék buborékos chat meg a videochat indítás.
Milyen előzményt töröljek ki? A teljes eddigi beszélgetést?
[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
Csak nekem csinálja ma azt, hogy híváselőzményeknél információban nem aktív a hívás gomb, de ha a számra kattintok akkor hív?
-
Papix
tag
válasz MasterMark #331648 üzenetére
Hogy tudom előcsalni az összes könyvjelzőmet, mert a kb 120-ból csak 10-et találok?
Viszont ha exportálnám akkor megvan mind.[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz burgatshow #331670 üzenetére
Igaz.
Nemrég volt hozzá szerencsém, 1 percig EDGE-területen voltam.
-
vadkörte
addikt
válasz CragON #331661 üzenetére
Direkt aplikátorost vettem és követtem az utasításokat. Akkor tettem fel, amikor lehúztam a fóliát (na jó, ~30s-cel később...) letakarítva, szösz/por/zsírtalanítva. Még be sem kapcsoltam a telefont! Az egész felületen jó, csak körben a szegély mentén áll el. Kettő van a csomagban, egyszer rászánom magam és felteszem a másikat. Ha az sem jön be, rendelek egy Apollo-t Joe-tól... (ha lesz 16Pro-ra való)
#331663 esbii22
Ha nincs rá szükséged miért tartanád meg?Üdv. V. Körte
-
esbii22
őstag
Korábbi iCloud mentés törölhető?
iPhone 11-es telefonom mentése az iCloudban 1.1 Gb-ot foglal.
Az új telefon (iPhone 16) mostani mentése “csak” 450 Mb.
Lesz hátrányom belőle ha törlöm a 11 mentését? (Gépen Apple Devicesban van mentésen, az újról ott még nincs)Mikor megvettem a 16-ot semmit nem vittem át, csak hagytam hogy a híváslistát, fotókat, üzeneteket ilyesmiket letöltse a telefonra.
iPhone 16 128 GB Teal, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
-
Krethx
aktív tag
Abban az esetben van ha a Magyar Postához kerül a csomag. Ugyebár ilyenkor a M.posta hozza házhoz.
[ Szerkesztve ]
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
xhege
veterán
válasz interstate76 #331654 üzenetére
Én 13-as alá már nem mennék (az én gyerekeim is azt használnak). A legideálisabb szerintem egy 14 Plus lenne, leginkább az akksi miatt, mert az szokott szűk keresztmetszet lenni a fiatalok felhasználási szokásai kapcsán.
A 80%-os akksi már csereérett, szóval érdemes 30-40 ezer forintot kalkulálni egy hivatalos helyen történő akksi cserére. Mondjuk a keretet én szűknek érzem, mert 150 alatt használható sima 13-ast sem nagyon lehet kapni szerintem. -
Topikgazda
Új mobilnet hálózat: G!
Csak a poén kedvéért raktam be offba, ma ezt produkálta a telefonom (utazom gondolom épp váltott 2 torony között). -
nagyúr
válasz interstate76 #331654 üzenetére
Egy alap 13-as iPhone tökéletes lesz neki.
-
interstate76
addikt
Nem tudom, jó helyen teszem-e fel a kérdést (ha nem, akkor légyszi irányítsatok át a megfelelő helyre).
Abszolút nem vagyok otthon iPhone-vonalon, de most mégis egy olyan kérdéssel keresett meg egy fiatal rokon lányka, hogy iPhone-t szeretne. Lehet használt is, és az alapvető telefonos funkciók mellett a kamera a legfontosabb a számára. Jelenleg egy Redmi Note 10 Pro-t használ, tulajdonképpen elvan vele, de elkapta az Apple-életérzés, ezért váltana.
A keret 100e Ft környéke. Én annyit láttam, hogy a 12 Pro és a 13 kapható kb. ennyiért vagy kicsivel felette. Van ezek között ajánlott típus? Vagy ha azt mondjátok, hogy a 11-es alig tud kevesebbet, mégis jóval olcsóbb, akkor arra is biztosan nyitott.
Illetve mire kell figyelni? Több hirdetésben láttam, hogy az akksi pl. 80% körüli - ez még oké, vagy innentől rohamos leépülés várható? Egyéb fontos szempont?
Köszi előre is a javaslatokat!téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
Noxy
veterán
válasz Krethx #331646 üzenetére
Nem tudom nálad ez hogy van, de tavaly többször is rendeltem 100-120 $ feletti értékben, de soha nem kaptam ilyen e-mailt. ExpessOne meg házhoz hozta.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
vadkörte
addikt
válasz Dhampir #331645 üzenetére
"–Töltéshez, gyorstöltéshez elég a 30 Wattos hálózati adapter vagy nagyobb kellene?"
4,5-32W között bármilyen töltő megfelel, mezei 15W környéki LIDL-gazdaságos faliröfi átvezetővel, amiben van 2x töltőport ~1h alatt megvan a 20-80%"–Milyen töltő kábel ajánlott?"
Pl. a sajátja, ha nem azt akarod használni akkor bármi ami minőségibb mint 2 pálcikás"–Ajánlott a kameralencsékre is tenni valamilyen védelmet?"
Ha nem akarod gyémántporral dözsizni, akkor felesleges."–A kijelző védelme érdekében is szükséges valamilyen fólia vagy más?"
Van aki szerint felesleges, általában teszünk rá.#331646 Krethx
Pedig elvileg tartalmazza. Amazon.de-n nem volt?#331648 MasterMark
Miért kell kiexportálni? Elvileg(!) simán át kell(ene) tudnia venni.
#331650 CragON
A híresen hülyebiztos aplikátoros Spigen kijelzővédő a felhelyezés pillanatától kezdve 1,5-2mm-t körben eláll. Megpróbálom a másikkal, de ha azzal sem lesz jó, kell valami más rá.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
-
Papix
tag
válasz MasterMark #331648 üzenetére
-
Krethx
aktív tag
válasz Krethx #331646 üzenetére
Lényegében ez egy vámkezelési díj. Tehát ha a vámot ki is fizettük még ezt rászámolják.
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Krethx
aktív tag
Mielőtt bárki nekem esik az Email nem kamu! Ráadásul mindig tisztában vagyok azzal hogy várok valamit.Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
16 Pro-hoz kellene pár kiegészítőt beszerezni.
–Töltéshez, gyorstöltéshez elég a 30 Wattos hálózati adapter vagy nagyobb kellene?
–Milyen töltő kábel ajánlott?
–Milyen rápattintós tokot ajánlotok?
–Ajánlott a kameralencsékre is tenni valamilyen védelmet?
–A kijelző védelme érdekében is szükséges valamilyen fólia vagy más?
– Melyik boltban tudnák ezeket szépen felhelyezni? Például iCentre ajánlott, esetleg másutt is?Előre is köszönöm!
-
Papix
tag
A Safariba hogy tudom importálni a Chrome-ból a könyvjelzőket legegyszűbben?
-
Topikgazda
válasz M1995 #331640 üzenetére
Igen, egyesével működik. A semminél épp több, ha csak 2-3 képet készít helyszínenként a kérdező, akkor még életszerű is lehet használni.
Ilyenkor én úgy járok el, hogy megírom az elsőhöz az aláírást (pl Nagy János, és helyszín, ha kell), utána vágólapra teszem és mehet a többi alá. Nem kell mindig újra beírni, csak beilleszteni és kész. -
Raphouse
csendes tag
Sziasztok! Nem tudom szoktátok-e használni az időzített smst de nekem nem működik.Megvan a funkció ,de mikor kiválasztom a címzettet akkor eltűnik a szaggatott vonal és csak simán akarja küldeni.Iphone 13 pro. Ezt javítani fogják vagy csak nekem nem jó?
-
Topikgazda
válasz burgatshow #331636 üzenetére
[kép]
„Képaláírás hozzáadása” -
M1995
aktív tag
válasz maci25 #331633 üzenetére
Fotókat kijelölöd, album a névvel vagy Files appba is külön elrakod egy mappába.
Több kijelölt képnél nincs caption opció, csak egyesével.
Az AI hülyeségek helyett ilyenekkel kellene foglalkozni. Lehetne még smart albums is, névtelen icloud fotómegosztás. Egy esemény szervező app, oldal. Jegyzet verziókövetés, smart playlist, normális számológép vissza és egyebek. -
F.B.I.
veterán
Utángyártott kijelző csere. Már megoldották, hogy ha átrakom a felső szenzorokat a kábellel, akkor megmarad a FaceID vagy csak gyári kijelzővel fog működni (ami többe kerül, 13 Pro esetén, mint amennyit ér a telefon)? Esetleg ha cserélt valaki mostanában.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
maci25
aktív tag
Sziasztok
Munka ügyben készült fotókkal kapcsolatos ötleteket szeretnék kérni tőletek.
Megyek egy címre és készítek pát fotót. Prioritástól függően ezek a fotók valamikor mentésre kerülnek a nas-ra. Itt jön a probléma. Emlékezni kellene a vevő nevére.
Megoldható szerintetek, hogy a képek készítése már egy adott mappába kerüljön egyből?Synology drive app ezt tudja de van pár szépséghibája:
1. ha pincébe, vagy a világ végén vagy és nincs mobilnett akkor nem működik.
2. Gyorsan nem tudsz abba a könyvtárba fotózni. A mappát is okézni kell meg a feltöltést is meg kell várni. (ha offline működne már már tökéletes volna )Ötlet esetleg?
-
mouzrr
őstag
Nekem sem volt jó az imessage az elmúlt napokban. Csoportba küldött üzenetet külön-külön küldött el a tagoknak SMS-ben például.
-
esbii22
őstag
válasz Stauffenberg #331627 üzenetére
Tesom pár hónapja váltott először iPhone-ra, kellett pár nap amíg nálam is mutatta hogy tudom hívni FaceTime-on, de ne kérdezd miért
Aztán azóta is flottul megy, de néha még messengeren hív megszokásból ilyenkor már nyomom is ki egyből aztán észbe kap
-
MasterMark
titán
válasz Stauffenberg #331629 üzenetére
Ertsd: eloszor az email cime volt kivalasztva az imessagihez, most meg a telszama. (Vagy barmi pelda.)
Switch Tax
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz MasterMark #331628 üzenetére
Semmilyen azonosítót nem használt korábban, ez az első alma telefonja.
-
MasterMark
titán
válasz Stauffenberg #331627 üzenetére
Ez akkor van ha elotte mas imessage azonositot hasznalt, es most modositva volt.
Ha kitorlod az elozmenyeket akkor megjavul. (Mert az a regi azonositohoz van kotve.)Switch Tax
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz noorbertt #331620 üzenetére
Mostanában nekem is érdekesen viselkedik.
A héten váltott iPhone-ra a párom és például a telefonkönyvben egyáltalán nem jelzi, hogy lehet neki iMessage üzenetet küldeni vagy FaceTime hívást indítani (mindezt úgy, hogy a telefonok érintésével osztottuk meg egymás telefonszámát).
Az iMessage appban új üzenetet kezdve ha a nevét beírom címzettnek, akkor egy kicsit várba bekékül és megy a kék buborékos üzengetés és ugyaninnen tudok videohívást is indítani, de a telefonkönyvből nem.
De legalább kapott egy kis ízelítőt mit jelent manapság az Apple minőség.
-
esbii22
őstag
válasz HoTDoG #331622 üzenetére
Minden hivatalos szervizben 34-40e Ft körül van az akksi csere. Ennek már lassan 2 éve (akkor emelkedtek kicsit az árak). Nem tudom a 80e Ft-os ár honnan jött ki neked.
Kijelző valóban drága, de nálam és a környezetemben senki nem szenvedett még hátrányt abból, hogy hivatalos helyen cseréltette az akksiját. Nem volt kijelző gond egyikkel sem pedig jó pár ismerősömnek ajánlottam már a CareCentert.
Ha pedig a hivatalos szervizben történő csere után van probléma, akkor nyugodtan lehet hozzájuk fordulni kiderítik a hibát és ha beigazolódik hogy ott ment el valami, akkor valószínű, hogy ott tudsz kárpótlást kidumálni magadnak.
Míg ezt egy nem hivatalos szerviz ráfogja az új szoftverre meg egyéb dolgokra, de ők nem ismerik be a hibájukat.
-
Kbali
nagyúr
válasz szabonagyur #331615 üzenetére
Csak ott kapsz garanciát is a cserélt alkatrészekre (neadjisten számlát), ill. garidő alatt semmi ilyen problémád nem lehetne.
-
HoTDoG
tag
Persze, bele kell kalkulálni, csak az arányok ugye.
Ez a teló 2020 végén volt 370 körül.
Alig 3 év után, 2024 legelején az akksi totál meghalt. Akkor egy új akksi hivatalos úton 80 körül volt. Elmentünk egy egyébként jónak értékelt szervízbe, ahol ennek a töredékéért raktak bele egy utángyártottat, mert úgy voltunk vele, hogy akkor már újonnan alig kerül többe, mint egy új akksi. Ezt követően pedig majdnem egy év után, 4 évesen most meghal a kijelző. Valójában pedig ahogy Ti is írtátok, ha hivatalos szervízben cserélik, az sem garancia, hogy most nem lennék ugyanitt. Mint ahogy azt sem lehet kijelenteni, hogy az akksi csere miatt halt meg a kijelző.
Futtattak egy kijelző diagnosztikát, egyértelmű, hogy a kijelzővel van gond és nem szoftveresen.
így jelenleg 55k helyett kb 13k-ért szamítanák be.
Vagy hivatalos szervízben 120k egy új kijelző.Azért maradjunk annyiban, hogy az Apple sokat fejlesztett azon, hogy a szervizelés a lehető legnehezebb és drága legyen. Lásd a ragasztások bevezetése. Szeretem az Apple termékeket, van is jópár, de nem vagyok fanatikus, hogy mindenáron védjem. De tudom, minek mentem be az Apple boltba .
-
Robaj
addikt
Köszönöm!
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
ket iPhone között miért nem jön létre az iMessage? Csak SMS-t enged. Mindkét telefonon van internet és FaceTime is megy egymás között. Idáig jó volt… újraindítás volt már. Iphone13 és 14pro
-
Robaj
addikt
Iphone 14 plus képernyőjének közepén lett egy fekete pötty.
Hol érdemes a képernyő cseréltetni? (csak eredeti kijelző érdekel) -
xhege
veterán
Ez sajnos abszolút így van.
-
xhege
veterán
válasz HoTDoG #331607 üzenetére
Ha tervezett avultatásról lenne szó, akkor nem te lennél csak érintve. Plane, hogy azért történt olyan esemény (akksi csere) , ami valóban okozhat ilyen gondot. Egyik kollégám akksi csere után 2 hónappal futott bele kijelző problémákba. Ő sem hivatalos helyen cseréltetett...
-
HoTDoG
tag
Köszi az észrevételeket.
Mérgemben talán túltoltam, ezért elnézést.
Elvisszük hivatalosba és meglátjuk. Valszeg új iphone lesz belőle, ha nem javítható.
Egy dolgot tehetek, tanulok az esetből és máskor csak hivatalos helyre viszem. -
M1995
aktív tag
válasz HoTDoG #331607 üzenetére
Nem bizonyítottak semmit, csak fizika, kémia, elektronika ismeretek helyett a konteókra vevő a nép.
“abban a korban, amikor már mindent is telefonról intézünk” Pont ezért viszem hivatalos szervizbe, gyári alkatrészek miatt. Szoftvert újrahúzhatod, mást itt nem tudunk mondani, rendes szervizben derül ki mi van. -
tuzpenge
őstag
-
tuzpenge
őstag
válasz SharpSA #331604 üzenetére
Jól tudod...le kell venni a kijelzőt. Éppen ezért az internet távlatából ember legyen a talpán aki megmondja mi a hiba. Nem a szoftver ezt 99,99%-ra ki lehet jelenteni. Ezen túl hogy a szervizelés alatt mit sértettek meg olyan módon ami hónapok múlva köszön vissza, egy kontakthiba akármi formájában, azt megmondani innen lehetetlen. Nyilván ilyen előfordulhat egy hivatalos szervizben is, szóval nem lehet csak arra fogni, hogy miért nem hivatalos szervizbe vitte.....Nehéz ügy, mert hónapok elteltével azt mondanak amit akarnak, és nyilván nem fogják elismerni hogy ők b@sztak el valamit az akksicsere alatt. De ez továbbra sem az apple és a szoftverfrissítés hibája (szerintem).
ˣ
-
szabonagyur
félisten
válasz HoTDoG #331601 üzenetére
SE 2016 esetében pl. a felpúposodó akksi vágta haza a kijelzőket egy idő után.
Attól, hogy X hónapig ment a kijelző attól lehet köze a kettőnek egymáshoz még, szimplán véletlen, hogy most vettétek észre.
De igazából egyszerű, ha új szoftver megoldja lehet örülni neki, ha nem akkor meg kérdés mi a valós gond. Leesett e, akksi csere esetén történt valamit stb.Írod hogy miért megy a minek mentél oda kérdés? Csak azért mert pont, hogy még egy olyan telóról beszélünk ahol megérheti a gyári alkatrész hivatalos helyen beszerelése.
-
HoTDoG
tag
Közben visszanéztük, majdnem egy éve volt az akksi csere.
Vizuálisan semmi gond nincs, az érzékeléssel lett gond.
Egyébként a frissítés után néha a sim kártya érzékeléssel is voltak gondok.
Persze, lehet közel egy év után jönnek ki problémák egy akksicsere miatt, de azért ne felejtsük már el, hogy bizonyítottak már az Apple-re tervezett elavulást. Valszeg azóta sem örök életre tervezik ezeket. -
esbii22
őstag
válasz HoTDoG #331594 üzenetére
Na hát itt van a kutya elásva. Elvitted egy nem hivatalos szervizbe, kaptál egy utángyártott akkut (gyárit csak és kizárólag a hivatalos szervizek raknak bele) és valószínűleg szétszedés/összerakás közben valamit elrontottak, ebből adódik a hiba.
Javaslom nézz meg YouTubeon egy akkucserét, máris megdől az autós hasonlatod.
A legegyszerűbb az új szoftver hibáztatni a saját bénaságuk (csúnyábban is mondhattam volna).
Ebből ha akarsz még valamit akkor hivatalos szerviz, de gyanús hogy azt mondjak majd hogy akku és kijelző csere, amitől lemész hídba.
CareCenter oldalán megtalálod az árlistát.
Nem mondom hogy minden nem hivatalos szerviz kerülendő, de válogassátok meg hova viszitek. Szvsz egy akku csere miatt csakis hivatalos szervizbe vinném a telefont.
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz HoTDoG #331601 üzenetére
Hasonló probléma volt nálunk is. Kb 1 éve vettünk egy használt 13-ast, ami ott a szegedi üzletben kapott egy új, nyilván nem gyári akkut. Ősszel a készülék képernyője megadta magát oly módon, hogy erősen zajos és zöldes árnyalatban jelent meg rajta minden. Amúgy használható maradt. Könnyen lehet, hogy az akku csere közben érte egy pici, akkor még problémát nem okozó sérülés, de bármi lehetséges.
A hasonlatod nem jó, mert az autóban nem kell kivenni a műszerfalat a benzintartály cseréjéhez, viszont az iPhone-nál ha jól tudom le kell venni a kijelzőt ahhoz, hogy hozzá lehessen férni az akkuhoz.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
HoTDoG
tag
válasz BigBlackDog #331600 üzenetére
Köszi, icenterbe benézünk.
-
vadkörte
addikt
válasz BigBlackDog #331600 üzenetére
"Én futnék egy kört egy hivatalos szervizzel is, talán nekik több lehetőségük van."
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy el fogják hajtani a p****a azzal, hogy vigye vissza oda, ahol elb***ták.Üdv. V. Körte
-
HoTDoG
tag
válasz Tibee86 #331598 üzenetére
Mi köze az akksinak a kijelzőhöz?
Miért nem volt gond hónapokig az akksicserét követően, csak a szoftverfrissítés után?Mintha a kocsiban kicserélnénk a benzintartályt, majd utána arra fognánk, hogy nem működik a műszerfal kijelzője megfelelően. Tudom, kicsit összetettebb a komplexitás és az összefüggés, de gyakorlatban kb erről beszélünk.
De mielőtt a “minek ment oda” mentalitást folytatnánk, megoldást, tippet, ötletet, jószándékú javaslatot továbbra is várok .
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Trollok komolyan
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Gyönyörű állapotban, üvegfóliával, tokkal FOXPOST
- Karcmentes iPhone 13 - 128GB - Kék - 91% akku + doboz, töltő, tokok
- Apple iPhone 12 Mini 64GB Black, gyárilag kártyafüggetlen Akku:88%
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű Galaxy S24 / 2024 okt.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest